Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rjumik píše:Marťule2005 píše:A cekate prvni mimi? Segra citila pohyby az okolo 20tt… Doufam, ze nam se postesti drivRjumik píše:Ty 4 týdny jsou nesnesitelně dlouhé. Pohyby jen v případě krajní nespokojenosti, ale už od začátku víme, že máme hodně aktivní mimčo, tak se s tím smiřuju. Ale stejně si říkám, jestli nemá něčeho málo a nevrtí se proto, už aby zas bylo po kontrole…
Ty uz citis pohyby? Tak to ja ne…Aaach jo
![]()
na pohyby uz se moc tesime.. Clovek aspon vi, ze je mimi v pohode.. Ty 4 tydny mezi kontrolami mi prijdou strasne dlouhy…
první mimi, ale mám jizvu v podbřišku po operaci, tak ho cítím díky ní a taky se přidává to, že je nadprůměrně aktivní (v osmém týdnu už hýbalo ručičkama a nožičkama, v 10. na screeningu už aktivně „skákalo“, což zatím zarazilo obě doktorky a obě sestřičky). Ale prý to neznamená nic špatného, ale dost mě vyděsily jejich vyděšené pohledy ![]()
Marťule2005 píše:Rjumik píše:Marťule2005 píše:A cekate prvni mimi? Segra citila pohyby az okolo 20tt… Doufam, ze nam se postesti drivRjumik píše:Ty 4 týdny jsou nesnesitelně dlouhé. Pohyby jen v případě krajní nespokojenosti, ale už od začátku víme, že máme hodně aktivní mimčo, tak se s tím smiřuju. Ale stejně si říkám, jestli nemá něčeho málo a nevrtí se proto, už aby zas bylo po kontrole…
Ty uz citis pohyby? Tak to ja ne…Aaach jo
![]()
na pohyby uz se moc tesime.. Clovek aspon vi, ze je mimi v pohode.. Ty 4 tydny mezi kontrolami mi prijdou strasne dlouhy…
první mimi, ale mám jizvu v podbřišku po operaci, tak ho cítím díky ní a taky se přidává to, že je nadprůměrně aktivní (v osmém týdnu už hýbalo ručičkama a nožičkama, v 10. na screeningu už aktivně „skákalo“, což zatím zarazilo obě doktorky a obě sestřičky). Ale prý to neznamená nic špatného, ale dost mě vyděsily jejich vyděšené pohledy
[/citac
To mate oravdu cilouska
nas mimis porad spi.. Jedinkrat se nam s dr podarilo ho videt „plovouciho“ jak ja tomu rikam (rucicky i nozicky v pohybu).. Na screeningu mi dr div neskakala po brise, aby se na chvili prcek probudil a otocil se ji kvuli projasneni…
doufam, ze mu to vydrzi i po narozeni
A jak jsi na tom s oblecenim? Jeste se vejdes do „normalu“, nebo uz nosis tehotenske?
Rjumik píše:
To mate oravdu cilouskanas mimis porad spi.. Jedinkrat se nam s dr podarilo ho videt „plovouciho“ jak ja tomu rikam (rucicky i nozicky v pohybu).. Na screeningu mi dr div neskakala po brise, aby se na chvili prcek probudil a otocil se ji kvuli projasneni…
doufam, ze mu to vydrzi i po narozeni
A jak jsi na tom s oblecenim? Jeste se vejdes do „normalu“, nebo uz nosis tehotenske?
Jelikož mám 6 kg dole, tak zatím chodím v normálu, ale kalhoty jsou pohodlné jen jedny letní s gumou v pase.
6 kg dole… Nevolnosti? To ja mam nahore uz 2 kg
O vikendu jsem prvne nasadila tehu kalhoty… Do vseho se v poho vejdu, ale jak se najim, tak citim, ze uz to preci jen neni ono a v pase mi kalhoty trochu pnou… Taky mas na brisku znat, kdyz se najis?
Rjumik píše:
6 kg dole… Nevolnosti? To ja mam nahore uz 2 kg![]()
O vikendu jsem prvne nasadila tehu kalhoty… Do vseho se v poho vejdu, ale jak se najim, tak citim, ze uz to preci jen neni ono a v pase mi kalhoty trochu pnou… Taky mas na brisku znat, kdyz se najis?
Kdepak nevolnosti, jen jsem nebyla zvyklá na pravidelnou stravu, teď mi stačí třetinové porce, jak jím pořád, mimi zakázalo sladké, takže to po mých čokoládových dýcháncích taky přispělo, a povoleno od mrněte mám teď kuřecí, mrkev, brambory, kysané zelí a teda pečivo jaké chci, hlavně ne sladké, sýry, mlíko, ryby
Tak z toho se moc přibírat nedá.
Bříško taky ještě pořádně není vidět, už bych chtěla veliké… Před měsícem a půl už vidět bylo, ale jak ubyly tukové zásoby, tak je menší (opticky), ale děloha roste, už je k pupíku.
Marťule2005 píše:mona.k.79 píše:Ahoj Mono,Marťule2005 píše:ahoooj já tam jdu až zítra
Ahojky,
Včera jsem se byla registrovat na Bulovce k porodu. Byla jsem tam od 12 a další maminy dorazily až ve 12:45, takže jsem byla s přehledem první. Píšou, že registrují od 14. týdne, ale sestřička u registrace říkala, že většina mamin tam chodí 13.-14. týden. Míst tam měli dost, my máme termín 15.3.2012 a na další týdny tam zatím měli prázdno.
Hodně zdaru při výběru porodnice a při registraci.![]()
doufam, že tam bude ještě místo. rodila jsem tam i po prvé.. měla jsem lítání.. termín máme také 12.3.
![]()
oni tam mají rozpisy na týden a jelikož jste pondělí, tak kdyby ten týden volno nebylo, tak vás snad šoupnou do předchozíhoDržímě pěsti, protože je to tam fajn, měla jsem tam při čekání moc dobrý pocit
jo je to tam fain, já už tam rodila…
a probwěhlo to tam Ok.. byla jsem tam sama…takže nás vzali i místa jsou.. dobrou noc
Ahojky,
já se teda na Bulovce byla zaregistrovat včera. To jsem byla přesně 13+2 a ani slovo, že bych tam byla brzo. Prostě mě zapsala a bylo. Já tam teda přišla asi ve 12:40 a byla jsem 4. Po mě se to ale začalo hrnout a v 13:00 nás tam bylo asi 15 (nepočítala jsem to). A chodily další. Šlo to ale strašně rychle. 12:20 jsem odcházela.
Já na Bulovce rodila i syna, v únoru 2008. A naprostá spokojenost, tak doufám, že to tak bude i podruhé. ![]()
Ahojky,
s registracemi to prý není teď tak hrozné, už není takový boom. Jedna hočina se registrovala až v 16. týdnu a v pohodě. Ale zaregistrují Vás už klidně i od 12. týdne, musíte mít ale těhotenskou průkajdu ![]()
Jinak doporučuju předporodní kurz na Bulovce - tisícovku stojí celý, tj. 4 lekce s porodní asistentkou a 2 s lékaři z porodnice a šestinedělí. Vede to PA Šimánková a poradí vám naprosto s čímkoli. ![]()
Marťule2005 píše:
Ahojky,s registracemi to prý není teď tak hrozné, už není takový boom. Jedna hočina se registrovala až v 16. týdnu a v pohodě. Ale zaregistrují Vás už klidně i od 12. týdne, musíte mít ale těhotenskou průkajdu
Jinak doporučuju předporodní kurz na Bulovce - tisícovku stojí celý, tj. 4 lekce s porodní asistentkou a 2 s lékaři z porodnice a šestinedělí. Vede to PA Šimánková a poradí vám naprosto s čímkoli.
To je fakt, na tom kurzu jsem byla taky, ale už před 4 lety, ale bylo to super
. Taky můžu doporučit ![]()
Tak já můžu přidat aktuální zkušenost. Byla jsem se registovat 15.12. (13+2). Přišla jsem až přesně v jednu, byla jsem asi devátá. Paní u okýnka byla neuvěřitelně pomalá a ještě zvedala telefony. No fakt hrůza! Od okýnka se šlo ještě do ambulance, ale tam to šlo rychle, protože to vyřizovaly dvě sestřičky, tam už se nečekalo vůbec. Pouze mě zapsaly do sešitu. Na svůj termín jsem byla teprve třetí. Se mnou tam byla holčina, která se registovala už 11+2 a taky jí neřekly ani slovo, ale je fakt, že ji sestřička znala a tykala ji. když jsem odcházela, tak v řadě bylo pořád cca 10 mamin, takže je asi fakt, že je jedno v kolik se přijde.
Registrovala jsem se v září a mluvila jsem s maminou, která se registrovala 14 dní přede mnou a ta říkala, že jich tam bylo strašně moc, že čekala od sedmi od rána a byla třetí v pořadí, takže asi hodně záleží do jakého období se trefíte.
Chtela jsem se zeptat snazila jsem se od 14tt zaregistrovat v podolí,berou tam 12rdodicek dene. s pritelem jsme s´tavali kazde rano v pet aby jsme tam byli jako prvni ale kdyz jsme dorazili byli jsme skoro posledni a nevysla na nas nikdy rada.a bylo to beznadejné,tak jsem zkusila i apolinare ale rekli mi ze uz je pozde at zkusim Bulovku ze me vemou i kdyz uz mam 20tt,mam jen strach aby me nevyhodili a delam si starost kde nakonec budu rodit..jsem prvorodicka a mam skrz tohle velke obavy.
jeess píše:
Chtela jsem se zeptat snazila jsem se od 14tt zaregistrovat v podolí,berou tam 12rdodicek dene. s pritelem jsme s´tavali kazde rano v pet aby jsme tam byli jako prvni ale kdyz jsme dorazili byli jsme skoro posledni a nevysla na nas nikdy rada.a bylo to beznadejné,tak jsem zkusila i apolinare ale rekli mi ze uz je pozde at zkusim Bulovku ze me vemou i kdyz uz mam 20tt,mam jen strach aby me nevyhodili a delam si starost kde nakonec budu rodit..jsem prvorodicka a mam skrz tohle velke obavy.
Jsem registrovaná na Bulovce, u Apolináře i v Podolí registrujou max do 14+0, to ti taky mohli říct, zbytečně ses snažila tam čekat. Bulovku zkus, možná tam na tvůj termín nebudou mít plno (mají tam totiž rozpisy podle termínů, ne podle toho který den kolik rodiček přijde). Rozhodně jsem ráda, že jsem se tam registrovala, předporodní kurz byl taky suprový, byly jsme z něj všechny ve skupince nadšené.
Jinak neboj se, že bys neměla kde rodit, pokud už je porod rozběhnutý, musí tě vzít tam, kam přijedeš
Maximálně ti můžou říct po vyšetření, že rodit ještě nějkou chvíli nebudeš a zajistí ti převoz tam, kde je místo (nebudeš se sama přepravovat taxíkem mezi porodkama a ťukat na dveře). A pokud oni budou mít místo, tak tě nikam nepošlou, ať jsi nebo nejsi registrovaná
. (Tohle jsou informace z kurzu od porodníků a porodní asistentky, takže spolehlivé
)
Držím pěsti ![]()
Ahojky maminy, včera jsem se byla zaregistrovat na Bulovce. Jen pro info pro všechny, které to zajímá:
Čekala jsem tam cca 20 minut, takže pohoda jazz.
Jediné, co mi vadilo, že když tam přijdete, tak nevíte, co dělat a kam jít jako první atd. Nevím, co by jim udělalo, kdyby tam na dveře vyvěsili papír se 3 jednoduchými pokyny. pak se přiznám, že mě dorazila ta sestra v těch dveřích, když se mě začla vyptávat na údaje a já říkám, já už to hlásila a ona no to je hrozný, ani jedna jste mi neřekla, že jste byla u okénka… už jsem jí chtěla sprdnout, jak to může říct, když nikde to není napsáno nebo tak, že nikdo nikoho neinformuje, ale pak jsem si říkala, klídek, třeba ji pak vyfasuješ na porodním sále
a radši sem zklapla a omluvila se
![]()
No já tedy nevím, já chodím do rizikové poradny, kde se zároveň v určené dny a hodiny provádí i registrace už 14 týdnů a na dveřích mají vše řádně napsáno!!! To okénko naproti je ambulance běžná, gynekologická + příjem. Také je to tam vše označené. Stačí koukat ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.