Poradna duly
Jana Čurdová
hnědé šupinky díky za rady, namažem a oloupem, jen doufám, že nemá to co já, se seboroickou dermatitidou bojuji roky, je ironii, že mi pomáhá na to opak, zmírňuje mi to barvení vlasů, tedy vysušení pokožky ![]()
Ahoj, my taky nemáme tatínka doma - vždycky v úterý chodí na lezeckou stěnu a vrací se až kolem desáté. Jinak chodí domů tak kolem osmé, někdy i později. Taky se mi to nelíbí, ale někdo ty daně odvádět musí, ne? ![]()
Odpoledne jsem jela s Ivánkem koupit mu župan, aby měl na plavání. Sehnala jsem takovej moc hezkej a jen za 150,– .Vypadá v něj jako trpaslík - moc hezký. Taky jsem konečně sehnala dudlík. Je to sice jiné značka, ale je stejně tvarovaný jako ty, co má a už jsem ho zkoušela a nevyplivnul ho - takže dvojitý úspěch.
Jo a taky jsem si koupila boty (a to jsem se zařekla, že pro sebe utrácet nebudu).
Zítra přijde tchyně a bude hlídat, protože večer chceme jít lízt na stěnu oba (od chvíle, co jsem zjistila, že jsem těhotná, jsem nelezla, tak nevím, jak to zvládnu). Doufám, že s ní Ivan vydrží - poslední dobou je docela protivný, když zmizím z dohledu. S tchyní naštěstí vycházím dobře (když tady někdy čtu na dskusích ty story, tak děkuju osudu, že mám takovou tchyni, jakou mám).
Eden - nikdy jsem tam nebyla, ale napadlo mě - co, kdybychom si tam holčiny pražačky daly někdy sraz? Nechci nikoho nutit, jen mě to tak napadlo. ![]()
zatím se mějte,
carsa
carsa tak opatrně, až polezeš k výšinám
ale je to dobře, že máte s manželem společný koníček a ještě má Vám kdo pohlídat. Tak si to užij a psychicky odpočiň a fyzicky se moc nevyčerpej ![]()
Můj manžel pracuje taky tak cca od 8-20h, přijede domu a sedne k PC a pracuje dál, někdy i nonstop víkendy. A pak z toho bývá taky unavený. Je to náročné, vesměs mám jen jeho a nějakou tu kamarádku v Brně a pár známých. Jsme tu v Praze abychom splatili dluhy, co máme hypotékou, takže se nedá nic dělat. Ale splatíme to nejnutnější a pak budu ráda, když vezme nějakou tu obyč práci v doma, byť manžel už bude vydělávat mnohem méně a nebudeme si moc vyskakovat, tak budeme pohromadě. Ale někdy jsem měla celkem smutné dny, sama uprostřed cizího města, kde nikoho neznám, díky za vymoženost jako je PC a internet. A teď Tadeáška, to je taky můj zachránce. ![]()
Eden jo moc ráda, z Nuslí to mám 1/2 hoďky rychlejšího poklusu, ráda dojdu, pohyb mi neuškodí
Četli jste tu diskuzi o TV ? Napřed mě to zajímalo, pak jsem se zděsila protože opět došlo k málem kamenování a závěr naštěstí ironicky odlehčen, ale přemýšlím nad tím, jak je v dnešní době čím dál tím těžší najít pochopení a s tím i tu rozumnou míru toho vlastního sebevědomí a přesvědčení o dokonalosti. Lidi jsou si vzdálenější a vzdálenější. Je to smutné… ![]()
Dobré rano - doufam, že i u vas slunečné a hlavně, že to VYDRŽÍ!!!
Neberte to s tím manžou tak moc vážně - u nás je to také normal , ale včera to na mně sedlo ![]()
TV - no nečetla jsem to celé, ale to málo co jsem viděla?!
Souhlasím tam s jednou mamkou, která píše, že nervová soustava dítěte to „nepobere“ - také jsem to někde četla a docela tomu věřím. Myslím, že to vydrží jen chvilku . Proto je hloupost, aby malé dítě koukalo na TV. Ono dítě okolo 10 měsíců asi opravdu nemůže chápat, co se to tam děje , když má ještě spoustu práce samo sesebou
.Náš Jindra kouká na večerníček ( a to vydrží asi od 19 měsíců ). No přeci ho o to nepřipravím
. jinak TV u nás moc není - stále tady hrají Zpívánky a říkadla ( už jsem z toho celá uposlouchaná
). Ale je pravdou, že když opravdu potřebuji chvilku ( třeba když koupu malou a Jindra nechce být u nás - no a za nohu ho nikam nepřivážu
), tak mám v zásobě Krtečka nebo Fíka.Ostatně jako spoustamých kamarádek a nemyslím, že by proto bylyšpatné matky
,. Pokud to není hlavní náplň dne dítěte tak TV neuškodí. Když je všeho s mírou, tak proč ne ![]()
Eden- tak kdy? už se na vás těším , ale příští týden jsem pryč ![]()
jejeje to je hodin a my máme být v 9 na cvíču ![]()
zatím pa
Taky jdeme za chvilku na cvíčo. Malá na chvilku usnula, tak jsem si aspoň v klidu nachystala věci sebou.
TV diskuse - no nevím, připadá mi, že není dobrý ani jeden extrém- vůbec nekoukat a nebo koukat pořád. Já myslí, že Večerníček a občas nějaká pohádka dítěti neuškodí. Vždyť je to pro ně. Já jsem se jako malá na TV nemohla moc koukat, ale na pohádky a Večerníčky vzpomínám ráda, určitě mě to nijak nepoznamenalo.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:43
Diskuse TV - já jsem z toho měla pocit, že se dělá z komára velbloud. Navíc se původně ptala maminka 4 měsíčního dítěte. Tady asi není vůbec co řešit. Takový malý mimiko prostě táčí hlavičku za každým podnětem a není na tom vůbec nic špatného ( vidí tam nějaký barvičky a zvuky) to je stejný, jako když se něco děje za oknem a ono tam natahuje hlavičku. Co se týká starších dětí - nevím nemám zkušenost. Akorát, když jsem dělala au-pair v Anglii, s tříletým chlapečkm jsem se na televizi dívali - povídali jsme si o se tam děje, on mě u toho zkoušel ze slovíček a myslím, že to byla pro oba docela dobrá zábava a namyslím si, že by to na něm nechalo nějaký negativní stopy.
Myslím, že každá máme dokáže odhadnou, co ještě ano a co už ne.
To máte jak diskuse o kojení - taky vždycky vzniknou dva nesmiřitelný tábory a šijou do sebe.
Jestli ono to není tím, že na mateřský nám chybí víc podnětů. V práci bychom si pondávali na šéfa a byl by klid. Takhle šijeme jedna do druhý…a úplně zbytečně......
Eden - tak si Oslino řekni. Já mám jen jedno dítko, tak se přizpůsobím. V podstatě odpoledne můžu kdykoliv.
Práce - Lamargarita - my taky splácám hypotéku. Ale takovou, že se z toho hned tak nevyhrabeme. A já docela lavíruju mezi tím - jít do práce a nebýt s Ivánkem, nebo být doma, ale pak mu vysvětlovat, že mu třeba nemůžeme koupit, co by chtěl. Opravdu nevím, která cesta je lepší.
carsa
Ahojky!
Zaměstnává mě doma se zdržující manžela a velmi aktivní batole ![]()
stroupky mě říkala dr.,že se to má vyčesávat dětským zubním kartáčkem,před tím to nechat uvolnit Salicylovým olejíčkem…jinak se pod tím množí kvasinky a bakterie
vlasy už se mi udělaly kouty,ale v nich už raší chmýří,takže ROSTOU ![]()
tv no,já se kaju,ale Anče má DVD puštěný dost často…nemám na ní teď tolik času,navíc ona si nejradši hraje sama…takže to beru opravdu jako „chůvu“,zase na DVD mám kontrolu,na co kouká…TV jako taková u nás moc nefrčí,ani u dospělých
příkrmy kojím,takže to tak ještě dva-tři měsíce nehrozí
pasení no,Jůla je děsnej lenoch,soatva se vzepře na předloktích,ale aspoň už u toho otvírá dlaničky a nevzteká se…o otáčení si necháme ještě chvíli zdát
Krásné poloslunečné dopoledne všem přeji.
Sluníčko tady vykukuje, ale zrovna se schovalo
. Nějak nám blbnul internet a vy jste za tu chvilku toho stihly tolik napsat
.
Malej si na chvilku zdříml, tak rychle klápu, ať to stihnu.
TV - tu diskuzi jsme ještě nečetla, ale podle toho jak to tady píšete, tak na to kouknu. Musím se přiznat, že telka je pro mě spíš taková kulisa a malej na ni někdy kouká (já si aspoň nachystám jídlo, skočím na záchod a někdy i něco uklidím), ale beru to taky spíš tak, že kouká na obrázky a poslouchá hlasy, ale stejně nechápe o co jde. A hlavně je taky pořád ta hnusná zima. Jakmile se oteplí (už aby to bylo), tak okamžitě vyrážíme ven. To zase od jara do podzimu trávíme celý dny venku. Pokud to samozřejmě jde, ale zima je taková kynoucí
. Nic se nechce, brzo tma ráno i večer. Hrůza.
Dovezli nám novou pračku, tak se už těším na praní. Mě to teda bavilo i před tím, ale teď budeme mít s displejem (úchylka) a tak. A hlavně se těším na to vešení prádla na balkon. Ježiši, už ať to je. Já asi tuto zimu nepřežiju, ale kdo by se staral o malýho? No, asi budu muset ještě vydržet.. [bŠupinky - tak s těma bojujeme pořád. Nejvíc se mi osvědčil olej na mazání miminek (Nivea), nechat tak dvě hoďky a pak umýt šamponem a vyčesat, ale pořád se nám to vrací. Chystám se k radikální týdenní kůře, ale nevím kdy se k tomu dokopu.
Koukala jsem včera na Růžovku a pak úplně odpadla. Včera říkali, že to pojede i přes prázdniny. že by další nekonečný seriál? Snad ne.
Malej už otevřel baterky
, takže jdu „makat“ .
Mějte se všichni krásně a zase se, doufám, „uvidíme“ (divný, že? Když si vlastně jenom píšem).
i510
Carsa - funguje ti metřík? Pořád ti to už nějaký den ukazuje 5. měsíců a nic nepřibývá.....
Hezké skoropoledne všem, venku je opravdu krásně, tak půjdem ještě raz pryč
- jo jo a žehlení mi zůstane na noc
.
Eden - můžu zítra ( i když tchýně chtěla jít nakupovat
) nebo až přespříští týden
Tv - jo jo kdyby tak mne někdo po:,–(il před bednu a řekl „koukej“
já neviděla nic ani nepamatuji ( tedy mimo večerníčku a zpráv
)
Cvičení - dnes byl Jindra na roztržení
, tak jsem cvičila s Markét - ještě že mám dvě
. Potom byla výtvarka, ale tu už jsme nezvládali - tety chovaly ječící Markét a já honila Jindru, ketrý byl na odrážedle rychlejší ![]()
Plavání - kam budete chodit? My chodili do BC Kennyv Chodské - super , sice dražší, ale profi a pěkné zázemí ![]()
Kojení - také máte stále problémy s „prdíkama“? Já snad jím jen Activii a tyčinky ![]()
Tak dokojeno a jdu dělat obídek
lamargarita - chtěla jsem se zeptat, máš tu seboreu už od malička? mám strach, aby to Malé nezůstalo, to bych jí teda nepřála. Ona to má dost škaredé, i když kožař tvrdil, že to není moc postižené dítě, že jsou daleko horší ![]()
tv diskuse - je to fakt, že tam do sebe maminky dost rýpaly, ale to je asi typická ženská povaha. Sledovaly jste reality show Výměna manželek? Vždycky jsk se nakonec sešli všichni 4, tak do sebe ryly a nadávaly si jen ty ženský, chlapi byli úplně v pohodě. A i v průběhu toho pobytu v jiné rodině se ty ženský pomlouvaly- ta má bordel v bytě, ta má nevychovaný děti, ta zase rozmazlený, ta neumí vařit, další vadili zvířata.....no furt něco.
Dobré odpoledne!
Za včerejšek mi napište Áčko
Jela jsem do Havířova k rodičům pro Barunku a večer už jsem vás nestihla ani pozdravit. ![]()
Taky jsem musela reklamovat rychlovarnou konvici. My máme na všechny elektrospotřebiče takovou smůlu, že když něco nereklamujeme minimálně 2× tak se nám to zdá divné ![]()
TV U nás hraje převážně ráno, protože opravdu nemám náladu před šestou hodinou ranní tancovat Kolo,kolo , Zlatou bránu, hrát Peška, vyrábět panáčky z rolek od toaletního papíru, princezny z korkových špuntů apod. Takže po ranní kávičce a půl hodince pohádek jdeme tvořit nebo fičí BArunka do školky. Odpoledne jsme venku, potom vyrábíme další překvápka pro babičky, koukneme na Večerníček.
Pohádky samozřejmě vybíráme takové, aby měly něco do sebe/ hlavně české/.
Stroupky na hlavičce Občas mažu olejíčkem, před koupáním vyčešu kartáčkem, umyju vodou .Dětskou kosmetiku zatím žádnou nepoužívám, vlásky občas umyju šamponem Bubchen. Faldíky na zadečku a nožkách někdy ošetřím dětským zásypem.
Bibo Tak manžel je dochtor? Já jsem sestra ![]()
Carsa TAk na stěně určitě budeš excelovat. Ruce máš určitě vymakané z nošení prďoly, ne? ![]()
Vinona Kam chodíš k dětské lékařce? Dnes jsem byla v parku, ale vůbec to tam netaje, tak jsem drkocala zase kolem sídliště. ![]()
Kojení Tak jsem se zas rozkojila
Akorát se chci zeptat, jak to máte s kojením vy. Kojíte v při každém krmení z jednoho prsu nebo z obou? A jak přibližně často?
Já jsem najela na režim jako za dávných dob: co 3 hodiny a víc ani ťuk
Ne to si dělám srandu, kdybych viděla, že má hlad tak jí dám
Ale snažím se intervaly prodlužovat, protože někdy vyzunkne vše
a nebylo by na další kolo. V noci se budí 3-4× ale to asi jen proto,aby věděla, že tam jsem. Cucne 5× a usne.
Zatím ahoj, ještě vyrazíme s holkama odpoledne ven, jen co se Barunka probudí.
Xenie a spol
Bibo Tak to služebníček paní doktor
![]()
Já jsem pracovala na chirurgické JIP! Teda naposledy, prošla jsem toho více. Jsem člověk, který se nebojí změn a kde nikdo nechtěl jít, šla jsem já.
Xenie
zdravim, toz konecne slunicko je tady hip hip hura !!!
my jsme dopoledne byli v Klokankovi- MC.
ted spi na balkone,ale je furt nejaky rozmrzely ![]()
holky z Brna - chodite nekam plavat ???
premyslim tady o Filie nebo o Kravi hore ci na Polni je taky nejake plavani.
Bibo tak doktorska rodinka co ? Ja mam segru dvojce neurolozku a ja delam v lekarne, kdysi davno za dob Chicago Hope jsme premyslely o necem jako Brno Hope ![]()
malej ma furt ty suchy mista - mazu excipial U Lipol.ale uz to ma i na rucickach a hrudi,ach jo..takovou nadhernou plet mel po porodu.
u nas manzel odchazi tak v 8:30h a pprichazi kolem 19h, a nekdy ma nemcinu,hospudku apod - tyto jeho aktivity smeruju kdyz je Ordinace
ale jinak se snazi onehda vykoupal sam, a ted rano i prebaluje a oblika…
jinak furt slintame a jsme rozmrzeli,ale zub nikde ![]()
trpelivost nepatri ani mezi me ani mezi Vitkovi ctnosti ![]()
TV - kdyz byl hoooooooooooodne malinkej tak jsem kojila u tv, ale ted ne uspavam v pokojiku a tam i kojim a pres den kojim v obyvaku,ale mam pusteny radio, TV az vecer..zatim mi staci emimino ![]()
venku je pekne uplne me to laka..pa Dalif