Registrace sester

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8276
6.2.06 18:32

Nečetla jsem ostatní příspěvky, tak se omlouvám, jestli se budu opakovat.
Určitě se zaregistruj, to je povinné do konce března tuším, jinak budeš muset práci vykonávat pod dohledem a hlavně za míň peněz. Ale trvá to dlouho, já žádost poslala v dubnu a certifikát přišel v lednu :? Jsem taky dětská (diplom. - na vyšší škole), ale žádat jsem musela na obor všeobecná sestra :? A pak až prý nějaká spešl žádost o tu dětskou sestru. Ale to mi staniční řekla, že já prý snad nemusím, když jsem diplomovaná.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
6.2.06 18:54

Doporučuji udělat.stojí to trošku lítání,ale mnohem míň,než pak dělat přestupové zkoušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
6.2.06 19:00

Jinak k tomu studiu.Od letošního roku myslím je to tak,že pomaturitní specializační studium a BC.,kdo studuje,tak by to mělo být 40 kreditů za rok studia.Čímž by se poměrně usnadnilo některým,které studují.Protože 40 kreditů musíme nasbírat během těch asi 5,5let do dalšího obnovení registrace.Myslím,že Rath to ponechá,protože to má posláno přes 50 tis.zdravotníků,kteří do toho vložili své koruny,takže by to asi pro něj nebylo lehké.Já také obcházím semináře,ale je to celý den prosedět a 1 kredit.Což mi teď v těch zafuněných místnostech vůbec nedělá dobře.Ale pak někde s velkým pupkem poslouchat,taky není o co stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
6.2.06 19:53

Vajnarko -moc dík za vysvětlení,já jsem z toho tak rozladěná,že to snad ani není možné :evil:
Nevadilo by mi ještě se vzdělávat,ale ten rejstřík :roll:(každý zaměstnavatel to požaduje při příjímání) a zdravotní způsobilost -kdybych nebyla způsobilá,tak jsem v invalidním důchodu :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
7.2.06 13:44

Tak jsem zatím našla tohle. Tak to jsem na to zjednodušení zvědavá

Prohlášení o výsledku jednání

Dne 7. 2. 2006 se na Ministerstvu zdravotnictví uskutečnilo jednání mezi ministrem MUDr. Davidem Rathem a zástupci nelékařských profesí ve věci získávání Osvědčení k výkonu zdravotnického povolání nelékařských zdravotnických pracovníků - registrace. Jednání bylo vstřícné, konstruktivní a probíhalo ve velmi pozitivní atmosféře.

Ministr zdravotnictví nastínil tři možné varianty systému registrace nelékařských zdravotnických pracovníků a vyzval přítomné k administrativnímu zjednodušení procesu registrace. První kolo registrace bude uskutečněno v nezměněné podobě za podmínek stanovených zákonem č. 96/2004 Sb. Na jednání bylo dohodnuto, že budou připraveny návrhy změn právních předpisů s cílem zjednodušení celého systému. :twisted:

Papa Kuřátko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
8.2.06 20:11

Dnes jednal ministr Rath ohledně registrace. :roll:

Jednání se týkalo problematiky získávání „Osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu” u nelékařských zdravotnických povolání, tj. registrace dle zákona č. 96/2004 Sb. Předmětem jednání bylo mj. celoživotní vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků, které je v systému registrace klíčové a je upraveno vyhláškou č. 423/2004 Sb., kterou se stanoví kreditní systém pro vydání Osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez přímého vedení nebo odborného dohledu zdravotnických pracovníků. Účastníci tohoto konstruktivního setkání se již v úvodu shodli na tom, že dosavadní systém registrace je příliš složitý.
Podle názoru ministra a ostatních účastníků jednání je stávající systém registrace pro sestry tvrdší, než pro lékaře. Nezpochybňuje přitom vůbec nutnost kontinuálního vzdělávání sester, ale připomíná, že je k tomu třeba vytvořit optimální podmínky. Také je nutno volit odbornost dalšího vzdělávání podle skutečných potřeb praxe.

V této souvislosti ministr zdůraznil, že se navíc ještě ve své praxi nesetkal s odbornou neznalostí sester. Důraz kladl na vzdělávací akce se zaměřením na komunikaci a „syndrom vyhoření”. Vyzval k rozvoji vzdělávání s tímto zaměřením.

V závěru jednání bylo dohodnuto, že první kolo registrace bude dokončeno v nezměněné podobě, za podmínek stanovených zákonem č. 96/2004 Sb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
8.2.06 20:16

Díky Bobes,nestíhám to sledovat. Snad konečně první rozumné slovo :wink: Taky neznám žádnou sestru která není odborně na výši :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.3.06 00:16

Ahojky :) ,

to si chtěl Ráth šplhnout u sestřiček ne? chi chi chi

jednou k nám přivezl pacienta (jezdil RZ v Kralupech občas) no a dělat bych s ním teda oopravdu nechtěla

pa Mackika

• Citovat
  • Upravit
2725
6.3.06 07:54

Dobré ráno!

Chcci se zeptat jestli náhodou nevíte zda stačí potvrzení od posledního zaměstnavatele nebo musím obejít všechny??
Je to sice na poslední chvíli :oops: ale snad to stihnu :wink:

Zdraví Xenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
6.3.06 08:48

Stačí od posledního zaměstnavatele.On by měl mít soupis všech míst,kde jsi před tím pracovala,takže svým podpisem se zaručuje za správnost údajů.
Já teď čekám,až mi dojde výpis z trestního rejstříku,jinak mám všechny kopie v přádku,prohlídku od Dr taktéž.Už jen vyplnit ten stoh papírů a poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.3.06 08:48

Xenie......poslední zaměstnavatel tam podle zápočťáku vypíše všechna dosavadní zam., alespoň tak jsem to pochopila já:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
6.3.06 08:51

Matulienka, HanaZana Moc děkuji za odpovědi :wink: Já už mám všechny papíry doma, jen mi chybí potvrzení z práce. Na té mateřské je tak málo času 8) Jsem ráda, že nejsem sama, která to bude posílat na poslední chvíli. :wink:

Mějte se pěkně.
Ahoj Xenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.3.06 08:57

ahoj xenie, musíš mít potvrzený určitý počet roků praxe. Zbytek, pokud si pracovala více let potvrzených mít nemusíš. Ale nevím jak je to v tvém případě, kdyžtak si tam zavolej a oni ti podle vzdělání a atd. řeknou, kolik praxe potřebuješ. Př. pokud jsi pracovala pět let a potřebuješ pro reg. 3 roky praxe, tak jim stačí poslat ty 3 roky, další dva nemusíš(i kdyby byly u jiného zaměstnavatele), prostě jim nejde tolik o ty zaměstnavatele ,ale o odpracované roky. Jitka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.3.06 09:02

ještě chci napsat, že já byla pěkně překvapená, protože mně v posledním zaměstnání potvrdili jenom tu práci u nich, taky jsem si myslele, že ofotim zápočták. musela jsem proto i do předchozího zaměstnání. jitka

• Citovat
  • Upravit
958
6.3.06 09:33

Ahojky,
tak tento týden hodlám začít s obíháním úřadů a ověřováním a vším tím nesmyslný lítaním okolo registrace…No tak mi držet palce at to já i ty úředníci přežijou ve zdraví.....No lékařku si nechám na konec, kdyby mě to náhodou nějak poznamenalo, tak aby mi mohla i něco předepsat!!
Mějte se krásně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital