Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
28.8.11 17:01
eva valoi píše:
Původně jsem sem nechtěla tento odkaz dávat, protože nesouvisí s redukcí plodů, ale s prenatální diagnostikou. Nicméně když už tady o tom diskutujeme, tak ho sem dám.
Nakonec je možné, že jste to už někdo četl, ale nevadí.
Je to o matce, která se rozhodla donosit těžce postižené dítě, byt´věděla, že naděje na přežití u něj není.
Ale opravdu je to na zvážení každého individuálně.

No tak ted´koukám, že jsem ho sem nedala, tak oprava:
 http://www.evalabusova.cz/…_detatko.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
28.8.11 17:08

Holky, taky jsem svým způsobem ráda, že to Eva založila, byť se mi nelíbí způsob, jakým diskutuje…

Ale taky jsem si opět uvědomila, že bych ani teď jinak nejednala…

a to, co tu Eva píše o Starém Římě - ano, myslím, že jsme stejní jako tehdy, člověk přirozeně odmítá slabé a postižené, pokud se to o to nepostará příroda, dělal to vždy sám… to se nezměnilo, jen prostředky jsou jiné. A nemyslím, že je to „obecně vzato“ až tak amorální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
28.8.11 17:23
fialína píše:
Holky, taky jsem svým způsobem ráda, že to Eva založila, byť se mi nelíbí způsob, jakým diskutuje…

Ale taky jsem si opět uvědomila, že bych ani teď jinak nejednala…

a to, co tu Eva píše o Starém Římě - ano, myslím, že jsme stejní jako tehdy, člověk přirozeně odmítá slabé a postižené, pokud se to o to nepostará příroda, dělal to vždy sám… to se nezměnilo, jen prostředky jsou jiné. A nemyslím, že je to „obecně vzato“ až tak amorální…

No tak potom jsem asi opravdu přiletěla z jiné planety, protože zbavovat se slabých a nemocných rozhodně za součást své přirozenosti nepovažuji.
Můj mimozemský původ by mohl vysvětlit i ty komunikační bloky, které tady vznikají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
28.8.11 17:25
eshta píše:
eva valoi píše:
Eshto, ty si se rozhodla pro redukci ze čtyř plodů na dva. Nakonec jsi psala, že jeden plod to vzdal sám, takže ve výsledku to byla redukce ze tří na dva. Jestli to teda chceš slyšet, tak já tě nesoudím, bylo to tvoje rozhodnutí. Akorát si myslím, že je to prostě obrovská škoda, žes mohla mít prostě čtyři děcka.
Ale když jsi přesvědčená o tom, že bys to těhotenství nezvládla.
Pro mě (ale zase mluvím za sebe) by třeba to, že to jeden plod vzdal sám a těhotenství je už „jen“ trojčetné byl impulz k tomu zkusit to zvládnout.
Fakt už nemá smysl to nějak rozpitvávat, vrátit se to stejně nedá a ty jsi podle všeho přesvědčená o správnosti svého rozhodnutí. Na mě ti vůbec nemusí záležet.

Evo, já jsem se znovu nechtěla vracet k mé situaci, jen že situace mohou být různé a mně se vždy u problému mluví lépe spíš konkrétně než obecně..
za tuto odpověď děkuju, pro mě je totiž tahle diskuze celkem důležitá..sama si v sobě znovu obhajuju to, co se stalo a snažím se znovu sama sebe přesvědčit o tom, že to tak bylo správně..
hrozně těžce se o tom takto píše na netu tak, aby jsem vystihla to, co opravdu cítím..

Ono to zní tak pak hrozně bezcitně, když se napíše že se zbavujeme dětí na úkor jiných dětí a pak bezpodmínečně očekáváme narození zdravého dítěte.

Já jsem s pokorou čekala, kam až děti donosím a jestli budou v pořádku..nebudu se tu rozepisovat, moji kluci zdraví jsou, jen mám s jedním také menší problémy, měl od narození problém s víc vbočenýma chodidlama, ale naštěstí jen do té míry, že se to dalo zlepšit častým cvičením :wink: teď už dokáže sám krásně stát a i přešlapuje :kytka:
teď ještě půjde na operaci tříselné kýly,kterou má také od narození..
vím, že jsou to v podstatě prkotiny, ale kdyby se bývali narodili se závažnějším problémem, tak bych tenhle úděl na sebe vzala s pokorou a jistotou, že to tak má být :wink:

Eshto, asi to sem nepatří, ale chlapci jsou pěkní. Náhodou jsem na fotky narazila i v jiné diskuzi.
Přeji, at´se nožičky spraví a operace kýly dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
28.8.11 17:35
eva valoi píše:
eva valoi píše:
Původně jsem sem nechtěla tento odkaz dávat, protože nesouvisí s redukcí plodů, ale s prenatální diagnostikou. Nicméně když už tady o tom diskutujeme, tak ho sem dám.
Je to o matce, která se rozhodla donosit těžce postižené dítě, byt´věděla, že naděje na přežití u něj není.

Moc hezké,doufám, že je už Martnovi dobře, lepší příchod na svět si ani nemohl přát. To dítě si vybralo skvělou matku :andel: , nevím jestli bych byla tak silná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
28.8.11 17:36
eva valoi píše:
eshta píše:
eva valoi píše:
Eshto, ty si se rozhodla pro redukci ze čtyř plodů na dva. Nakonec jsi psala, že jeden plod to vzdal sám, takže ve výsledku to byla redukce ze tří na dva. Jestli to teda chceš slyšet, tak já tě nesoudím, bylo to tvoje rozhodnutí. Akorát si myslím, že je to prostě obrovská škoda, žes mohla mít prostě čtyři děcka.
Ale když jsi přesvědčená o tom, že bys to těhotenství nezvládla.
Pro mě (ale zase mluvím za sebe) by třeba to, že to jeden plod vzdal sám a těhotenství je už „jen“ trojčetné byl impulz k tomu zkusit to zvládnout.
Fakt už nemá smysl to nějak rozpitvávat, vrátit se to stejně nedá a ty jsi podle všeho přesvědčená o správnosti svého rozhodnutí. Na mě ti vůbec nemusí záležet.

Evo, já jsem se znovu nechtěla vracet k mé situaci, jen že situace mohou být různé a mně se vždy u problému mluví lépe spíš konkrétně než obecně..
za tuto odpověď děkuju, pro mě je totiž tahle diskuze celkem důležitá..sama si v sobě znovu obhajuju to, co se stalo a snažím se znovu sama sebe přesvědčit o tom, že to tak bylo správně..
hrozně těžce se o tom takto píše na netu tak, aby jsem vystihla to, co opravdu cítím..

Ono to zní tak pak hrozně bezcitně, když se napíše že se zbavujeme dětí na úkor jiných dětí a pak bezpodmínečně očekáváme narození zdravého dítěte.

Já jsem s pokorou čekala, kam až děti donosím a jestli budou v pořádku..nebudu se tu rozepisovat, moji kluci zdraví jsou, jen mám s jedním také menší problémy, měl od narození problém s víc vbočenýma chodidlama, ale naštěstí jen do té míry, že se to dalo zlepšit častým cvičením :wink: teď už dokáže sám krásně stát a i přešlapuje :kytka:
teď ještě půjde na operaci tříselné kýly,kterou má také od narození..
vím, že jsou to v podstatě prkotiny, ale kdyby se bývali narodili se závažnějším problémem, tak bych tenhle úděl na sebe vzala s pokorou a jistotou, že to tak má být :wink:
Eshto, asi to sem nepatří, ale chlapci jsou pěkní. Náhodou jsem na fotky narazila i v jiné diskuzi.
Přeji, at´se nožičky spraví a operace kýly dobře dopadne.

Přidávám se taky s přáním brzkého uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.8.11 17:38

Evo děkuju :huban: jj dělají mi radost, jen ať už máme tu operaci za sebou :wink:
ještě dodám taky ne úplně k tematu, ale budeš vědět na co reaguju - manžel si holčičku hrozně moc přál - no nevyšla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
28.8.11 17:40
eshta píše:
Evo děkuju :huban: jj dělají mi radost, jen ať už máme tu operaci za sebou :wink:
ještě dodám taky ne úplně k tematu, ale budeš vědět na co reaguju - manžel si holčičku hrozně moc přál - no nevyšla :-)

Eshto, ten výblitek, co jsem ti napsala, bych ráda vzala zpátky. To jsem opravdu psát neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.8.11 17:42

faj taky děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
28.8.11 17:45
faj píše:
eva valoi píše:
eva valoi píše:
Moc hezké,doufám, že je už Martnovi dobře, lepší příchod na svět si ani nemohl přát. To dítě si vybralo skvělou matku :andel: , nevím jestli bych byla tak silná..

Já bych docela ráda viděla i ten film, ale našla jsem ho jenom v Němčině. Velice chápu, proč se tak rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.8.11 17:50
eva valoi píše:
eshta píše:
ještě dodám taky ne úplně k tematu, ale budeš vědět na co reaguju - manžel si holčičku hrozně moc přál - no nevyšla :-)
Eshto, ten výblitek, co jsem ti napsala, bych ráda vzala zpátky. To jsem opravdu psát neměla.

v pořádku :wink: už jsi to tu psala jednou a já už na to zapomněla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
28.8.11 18:00
eva valoi píše:
faj píše:
eva valoi píše:
eva valoi píše:
Já bych docela ráda viděla i ten film, ale našla jsem ho jenom v Němčině. Velice chápu, proč se tak rozhodla.

Já taky)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
28.8.11 18:08
faj píše:
eva valoi píše:
faj píše:
eva valoi píše:
eva valoi píše:
Já taky)))

Já ho chci také vidět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
28.8.11 18:12

Evo, neříkám, že to vždy děláme vědomě, ale myslím, že v zásadě je to tak v přírodě zařízeno, a do ní patříme i my… pokud bysme byli bez lékařské péče na úrovni, na jaké je dnes, tak spousta dvojčat, postižených dětí, nemocných nepřežije… a v podstatě i to, co dělali Římané, mi v podstatě přijde jako pokračování této přírodní strategie, kde přežijí jen ti silnější… nicméně takhle napsáno to zní hrozně tvrdě, protože jsem naopak velmi ráda, že dnes máme jiné možnosti… ale někde v nás to stejně je… tak nějak jsem to myslela…

Navíc k ženským, které si postižené dítě nechají, mám obrovský obdiv, ale já sama jsem to nedokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.8.11 18:34

fialína já tvůj příběh znám z jiného serveru, máš můj velký obdiv a je mi moc moc líto čím vším sis musela v obou těhotenstvích projít :cry: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová