Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pusik26 píše:
@AniNevimnechtěli by jste si příště pro děti dojet Vy?
![]()
ani to neni uplne orechove…
Az napise: „Dovez deti“ tak napsat: Tento mesic mi nevyzbyde na benzin
nemuzete si dojet vy, prosim?
@Pusik26 píše:
@Petule030 přesně tak nějak. Příště bych řekla: dost prejedu a bylo by fajn, kdyby jste si pro děti dojeli Vy.![]()
Tohle mi taky nepřijde zrovna vstřícné. Spíš něco stylem: „Ráda vám děti nechám na víkend/přes noc, ale je to docela daleko a zrovna nemám na benzín. Nebylo by možné, že byste si pro děti přijeli?“ nebo že je přivezeš s tím, jestli by je na oplátku nemohli dovézt zpět.
Na druhou stranu, píšeš, že děti k prarodičům vezeš po DRUHÉ. To jsem přehlédla a když tak řešíš peníze, čekala jsem, že je tam vozíš víkend co víkend, že toho tolik projezdíš. Ale po pravdě, myslím si, že babi s dědou vrazí do dětí víc než 200,–, které dáš za cestu. A do toho máš ještě volný večer ![]()
@Eemii píše:
Proc tak arogantne??Oni by projeli stejne, jako ty. Co rict, nezlobte se, nejsem na tom moc dobre, jsem rada, ze mate o deti zajem a pokud chcete, muzete si pro ne prijet.
jo, tohle je uplne moc hezke!
Nevezla bych je takhle na povel. Chcete deti? Fajn ale prijedte si pro ne, pokud by se ptali na duvod normalne bych jim rekla, ze si tenhle mesic nevysla s penezma a nemas na benzin. O penize za benzin bych si teda nerikala, to bych si prisla fakt trapne.
@Pusik26
takhle jak zní zadání, tak bych si o žádné peníze neřekl.
Já se zeptám jinak - kolikrát měsíčně to absolvuješ? Bavíme se o 200Kč týdně/měsíčně/za pololetí? jestli na to nepadne víc než 500Kč měsíčně tak bych se o tom vůbec nezmiňoval, resp. bych se zeptal jinak. jestli je jedna cesta za 200kč finanční problém, z „čeho“ pak to auto živíte? I kdybyste to auto měla jen na převezení dětí k babičce, pak na běžnou údržbu a minimálně na povinné ručení padnou větší částky. Pokud to auto používáte i jindy, tak přece vás musí stát i více peněz, tak těch 200kč z toho nebude zásadní položka, že?
Pokud jsem zrovna před výplatou a nemám na benzín, tak to řeknu do telefonu hned při kontaktu s tchýní.
@Hanka1 SMS zněla: chtěla jsem se zeptat zda platí ta sobota a v kolik mi děti dovezes? ![]()
@Pusik26 souhlas s holkama
slušně se omluvit, ze nemuzes dovezt, ze penize potrebujes na jine veci, nez na benzín, ale pokud chtějí deti, tak ze budes ráda, když přijedou oni za vámi
Jinak bych o penize ne neříkala, oni jim taky dají najíst a napít a čas jim též věnují.
@Dundee2 píše:
@Pusik26
takhle jak zní zadání, tak bych si o žádné peníze neřekl.
Já se zeptám jinak - kolikrát měsíčně to absolvuješ? Bavíme se o 200Kč týdně/měsíčně/za pololetí? jestli na to nepadne víc než 500Kč měsíčně tak bych se o tom vůbec nezmiňoval, resp. bych se zeptal jinak. jestli je jedna cesta za 200kč finanční problém, z „čeho“ pak to auto živíte? I kdybyste to auto měla jen na převezení dětí k babičce, pak na běžnou údržbu a minimálně na povinné ručení padnou větší částky. Pokud to auto používáte i jindy, tak přece vás musí stát i více peněz, tak těch 200kč z toho nebude zásadní položka, že?Pokud jsem zrovna před výplatou a nemám na benzín, tak to řeknu do telefonu hned při kontaktu s tchýní.
Auto není moje, půjčují si ho od bratra. ![]()
Ne, o peníze bych si v tomto případě neřekla, připadala bych si jako blbec. Buď bych se vymluvila, že nemůžeme, nebo kápla božskou, že ať se nezlobí, ale že je „vysoký datum“ a už jsem nadrc s penězi… ![]()
Ale říct si tchánovcům o peníze, za to, že jim na hlídání odvezu děti, to už je hodně přes čáru…
@Pusik26 píše:
Auto není moje, půjčují si ho od bratra.
To je ale jina, ja bych rovnou i tchyni rekla, ze do budoucna uz nemas jiste auto, at s tim pripadne pocitaji, ze uz nebudes moci jim deti vozit…
@Pusik26 píše:
Auto není moje, půjčují si ho od bratra.
Tak super, takže nejde jen o benzín, ale o to, že nemůžeš mít vždy auto. A argument je na světě. ![]()
@Pusik26
Taky řeším každou korunu, nicméně tvé uvažování mi přijde nevycválané ![]()
Máš hlídání, volný večer, děti se u nich nají, babi s dědou jim jistě sem tam i něco koupí „na přilepšenou“ ![]()
Pokud skutečně tak moc nemáš peníze, narovinu jim to řekni, že si moc vážíš hlídání, ale po finanční stránce ti to bohužel nevychází. Babi s dědou jistě nabídnou sami nějaké řešení.
Ale říct si o peníze za benzín? Když ti hlídají a krmí děti???
Jsem v šoku
Pardon za upřímnost, ale fakt jsem… ![]()
@Pusik26 Ne, o peníze bych si přímo neřekla. Ale pokud bych neměla na dopravu/zasáhlo by mi to výrazněji do rozpočtu, tak bych jim to řekla, že mi to leze do peněz a jestli by si třeba pro ně občas nemohli přijet oni nebo ´že je prostě nepřivezu/přivézt nemůžu.