Řídké nekvalitní vlasy

Anonymní
10.3.22 16:03

Řídké nekvalitní vlasy

Ahoj, jdu si sem ze zouflosti pro radu.Mam s velmi s vlasy.Jsou hrozně řídké, lamavé, takže česat se, je pro mě horor. Dříve jsem mela sice ne moc husté, ale dlouhé vlasy pod zadek. Nikdy jsem neměla hodně vlasu, ale aspoň nějaké. Po porodu druhé dcery ( před 5ti lety) vypadala 1/3 vlasu, krátce potom jsem brala Warfarin, po kterým padají vlasy a na hlavě mi nezbylo skoro nic. Že mam na temeni vyplešatělí kolečko, s tím už jsem se smířila. Ale ted, co mám je opravdu katastrofa. Mám je na lopatky, do délek rostou, ale asi to nemá smysl, protože tam mqm par vlasků. 2 roky používám jen tu kosmetiku od Kerastase, jím střídavě vitamíny na vlasy. Každý měsíc střídám jiný. Po každém mytí si tam napatlam vodicku. Nežehlim, nefenuji. Ale žádný efekt. Jsem z toho úplně zoufalá. Přece jenom tohle se nezakryje. Štítnou žlázu Mám pořádku. Je nějaký způsob, jak zlepšit hustotu vlasů? Ma s tím někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1462
10.3.22 16:13

Dermatolog-tricholog… treba ti pomuze odhalit pricinu. Hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.3.22 16:19

No hele - pokud máš řídké vlasy, tak chtít je dlouhé není dobrý nápad. Stejě tak bych změnila vlasovou kosmetiku.

Najdi si slušný kadeřický salon kde dělají hloubkové čištění vlasů, nech si to vyčistit a hlavně zkrátit na něco slušivého, co ale bude opticky přidávat na objemu.

No a pak používej šampon a případnou další péči bez sulfátů a silikonů a hledej něco co ti tam přidá trošku peptidů. Nech si poradit v tom kadeřnictví.

Já vím že používáš drahou a profesionální vlasovou péči, ale zjevně tvým vlasům nedělá dobře.

Dálé - zajdi si k praktikovi na krevní testy na chudokrevnost a případné nedostatky vitamínů a minerálů. To je pěkné že náhodně zobeš ějaké vitamíny, ale pokud nevíš jestli něco máš a nebo nemáš v normálních hladinách, tak to taky nemusí mít ten správný efekt.

A teda fénuj, ale jen vlažným vzduchem s ionizátorem, určitě u hlavy - zlepší to zdraví pokožky. zároveň tedy pokud budeš fénovat správně tady jen ve směru od kořínků ke konečkům, tak dodáš trošku objemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.22 16:20

No, to mi povídej :(. Připojím se. Taky mám dědičně jemné a ne moc husté vlasy. Ale mám vlnité, tak to v délce nebylo vidět, jen když jsem je neměla perfektně učesané, bylo vždycky vidět, že je jich málo. Ale co mi zůstalo po porodu…mám pár dlouhých chlupů mě zas řídnou nad čelem. Váhám jestli to ostříhat nebo co s tím. Zepředu se ještě nějak naaranžuju, ale když vidím fotku zezadu, chce se mi brečet. Vitamíny taky bez efektu, používala jsem capillan na doporučení, ale taky mi nepřišlo, že by to něco dělalo, ani žádná jiná kosmetika. Všichni říkali, jak po porodu vypadají ale začnou růst nové, ale mě prostě nezačaly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.22 16:24

Ještě bych teda doplnila, že mám na kůži ve vlasech hrozné akné, i když na obličeji ani jinde ne nějak zvlášť. Výsledky krve mám v pořádku a na dermatologii nic nezjistili, že prostě mám vlasy řidší, že prostě nemá každý pěkné vlasy. Je mi ale fakt líto, že v 35 vypadám takhle :(

• Citovat
  • Upravit
6363
10.3.22 16:30

Háčkuji se, jsem na tom podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.3.22 20:02
@Anonymní píše:
Ještě bych teda doplnila, že mám na kůži ve vlasech hrozné akné, i když na obličeji ani jinde ne nějak zvlášť. Výsledky krve mám v pořádku a na dermatologii nic nezjistili, že prostě mám vlasy řidší, že prostě nemá každý pěkné vlasy. Je mi ale fakt líto, že v 35 vypadám takhle :(

Hele jestli tam máš akné, tak to může být prostě rozbitý mikrobiom na pokožce hlavy, která ale nespadá do choroby, tak většina dermatologů si s tím nebude vědět rady.

Jednak bych zašla na alergologii kvůli potravinovým nesnášenlivostem,

Určitě bych suplementovala ve velkým rybí tuk, zinek(30 mg denně) a Bkomplex - zejméa B6 a B12 ve velkým množství.

A zajdi na nějaké jiné kožní kde se tím budou zabírat a vymyslí nějaký léčivý prostřek z lékárny, který pomůže pokožku zahojit a regenerovat. Hledala bych spíš nějaké mladší doktory, ideálně aby je zajímala péče opleť jako taková. Pán ze staré školy to prostě vyhodnotí jako něco s čím nic nenadělá, co byste chtěla pani.

určitě používej do té doby šampon pro mimina s atopickým ekzémem a žádné kondicionery a podobně.

Dokud se nedostaneš na to kožní, tak bych taky používala kyselé oplachy po každém mytí (ředěý ocet/kys citrová/ nebo ideálně rozpuštěné 3 acylipyrini ve 300 ml vody - kys. salicilová) a kombiovala masky z kaolínu (čistí pokožku a regulují produkci mazu) s maskou z kefíru - přidává kamarádské bakterie na pokožku hlavy.

pokud chceš něco předpřipraveného, tak tohle by nemuselo být marné - na mytí. Tak obden, pořádně vydrbat, nechat alepsoň 20 minut působit a pak spláchnout, přidat kyselý oplach a vyféovat vlažným vzduchem, potřebuješ aby hlava byla co nekratší dobu vlhká, během té doby co je vlhká, tak se tam radostně množí bakterie, které ti pak dělají to akné.

https://www.naturasiberica.cz/…kozku-hlavy/

A teda nutno naznat, že by pomohlo mít nějakou dobu vyloženě krátké vlasy, kdy se pokožka hlavy nebude zapařovat a tudíž bude jednodušší aby se ozdravila.

V okamžiku kdy se uzdraví ta pokožka hlavy, začnou vlasy růst výrazně ochotněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
10.3.22 21:59

Mně pomáhá kiselina listová v tabletách 800 mg, a ještě sbastim denně Míšu salátu, to dělá divy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
11.3.22 18:40

Mě jediné co pomohlo je no poo metoda, šampon moje vlasy neviděly asi půl roku a hodně se zlepšily, ale není to hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.22 20:18

Ahoj holky, tak jsem se dívala na možnosti, co by mi mohlo pomoci s kvalitou vlasů. Co jsem si našla, tak hodně ženských je spokojeno s kolagenem orcacollagen. Máte s ním prosím zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
2.2.23 17:31

Holky, chci se zeptat… Máte některá zkušenosti s clip in? Já myslím, že by to v účesu mohlo vypadat skvěle, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.2.23 14:55

Mám je doma. Je to fajn. V účesu vypadají skvěle. Jednu dobu jsem je nosila denně. Teď už ne… Spíš, než clipy nosím clip in culík. Ten je super. Vypadá skvěle a když koupíš přesně odstín tvých vlasů, tak účes je díky němu prostě dokonalej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková