Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer
prosím o radu hodně sem si toho v životě po…Žiji na malém městě každý zná každého a jedna paní povídala byla sem stejná drby a pomluvy ale chci se změnit být jiná než ostatní začít od znovu ale jak to mám udělat??Od všech jsem se odtrhla a jsem jen s malým a samota mě začla bavit nemám přátelé ani partnera a sem celkem spokojená ale je tu těžké žít pač sem za tu divnou a každý mě pomlouvá. Jak začít znovu když odsud zatim nemohu odejít kuli rodině která mě pomáhá s malým!!Moc děkuji za každou radu ![]()
Taky jsem to tak mela, az jsem se odstehovala tak o me prestali mluvit. Jinak to asi nepujde
Neměň se kuli ostatním, ale kuli sobě. Potom si tyhle otázky dávat nebudeš.
Tak asi budes muset pockat, az budes moct odejit. Ja bych odesla nekam do vetsiho mesta. Drbu si nevsimej, ty si te najdou vsude. Nesmis si je pripoustet a jesli jsi tak jak jsi spokojena skutecne, pak je vubec neres.
Proč tě každý pomlouvá? Ty jsi taky pomlouvala a teď jsi se odtrhla od ostatních aby ses změnila?
Víš co…chovej se k ostatním tak jak by jsi chtěla aby se oni chovali k tobě čili nedelej ostatním to, co nechceš aby ti ostatní činili. Je to jednoduché, že ![]()
Začít od znova můžeš, ale přesně, jak tu bylo zmíněno, jen kvůli sobě. Ostatní neřeš.
Píšeš, žes byla taky taková, tak to prostě bude chvíli trvat než okolí tvojí změnu přijme.
Minulost nezměníš, ta ti zůstane.
@Lemuska nerikam, ze je to zrovna tehle pripad. Nicmene ty ses nikdy nesetkala s tim, ze se drbe o lidech, ktery necim vybocuji ze vseobecne uznavaneho normalu? Fakt ne? Treba tim, ze prave prestala drbat, zmenila se… Jinak to ze nema delat veci, ktere nechce, aby jini delali ji, je vskutku krasne avsak naprosta utopie… bohuzel.
Má jediná rada - odstěhuj se. To by ti rozhodně pomohlo, ale pokud to opravdu nejde z finančních a existenčních důvodů, tak v tom budeš muset vydržet
Bylo by fajn najít si nějaký koníček nebo s malým dělat hodně výletů, abys přišla na jiné myšlenky ![]()
Pomlouvají mě za to jaká sem byla a vim že sem byla stejná ale už nechci. Chtěla bych strašně moc odejít ale bojim se že bych to zatim nezvládla kuli malemu jak sem na něj sama tak rodiče hlídají když chodím na brigády a v cizím městě bych nikoho neměla.
Vim že má člověk začít u sebe a snažím se
@dada77 A proč je těžké žít tam kde jsi, když tě samota začala bavit?
Přestaň myslet na to co si o tobě povídají ostatní. Proč se jim potřebuješ zavděčit?
Ty přece sama víš, proč se chováš tak, jak se chováš, považuješ to za správné, tak si neber, že pro ostatní jsi divná.
Jsi přece lepší, ne? proto to děláš
.
@Janha proč by to měla být utopie
Když mi vadí, že mě někdo drbe tak mu to mám oplatit ještě větším drbem nebo pomluvou? Hele, často když se mluví tak se povídá o,,někom" a na tom není nic špatného. Špatné o někom mluvit zle nebo nepravdu. Pokud se tak chovala, je jasné, že se to vrátí jako bumerang. Ano, zažila jsem drby…pokud to bylo ve zlém tak jsem se nezúčastňovala, pokud se to melo týkat mne tak jsem schopná se ohradit eventuelně uvést věci na pravou míru. Nicméně pokud paní škodila tak je jasné, že to bude trvat než se hrany otupí.
@dada77 zvladnes vsechno, kdyz budes chtit
tak se stehovanim pockej, az bude moct prte do skolky, vyber si nejblizsi vetsi mesto, at to nemas za rodicema daleko, najdi si praci, bydleni, zajisti skolku s huraaa na to. Ja vim, ze to neni malo, ale jde to, taky jsem odesla a jeste me cekaji krusne chvile, ale stoji to za to. Sice jsem odchazela z jinych duvodu nez ty, ale zatim mi to prineslo vic pozitiv ![]()
@Lemuska utopie to neni proto, ze to mas oplacet stejnou minci, nebo jeste pritvrdit. Sama dobre vim, co dokaze udelat drbani zalozeny na nepravde a muzes se ohradit treba stokrat a k nicemu ti to neni. Hlas vetsiny je hlas vetsiny. Nicmene myslela jsem to vice vseobecne, bylo by totiz fakt hezke, kdyby se treba ke me chovali lide tak, jak jsem se chovala, nebo chovam ja k nim, ale to se proste nekdy nedeje. Jinak by me treba exmanzel neurazel, neponizoval, nepodvadel, neb ja mu to nikdy nedelala. Jinak to uz mam davno vyresene, davam to jen jako priklad.
@dada77 pripomiba mi to oblibenou panelakovou vetu „nekric tolik, co si o nas sousedi pomysli“. Vzdycky jsem tu vetu doma nenavidela. At si kazdy mysli, co chce. Nepredpokladam, ze jsi celebrita, ktera zije z toho, co si o ni kdo mysli, tudiz se na to muzes s klidem a z vysoka vys…
…a jeste tedy koukam, ze pises, ze jsi z HK. To zas takova dira neni, aby si o tobe povidalo cele mesto. Nerikej mi, ze si te sto tisic lido bere do huby ![]()