Říct si o penízky za benzín

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16986
5.2.16 11:20
@Pusik26 píše:
@AniNevim :hug: nechtěli by jste si příště pro děti dojet Vy? :kytka: :potlesk:

ani to neni uplne orechove…
Az napise: „Dovez deti“ tak napsat: Tento mesic mi nevyzbyde na benzin :-( nemuzete si dojet vy, prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
5.2.16 11:21
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
@Pusik26 píše:
@Petule030 přesně tak nějak. Příště bych řekla: dost prejedu a bylo by fajn, kdyby jste si pro děti dojeli Vy. :nevim: :)

Tohle mi taky nepřijde zrovna vstřícné. Spíš něco stylem: „Ráda vám děti nechám na víkend/přes noc, ale je to docela daleko a zrovna nemám na benzín. Nebylo by možné, že byste si pro děti přijeli?“ nebo že je přivezeš s tím, jestli by je na oplátku nemohli dovézt zpět.
Na druhou stranu, píšeš, že děti k prarodičům vezeš po DRUHÉ. To jsem přehlédla a když tak řešíš peníze, čekala jsem, že je tam vozíš víkend co víkend, že toho tolik projezdíš. Ale po pravdě, myslím si, že babi s dědou vrazí do dětí víc než 200,–, které dáš za cestu. A do toho máš ještě volný večer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
@Eemii píše:
Proc tak arogantne??Oni by projeli stejne, jako ty. Co rict, nezlobte se, nejsem na tom moc dobre, jsem rada, ze mate o deti zajem a pokud chcete, muzete si pro ne prijet.

jo, tohle je uplne moc hezke!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.2.16 11:23

Nevezla bych je takhle na povel. Chcete deti? Fajn ale prijedte si pro ne, pokud by se ptali na duvod normalne bych jim rekla, ze si tenhle mesic nevysla s penezma a nemas na benzin. O penize za benzin bych si teda nerikala, to bych si prisla fakt trapne.

• Citovat
  • Upravit
5797
5.2.16 11:25

@Pusik26
takhle jak zní zadání, tak bych si o žádné peníze neřekl.
Já se zeptám jinak - kolikrát měsíčně to absolvuješ? Bavíme se o 200Kč týdně/měsíčně/za pololetí? jestli na to nepadne víc než 500Kč měsíčně tak bych se o tom vůbec nezmiňoval, resp. bych se zeptal jinak. jestli je jedna cesta za 200kč finanční problém, z „čeho“ pak to auto živíte? I kdybyste to auto měla jen na převezení dětí k babičce, pak na běžnou údržbu a minimálně na povinné ručení padnou větší částky. Pokud to auto používáte i jindy, tak přece vás musí stát i více peněz, tak těch 200kč z toho nebude zásadní položka, že?

Pokud jsem zrovna před výplatou a nemám na benzín, tak to řeknu do telefonu hned při kontaktu s tchýní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
5.2.16 11:27

@Hanka1 SMS zněla: chtěla jsem se zeptat zda platí ta sobota a v kolik mi děti dovezes? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
5.2.16 11:27

@Pusik26 souhlas s holkama :-) slušně se omluvit, ze nemuzes dovezt, ze penize potrebujes na jine veci, nez na benzín, ale pokud chtějí deti, tak ze budes ráda, když přijedou oni za vámi :-) Jinak bych o penize ne neříkala, oni jim taky dají najíst a napít a čas jim též věnují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
5.2.16 11:29
@Dundee2 píše:
@Pusik26
takhle jak zní zadání, tak bych si o žádné peníze neřekl.
Já se zeptám jinak - kolikrát měsíčně to absolvuješ? Bavíme se o 200Kč týdně/měsíčně/za pololetí? jestli na to nepadne víc než 500Kč měsíčně tak bych se o tom vůbec nezmiňoval, resp. bych se zeptal jinak. jestli je jedna cesta za 200kč finanční problém, z „čeho“ pak to auto živíte? I kdybyste to auto měla jen na převezení dětí k babičce, pak na běžnou údržbu a minimálně na povinné ručení padnou větší částky. Pokud to auto používáte i jindy, tak přece vás musí stát i více peněz, tak těch 200kč z toho nebude zásadní položka, že?Pokud jsem zrovna před výplatou a nemám na benzín, tak to řeknu do telefonu hned při kontaktu s tchýní.

Auto není moje, půjčují si ho od bratra. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@Pusik26 píše:
@Hanka1 SMS zněla: chtěla jsem se zeptat zda platí ta sobota a v kolik mi děti dovezes? :)

Odpoved: bohuzel mi tento mesic nevyslo na benzin, bylo by fajn, abyste si dojeli pro deti vy, moc mi to pomuze, dekuji.

• Citovat
  • Upravit
31292

Ne, o peníze bych si v tomto případě neřekla, připadala bych si jako blbec. Buď bych se vymluvila, že nemůžeme, nebo kápla božskou, že ať se nezlobí, ale že je „vysoký datum“ a už jsem nadrc s penězi… :think:
Ale říct si tchánovcům o peníze, za to, že jim na hlídání odvezu děti, to už je hodně přes čáru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.2.16 11:32
@Pusik26 píše:

To je ale jina, ja bych rovnou i tchyni rekla, ze do budoucna uz nemas jiste auto, at s tim pripadne pocitaji, ze uz nebudes moci jim deti vozit…

• Citovat
  • Upravit
4486
5.2.16 11:35
@Pusik26 píše:

Tak super, takže nejde jen o benzín, ale o to, že nemůžeš mít vždy auto. A argument je na světě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.2.16 11:37

@Pusik26
Taky řeším každou korunu, nicméně tvé uvažování mi přijde nevycválané 8o

Máš hlídání, volný večer, děti se u nich nají, babi s dědou jim jistě sem tam i něco koupí „na přilepšenou“ 8o

Pokud skutečně tak moc nemáš peníze, narovinu jim to řekni, že si moc vážíš hlídání, ale po finanční stránce ti to bohužel nevychází. Babi s dědou jistě nabídnou sami nějaké řešení.

Ale říct si o peníze za benzín? Když ti hlídají a krmí děti??? 8o 8o 8o Jsem v šoku 8o Pardon za upřímnost, ale fakt jsem… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.2.16 11:41

@Pusik26 Ne, o peníze bych si přímo neřekla. Ale pokud bych neměla na dopravu/zasáhlo by mi to výrazněji do rozpočtu, tak bych jim to řekla, že mi to leze do peněz a jestli by si třeba pro ně občas nemohli přijet oni nebo ´že je prostě nepřivezu/přivézt nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová