Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja mela 3 trhni osmycek..a bez rentgenu
a jak gyn pripominal, hlavne at vam to na karlaku nerentgenujou..tam jsem mela chyrur, vysekavani..ani antibiotika jsem nemela..jo zubarce musel stacit pet let starej rentgen
@rebeccca před každou kontrolou pro jistotu test
jako vím o holkách, které absolvovaly několik rtg a dítka to zvládla.. možná posunout trochu to snažení, ať máš potom pokoj ![]()
Čistila mi kanálky a to se rentgenuje pokaždé musí mít nový rentgen a podle toho dál postupovat…
Pry ve 3 trimestru, kdyz je mala davka to totiz nevadi. Zalezi i co..Tak asi proto
ale ja to podstupovala ve druhem. A v prvnim uz vubec nesmi byt
@rebeccca a co to budou za zakroky? Vic nez RTG u zubare bych se bala eventuelnich leku na bolest, ty v tehu nesmis.
Pokud te ceka trhani, snazeni bych odlozila. Jinak pred kazdym rtg tehu test.
Ahoj. ja mela dokonce rtg plic - asi ve 2. tydnu. v pohode. u rtg celisti je to take v pohode. ja jsem nasla dost odpovedi na strankach ww.sujb.cz
v sekci caste dotazy. je to tam dobre rozepsano a dost podrobne.
Příspěvek upraven 29.01.14 v 14:02
@martina.se no já budu chodit každý měsíc po dobu celého roku asi…
zkusím se nějak domluvit, ten test to taky nemusí hned prokázat… tak nevím no buď zuby nebo miminko ![]()
@blumen no právě se to má rentgenovat postupně ta léčba a pak se uvidí jestli se bude trhat nebo ne… já už mám prášky vysazené, zatím z dvou milování teoreticky mohlo vzniknout dítě ale jak říkám, možná se to zase projeví později
a jak jsem byla těhotná poprvé tak to test taky hned neukázal… a to jsem si ho dělala jen kvůli pocitu že se něco děje, menstruaci jsem měla
@rebeccca píše:
@martina.se no já budu chodit každý měsíc po dobu celého roku asi…zkusím se nějak domluvit, ten test to taky nemusí hned prokázat… tak nevím no buď zuby nebo miminko
blbé rozhodování, že
tak to fakt tak nějak načasovat na půlku cyklu - to už by Ti test ukázal ![]()
@martina.se je to fakt debilní situace, ale asi to tak budu dělat no
díky:)
@rebeccca blbe no, a co delaji za lecbu? Tak kdyz budes tehotna, budou ji muset prerusit, ne? Jen je otazkou, zdabys to s temi zuby vydrzela a zda by to vubec chteli vse delat u tehotne. Asi se zkus domluvit primo s nimi, co doporucuji ![]()
@blumen oni mi čistili kanálky, ale mám je nějaké křivé takže je vždy vyplní, zkontroluje rentgenem a pak zase trochu vyplní a zase kontroluje… takhle to má trvat dlouho, snaží se mi to zachránit, to jí věřím… a toho trhání se bojím…ale nevím teda, už tak mám strach ze zubaře ![]()
@rebeccca o jaké zákroky jde? Řekla bych jí to a třeba půjdou ty rentgeny udělat dopředu…
Ahojte maminy, chtěla jsem se poradit… v tomto roce mě čeká několik zákroků u zubaře, které se neobejdou bez rentgenů…
Plánujeme miminko a u prvního dítěte jsem otěhotněla sice hned ale i tak jsem po dobu dvou měsíců měla menstruaci i když jsem už byla těhotná.
Zubařka se mě vždy ptá, jestli nejsem těhotná, ale teď si nikdy nebudu jistá. Na druhou stranu by mi bylo blbé tohle třeba říkat celý rok, pokud se nezadaří hned.
Nemáte některá zkušenost?