Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4880
15.1.12 19:55
dagmariana píše:
Našla jsem tuto diskuzi náhodou…já nemůžu jinak,než IVF a jsem jasně PRO.Nečetla jsem všechno,ale jak tu někdo píše"moc velký zásah do přírody"…no,nepřijde mi to tak hrozné,je to umění :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A spoustě lidem se to líbí a mají z tohoto zásahu velikou radost a přinese jim mnoho štěstí :)

Jasně, přesně jak píšeš, pomůže to lidem, kteří by jinak třeba ani děti neměli. Podle mě to není zásah do přírody jako takový, ale spíš bych řekla, že to je léčba. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
15.1.12 20:07

Je to rozhodně i léčba,bez které by to u spousty párů ani tímto „hrozným“ způsobem nešlo,já mám léky na imunitu a na ředění krve a trombozu a na jiné věci.....prostě mě léčí a potom dělají to,co já a moje tělo neumíme :)Oplodnují :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
16.1.12 15:39

Nedá mit to nereagovat. Kecy typu,že umělé oplodnění je proti přírodě nechápu. A co transfuze,transplantace orgánů a operace to není proti přírodě? No chci napsat víc,ale než něco vysvětlovat takovým liddem to si radši jdu hrát se svými dvojčaty z IVF. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
16.1.12 15:59
frybynka píše:
Nedá mit to nereagovat. Kecy typu,že umělé oplodnění je proti přírodě nechápu. A co transfuze,transplantace orgánů a operace to není proti přírodě? No chci napsat víc,ale než něco vysvětlovat takovým liddem to si radši jdu hrát se svými dvojčaty z IVF. :cert:

Však o tom jsme se tu myslím bavily, že kdyby mělo být IVF proti přírodě, tak si říkám a zachraňování životů, operace…to není proti přírodě? :-)

Chtěla bych vidět chování těch žen, co jsou proti IVF, kdyby ony samy byly neplodné, jak by začaly přemýšlet a možná nakonec by samy do toho také šly.

Příspěvek upraven 16.01.12 v 16:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
16.1.12 16:17

JJ já to celé nečetla,jen mi to nedalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
16.1.12 19:03

Proti přírodě to rozhodně není,v úterý jdu na mražáčky :)Kdyby byly ty,co jsou proti nejvíc problém s otěhotněním,připomněla bych jim to s miminkem v náručí a chtěla bych slyšet…já chci taky,klidně z IVF :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.15 11:39

Ahoj.Byla jsem s kamoskou na kafi.Ma jednoho syna z ivf.Pak se jim nedarili 2 ivf a ted se chysta na treti.Rika,ze si da zavest 2 embrya a poku se chytnou 2 tak pujde na redukci, protoze dvojky by neutahli a jedno v pohode. Rekla, ze ji se taky nikdo neptal, jestli chce mit deti umele nebo normalne.Ja ji neodsuzuji, kazdopadne se ptam, co byste ji na to rekli vy? Podotykam, ze je to pecliva a starostliva matka.

• Citovat
  • Upravit
14809
21.4.15 11:43

Že se k tomu staví, jak kdyby si šla koupit rohlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
21.4.15 11:44

Pokud bych byla přesvědčená, že chci jen jedno dítě, tak si nechám dát jen jedno embrio, protože redukce může být ohrožující i pro to „chtěné“. A jen tak mimochodem, máme v rodině i případ, kdy se z jednoho zavedení narodila jednovaječná dvojčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
21.4.15 11:47

Řekla bych jí, ať to ale nevykřikuje moc do světa, já bych se za to styděla, osobně bych si do ní asi rýpla, nelíbí se mi takový přístup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
21.4.15 11:49

Tohle je uz prilis velike zahravani s prirodou… Aby se ji to jednou nevratilo, jakkoliv :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petunye
21.4.15 11:51

No holky, a takhle odsuzujete vsechny zeny, ktere kdy byly na potratu? ja neodsuzuji nikoho. Treba tchyne tez byla na potratu kdysi jen proto, ze uz proste dite nechtela.Mam ji taky tvrde odsoudit? :think:

• Citovat
  • Upravit
10975
21.4.15 11:55

@Petunye Ale to je přece něco jiného. Ona si dá vědomě do těla dát 2 embria a pokud se stane ten zázrak, že se uchytí obě, tak se jednoho zase vědomě bude chtít zbavit. U potratu je ta volba mít nebo nemít dítě a naprosto rozumím tomu, že jsou situace, kdy jiná možnost prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
21.4.15 11:55

@Petunye vzdycky se najde nekdo, kdo plete jabka s hruskami :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
21.4.15 11:56

Sama od sebe bych na redukci nešla. Ale v okolí máme přímo paní co musela, obě by nepřežili a už i to jedno mělo problémy. Možná tady je tohle je mi trochu sobecké když matka nejde, jako jsem viděla dokument o matce s postiženými trojčaty které řekli že bez redukce to špatně dopadne a má ležáky. Samy jsme postiženého v rodině měli a vím co to obnáší. Ale zároveň představa že by mi teď zázrakem někdo v 7měsíci řekl, jsou dvě a jedno musí pryč- nevím jestli bych to zvládla…Ale „jen tak“ si ho nechat odebrat mi příjde hodně divné… hl. když se tak snažili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová