Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky - moje kamarádka (všeobecná sestra, DiS.) se před lety nezaregistrovala v řádném termínu, v nemocnici pracovala po škole asi rok, pak odešla do výzkumného ústavu. Tam skončila, šla na MD a doma byla více než 4 roky. Ač neregistrovaná, docházela na semináře a sbírala kredity. Potom poslala žádost o registraci spolu s čestným prohlášením, že to opravdu absolvovala (neměla zaměstnavatele, který by to potvrdil) a oni ji zaregistrovali bez jakékoli zkoušky.
![]()
Asi bych to zkusila poslat - oni by ti napsali pak, co a jak - jestli budeš zkoušku dělat.
S kolegyněmi jsme se shodly, že záleží, které úřednici tě přidělí - posílaly to 3 za úplně stejných podmínek (pracují už mimo obor a tuhle registraci si udržují pro „kdyby náhodou“ ) - 2 to neprodloužili a 1 ano (nakonec pak i těm 2, ale musely na pohovor (ne na zkoušku) do Brna a taky to šlo přes nadřízenou).
Motýlku, pokud chceš dělat zkoušku, tak nemusíš mít myslím praxi. Ale jistá si nejsem. ![]()
Motýlku, a proč tě nechtějí bez registrace zaměstnat? Vždyť přeci holky po škole taky nejsou registrované a zaměstnají je s tím, že tu registraci získají v průběhu…To by mě nenapadlo, že z toho budou dělat problém.Taková krávovina, člověk chodí na přednášky z povinnosti, platí za to a stejně je to úplně na…no víte na co
.
Andyn je fakt že ji všude požadují a taky nechápu co jim na tom vadí…jako naférovku…mám pracovat pod dohledem protože ještě registraci nemám a dělala jsem samostatně všechno
tak stejně…kdo uhlídá co zdravotníci opravdu dělají jak mají??
Zkus jim napsat nebo zavolat a domluvit se.Určitě nejsi jediná, kdo tohle musí řešit. Já myslím, že jsou teď trochu benevolentnější než na začátku.Já jsem z tý první vlny,kdy jsme se nejdřív registrovali a pak sbírali body.Všem nám to teď na konci platnosti prodloužili místo na 6,což mělo být původně, na 10 let.Tak teď aspoň 5 let na přednášky prdím
.
oni se hodně ty podmínky pro registraci změnili, tak se na to určitě koukněte na jejich stránkách, vše proštudujte..
já když jsem si nebyla něčím jistá, poslala jsem dotaz a hodně rychle mi odtamtud někdo odpověděl konkrétně.. takže to taky určitě udělejte..
nemá cenu to tam posílat, platit za kolek a za poštu a obíhat bývalé zaměstnavatele, když nevíte, jak dopadnete..
do trvání prac. poměru se ale počítá určitě i mateřská dovolená, pokud vím.
Hodně štěstí.
obecně ale pro středňačky všeob.sestry je potřeba praxe 3 roky, pro DiS a Bc. stačí rok.
Po škole praxe být nemusí, do určité doby od ukončení studia.
Tou jejich zkouškou se dají nahradit kredity, nikoliv praxe…
Mateřská dovolená se počítá do pracovního poměru, ale ne do praxe.
Taky bych tam napsala nebo zavolala.
Možná to i zkusila poslat, protože ten kolek teď chtějí jen stokorunový.
Jinak - údajně např. tady v nemocnici ani nechtějí všechny sestry registrované, prý kvůli tomu, aby jim mohli dát nižší plat. Ale to mám jen z doslechu. ![]()
a vyplatí se to holky? jako jestli díky registraci mi zvednou o tisícovku plat tak to je mi úplnš k ničemu, zajímalo by mě jestli si ta sestra opravdu finančně polepší…jinak jsem mluvila s nějakou paní přímo z Brna a řekla mi že to co jsem odpracovla mi uznají jako rok a ještě mi chybí dva roky než dostanu registraci a samo body…
andyn82 píše:
Motýlku, a proč tě nechtějí bez registrace zaměstnat? Vždyť přeci holky po škole taky nejsou registrované a zaměstnají je s tím, že tu registraci získají v průběhu…To by mě nenapadlo, že z toho budou dělat problém.Taková krávovina, člověk chodí na přednášky z povinnosti, platí za to a stejně je to úplně na…no víte na co.
Andyn, všude kde jsem se ptala a mám žádosti o zaměstnání (nemocnice, domovy důchodců, dokonce charita, nebo agentury dom. péče) vyžadují sestry s registrací a s praxí… ![]()
U nás ve fakultce jsme si registrací sice polepšili o jednu třídu,ale nemocnice nám ztrhla asi 2 (teď přesně nevím) odpracované roky, takže plat zůstal v podstatě stejný
. Takže se to vlastně nevyplatí,ale co jinýho zbejvá, když tě pak bez registrace nechtějí zaměstnat jak píše Motýlek.
jankanej - neděláš to kvuli penězum ale kvuli možnostem , třeba bez registrace nikdy nemužeš do ordinace a to já bych třeba po mateřský chtěla.
jo to bych samozřejmě taky chtěla, nemám pro dětičky hlídání takže směny mít nemůžu, protože školku máme do tří hodin ale stejně u nás je obvod totálně zabitý, drží si ho tu důchodci a pokud nemám známý což nemám tak mám smůlu
chjo to je děsný pitomej stát kdyby místo černých hub podporoval rodiče s dětmi udělal by lépe…
jankanej píše:
jo to bych samozřejmě taky chtěla, nemám pro dětičky hlídání takže směny mít nemůžu, protože školku máme do tří hodin ale stejně u nás je obvod totálně zabitý, drží si ho tu důchodci a pokud nemám známý což nemám tak mám smůlu![]()
![]()
chjo to je děsný pitomej stát kdyby místo černých hub podporoval rodiče s dětmi udělal by lépe…
dobrý den a ta praxe musí být doložena za jakou dobu,byla jsem na mateřské,ale mám 10let v oboru.děkuji