Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@cecetka píše:Proc se museli vsichni chtit registrovat hned vcera? Vzdyt stejne nejsou vakciny. Tak je prece jedno, jestli babicku zaregistruju o tyden pozdeji.
Navic ti z nalych mest se k vakcinam dostanou kdo vi kdy, protoze nebudou chtit dojet do krajskeho mesta a budou cekat, az se bude ockovat i u nich
víte proč?, protože politici, ve snaze zalíbit se důchodcům už x týdnů meldují, jak bude systém registrací k očkování spuštěn PRO NĚ 15 ledna a jak se mohou 80 plus přihlásit a jak se MAJÍ přihlásit
tato generace televizi ještě žere a poslouchá, a bere vážně, a jak v televizi pan ministr řekne „registrujte se“ tak jdou
ano, kdyby ti parchanti nahoře řekli na rovinu " milí důchodci, vakcíny nejsou a hned tak nebudou, a to ani pro vás, takže nemá smysl se hned registrovat, klidně se registrujte za týden, dva tři…" /
jenže toto oni neřekli, hrajou před voličema divadlo, slibotechna a pustili veřejnosti systém, který ani nebyl testován na rodná čísla 80 niků
pak po hodině tu validaci radši vypli…ostuda jak nevím co
to samý, lžiministr nasliboval lidem, jak jim s registrací pomůže praktik, on však nemá pomoct reálně jak
a tak jsou praktici zahlceni telefonáty od lidí, kteří to přece slyšeli od pana ministra v televizi, a tak žádají pomoc…a diví se že to v realitě nejde a že slibovaná linka pomoci 1221 nefunguje
já pro toho lžiksindla slušných slov nemám, ano, už se kvalifikoval na politika, už lže a ani u toho nehne brvou
![]()
@Borrealis píše:
víte proč?, protože politici, ve snaze zalíbit se důchodcům už x týdnů meldují, jak bude systém registrací k očkování spuštěn PRO NĚ 15 ledna a jak se mohou 80 plus přihlásit a jak se MAJÍ přihlásittato generace televizi ještě žere a poslouchá, a bere vážně, a jak v televizi pan ministr řekne „registrujte se“ tak jdou
ano, kdyby ti parchanti nahoře řekli na rovinu " milí důchodci, vakcíny nejsou a hned tak nebudou, a to ani pro vás, takže nemá smysl se hned registrovat, klidně se registrujte za týden, dva tři…" /
jenže toto oni neřekli, hrajou před voličema divadlo, slibotechna a pustili veřejnosti systém, který ani nebyl testován na rodná čísla 80 niků
pak po hodině tu validaci radši vypli…ostuda jak nevím co
to samý, lžiministr nasliboval lidem, jak jim s registrací pomůže praktik, on však nemá pomoct reálně jak
já pro toho lžiksindla slušných slov nemám, ano, už se kvalifikoval na politika, už lže a ani u toho nehne brvou
a tak jsou praktici zahlceni telefonáty od lidí, kteří to přece slyšeli od pana ministra v televizi, a tak žádají pomoc…a diví se že to v realitě nejde a že slibovaná linka pomoci 1221 nefunguje
No, to je pravda. Mantra mého dědy je, že „to se přece musí“
![]()
@terien píše:
No, to je pravda. Mantra mého dědy je, že „to se přece musí“![]()
mého taky, za 5 minut 8 včera hlásil, že musíme jít na to. Volala jsem jeho praktikovi o recepty a ten byl chudák úplně na mrtvici, v čekárně fronta důchodců, co chtěla registrovat k očkování… nechápu tenhle systém, měli to vzít od nejstaršího, vytvořit databázi, rozeslat termíny a bylo.
Představa že si praktik na svůj vlastní mobil naháže postupně registrace 200 lidí, takže 400 různých PINů a další kody
a pak bude od rána do večera zkoušet, zda jej některej ten PIN nepustí náhodou v systému dál…a nepodaří se mu někoho zaregistrovat…jjjjj, ten kdo toto lidem slibuje je vyloženě člověk z ambulantní praxe
ono se nejlépe slibuje, co by měli udělat ty druzí, že jo
ty nahoře zajímá jen jediné, neztratit před důchodci voliči tvář a tak jistě budou slibovat v tv ještě kde co…bez pochyb…i když jak se z tohoto trapasu vykroutí, to fakt tedy nevím, ale oni si poradí
to víte, na plnou hubu jim říct " milí důchodci, vakcíny pro Vás nemáme, nejsou, nevíme kdy budou, třebas taky nebudou, nebo až v létě, omlouváme se"…to politik halt neudělá
volby jsou za rohem
jistě, co udělají když jim to nejde?
ministrovi volat nebudou, ani na ministerstvo nepůjdou, aby si tam paní úřednice s nima na dvě hodiny dřepla a věnovala se jim
pochopitelně se vypraví za praktikem, posadí se tam a budou čekat pomoc…nota bene říkal to přece pan ministr v televizi, tak to musí jít
nebo kdo hůře chodí tak volá a pláče do telefonu a prosí a přesvědčuje že to přece musí jít nějak udělat…at mu to zařídíme
já fakt toho ksindla ani vidět už nemůžu, ministry jsme měli tedy všelijaký, ale toto překonává opravdu všechno, ulhanej, křivej, autocensored, autocensored
Já jak mám k práci puštěné rádio, tak včera tam několikrát řešili, že o té akci nevěděli ani telefonní operátoři.
Nikdo jim neřekl, že k té registraci bude potřeba sms a měli nápor sms během půlhodiny větší než na Silvestra.
Mluvil tam nějaký zástupce, jestli Vodafonu nebo O2, už nevím a říkal, že ministr jim řekli, že to měli vědět, že tohle věděli všichni občani ČR.
@Šáruší píše:
mého taky, za 5 minut 8 včera hlásil, že musíme jít na to. Volala jsem jeho praktikovi o recepty a ten byl chudák úplně na mrtvici, v čekárně fronta důchodců, co chtěla registrovat k očkování… nechápu tenhle systém, měli to vzít od nejstaršího, vytvořit databázi, rozeslat termíny a bylo.
Tak to máš ještě dobrý, mě volal od pondělí, do toho máma, jestli dědovi pomůžu (že jsem jí 10× řekla, že samozřejmě ano, bylo asi málo
), no monstrakce jako blázen.
no jistě
já během ledna několika 85 a starším v dobré víře slíbila že je zaregistruju, naivně jsem si totiž myslela že je normálně zapíšeme do nějakého registru a nahlásíme a když tak pak zkusíme termíny na očkování pro ně někde poblíž
ale to, že to půjde přes smsky a několik pinů a potvrzování na mobil dotyčného jsem se dověděla až z médií, až den před spuštěním akce…nikdo se nám to z ministerstva neuráčil sdělit, nějak předem, ovšemže… ![]()
@Šáruší píše:
No takhle by to slo asi tezko. Kde vezmes v potaz nezajem nebo stav/pobyt neumoznujici ockovani?
@Baba píše:
No takhle by to slo asi tezko. Kde vezmes v potaz nezajem nebo stav/pobyt neumoznujici ockovani?
ale šlo, nabídli by termín, chceš, nechceš, v pohodě, šoupu vakcíny pro další v seznamu. Je vidět, že senioři mají zájem obrovský, z těch 400.000 se jich jen za pátek registrovalo 100.000. Senioři 80+ si ještě nehrají na hen tu „svobodu a omezování a mám právo dělat si co chci“, což je teď taková mantra. Vidí tuto situaci jako výjimečnou, takže já osobně si myslím, že by prostě pozitivně reagovali na dané termíny, které jsou jim přiřazené a neměli y problém. Problém je tohle, a veliký, tu registraci dost z nich nezvládá, linky nefungují, praktici to nezvládnou, to je utopie, za týden začnou chodit do lékáren, protože jim s tím mají pomáhat i lékárníci. Prostě skoro půl milionu lidí a zmatek nad zmatek bude. Zlatý tady máš termín a jdi tam a tam. Většinově by to fungovalo.
@terien píše:
Tak to máš ještě dobrý, mě volal od pondělí, do toho máma, jestli dědovi pomůžu (že jsem jí 10× řekla, že samozřejmě ano, bylo asi málo), no monstrakce jako blázen.
no tak já ho mám doma už půl roku, takže to já řeším denně. Sedí nalepený na televizi, přepíná programy a sbírá možné i nemožné informace. Které si ovšem přeloží po svém a vytváří fantasmagorie. Naposledy ve středu, úplně zoufalý, že se nemůže nechat očkovat, protože v televizi říkali, že pro toho, kdo měl antibiotika je to životu nebezpečné. A on přeci předloni měl antibiotika. Tak jsem dva dny mu to vyvracela. Před chvílí vstával a prý máme už termín? Už se ti to povedlo? Říkám nepovedlo, nejsou vakcíny. Tak prý dnes zavolá švagrové, ona je zdravotní sestra ( dětská v důchodu
). Prý ona je zdravotnice, musí mít konexe, zkusíme, jestli by to nemohla zařídit ![]()
To je bordel. Včera jsem to večer zkusila, nechalo mě to vlézt do toho rezervačního systému. Termíny opět nemizely, vždy to hlásilo chybu, že termín už si asi registroval někdo jiný. Příště zase všechny termíny volné. Pořád odklikavat lodě, autobusy, schody.
už jsem se na to chtěla vykvaknout a zkusila to naposledy z mobilu a nějakým zázrakem to prošlo. Tak pak koukám do mailu a tam tři potvrzené registrace. Všechny měly své ID. Jednu jsem tedy chtěla zrušit s napsalo mi to, že rezervace neexistuje.
Takže jsem zvědavá, co zítra. Jedna z těch, co mi jakože neprošla, ale potvrzení s číslem registrace dorazilo, je na zítra. Jestli tam přijedeme a budou tvrdit, že tam nic nemají… ![]()
@Šáruší píše:
ale šlo, nabídli by termín, chceš, nechceš, v pohodě, šoupu vakcíny pro další v seznamu. Je vidět, že senioři mají zájem obrovský, z těch 400.000 se jich jen za pátek registrovalo 100.000. Senioři 80+ si ještě nehrají na hen tu „svobodu a omezování a mám právo dělat si co chci“, což je teď taková mantra. Vidí tuto situaci jako výjimečnou, takže já osobně si myslím, že by prostě pozitivně reagovali na dané termíny, které jsou jim přiřazené a neměli y problém. Problém je tohle, a veliký, tu registraci dost z nich nezvládá, linky nefungují, praktici to nezvládnou, to je utopie, za týden začnou chodit do lékáren, protože jim s tím mají pomáhat i lékárníci. Prostě skoro půl milionu lidí a zmatek nad zmatek bude. Zlatý tady máš termín a jdi tam a tam. Většinově by to fungovalo.
Neslo. Kdo to bude hlidat za lezaky v LDN, u aktualne hospitalizovanych? Zas tak jednoduchy to neni. Kazdopadne operatory mohli uplne vynechat.
A praktiky do toho nemeli tahat vubec, ja si dovolujou vubec rict - pomuze vam s tim praktik? ![]()
@Baba píše:
To vezmeš v potaz tak, že v prosinci - dávno předtím, než byla vakcína k dispozici, mohla proběhnout příprava očkovacích center a registrace zájemců. K přípravě očkovacích center ani registraci není potřeba mít fyzicky vakcínu.
Každý zájemce při registraci uvede, která očkovací centra jsou pro něj dostupná. K tomu není potřeba mít fyzicky vakcínu, tyto kroky lze provést předem.
A jakmile dorazí vakcína, je možno přidělovat termíny. Uzavře se dávka registrovaných, vyhodnotí se potřebnost a stanoví se pořadí. Každému zájemci se navrhne několik termínů v očkovacích centrech, nejdřív nejpotřebnějším s tím, že se stanoví lhůta na odpověď. Zbylé termíny se navrhují dalším a kdo příliš přebírá, ten se posunuje do dalšího kola.
Tohle by mohlo fungovat bez nárazového přetížení systému při jeho otevření a bez tlačenic.
@eumedon píše:
To vezmeš v potaz tak, že v prosinci - dávno předtím, než byla vakcína k dispozici, mohla proběhnout příprava očkovacích center a registrace zájemců. K přípravě očkovacích center ani registraci není potřeba mít fyzicky vakcínu.Každý zájemce při registraci uvede, která očkovací centra jsou pro něj dostupná. K tomu není potřeba mít fyzicky vakcínu, tyto kroky lze provést předem.
A jakmile dorazí vakcína, je možno přidělovat termíny. Uzavře se dávka registrovaných, vyhodnotí se potřebnost a stanoví se pořadí. Každému zájemci se navrhne několik termínů v očkovacích centrech, nejdřív nejpotřebnějším s tím, že se stanoví lhůta na odpověď. Zbylé termíny se navrhují dalším a kdo příliš přebírá, ten se posunuje do dalšího kola.
Tohle by mohlo fungovat bez nárazového přetížení systému při jeho otevření a bez tlačenic.
Me to nemusis psat.
Ja reagovala jen na to, ze je nesmysl lidi radit podle data narozeni stylem ber nebo nech bejt. System vakcinace meli ti nasi tydyti vymyslet od leta nejpozdeji. Ale ne, u nas se resi boby, kelimky a vanocni navstevy ![]()