Respektující výchova a více dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
206
21.2.17 09:40

@Fazulina Přesně tak. Taky mám věci které opravdu půjčit nechci, třeba složku s rodnými listy, smlouvami atp. Ale o té oni něvědí. Je schovaná a vytahuji jí jenom když spí :-D Jinak s ničím nemám problém. Přesně jak píšeš, stejně to po minutě odloží protože je to nuda. Za to kdybychto pjčit nechtěla, tak u toho bude stát půl hodiny a řvát :-)

Jinak díky za odkaz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
21.2.17 09:45

@LKL O pubertě taky často mluvíme :-) Upřímně si myslím, že v tý době už ze mě bude asi naprostej flegmatik. A pokud ne, navýším konzumaci vína a budu začínat už před obědem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.17 12:32

Já teda mám zatím miminko, takže na výchovu jako takovou ještě nedošlo. To samé naši kamarádi - jen jedni mají dítě tříleté, jinak samá batolata kolem jednoho roku. Já se teď hodně vrtám ve vzpomínkách a vrací se mi spousta věcí co mi máma řekla nebo udělala a jsem rozhodnutá nikdy to neopakovat - např. nucení do jídla až jsem se poblila, vyhrožování že mě dá cizím lidem, přístup držet hubu a krok i když mě někdo šikanuje, a hlavně to že od třinácti až do odstěhování v 19 jsem neměla ani jedny volné prázdniny, svátky, volno, protože jsem se musela starat o mladší ségru. Zatímco kamarádky jezdily na vodu, přespávaly u sebe a jezdily na koncerty, tak já musela sedět doma a hlídat ségru. Ani na brigádu jsem nemohla, protože kdo by s ní byl - ovšem kapesné jsem nedostávala. :? Nicméně - byli u nás teď kamarádi na návštěvě a rodiče té tříleté holčičky jedou v Nevýchově. Holčička je šikovná, nedělá žádné scény a na všem se domluví, ale zarazilo mě jak strašně se nechce o nic dělit. Pořád jenom běhala za mámou a stěžovala si: ať si strejda nebere křídy, ať si Kuba nebere mandarinku, ať se s ním teta nebaví, ať se Kuba nechodí dívat na tetino morče :think: Když se dospělí něco bavili tak ona si začala zacpávat uši a že nechce abysme si povídali. Když jsem pak chovala svoji malou, tak ona nechtěla abych ji chovala a pověsila se mi na nohu. Rodiče ji nijak neusměrňovali, asi jim to přišlo normální :think: Takže já sama teď vlastně nevím jakým stylem k tomu přistupovat - protože ani jedno z toho co jsem zažila/viděla se mi nelíbilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
22.2.17 18:36

@Kočičí duše Sice je trochu trapný, že reaguju zrovna já, která sama žádá o radu ohledně výchovy, ale co už :) Já myslím, že není třeba si s tím dělat starosti dopředu. Máš ještě malé miminko, uvidíš jaká povaha se z něj vyklube, třeba půjde všechno po másle. A navíc to co dělat nechceš víš a to vlastně určuje i to co dělat chceš. Mně se tak nějak všeobecně osvědčilo řídit se tím, že děti jsou naše zrcadlo a jako první hledám chybu v sobě. Docela nedávno mi třeba přišlo, že mě starší dcera vůbec neposlouchá, ale když jsem se nad tím zamyslela, tak mi došlo, že já jsem ta kdo jí neposlouchá. Zrovna jsme dělali rekonstrukci, rozpočet i čas omezenej, tak jsem pořád v řešila tohle. Mně to tak nepřišlo, normálně jsem se o děti starala, hrála si s nima a tak, ale ona to tak asi vnímala. Pak už jsem si na to dávala větší pozor, rekonstrukce zdárně skončila a všechno se zase vrátilo do normálu. Teď zase řeším vztah mezi nima a zase si myslím, že nejdřív musím změnit sebe. Přece jenom doma už jsem dlouho a když každý ráno zavíráš dveře od bytu s tím, že cca za minutu vypukne hádka o to kdo zmáčnkne knoflík ve výtahu, kdo otevře dveře od vchodu, kdo nastoupí první do auta…tak už taky nejsem moc příjemná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí