Replika historického šperku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
2.9.20 11:47
@Anonymní píše:
Hlásila. Ale upřímně mi řekli jak to je. Blbě by se cokoliv dokazovalo. Kdyby mi ho někdo z ruky serval, byla by to jiná.
No jo ale já bych na zpětný odkup neměla, víš. :( Před deseti léty byl odhadnutý na 30 000…
Budu muset zkusit tu repliku a historku o tom že jsem ho nechala vyčistit.

Nechat si nález nesmíš. Pokud máš fotky snadno dokážeš, že šperk někdo sebral. Jinak nejsem si jistá, jestli si cenou za zakázkovou výrobu významně polepšis :oops: ale třeba se pletu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.20 11:49
@Lalelale píše:
Zkus zlatnictví kristian gold na Poříčí. Je to hned v té ulici u palladia a je tam několik dalších velmi dobrých zlatnictví, kdyby tě tady odmítli. Ale u Kristiána jsem viděla takové docela složité kousky, co jinde neměli. Zkusilas na tu akci zavolat, jestli se to tam nenašlo? Jinak nevím, jaký kousek jsi měla, ale pokud to byla vyloženě starožitnost, replika bude totálně zářit novotou plus jestli nemáš hodně detailní fotky, příbuzní by to stejně mohli poznat.

Děkuju za tip. Mohla jsem ho nechat vyčistit…shodou okolností mám podrobné fotky. Pro pojišťovnu kdyby nám vykradli dům. No že o něj přijdu takhle to jsem si nemyslela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.20 11:52
@Lalelale píše:
Nechat si nález nesmíš. Pokud máš fotky snadno dokážeš, že šperk někdo sebral. Jinak nejsem si jistá, jestli si cenou za zakázkovou výrobu významně polepšis :oops: ale třeba se pletu

Myslela jsem že bych ušetřila na materiálu, např. pozlacena chirurgická ocel. Možná je to celé blbost a radši se přiznat no:( ale ty zastavárny obejdu.

• Citovat
  • Upravit
40425
2.9.20 12:02
@Anonymní píše:
Hlásila. Ale upřímně mi řekli jak to je. Blbě by se cokoliv dokazovalo. Kdyby mi ho někdo z ruky serval, byla by to jiná.
No jo ale já bych na zpětný odkup neměla, víš. :( Před deseti léty byl odhadnutý na 30 000…
Budu muset zkusit tu repliku a historku o tom že jsem ho nechala vyčistit.

Ale ono to funguje tak, že jestli to máš nahlášené a i fotky, žes šperk měla, tak klidně když si to někde sama najdeš, podruhé do zastavárny přijdeš s policií a oni jim to prostě vezmou, je to kradená věc.

Jinak určitě jsou šikovní v tom Turnově, když koukneš na jejich stránky, tak dělají i secesní náramky, náhrdelníky s českými granáty, udělali by nejspíš cokoliv, ale ta cena, to by ses musela zeptat…

Je to smůla… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16438
2.9.20 21:25

@free333 Taky mě napadl Turnov a okolí. Přece jen tam jsou šperkařské školy. A výroba bude levnější, než v Praze.

Zakladatelko, já bych to rodině řekla, stalo se. Myslím, že by tě šperk netěšil, že blízké klameš. Naopak se svěř, třeba se ti sejde aspoň materiál na výrobu nového a bude zase jako váš. Sama mám podobnou zkušenost, moje kamarádka také. Přesto, že šperky byly zkontrolované, asi zámečky nevydržely, ted jsem přišla o další krádeží v bytě a dokázat to nemůžu, jednalo se o děděné snubní prsteny, jsem z toho moc smutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.20 21:52
@free333 píše:
Ale ono to funguje tak, že jestli to máš nahlášené a i fotky, žes šperk měla, tak klidně když si to někde sama najdeš, podruhé do zastavárny přijdeš s policií a oni jim to prostě vezmou, je to kradená věc.

Jinak určitě jsou šikovní v tom Turnově, když koukneš na jejich stránky, tak dělají i secesní náramky, náhrdelníky s českými granáty, udělali by nejspíš cokoliv, ale ta cena, to by ses musela zeptat…

Je to smůla… :,(

Dávám na vědomí, že zázraky se dějí. Je zpátky na svém místě!

• Citovat
  • Upravit
40425
20.9.20 22:00
@Anonymní píše:
Dávám na vědomí, že zázraky se dějí. Je zpátky na svém místě!

To je nádhera! :)

Mám radost!

Jak se to podařilo, jestli to chceš psát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
20.9.20 22:06

@free333
Ale jo, není to tajný. Fakt mi spadl na akci kde jsem si myslela a v okamžiku kdy jsem si myslela, ale tím člověkem co ho sebral naštěstí nebyl zloděj, ale třeťák, který evidentně doufal že ho časem vymění s Mařenkou z druhý lavice za lízátko. Doma mu ho ovšem mamka našla a kontaktovala pořadatele akce, kterého jsem předtím kontaktovala já. Na dítě se nezlobím. Mělo samozřejmě nález hlásit mamince hned, ale dle slov maminky si myslelo že jde o cetku. Mamince jsem chtěla dát nálezné ale hrdě mi zavěsila že kdyby to syn řekl hned, vezme si to, ale takto ne…tak nemám jak peníze poslat když nevím kam:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
20.9.20 22:08
@Rezii píše:
@free333
Ale jo, není to tajný. Fakt mi spadl na akci kde jsem si myslela a v okamžiku kdy jsem si myslela, ale tím člověkem co ho sebral naštěstí nebyl zloděj, ale třeťák, který evidentně doufal že ho časem vymění s Mařenkou z druhý lavice za lízátko. Doma mu ho ovšem mamka našla a kontaktovala pořadatele akce, kterého jsem předtím kontaktovala já. Na dítě se nezlobím. Mělo samozřejmě nález hlásit mamince hned, ale dle slov maminky si myslelo že jde o cetku. Mamince jsem chtěla dát nálezné ale hrdě mi zavěsila že kdyby to syn řekl hned, vezme si to, ale takto ne…tak nemám jak peníze poslat když nevím kam:)

A je po anonymitě, snad mamka nečte e-mimino, ale teď už by mi to snad odpustila:) radost mám ohromnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
20.9.20 22:32

@Rezii

Tak tyhle rodinné šperky na zakázku si žijí vlastním životem a tenhle se chtěl vrátit… :)

Raději bych si tam dala nějakou pojistku, až ho zase budeš chtít provětrat, protáhnout těma očkama u zapínání nějaký náramek třeba, on už asi to zapínání nemá tak pevné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
20.9.20 23:04

@Rezii
Super, to Ti přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
21.9.20 06:35

Taky jsem si nechala na rodinný zlatý náramek dát pojistku. Ať ten tvůj dělá parádu a radost ještě mnoha ženám ve vaší rodině!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová