Revizor - psychologické postupy na černé pasažéry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27265
5.1.15 08:48

Já tohle rejpaní do určitých profesí nemám ráda. Lidi rejpou do pokladních a prodavačů, ale nakupovat v sobotu v 9 večer klidně jedou, lidi rejpou do řidičů autobusů, ale svezou se rádi, lidi rejpou do sester, ale krev si sami nedonesou z domova…
Každý dělá co umí, popřípadě, co mu zrovna pracovní trh nabídl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
5.1.15 08:54
@lleennttiillkkaa píše:
Já tohle rejpaní do určitých profesí nemám ráda. Lidi rejpou do pokladních a prodavačů, ale nakupovat v sobotu v 9 večer klidně jedou, lidi rejpou do řidičů autobusů, ale svezou se rádi, lidi rejpou do sester, ale krev si sami nedonesou z domova…
Každý dělá co umí, popřípadě, co mu zrovna pracovní trh nabídl

Ale takhle to myšleno nebylo ;) spíš mi přišla úsměvná ta jejich taktika… vždycky jsem si myslela bůhví co nemaj za fígle :mrgreen: a ono to je takto jednoduché, nic víc, nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
5.1.15 09:07

@Callipo90 k tomuhle zjištění jsem nepotřebovala tohle video. To je prostě jasný jak facka. Když budeš dělat bezpečáka v krámě a přijde ti tam bezdomovec nebo feťák od pohledu, tak taky budeš víc na pozoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
5.1.15 09:12
@lleennttiillkkaa píše:
@Callipo90 k tomuhle zjištění jsem nepotřebovala tohle video. To je prostě jasný jak facka. Když budeš dělat bezpečáka v krámě a přijde ti tam bezdomovec nebo feťák od pohledu, tak taky budeš víc na pozoru.

Dík za vysvětlení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.1.15 09:19

Na video jsem nekoukala, jem precetla text a i z diskuse tusim, o co tam slo…jo, bud kontroluji vsechny, nebo si vyberou par - uprimne, nejspis dost lidi by si v takovem pripade vybralo mene „konformne“ vypadajici lidi…na to nemusi byt clovek „psycholog,“ to je podle me uplne bezna lidska reakce (zda spravna nebo nespravna, opodstatnena nebo ne se muzeme samozrejme dohadovat donekonecna) :nevim:
Ja osobne mam zkusenosti dobre, nejezdim nacerno a chapu, ze delaji svou praci, takze kdyz me kontroluji, ukazu jizdenku a jde se dal :nevim: Je pravda, ze kdyz nekontroluji ve vozech, ale treba v metru na prestupech a tak, tak se radeji snazim projit, aby me „nezdrzeli,“ ale kdyz jsem byla zastavena, tak co, nekdo to byt musel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
5.1.15 09:58

No z moji zkusenosti - rozpustene dlouhe krepovite vlasy a pres ne vlnena cepice s usima - 100% jistota kontroly. ja jsem tem revizorum i rikala „to si me nepamatujete?“ Furt stejny misto, pokazdy kontrola :-)
Taky kontrolujou ty, co utikaj napred.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
5.1.15 10:01
@Callipo90 píše:
Nepoznám, jak jsem řekla, mám to od zdroje, oni i revizoři mají svou pověst u dpp ;) ale to samozřejmě neberu jako stěžejní, začíná to tu nabírat dost jiný spád než bylo myšleno. Práce jako práce, jen jsm chtěla slyšet vase zkušenoti s revizory :)

Zkušenost s revizorem mám jednu, před X lety, to jsem byla ještě mladá hloupá, brzy ráno v Brně. Neměla jsem jízdenku, nastoupil revizor, muž ve středním věku, bral jednoho cestujícího po druhém, přišel na mě. Vystoupili jsme z tramvaje, celou dobu mě držel, což se mi nelíbilo, ale bylo to pochopitelné, když mu lidi zdrhají. Měl tam ještě kolegu, ale ten tam jen stál, vypadalo to, jako že ho konrtoluje, nějaký nadřízený možná. Revizor slušný, dala jsem mu pár stovek, napsal papírek a rozešli jsme se. Já šla poté na brigádu pěšky s tím, že si vlastně vydělávám na pokutu. Vůbec na mě pán nepůsobil, jako někdo jednoduchý nebo hloupější. Ale jistě se mezi nimi najdou arogantní burani, jako ve všech profesích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
5.1.15 10:02

@lleennttiillkkaa tak ja taky nejsem radA, KDYZ me kontrolujou, povazuji to za otravne zdrzeni (zpravidla za eskalatorama, kdyz specham na navaznou dopravu), to neznamena, ze mam vuci nim predsudky a ze si jich nevazim. Ty se rada nechas kontrolovat trebas policajtama v aute?

Prej se zvazuje, ze v praze bude doprava zadarmo a ze se nebude muset dotovat ani o tolik vic, nez ted. Protoze vetsinu z vybranych penez sezere vsechna ta organizace, prodej jizdenek, revizori atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
5.1.15 10:30

@Pudloslava přiznávám, že práci revizora znám více méně jen z pohledu, kdy obchází autobus a kontrolují jednoho po druhém, což mě nijak nezdržuje a neomezuje.
Co se týče kontroly policajtů, tak za těch x let co řídím mě kontrolovali asi 3× a zdrželo mě to jen jednou, když jsem jela s dítětem k lékaři.
Manžela nedávno stavěli, že není připoutaný, řekl, že chvátá do školky pro syna - opravdu chvátal, školka zavírala za 15. minut, tak nelenili, jeli s ním, počkali, až vyzvedne kluka a pak ho pokutovali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák