Poradna duly
Jana Čurdová
biba Vy musíte být princezny, s naušničkama ![]()
TAK dala jsem si závazek, že dnes něco vymyslím s tou galerii, mám podezření že zase nějak zlobí Firefox x Explorer, některé věci jdou tam a jiné zase tady, jsem si takhle objednala tašku na kočárek a čekala jsem a čekala a čekala…a nedočkala, tak opakování je někdy matka moudrosti ![]()
carsa tak kdyby si měla někdy tu cestu a chtěla se tu proběhnout s kočárkem, nebo můžeme na kafe s kočárkama, budu moc ráda, já to třeba pak někdy zkusím tou MHD naoplátku, nemám auto a ani řidičák
co se týče toho jídla, tak jsme nadělali nepořádek při prvních dvou pokusech papat ze lžičky, teď už nám stačí bryndáček, ale jedno urukou ho krmím a druhou mu musím držet packy, nejraději by už totiž jedl sám, myslím
Ale jinak ho musím pochválit, začal fakt hezky papat, už jsme nahradili oběd zeleninovýma pyré namísto mléka
vystrkování prdýlky Tadeášek nejeví zájem o nějaké otáčení, za to mi na zemi na podložce začal vystrkovat prdýlku, že by chtěl už lézt ???!???
![]()
Ahojky,jsem z Brna a nas syn Nicolas se narodil 27.10.v 10:20-49cm a 3.750gr
a ma se cile k svetu.Mejte se a at ditka rostou
Valous
ahojky maminy-u nas boduje dudlik Nuk,ale jen na spani,jinak jsou v pusine take neustale rucky
POROD:byly celkem dva,oba po terminu 14dni,oba cisarem a uz mi musela byt kvuli komplikacim provedena sterilizace
ale mam zdravou holcinu i klucinu a v dnesni dobe to myslim bohate postaci
VAHA:pred otehotnenim jsem vazila 54kg,pribrala celkem 15kg a nyni mi neustale nelze shodit zbyvajicich deset
no a o brichu po dvou rezech ani nemluve.S pozdravem val z Brna
Val z Brna-rada na hnisava ocicka-nastrikat po ranu i vecer trochu materskeho mleka
osvedceny babickovsky recept,u nas zabral i na ucpane ocni kanalky a vyhnuly jsme se neprijemnemu odsavani.
Zdravím všechny maminky říjňátek. Tedy vy jedete
. Já jsem Léňa a Markét se narodila 30.10.05, tak se dovolujeme vetřít
.
lamargarita -já jsem měla hodně podobnej porod jako ty. Nakonec mně nesl primář v náručí na sál a císařem ven. No jizva velikááááááááá. Tehdy jsem říkala, že v porodnici mně již nikdo nweuvidí. No a za 18 měsíců přišla na svět Markétka. Porod byl nádhernej - příjem 9.31 a v 10.22 byla na světě. Takže teď jsem na tom podobně jako Amazonka a musím říci, že i když je to někdy honička, tak to stojí za to. ![]()
Jinak holky musíte mi napsat jak to děláte, že máte tak velké děti
. Po přečtení vašich příspěvků, kde uvádíte, že mimča váží 7 kg
, jsem zvážila Markét a má 5 kg ( a to ještě v dupačkách
). A to je neustále „přisátá“
.
Bibo - ohledně nastřelení naušniček - po nastřelení se dávají klasické naušničky, které jste si přinesli? Zvažuji, že dám také Markét ouška nastřelit - je to prý šetrnější, ale nějak se nemůžu rozhoupat
.
Zatím ahoj Léňa
Ahojky Léňo, vítám Tě v klubu
Tvoje Markétka se narodila ve stejný den jo moje Marianka ![]()
Ty náušničky jí chci vouškách nechat tak 14 dní až měsíc a pak jí je přehodím za kladické dětské. Ale i ty nastřelené jsou celkem pěkné, je to pozlacená chirurgická ocel a jsou to takové pecičky s červeným kamínkem. Malá řvala, protože jsme jí držely hlavičku, ale jinak to bylo nastřelené raz dva, ani kapka krve a dneska to nemá ani zarudlé.
Zvedání zadečku- Marianka to dělá taky asi týden, jakoby se zvedá na kolínka, tak jsem si říkala, jak je šikovná. Ale ouha, včera jsme byly poprvé na cvičení pro malé děti a tam mi bylo řečeno, že to dělat nesmí, že si tím moc namáhá záda, že jí mám ten zadeček pěkně přidržovat. A když jí zabavím hračkou, tak to nedělá. Taky prý špatně pase koníčky, moc prý zvedá hlavičku a pořád roztahuje ručičky, ty prý musí být stále u tělíčka, tak to ted víc hlídám. Jo, a 4 měsíční mimi by prý mělo být 4 hodiny denně na bříšku, což teda absolutně nedodržujeme. Budu se muset polepšit.
Jo, ohledně té hmotnosti miminka, byla tam včera maminka, která má holčičku nar. 7.11.05 a taky váží něco přes 5 kg, Mája je proti ní cvalda, ale já měřím 178 cm a mám takovou sportovní postavu a ta maminka je hodně drobná, takže malá hold je po ní taky malinká.
Ahoj holčiny a miminka!
Val - ahoj a vítej mezi námi ty i Nikolas. Koukám, že sis holka při porodech taky užila! Napiš víc - co máš za starší dítko?
Lamargarita - můžem někdy domluvit. Já jsem tady už zase začala pracovat, takže teď většinou Ivánek pocházkuje sám na balkóně, ale až bude trochu lepší počasí, tak si určitě čas udělám.
Biba - pasení koníčků . Já se teda snažím taky s Ivánkem pást, protože je to lenoch a moc ho to nebaví. Ale jsme na bříšku tak maximálně hodinu denně. Na jeden zátah vydrží tak čtvrt hodiny a to musí být zrovna dobře neladěnej ( a nahatej - jinak se mu to klouže a hned ryje nosánkem do země), jinak začne hned bulet. Ale doktorka mi poradila, ať ho dávám na balón a pohupuju s ním trochu do stran. Že jak musí vyrovnávat balanc, tak se mu zpevňují zádové svaly a pomáhá to.
Zvedání zadečku - tak tady neporadím - nezvedáme. Původně jsem chtěla říct, že třeba má Mariánka tak hezkej zadeček, že už ho předvádí. Ale když to dělá i Tadešek, tak fakt nevím… ![]()
Oslino - vítej Léňo - ty i Markétka (mimochodem moc krásné jméno a už jsem ho dlouho u neviděla) - gratuluju a napiš o vás víc. Co se váhy týče - nevím, já mám kluka a ty jsou prostě asi větší. Když chodím na plavání, tak je tam ze všech největší - ale i nejhubenější. Je to taková žížala. Prostě každý dítko je jiný. Ale ty jsi zkušená matka, tak to víš sama nejlíp.
Dudlík - my máme bebe-jou. Což je kámen úrazu - dostala jsem 4 od někoho ještě před porodem a už pomalu dochází a nemůžu je nikde sehnat a Ivánek jiný nechce. Ale jak už tady bylo psáno - ručičky stejně vítězí. Dokonce si cpe do pusinky i moje
Mějte se a pište,
carsa + ivan
Holčiny, napsala jsem náš seznámek.
Zaznamnávala jsem to postupně, jak se kdo přidával, takže v tom není žádný řád. Také tam chybí spousta informcí. Pokud chcete, aby to bylo kompletní, písněte.
Ahoj, carsa
Biba - Mariánka, 30.10. 2005, 02:48, Opava, míry:
Vinona - Sára, 20.10.2005, 13:43, Ostrava, míry:
Jarcahof - Dominik, 2.11.2005, čas, Šternberk, míry: 2900g, 48cm
Lamargarita - Tadeáš, 22.10.2005, 13:19, Praha, míry:
PetraJ - Barbora, 31.10.2005, 8:23, Česká Lípa, míry:
Carsa - Ivan, 4.10.2005, 16:56, Praha, míry: 3570g, 51cm
Dalif - Vítek, 25.10.2005, Brno, míry: 3800g, 51cm
Yasmin - Jakub, 31.102005, Praha
Xenie - Johanka, 5.10.2005, 21:20, Ostrava, míry: 3550g,
Amazonka01 - Julie, 24.10.2005, 8:20, Tábor
Val - Nikolas, 27.10.2005,10:20, Brno, míry:3750g, 47cm
Oslino - Markéta, 30.10.2005, 10:22,
Doplňuji seznámek o ty naše míry, snad Vám nepraskne sklo monitoru ![]()
Lamargarita - Tadeáš, 22.10.2005, 13:19, Praha, míry: 4200g, 52cm
Oslino - Markéta, 30.10.2005, 10:22,
Čauky!
Tak naše porodní míry jsou klasické 49cm/3300kg,37tt…ovšem obě holky byly stejné,obě 14 dní před termínem…a u obou si gratuluju,že jsem je „nedonosila“
naušničky nemáme a nebudu je dávat…ať si to holky rozhodnou samy…
dudlík Anča má MAM,ovšem Jůla ani vidět…ta musí mít klasickou bambuli…takže má teď Baby Nova a už se jí veze z Prahy Tommee Tippee
Doplňuji
Lamargarita - Tadeáš, 22.10.2005, 13:19, Praha, míry: 4200g, 52cm
Oslino - Markéta, 30.10.2005, 10:22, míry: 2930g, 48 cm
Val taky mám těch 10 kg navíc, ale dneska jsem tu oběhla dost svižným krokem s tím svým skoro 8kg dítěm a 16kg kočárkem Pankráckou věznici, Michelskou pekárnu a ještě okolo BB centra, vlezla jsem na váhu a hle 1,5kg dole, ale to než se najím, protože mám strašný hlad ![]()
Hlavně že jsou děti v pořádku, to je hlavní ![]()
Oslino vítej Léňo, taky statečná že jsi do toho šla znovu, máš můj obdiv. A Tebe nesl primář na sál ??
No já jsem tam jela za hukotu asi 5 lékařů, napíchlá už na kde co, měla jsem tam povolanýho soukromýho anesteziologa ( měla jsem epidural) a ten mi pořád dokola opakoval, že přisáhá, že to dobře dopadne. Pak za náma chodil na pokoj šestinedělí, vždy kouknout na Tadeáška, sympaťák
A to že jsme tak velicí, z toho si moc neber příklad, všechno je mu pořád malé, nesní, ale sežere, ale my měli s manželovi strany v rodině chlapiska přes 2m, tak má po kom. Jinak řada lidí se domnívá, jak jsem se cpala v těhotenství vitamínama, které někdy zapříčiní velké dítě, tak ujišťuji, že jsem 6 měsíců poctivě zvracela a nedostala jsem do sebe vůbec nic a pak jsem ke konci měla jen železo a jod.
vystrkování prdýlky aha, tak mu to asi zakážu, ach jo, že on dělá všechno jinak než má ![]()
Ahoj holky,
Carsa -dudlík- u nás zvítězil NUK, ale velký výběr Bebe-jou mají v Dětském ráji na P3. Jsi z Prahy? Pokud ano a máš to z ruky, tak ti ho mohu zakoupit.
Bíba - Markét se záhadným způsobem pohybuje vpřed - jako píĎalka - zadeček nahoru, nohy pod zadeček a vpřed. Já jako hrdá matka, že mám takovou šikulku , to ukazuji v poradně panu doktorovi a ouha, tomu se to vůbec nelíbilo. Vystrašil nás, že M. bude hyperaktivní a budeme cvičit Vojtovku ( po zkušenostech s Jindrou se mi naježily všechny vlasy na hlavě ). Doporučil hlídat a tisknout zadeček k podložce a zklidnit, tak uvidíme.
Lamargarita-jo jo primář a před tím se asi 4 doktoři na mne chodili koukat jak na exota a tipovali, zda to vydržím. No fuj fuj fuj. Ale to druhé - paráda - klidně znova
Jinak ohledně té váhy - já mám mrňousky - Jindra je dlouhej a hubenej Je mu 22 měsíců a má 10kg!!! Markét bude to samé. Jo jo kdybych i já byla jak proutek ![]()
Ahoj Bibo, no to musí být Mariánka kočka! Gratuluju. Už jsem psala Lamargaritě sz, kvůli tý fotogalerii (já ji vytvořit neumím), pak se nám musíš s Mariákou pochlubit.
Tohle mi u chlapečka docela chybí. Můj muž pochází z Bulharska a já se těšila, že budu mít tmavovlasou, tmavookou holčičku, který budu plést copánky a strojit si jí jako princezničku…no, a mám blonďatýho modrookýho kluka…Ale je to můj největší poklad na světě.
Tak přeju, ať o Mariánku mo nebolí.
carsa