Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
dagmariana píše:
Našla jsem tuto diskuzi náhodou…já nemůžu jinak,než IVF a jsem jasně PRO.Nečetla jsem všechno,ale jak tu někdo píše"moc velký zásah do přírody"…no,nepřijde mi to tak hrozné,je to umění![]()
![]()
![]()
![]()
A spoustě lidem se to líbí a mají z tohoto zásahu velikou radost a přinese jim mnoho štěstí
Jasně, přesně jak píšeš, pomůže to lidem, kteří by jinak třeba ani děti neměli. Podle mě to není zásah do přírody jako takový, ale spíš bych řekla, že to je léčba. ![]()
Je to rozhodně i léčba,bez které by to u spousty párů ani tímto „hrozným“ způsobem nešlo,já mám léky na imunitu a na ředění krve a trombozu a na jiné věci.....prostě mě léčí a potom dělají to,co já a moje tělo neumíme
Oplodnují ![]()
Nedá mit to nereagovat. Kecy typu,že umělé oplodnění je proti přírodě nechápu. A co transfuze,transplantace orgánů a operace to není proti přírodě? No chci napsat víc,ale než něco vysvětlovat takovým liddem to si radši jdu hrát se svými dvojčaty z IVF. ![]()
frybynka píše:
Nedá mit to nereagovat. Kecy typu,že umělé oplodnění je proti přírodě nechápu. A co transfuze,transplantace orgánů a operace to není proti přírodě? No chci napsat víc,ale než něco vysvětlovat takovým liddem to si radši jdu hrát se svými dvojčaty z IVF.
Však o tom jsme se tu myslím bavily, že kdyby mělo být IVF proti přírodě, tak si říkám a zachraňování životů, operace…to není proti přírodě? ![]()
Chtěla bych vidět chování těch žen, co jsou proti IVF, kdyby ony samy byly neplodné, jak by začaly přemýšlet a možná nakonec by samy do toho také šly.
Příspěvek upraven 16.01.12 v 16:25
Proti přírodě to rozhodně není,v úterý jdu na mražáčky
Kdyby byly ty,co jsou proti nejvíc problém s otěhotněním,připomněla bych jim to s miminkem v náručí a chtěla bych slyšet…já chci taky,klidně z IVF ![]()
Ahoj.Byla jsem s kamoskou na kafi.Ma jednoho syna z ivf.Pak se jim nedarili 2 ivf a ted se chysta na treti.Rika,ze si da zavest 2 embrya a poku se chytnou 2 tak pujde na redukci, protoze dvojky by neutahli a jedno v pohode. Rekla, ze ji se taky nikdo neptal, jestli chce mit deti umele nebo normalne.Ja ji neodsuzuji, kazdopadne se ptam, co byste ji na to rekli vy? Podotykam, ze je to pecliva a starostliva matka.
Pokud bych byla přesvědčená, že chci jen jedno dítě, tak si nechám dát jen jedno embrio, protože redukce může být ohrožující i pro to „chtěné“. A jen tak mimochodem, máme v rodině i případ, kdy se z jednoho zavedení narodila jednovaječná dvojčata.
Řekla bych jí, ať to ale nevykřikuje moc do světa, já bych se za to styděla, osobně bych si do ní asi rýpla, nelíbí se mi takový přístup
Tohle je uz prilis velike zahravani s prirodou… Aby se ji to jednou nevratilo, jakkoliv ![]()
No holky, a takhle odsuzujete vsechny zeny, ktere kdy byly na potratu? ja neodsuzuji nikoho. Treba tchyne tez byla na potratu kdysi jen proto, ze uz proste dite nechtela.Mam ji taky tvrde odsoudit? ![]()
@Petunye Ale to je přece něco jiného. Ona si dá vědomě do těla dát 2 embria a pokud se stane ten zázrak, že se uchytí obě, tak se jednoho zase vědomě bude chtít zbavit. U potratu je ta volba mít nebo nemít dítě a naprosto rozumím tomu, že jsou situace, kdy jiná možnost prostě není.
Sama od sebe bych na redukci nešla. Ale v okolí máme přímo paní co musela, obě by nepřežili a už i to jedno mělo problémy. Možná tady je tohle je mi trochu sobecké když matka nejde, jako jsem viděla dokument o matce s postiženými trojčaty které řekli že bez redukce to špatně dopadne a má ležáky. Samy jsme postiženého v rodině měli a vím co to obnáší. Ale zároveň představa že by mi teď zázrakem někdo v 7měsíci řekl, jsou dvě a jedno musí pryč- nevím jestli bych to zvládla…Ale „jen tak“ si ho nechat odebrat mi příjde hodně divné… hl. když se tak snažili