Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
kdybych to věděla dřív mohla jsem požádat o prodloužení a bylo by, ale takhle budu muset žádat znovu o osvědčení… haha, ale to mě čeká až za takové 3 roky, poté co nasbírám dostatek kreditů - v té internetové učebně se totiž dá nasbírat jen 14 kreditů za rok - ale dát za to 800 je pakatel, oproti ostatním kurzům ![]()
no nic Maty - to není normální mě potvrzení o registraci dorazilo do 2 měsíců… tak bych se na to být tebou přeptala…
holky o registracích mi ani nemluvte, všichni beztak sbírají body, více jak o polovina se stejně nevzdělává… kdo tohle vymyslel byl opravdu blb
Ahoj holky,jak to tady pročítám tak je mi z toho fakt blbě.Já registraci nemám.Z nemocnice jsem odešla asi před 5 lety k zubaři a ten žádnou registraci nchtěl.Teď jdu na 2 mateřskou,tak předpokládáám,že teď nic řešit nebudu.Je mi jasný,že jak jsem se dočetla na stránkách ministerstva,když buud se chtít zaregistrovat po MD tak budu muset dělat zkoužky,protže jsem se přestěhovala a tady ani nikoho neznám a ani nevím kde mám zjišťovat kde ty kredity mám honit.Takže počítám s těmi zoužkami.Nedá se nic dělat.Jsem dětská setra a mám i ARIP,ale stejně mě zkoužky neminou.O registraci si myslím,že je to totální chaos a blbost.Někdo by měl vymyslet něco je pevně daný a mělo by to být všem jasný.
No už se těším až za zhruba 4 roky budu se potit někde na ministerstvu
…
ahoj jsem registrovaná ana semináře jezdím jeno pro papír abych splnila kredity,protože se dvěmi dětmi to holt jinak nejde a ke všemu se většinou přednášky opakují te´D JSEM POsílala žádost o prodloužení, těch 46bodů co jsem nasbírala během 5ti let mě stálo 3000kč , a to nepočítám jízdné, kdybych to také započítala tak jsem někdne na 6000kč tak a kdopak nám je proplatí? Je to nesmysl .....a podporuje to opět to,že je více úředníků a málokdo se skutečně dozví něco podstatného, sama jsem dělala na jip pro novorozence, jenže pediatrické přednášky jsou tak v praze a kroměříži, což je pro mě nedostupné …takže mím certifikáty z gerontologie, aro..... určitě mi to u těch našich drobečku k něčemu bude,no chvalme inteligenty co to vymysleli ![]()
taky už mám nasbíráno........
Přednášela jsem, tak mi to šlo rychleji.
Ted jsem na MD, co potřebuji k prodloužení??
Někdo si na tom pěkně mastí kapsy........
Ahoj holky,
pokud se Vám nechce jezdit po seminářích a platit drahé poplatky za získávání kreditů, je tu možnost je získat pěkně z domova po internetu. Sice se za to taky platí, ale jen 190,– za kurz/3 kredity a je to jednoduchý. Pouze si přečtete materiál k Vámi vybranému tématu (cca. 50 stran) a pak uděláte závěrečný test s 10 otázkama, odpovědi ANO/NE. A můžete se přitom dívat do toho textu. Je to na E-univerzitě a je to pod záštitou ČASu.
Zdravím sestřičky ![]()
Koukám,že reakce na tohle téma je všude stejná - ať v okolí či tady na netu.Taky sbírám,vlastně teď budu posílat prodloužení registrace a tak nějak doufám,že mi mých 48 kreditů uznají.V opačném případě na zkoušku nejdu.Když jim nestačí,že se celý rok vzdělávám a za své peníze,tak se po 13-ti letech nebudu opět učit to,co je v praxi stejnak vesměs jiné.Kolegyně kamarádka na ní byla a podle toho,co říkala,tak zkouší hlavně ze zákonů,vyhlášek atd.
andreejs - ty máš ty testy na netu vyzkoušené?Počítají se? Vím,že doktoři něco takového taky mají,ale u sester jsem o tom neslyšela.Vzhledem k tomu,že mě čeká další kolo a dávat opět 400,– za 3 kredity se mi moc nechce,by se mi to hodilo. ![]()
Ahoj Nellys,
zatím jsem zkoušela dělat jeden test a musím říct, že super. Jestli to uznají zatím nevím,já to ještě neposílala, ale moje kamarádky, co dělají v nemocnici mi tohle doporučily, že to taky tak dělají. Jinak to tam opravdu píšou, že je to od ČASu a že jsou za to vždy 3 kredity, které si na konci každého toho kurzu sama vytiskneš. Je to euniverzita.eu, tak na to zkus sama mrknout.
Já taky určitě zkoušky dělat nebudu. Ve zdravotnictví už nedělám 5 let a tohle si sbírám spíš jen pro zadní vrátka, proto je pro mě tahle varianta příjemná. ![]()
A koukám, že jsi taky z Plzně ![]()
Ahojky Andreejs - jj jsem z Plzně a ve zdravotnictví dělám,ale občas přemýšlím,že přejdu jinam,kde se nic takového nesbírá a hlavně neplatí. Teď budu posílat v březnu to prodloužení,tak bych to pak zkusila.Třeba napůl přes net a proložit to EduCarem nebo co budou zdarma.
Kam chodíš ty na semináře nebo máš jen ty z netu?
Já to sbírám nesbírám stylem, že se občas někde zaregistruju a pak si jdu jen vyzvednout ten papír a nebo mi to nosí kamarádky, co mi to vždycky někde vyzvednou nebo vyžebrají. Ono to není taky tak poctivý jak to vypadá ![]()
Já to mám fakt jen jako zadní vrátka,ale dělám ve zdrav. firmě a dostanu se občas na ty kongresy, tak si pak jen vezmu ten papír a vůbec na ty semináře nechodim. ![]()
Jééééééé, koukám že je to všude stejné!! Úplně se to minulo účinkem.
Co se potřebuje k tomu prodloužení??
Já jsem doufala, že to do té doby zruší, ale asi je v tom dost peněz.
andreejs - no tak taky dobrý,dobře to máš zařízený.
To my tam poctivě dřepíme ty 4 hodiny - 3 když nás přednášející pustí občas dřív.
No každopádně to zkusím a uvidíme. ![]()
LeníkDOMO - potřebuješ na to papíry k prodloužení registrace,nám je poslali v práci mailem,všechny ty semináře,vypsat a ofotit - nechápu proč oboje jako by jim to ofocený nestačilo
- a hlavně taky zas 500,– kolek - ten mě se.e nejvíc,proč znova platit registraci.
![]()
taky jsem doufala,že to nová ministryně změní,ale bohužel. ![]()
Mě tohle všechno čeká začátkem příštího roku
Jsem celá žhavá
Hlavně mi ještě chybí dost těch kreditů, ale dotáhnu to na tom netu.
Jo, holky, řekla bych, že sbírání kreditů je spíš směr, jak práci ve zdravotnictví znechutit než jak motivovat k stálému vzdělávání. Já tedy sestřička nejsem, ale dělám si dálkově zdrávku, teď bohužel degradovanou na zdravotnickýho asistenta a raději nemyslím na budoucnost, jinak bych školu musela nechat. Jako asistent se totiž vůbec nebudu chytat a když už, tak za minimum peněz a na hodně nízké pozici, cosi jako sanitář nebo ošetřovatel s maturitou.
andreejs píše:
Mě tohle všechno čeká začátkem příštího rokuJsem celá žhavá
Hlavně mi ještě chybí dost těch kreditů, ale dotáhnu to na tom netu.
Nechci strašit,ale prej taky koukaj,jestli to sbíráš průběžně,nebo najednou (jako by to vadilo
) Teď přišlo kolegyni skoro po měsíci,že to má zas na 6 let.bylo to docela rychle,když si vzpomenu,že u té první jim to trvalo půl roku.
![]()