Řídit se srdcem nebo rozumem - mimčo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2398
27.4.12 21:24

Kamarádka se ve 29 začala pokoušet o druhé, je jí 33 a stále nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
27.4.12 22:00

Volila bych mimino. Pro děti má rozhodně větší cenu věkové blízký sourozenec (nebo taky nemusí být žádný, že…), než prostorné bydlení. Ještě jsem nikoho neslyšela vzpomínat na to, jak parádně velký dům v dětství měl, ale na to jak se sourozencem páchali nedobroty, jak si spolu hráli, atd… :kytka: Navíc- málokdo má natolik ideální finanční zázemí, aby měl pocit, že teď už je všeho dostatek, víc nepotřebuje a hurá rodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.4.12 22:14

ROZUM!!! 31 není věk kterej by byl pozdě na druhý :! mimčo. Já nemám nic proti maminkám, které chcou svým dětem nabídnout „pouze“ lásku, ale já je chci i finančně zabezpečit, a dopřát, aspon minimální konfort :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.12 22:18

Já volím srdce :srdce: Děti nebudou daleko od sebe. A mít sourozence je daleko lepší než být sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
27.4.12 22:21
@marketa612 píše:
ROZUM!!! 31 není věk kterej by byl pozdě na druhý :! mimčo. Já nemám nic proti maminkám, které chcou svým dětem nabídnout „pouze“ lásku, ale já je chci i finančně zabezpečit, a dopřát, aspon minimální konfort :nevim:

s tím souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
6499
27.4.12 22:25

Srdcem srdcem srdce. Jak už tu někdo psal, děti ocení mnohem víc sourozence blíže k sobě než velký dům o dva tři roky dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
27.4.12 22:40

Rozhodně svému dítěti neservíruju k jídlu lásku, rozhodně ho neoblékám a neobouvám do lásky a ani láskou neplatíme složenky. Naivní nejsem, ale je rozdíl mezi standardem a bídou!!! NIKDY bych neupřednostnila materiální výhody nad prospěchem pro své dítě. A rozhodně je pro dítě prospěšnější sourozenec, než nějakej barák. (pozor, neplést ony materiální výhody s materiálním zabezpečením). Přijde mi, že dneska nějak moc lidí žehrá na děsnou dobu a já nevím co všechno, ale vždycky jen v souvislosti s prachama. Úpadek morálky, čestnosti, sounáležitosti a pokory většině neva… A přitom- co je v životě nejvíc? Rodina. Barák, auto, titul apod. sice můžou zvýšit životní úroveň a aktuální pocit štěstí, ale o všechno se dá přijít jen to fikne. Pokud rodina drží při sobě, vždycky tu bude, ať se bude dít cokoliv. A co je vždycky jako mantra pod deníčky nebo diskuzemi s nějakým nešťastným příběhem?- hlavně, že funguje rodina.

Nemyslím si, že dítě je vhodný artefakt pro nějaký bod v programu. Je to sakra vážná věc. Zodpovědnost? Jistě, ale prachy prostě vážně nejsou všechno a neměly by být jediným hlediskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.4.12 11:19
@Anonymní píše:
Mě je teď 31. hypo si nebudeme brát úplně vysokou, takže to zvládneme, navíc nám náš malý byt zůstane a budeme ho pronajímat.

volila bych dítě, kvůli věkovému rozdílu, kvůli svému věku (mám teprve 29 a vidím, že rok od roku snáším zátěž a nevyspání hůř a hůř). A zkrátka kvůli svému chtění, rozum bych zapojovala jen v extrémních situacích, jako třeba když jsou oba rodiče nezaměstnaní, po uši v dluzích a hrozí exekutoři atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.12 18:26

Já se právě nechci rozmýšlet nad věkovým rozdílem sourozenců. Není to podle mě důležité natolik, aby to u mě hrálo hlavní roli. Ano, myslím hodně na sebe, na to aby jsme zajistili solidní bydlení pro každého člena rodiny. Proto i ta otázka jestli rozum nebo to, že prostě chci.
Jako příklad uvedu 4 rodinky z mého okolí, které dobře znám a proč právě proto nepovažuju věkový rozdíl za důležitý:
Dítě 2 roky a 3,5 roku - Jsou to parťáci, hodně to uleví mamince, vydrží si spolu celkem dlouho pohrát, rozumí si.

Dítě 5 a 6 let - u téhle kamarádky je už druhým rokem spíš horor doma. Kluci si nejen že nevyhrají, ale jen soupeří, rvou se a o tom že si rozumí, bych teda pochybovala, ale třeba to bude lepší.

Dítě 2 rok a 6 let - jsou to oba kluci a nějak se navzájem k životu nepotřebují, doma si nehrají spolu, každý má svoje.

Dítě 2 roky a 7 let - tady jsem naopak snad ještě neviděla hezčí vztah mezi sourozenci. Hrají si spolu, mají se neskutečně rády, jsou to holky.
Píšu to jen proto, že věk dětí od sebe asi moc teď neřeším. Všechno má svoje pro a proti.
Zkrátka jen uvažuju tak nějak nad sebou.
Díky moc za reakce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí