Poradna duly
Jana Čurdová
Jo ještě dodatek - taky pořád čůráte? Já mám problém vydržet přes noc. Snažím se snažím, ale dýl jak do šesti to nejde:-) A pak jdu hned ještě před snídaní a po snídani a tak dál celý den:-)
Ahoj Majdino,
tak nejdříve gratuluji, ale zatím opatrně. Chápu, já jsem v listopadu měla revizi po samovolném potratu, takže taky nebudu klidná, dokud neporodím. ![]()
S tím čuráním to mám podobné. V noci jsem na záchod fakt nikdy nechodila, ale te´d musím každou noc. Je to takový malý tréning na vstávání k mimču…
Tak snad nám to tentokrát vyjde!!! ![]()
Ahojky vsem,
velka gratulace Majdine!
Holky musim si Vam postezovat. Je mi priserne. Mam za sebou krest, prvni zvraceni
, zrejme i kolisani krevniho tlaku - pocit na omdleni. Ale co je nejhorsi, ono se me to nechce pustit. Jeste vcera vsechno v poradku a dneska jsem sotva dolezla do prace a ted tady popohanim hodiny at uz je konec. Dnes to tady asi nevydrzim.
Tak takhle jsem si to teda nepredstavovala. Doufam, ze mi takhle nebude zbylych 8 mesicu???
Soníku, neboj, to se zlepší. Mně už taky bylo na omdlení, pomohla jedna sušenka. Asi nějak neumím hospodařit s energií a když mi dojde, tak asi tělo neumí rychle přepnout na tukové zásoby:-)
Ale mám to podobný, v pondělí a úterý jsem v práci ještě docela čilá a od středy je mi blbě a sotva to překonám. Na zvracení každou chvíli. Ale horší jsou ty bolesti břicha, z těch jde strach.
Capinko, jsi docela odvážná, takhle brzy po revizi do toho hned prásknout. I když doktoři se neshodujou. Já poctivě dodržela tři měsíce s antikoncepcí, pak jsem to chtěla zkusit, ale měla jsem hnusnou angínu, takže jsme se radši zas ten cyklus chránili a pak jsem si řekla, že to radši nechám až na ten půlrok a práce na mimču měla intenzivně začít příští týden. No a vidíš, ani nevím, jak a kdy se to stalo, byla jsem v lednu pořád v práci a v takovým stresu, že vůbec nechápu, kde jsem k tomu plůdku přišla:-)
Majdino, mně řekl doktor 3 měsíce. Otěhotněla jsem po 2. MS, kalendářně asi 2,5 měsíce po revizi…Taky mám trochu strach, ale doufám, že to bude OK.Cítila jsem se dobře, MS chodila pravidelně, tak jsem si řekla, že to zkusíme a uvidíme…Říkala jsem si, že by to byla náhoda, kdyby to vyšlo hned napoprvé. A ono jo! Tak do 20.2. (první kontrola) budu dost nervózní…Co se má stát, to se stane!
Capinko,
doufám, že to bude v pohodě. Tenkrát jsem o tom přečetla dost diskuzí…že se vlastně sliznice tvoří každý měsíc nová, takže už po jednom cyklu by to mělo být OK. Myslím, že spousta doktorů dává tu lhůtu proto, aby se ta holka vzpamatovala spíš psychicky…i když snad to bylo horší později, než na začátku. Prostě uvidíme. Mně řekl doktor půl roku a ani nemrknul, že jsem to taky o 1,5 měsíce nedodržela. Ale jsme ukázkově plodný, co:-)
Vidíš na sobě nějaký rozdíly proti prvnímu a druhýmu těhotenství? Já teda minule touhle dobou už špinila, na revizi jsem byla v přesně 8 týdnů od MS. Rozhodně mi nebylo takhle zle, to ani náhodou.
Jo, holky, moc děkuju ke gratulacím!
Majdi , já jsem šla na revizi v 5tt+1, takže to bylo hodně na začátku. Špinit jsem začala asi 5tt, den před tím, tak jsem šla radši k DRa odpoledne už jsem krvácela dost se šílenými bolestmi, tak mě hned poslal do nemocnice. Neměla jsem ani příznaky těhu. Te´d jsou a jsem za ně ráda, protože aspoň vím, že se něco děje. Nějak špatně mi ještě nebývá, je to moc brzo.Jen jednou se mi trochu navalilo a sem tam moták. Ale bolí prsa, časté čurání, chutě jiné…
Plodné jsme obě hezky, to jo.
Nám se to minule taky povedlo poprvé.
Já když to tak vezmu kolem a kolem, tak při prvním těhotenství jsem měla přízmaky jen chviličku. Pak jsem už špinila, ale doktor říkal, že to nic není a kdesi cosi (on mi nejdřív řekl i že nejsem těhotná, že je to jsou to jen hormony po vynechání HA..taky jsme otěhotněli hned). Ultrazvuk jsem si skoro vynutila a křičel na mě, že tam nic nevidí a že to věděl hned, že tam nic neuvidí. Když jsem se ho ptala, jestli by se to nedalo poznat z krve, jestli se něco děje, řekl, že ne. Tak jsem přes známé šla k jinému (ale myslím, že kdybych přišla do fakultky, vzali by mě taky), ten udělal krevní test a ultrazvuk automaticky a věděli jsme hned. Fuj, to bylo hrozný, mně je 29 a v roce 2005 jsem zůstala úplně bezradná, co se to vůbec děje. Netušila jsem, doktor mi nic neřekl, na jednu stranu se choval, jak ho obtěžuju, na druhou stranu mi nadával, proč chodím do práce a nepřišla jsem si pro neschopenku…jako by se dalo ještě něco zachránit…Ještě že jsem našla jného doktora, k tomuhle už bych nikdy nešla.
Teď už snad budou lepší starosti.
Tak pěkný víkend a pořádnou pohodu!!! Všem tady a nejen tady!!!
Ahoj všem. Včera jsem zjistila, že patřím do téhle části diskuze. Po dvou letech snažení, po prvním umlklém těhu, jsem pár týdnů před IVF zjistila, že to vyšlo. Dva testy ukázaly // a nedočkavé zavolání do laboratoře vše potvrdilo.
Přeji všem bezproblémový průběh těhu.
Krásnou neděli všem
capinko jsem ráda že se tu zase takhle scházíma,navíc v tak krásné situaci ![]()
amynko metřík pokud se ti líbí ty od lyppie(jako mám třeba já) je jednoduché udělat.Klikni na něho a objeví se ti www stránky
klikni na expecting a baby
zadej si due-date (datum předpokládaného porodu)
vyber si metřík a mimi který se ti líbí
klikni na create ticker
objeví se ti 3 okénka a ty si to prostřední musíš zkopírovat na emiminu v nastavení do podpisu a zadat:vždy připojit podpis
hotovo
Na lyppie není sice takový výběr jakona ticketfactory,ale tam nevín jak se to dělá a třeba konkrétně mě se víc líbí metříky na lyppie..
A jak vůbec prožíváte všechny první trimestr???Mě zatím moc špatně není ale zato mám dost citlivá prsa,z čehoš pěkně bublá můj mažel
Jo a pořád bych jenom spala,kolikrát vytuhnu na tři hodiny už ve 12h.. ![]()
Máte už někdo fotečku mimíska??Nebo to ještě není tak vidět??Já na UTZ ještě nebyla
![]()
Ahoj všem,
ráda bych se k vám připojila. V pátek a v sobotu byl test //, druhá byla slabá a v neděli test Clearblue ukázkové +, TP mi vychází na 20.10.. Já zatím neduhy moc nepociťuju, mám hodně citlivé bradavky, občasnou bolest v podbřišku, ale to je prý na začátku normální a velice časté návštěvy WC.
Klára
Dobré ráno těhulky,
ráda bych se k Vám připojila. Po 5ti měsíčním snažení se mi na testíku koncem ledna objevily dvě čárky. Ani jsem nevěřila že by to tentokrát mohlo vyjít. Všichni mě zrazovali že jsem moc hubená.
ale tentokrát jsem to dokázala. A jsem neskonale šťastná. Asi všechny víte o čem hovořím.
Jinak se právě nacházím v 7tt a přiznaky si super užívám. Cokoliv sním trávím jako had a mám pocity na zvracení, prsa bolí a o čůrání ani nemluvím. Jinak mám taky občas bolesti břicha ale myslím si že to přejde. u dr. jsem už byla ale musela jsem se objednat na UZV 23.2 tak jsem zvědavá. Má tento týden dovolenou tak to dříve nešlo
Ale říkal že to alespoň vezmeme z jedné vody na čisto. Už tam bude i srdíčko a budeme vědět jestli to má budoucnout.
Tak Vás prosím o držení palečku tak jak je držím já vám všem. Přeji Vám krásný den plný těhu příznaků
![]()
Morgiano,
no jasně, že ti budem držet palečky:-)))
Jinak vítej mezi námi, já se hlásím po týdnu- nebyl strávený moc příjemně- se synem v nemocnici- měl angínu a má v krku streptokoka, takže máme veselo, ale jinak v pohodě:-)
Na zvracení mi je pořád, je mi děsně těžko a mám chuť na něco a nevím na co:-)
Zatím papa, Zuzka
Dobré ráno,
všem novým těhulkám moc gratuluji!
Jsem zde zase v plné parádě
. Po příšerném víkendu, jsem se vlastně do práce těšila. Holky, bylo mi fakt příšerně. Mám pocit, samozřejmě pouze můj subjektivní, že jsem měla jakousi reakci na vitaminy Calibrum baby plan. Po první tabletce mi bylo příšerně zle, zvracení, obrovská únava, teploty. Po tomto náročném dni jsem, kdy jsem v žaludku nic neudržela jsem si vitamínek nevzala. A druhý den mi bylo fajn. Večer jsem si opět vzala vitamín a celé se to opakovalo. Je něco takového vůbec možné??? Může být někdo „alergický“ na vitamíny?
Zítra jdu k lékařce, tak se mi určitě vysměje
. Teda já musím mít vždycky něco extra
. Ale nějak mě přešla chut zkoušet účinek třetí tabletky
.
Zuzko, doufám, že už je syn v pořádku. Pobyt v nemocnici je vždycky velmi náročný.
pa Soňa
Ahoj Soni!!
To je mi lito, ze ti bylo tak zle…Myslim, ze pokud mas tak silenou reakci, tak je lepsi vitaminy nebrat…
Musim letet, zatim papa,
Z.