Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mateřská asi jenom půl roku ta první, protože na druhou mateřskou jsem nastoupila už ne ze zdravotnictví. já se v tom stejně pořád ztrácim. mám odpracovaný celý rok 2007 pak půl roku mateřskou tedy pak 2 roky mimo obor a ted jsem znovu na mateřský. malý je 8 měsíců takže ještě chvíly na mateřský budu.tak a ted mi řekněte takže jestli to chápu dobře tak do roku 2017 bych musela udělat ještě ten rok a půl pod dozorem aby se mi to počítalo do těch posledních 10 let? aby se mi počítal ten rok a půl. nebo až nastoupim do práce po mateřský kterou mám na 3 roky, tak musím udělat znovu 3 roky pod dozorem a pak se teprve můžu nechat zaregistrovat? ![]()
Simulka77
Ja mam pocit, ze k prodlouzeni musis dokladat jen 40kreditu nasbiranych za to 10lete obdobi, tj. z let 2006 - 2016.
Asi teda ![]()
@Tteri29
Zalezi, kdy si zazadas o registraci. Od toho dne se pocita tech 10 let zpetne na kredity a praxi. Spis si nejsem jista co vsechno ti budou pocitat do praxe, nejlepe zavolat primo na registr. Ja kdyz tam volala, tak pani hned vsechno vedela presne.
Potřebuji radu…jakým způsobem se dokládá praxe, pro registraci sestry? Jakým způsobem to potvrdí zaměstnavatel, musí být zápočtový list, nebo jen nějaké potvrzení? A máte někdo zkušenost se zkouškou místo praxe-když chybí. Jak probíhá,
je to náročné, nebo je to formalita?
Moc díky za radu.
@nechápu praxi potvrdí zaměstnavatel do formuláře, který stáhneš na www.nconzo.cz je tam kolonka, kde jsi pracovala, jako co, od kdy, do kdy, razítko a podpis.
Zkouška za praxi - kdo se orientuje v procesu, odběru anamnézy, stanovení dg, plánu péče a zhodnocení, tak ten to dá.
Díky za radu…ještě tam chtějí potvrzení od každého zaměstnavatele a na to formulář není. Jsem zvědava, jak se budou tvářit a co mi napíší.
@nechápu vzhledem k faktu, že stačí dokázat výkon povolání za určitou dobu (např. dva roky celého úvazku za registrační období), tak většinou stačí poslední zaměstnání a zaměstnavatel, nemusí člověk jet do Plzně, kde dělat před sedmi lety.
Můj případ je ten složitělší, minulý zaměstnavatel sice není daleko, ale jsem zvědava, jak budou v kanceláři ochotni…formulář je jednodušší, vyplním, dá razítko a hotovo. navíc mám v oboru časový výpadek, tak musím vymyslet, jak to dohnat, abych nemusela dělat zkoušku.
@nechápu záleží, čím je výpadek způsoben. Např. mateřská dovolená se započítává do výkonu práce (rodičovská pak už ne).
Není mi jasné, jestli bude platit praxe i z hospicu…nebo jen ze zdravotního zařízení, teď nevím jestli je do té skupiny zařazen…
@nechápu pokud jsi tam dělala zdravotní sestru, tak není problém. Záleží, co máš v pracovní smlouvě. Praxe/práce např. sanitárky se nezapočítá.
Teprve se tam možná chystám, dohnat chybějící praxi…tak abych nedělala zbytečné kroky…snad to dopadne.
Dobrý den,
potřebuji poradit, internetové vzdělávání: na kterých stránkách získáváte kredity