Registrace sester

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5631
12.10.11 10:35

Holky - moje kamarádka (všeobecná sestra, DiS.) se před lety nezaregistrovala v řádném termínu, v nemocnici pracovala po škole asi rok, pak odešla do výzkumného ústavu. Tam skončila, šla na MD a doma byla více než 4 roky. Ač neregistrovaná, docházela na semináře a sbírala kredity. Potom poslala žádost o registraci spolu s čestným prohlášením, že to opravdu absolvovala (neměla zaměstnavatele, který by to potvrdil) a oni ji zaregistrovali bez jakékoli zkoušky. 8-o :nevim:
Asi bych to zkusila poslat - oni by ti napsali pak, co a jak - jestli budeš zkoušku dělat.
S kolegyněmi jsme se shodly, že záleží, které úřednici tě přidělí - posílaly to 3 za úplně stejných podmínek (pracují už mimo obor a tuhle registraci si udržují pro „kdyby náhodou“ ) - 2 to neprodloužili a 1 ano (nakonec pak i těm 2, ale musely na pohovor (ne na zkoušku) do Brna a taky to šlo přes nadřízenou).

Motýlku, pokud chceš dělat zkoušku, tak nemusíš mít myslím praxi. Ale jistá si nejsem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
12.10.11 11:43

Motýlku, a proč tě nechtějí bez registrace zaměstnat? Vždyť přeci holky po škole taky nejsou registrované a zaměstnají je s tím, že tu registraci získají v průběhu…To by mě nenapadlo, že z toho budou dělat problém.Taková krávovina, člověk chodí na přednášky z povinnosti, platí za to a stejně je to úplně na…no víte na co :roll: .

• Citovat
  • Upravit
5
12.10.11 11:58

Andyn je fakt že ji všude požadují a taky nechápu co jim na tom vadí…jako naférovku…mám pracovat pod dohledem protože ještě registraci nemám a dělala jsem samostatně všechno :lol: :lol: tak stejně…kdo uhlídá co zdravotníci opravdu dělají jak mají??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
12.10.11 12:22

Zkus jim napsat nebo zavolat a domluvit se.Určitě nejsi jediná, kdo tohle musí řešit. Já myslím, že jsou teď trochu benevolentnější než na začátku.Já jsem z tý první vlny,kdy jsme se nejdřív registrovali a pak sbírali body.Všem nám to teď na konci platnosti prodloužili místo na 6,což mělo být původně, na 10 let.Tak teď aspoň 5 let na přednášky prdím :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit
janule89
12.10.11 13:03

oni se hodně ty podmínky pro registraci změnili, tak se na to určitě koukněte na jejich stránkách, vše proštudujte..
já když jsem si nebyla něčím jistá, poslala jsem dotaz a hodně rychle mi odtamtud někdo odpověděl konkrétně.. takže to taky určitě udělejte..
nemá cenu to tam posílat, platit za kolek a za poštu a obíhat bývalé zaměstnavatele, když nevíte, jak dopadnete..
do trvání prac. poměru se ale počítá určitě i mateřská dovolená, pokud vím.
Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
janule89
12.10.11 13:05

obecně ale pro středňačky všeob.sestry je potřeba praxe 3 roky, pro DiS a Bc. stačí rok.
Po škole praxe být nemusí, do určité doby od ukončení studia.
Tou jejich zkouškou se dají nahradit kredity, nikoliv praxe…

• Citovat
  • Upravit
5631
12.10.11 14:01

Mateřská dovolená se počítá do pracovního poměru, ale ne do praxe.
Taky bych tam napsala nebo zavolala.
Možná to i zkusila poslat, protože ten kolek teď chtějí jen stokorunový.

Jinak - údajně např. tady v nemocnici ani nechtějí všechny sestry registrované, prý kvůli tomu, aby jim mohli dát nižší plat. Ale to mám jen z doslechu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.10.11 14:16

a vyplatí se to holky? jako jestli díky registraci mi zvednou o tisícovku plat tak to je mi úplnš k ničemu, zajímalo by mě jestli si ta sestra opravdu finančně polepší…jinak jsem mluvila s nějakou paní přímo z Brna a řekla mi že to co jsem odpracovla mi uznají jako rok a ještě mi chybí dva roky než dostanu registraci a samo body…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.11 16:12
andyn82 píše:
Motýlku, a proč tě nechtějí bez registrace zaměstnat? Vždyť přeci holky po škole taky nejsou registrované a zaměstnají je s tím, že tu registraci získají v průběhu…To by mě nenapadlo, že z toho budou dělat problém.Taková krávovina, člověk chodí na přednášky z povinnosti, platí za to a stejně je to úplně na…no víte na co :roll: .

Andyn, všude kde jsem se ptala a mám žádosti o zaměstnání (nemocnice, domovy důchodců, dokonce charita, nebo agentury dom. péče) vyžadují sestry s registrací a s praxí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
12.10.11 16:34

U nás ve fakultce jsme si registrací sice polepšili o jednu třídu,ale nemocnice nám ztrhla asi 2 (teď přesně nevím) odpracované roky, takže plat zůstal v podstatě stejný :cert: . Takže se to vlastně nevyplatí,ale co jinýho zbejvá, když tě pak bez registrace nechtějí zaměstnat jak píše Motýlek.

• Citovat
  • Upravit
2183
12.10.11 19:05

jankanej - neděláš to kvuli penězum ale kvuli možnostem , třeba bez registrace nikdy nemužeš do ordinace a to já bych třeba po mateřský chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.10.11 06:55

jo to bych samozřejmě taky chtěla, nemám pro dětičky hlídání takže směny mít nemůžu, protože školku máme do tří hodin ale stejně u nás je obvod totálně zabitý, drží si ho tu důchodci a pokud nemám známý což nemám tak mám smůlu :-? :-? :-? chjo to je děsný pitomej stát kdyby místo černých hub podporoval rodiče s dětmi udělal by lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
13.10.11 10:35
jankanej píše:
jo to bych samozřejmě taky chtěla, nemám pro dětičky hlídání takže směny mít nemůžu, protože školku máme do tří hodin ale stejně u nás je obvod totálně zabitý, drží si ho tu důchodci a pokud nemám známý což nemám tak mám smůlu :-? :-? :-? chjo to je děsný pitomej stát kdyby místo černých hub podporoval rodiče s dětmi udělal by lépe…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrky
13.10.11 14:00

dobrý den a ta praxe musí být doložena za jakou dobu,byla jsem na mateřské,ale mám 10let v oboru.děkuji

• Citovat
  • Upravit
janule89
13.10.11 18:45

Za posledních 10 let, takže by to mělo být v pohodě..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex