Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky vás štvou reklamní emaily ve vaší schránce? neznáte někdo řešení, jak se jich zbavit? vyloženě mě rozčiluje věčně,,uklízet,, mail od nevyžádané pošty
Sere mě to neskutečně, ale jediný, co já osobně s tím zmůže je to, že je dám do spamu ![]()
@AstraG Tak to by mě taky zajímalo, každej den jich mažu desítky a lezou my na nervy, nestojím o ně ![]()
Ahoj záleží jakou používáš email schránku, jestli gmail, seznam, nebo jestli používáš třeba outlook. V každém máš ruzné možnosti jak aktivovat automatické spam filtry.
@AstraG jo stvou me. Ale chodivjich podsttne min co jsem se jeden den nastvala a rozklikala je a dala „vymazat muj email z databaze“ Stava se to ze pri registracich zaskrtnes ze souhlasis s podkinkama a ono je tam nekde schovane, ze muzou tvuj mejl poskytovat temhle spamerum ![]()
Pevne nervy
Řešením je neposkytovat veřejně svůj e-mail, nepsat ho nikam do žádných formulářů na webu a tak. Mít jeden „odpadní“ e-mail, který budeš používat na nedůležité věci, takže na servery jako tento, různé bazárky, e-shopy atd. atd. A v této schránce to mít nastavené a roztříděné do kategorií. Takže e-maily z Aukra nejdou do Doručené pošty, ale přímo do složky AUKRO. Taktéž různé newslettery, jako třeba Apetit padá přímo do složky APETIT.
Svůj oficiální e-mail používat pouze pro osobní nebo pracovní nebo studijní korespondenci.
Štvou mě a hodně, zvlášť proto, že mám nastavené upozornění na příchozí e-maily, takže denně mažu minimálně deset esemesek o nějakém deb..ním spamu…
Ale jak se jich zbavit nevím
Šlo by to někam nahlásit?
Když neznám odesílatele vůbec neotevírám a rovnou delete
a pouštím to z hlavy
ještě tohle aby mne vytáčelo…na to je život moc krátký a jiného stresu až až
Nejde s tím udělat asi nic, jak se jednou dostanete do databáze, kterou si zřejmě firmy mezi sebou přeprodávají, tak je to blbý.
![]()
Filtry proti tomu nepomůžou, protože oni pořád zakládají nové a nové e-mailové adresy a tím pádem píšou pořád z nových adres.
Já to aspoň hážu do spamu, tím se to trochu omezí, protože mi to přijde jen poprvé, pak už to padá do koše automaticky, jenže oni za pár dní změní e-mail a chodí to znovu.
![]()
@AstraG Tak mě to nechodí jakoby slepě - sem tam jo, ale jinak mi chodí vyloženě to, co jsem někde někdy odklikla třeba při nákupu. Vždycky najdu to políčko „nechci reklamu“ a je klid.
Neřeším, mám dva maily a kupodivu na ten, který používám nejčastěji (primární adresa, zadávám při objednávkách z netu), tak chodí málo věcí, jen občas něco z shopů, kde nakupuji. Většinou po prvním mailu ruším a mám klid. Na druhém mailu mám pěkně zasviněnou schránku, ale už jsem rušení newsletterů, jak tomu honosně říkají, vzdala a jen to vždy označím a hromadně smažu, zabere mi to minutku a nesvítí mi na tabletu nepřečtený maily. Jsou jiné věci, které mě rozčilují ![]()
Jak se píše výše, klíčem je nedávat nikde veřejně na internet svůj email, nezaškrtávat newslettery ze všech stránek. Pokud chodí pravidelně nějaké emaily z obchodů atd., tak v emailu zaškrtnout „vyřadit adresu z databáze“ - většinou to bývá malým písmem až na konci emailu.
No a pokud chodí nevyžádané, tak si nastavím filtr na nejčastější slova např. penis, free, diet, promo atd. Jde to pak rovnou do koše.
Děkuji za reakce, myslela jsem jestli třeba neexistuje nějakej fígl, jako je třeba ad block na reklamy, ale v tom mailu to teda asi nijak zlikvidovat nejde.