Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak tak lepsi je vylecit, kup si probiotika. Tyxna kvasinky rychle zabiraj a jestli ti nic zatim mudra nedala tak globulus cum natrio nejak tak uz si nazev nepamatuju, mela jsem vzdy v lednicce i v tehu ![]()
Ahoj holky.Byla jsem dnes na rentgenu plic.Jsem ve 33.tt.Myslite, ze to mohlo nejak ublizit miminku? Doktorka rikala, ze ne.Mam ted ale docela strach. ![]()
Ahoj holky, prosím o radu, byla jsem na rentgenu ruky 13.4.2015,posledni MS byla 3.4.2015,nyní jsme zjistila že jsem těhotná, mám se obávat, jsme v uplném začátku, takže si myslím že když jsem byla na rentgenu těhotná jsme ještě nebyla, myslíte že by to mohlo mít nějaky vliv. děkuji MOTHER
@mother07 chapu, ale nestrachovala bych se. Nejspise jsi v te dobe ani tehotna nebyla a kdyby jo, tak by ani nedoslo k uhnizdeni, kdyby bylo neco v neporadku. Hodne stesti ![]()
Dobré ráno, trápí mě jedna věc… Poslední dobou se při styku nechráníme, dítě by nám nevadilo, ale teď jsem po úraze byla 5× na rentgenu ruky (měla jsem zástěru) ale i tak jsem jim podepsala, že těhotná nejsem. Minulou menstruaci jsem měla normální. Minulý týden jsem měla mít menstruaci, měla jsem dva dny lehké krvácení a pak to přestalo, takže se bojím, že bych mohla být těhotná. Poškodilo by to plod i v tak raném stádiu?
@Anonymní píše:
Dobré ráno, trápí mě jedna věc… Poslední dobou se při styku nechráníme, dítě by nám nevadilo, ale teď jsem po úraze byla 5× na rentgenu ruky (měla jsem zástěru) ale i tak jsem jim podepsala, že těhotná nejsem. Minulou menstruaci jsem měla normální. Minulý týden jsem měla mít menstruaci, měla jsem dva dny lehké krvácení a pak to přestalo, takže se bojím, že bych mohla být těhotná. Poškodilo by to plod i v tak raném stádiu?
5× je dost, to jsi tam byla 5× hned po sobe nebo jak? Pokud nevis, zda jsi nebo nejsi tehotna, nemas jim to podepisovat a mas tam jit tesne po menstruaci, proto se Te ptaji
kdyz si pacientka neni jista, posilame ji pryc, prioadne nechame nabrat krev.
V casnych tehotenstvich ale dojde k potratu, pokud dojde k poskozeni embrya.
Tak si udělej test a budeš mít klid…
Nevím kdy přesně si ten rentgen měla, ale právě v tom raném stadiu je to nejhorší, pokud by to bylo už třeba po zahnízdění a to krvácení nebyla menstruace.
Samozřejmě jim nemůžu říct že přijdu až po menstruaci když mám úraz teď…
Jsem rdg. asistent.
Zajímalo by mě, kde se ptají na těhotenství u rentgenu ruky? V rámci dalšího vzdělávání teď studuju ochranu před ionizujícím zářením a nikde se to nepožaduje. Ani zástěra se nedává. Napiš mi, prosím, nemocnici kde to bylo. V rámci mého studia, bych se ráda informovala na místě.
Záření, které v tomto případě dopadlo na oblast břicha, je v podstatě nulové. Takže buď v klidu.
Prosím anonymně, uvádím povolání
@Anonymní píše:
Jsem rdg. asistent.
Zajímalo by mě, kde se ptají na těhotenství u rentgenu ruky? V rámci dalšího vzdělávání teď studuju ochranu před ionizujícím zářením a nikde se to nepožaduje. Ani zástěra se nedává. Napiš mi, prosím, nemocnici kde to bylo. V rámci mého studia, bych se ráda informovala na místě.
Záření, které v tomto případě dopadlo na oblast břicha, je v podstatě nulové. Takže buď v klidu.
Fakultní nemocnice v Ostravě… děkuju
@Anonymní píše:
Jsem rdg. asistent.
A proč tedy personál odchází za stěnu? Když je záření nulové?
Já tomu nějak nevěřím…
Nebo je tam důležité to slovo v podstatě?