Říjen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
722
16.2.06 09:03

Ahojky Leilo,
moc gratuluji k // . Teda 7 testů, tak to máš svůj stav opravdu potvrzený :) . Pokud máš pocit, že něco není v pořádku, navštiv svého lékaře co nejdříve. Nesmí se nic podceňovat. Předpokládám, že tě pošle na krevní testy, a vyšetřením zjistí první změny. Obávám se, že miminko ještě neuvidí (na to je ještě trochu brzo). Však já sem byla taky trochu zklamaná našima 3 mm :lol: .

Jani, to je mi líto. Budu Vám držet palce aby se vše povedlo příští měsíc!
 Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
16.2.06 09:07

Soni a to máš 3mm ten gestační váček a nebo už vevnitř to embrijko? Já jsem totiž jako Capinka a Haidule z diskuze Otěhotnění po potratu a minule se mi stalo, že jsem měla jen prázdný gestační váček a v něm nebylo nic-těhotenství bez plodu…A mám hrozný strach aby se to neopakovalo, proto jsem návštěvu odsouvala na dýl, ale takhle se tam budu muset vydat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
16.2.06 09:28

Leilo,
myslím, že pokud už jsi měla takovýto problem, tak bys měla jít k lékaři opravdu co nejdříve. Asi ti neřekne nic světobornýho, ale ty budeš klidnější. Určitě bude vše v pořádku, cítím to v kostech, říjen 2006 je totiž ten nejjj měsíc :wink: .
Náš červík Pepík tedy vlastně Matýsek :lol: (to je pracovní název, ale obávám se, že mu zůstane - chudák holčička :lol: ) je podle UTZ 3mm - měl by to být rozměr embria, tedy pokud jsem lékaře správně pochopila. Jsem laik, vy všechny už jste ostřílené a „všeznalé“, ale taky se do toho dostanu :D . Asi mi nic jiného nezbývá :lol: .

Tyjo, ještě, že tu jsou ty smajlíci, bez nich bych nic nedokázala napsat :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
16.2.06 12:12
sonik píše:
Ahojky holky,Tesali, já vím milimetr sem milimetr tam :D , však za chvíli to bude kluk jako buk a nebo holčička??? 8) .
Tak hlavně aby všechno bylo v pořádku!
Je zvláštní, že prvotní těhu příznaky zmizely. Prsa přestala bolet, břicho se „vyfouklo“, už mi není ani špatně. Asi se tělo rozhodlo, že mě nechá odpočinout a pak to nastoupí v plné parádě :lol: .
Začínám mít potřebu naší radostnou zprávu říct babičkám a dědečkovi, ale vím je tak moooc brzo. Ještě počkáme. Kdy plánujete tuto novinku pustit do světa vy?
mějte se všechny krásně,
pa Sona

Ahojda Soníku,
mé příznaky těhu vlastně skoro nejsou. Ani při prvním těhotenství, které bohužel skončilo špatně, jsem příznaky neměla. Co se u mne akorát změnilo tak jsou časté návštěvy WC jak v denní tak noční dobu a maličko zvětšení prsou :) příznaky mohou dorazit i později nebo se i prý během těhu měnit. Tak se neboj ničeho :wink:
K Tvé potřebě Vaši radostnou zprávičku řícti babičkám a dědečkům mohu jenom odpovědět. Babičce z mé strany (tedy moji mamince) jsem tuto krásnou zprávičku hned volala v den, kdy jsem byla u pana doktora na odběru krve a pak jsem to odpoledne nevydržela čekat na výsledky a volala jsem si do laboratoře. Když mi těhu potvrdila už jsem to nevydržela a žhavila dráty:-)Moje maminka měla svátek a tak jsem ji chtěla dát dáreček. Vím, že je ještě hodně času a můžou se věci i změnit, ale nechci na špatné věci myslet a věřím, že to vše tentokrát dobře dopadne. Vždyť naše těhu je tak trochu zázrak :D No a pak mi bylo hloupé, když jsem to řekla jednom jedné babičce a tak jsme volali druhé a dědečkům a sourozencům také. Je pravda, že se snažim tuto šťastnou zprávičku nechat pouze v rodin.kruhu, ale reakce prarodičů jsou k nezaplacení :D zahřejou u srdíčka jak u tvého tak i u mimíska. Tak uvidíš jak se rozhodnete. přeji hodně štěstíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
16.2.06 12:35
leila píše:
Soni a to máš 3mm ten gestační váček a nebo už vevnitř to embrijko? Já jsem totiž jako Capinka a Haidule z diskuze Otěhotnění po potratu a minule se mi stalo, že jsem měla jen prázdný gestační váček a v něm nebylo nic-těhotenství bez plodu…A mám hrozný strach aby se to neopakovalo, proto jsem návštěvu odsouvala na dýl, ale takhle se tam budu muset vydat..

Ahojda Leilo,
Soník má pravdu. Návštěvu lékaře bych v Tvém případě neodsouvala. Jsem také po jednom potratu v r. 2003, kdy jsem ve 12tt měla první UTZ a zde doktoři zjistli, že mému malému netluče srdíčko. Bohužel se nedalo nic dělat. Teď se to podařilo jako velký zázrak a čekáme mimi po 2,5 letém snažení. Z tohoto důvodu jsem svého lékaře přemluvila z obav z mimoděložního těhotenství a jiných komplikací k UTZ, které jsem prodělala včera v 6tt. Je to ta nejkratší možná doba, kdy je na UTZ něco vidět - nebo alespoň to tak říkají lékaři. Vše dopadlo OK a máme první fotečku do albumu :D
Tak jak říká Soník a já, nejsme ani jedna doktorka a neznáme všechno, ale určitě bych tvoji návštěvu lékaře neodkládala. Uvidíš vše bude ok jen tomu musíš věřit !! a nezapomeň, že už nejsi jenom ty! jste už minimálně dva :wink: a tak musíš jako mamina myslet pozitivně, aby se mimísku u tebe dobře dařilo :D :wink:
zatím ahojda a držíme pěstičky, všechno bude OK :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
16.2.06 14:54

Leilo, jak psaly holky, tak bych v tvém případě návštěvu Dr neodkládala, ničeho bych se neděsila, uvidíš, že tentokrát bude vše v naprostém pořádku, vždyť říjen je tak krásný měsíc, taky jsem se v něm narodila. :lol:

Soníku, my jsme se s manžou rozhodli, že to rodičům řekneme, jakmile nám to potvrdí Dr, tam se chystám v pondělí, k tomu má tchán v úterý narozeniny a můj tak pak v neděli, takže jim to řekneme při té příležitosti. Osobně bych to dýl určitě nevydržela.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
16.2.06 15:23

Teda holky vy mě svádíte :P . Chtěla jsem to vydržet do 12tt, ale když vy už jste se pochlubily, tak to my budeme muset taky. Abych o něco nepřišla :lol: . Moc se těším na reakce, bude to první vnouče a velmi vytoužené.
Hezký zbytek dne,
pa Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
16.2.06 15:27

Soníku, já bych to určitě do 12 tt nevydržela, je to i tak těžký vydržet do příštího týdne. U nás to bude pro oboje rodiče druhé vnouče, ale první od nás. Naši už mají 14 letýho vnuka a tak už by chtěli miminko, takže občas slyšíme řeči typu" Už jsi těhotná? a tak podobně.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
17.2.06 17:20

Tak koukám, že si všechny užíváte krásného počasí venku. Já má před sebou poslední noční, tak už se těším na volný víkend, manža bude v práci, tak si ho budu užívat jen dle sebe, hodlám odpočívat a pak se taky věnovat trochu sobě, už se fakt těšim.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
18.2.06 08:18

Ahoj holky,
tak já k tomu doktorovi vyrazím ve středu odpoledne, tak jestli do té doby neumřu strachem, tak mi držte palce…

Jinka žádné příznaky těhu nemám, záda v kříži mě bolet přestala, bříško zabolí už jen občas akorát mě bolí prsa a bradavky…

Tak hezkou sobotu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.2.06 08:56

Ahoj Všem,
včera jsem byla už na 2.ULZ, abych měla jistotu a už prý Dr. viděla srdce - já tedy ne.Na dítě jsme čekali 9 měsíců, takže máme velkou radost, která je často střídána obavami z budoucnosti a ze strachu z potratu atd..Snad bude vše ok, ale zatím je strašně brzy…Prý je největší riziko do 12tt, pak už budu klidnější.
Byla jsem zvyklá hodně sportovat a Dr. mi to zakázala ,chodím tedy aspoň plavat - co Vy, doporučte kdyžtak ještě nějaký vhodný sport :lol:
Mějte se hezky a ať Vám to Všem dobře dopadne.
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
18.2.06 09:11

Leilo, strachovat se nemá cenu, radši si užívej, že jsi těhu a případné problémy hoď za hlavu, pokud nejsou aktuální. Těhotenství je krásná věc a tak bychom se stresovat neměli. Uvidíš, že ve středu bude vše v nejlepším pořádku.

Macka, slyšela jsem, že plavání v prvním trimestru se nedoporučuje kvůli případné nákaze a pak možnému potratu. Vím, že jsou různá centra, kde je cvičení přímo pro těhulky, pokud jsi z Prahy, tak se mi vybavuje A - centrum.

Já se před chvílí vrátila z práce, počkám, až se pro změnu manža odebere do práce a pak zalezu do postele.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
18.2.06 11:58

Ahojky,

Macko, podle toho co já vím a jaké mám zkušenosti z prvního těhotenství, tak bych se sportu nebála, pokud jsi byla zvyklá. Já jsem i po otěhotnění jezdila do práce na kole (denně 30 km), panu řediteli to tedy nelezlo do hlavy, ale už vůbec si neuvědomoval, že stres 10 hodin v práci byl daleko horší.

Asi v 8 tt jsme jeli na dovolenou na Korsiku autobusem, bylo to hodně sportovně zaměřené, na kole jsem ujela i 100 km za den, někdy míň, hodně jsem plavala v moři, vylezla jsem na horu 2 500 m vysokou a všechno v naprostém pořádku. S mamkou sice celou dovolenou nebyla řeč (asi měla strach), ale já jsem se cítila naprosto v pohodě.

Já zastávám názor, že pokud je mimčo zdravé a silné, tak bude všechno v pořádku, v opačné případě stejně nemůžeš nic dělat. Vím, že je to názor hodně extrémní, moje Mudr. tenkrát o té Korsice nechtěla ani slyšet, ale všechno bylo v pohodě.

Já bych dělala všechno, co Tě bude bavit a u čeho se budeš cítit dobře, však miminko to vycítí a bude mu taky dobře.

Holky, já už mám pozvánku na ultrazvuk, jdeme 28. března, je to sice za strašně dlouho, ale já se moc těším.

Těm, kdo nemají žádné těhotenské nevolnosti závidím, já jsem na to každý večer hůř a hůř, obávám se, že jestli to tímto způsobem půjde i dál, tak dojde na nejhorší. :-(((((((

Mějte se krásně a pohlaďte pupíky.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
18.2.06 17:17

Letadlo, tak to tě obdivuju, asi bych se bála, takhle sportovat, ale ani já se sportu nevzdávám, cvičit chodím dál, jen si dávám pozor, abych neskákala a pokud bych cítila, že to nejde, tak si dám oraz, ale zatím se mi to nestalo, jsem zvědavá, co mi na to řekne Dr. v pondělí, ale taky se nehodlám sporu vzdát, takže pokud se mu to nebude líbit, tak začnu chodit na cvičení pro těhotné, které je speciálně pro toto období uzpůsobené. V moři bych se taky koupala, sůl je taková menší dezinfekce, ale takový bazén tedy není nic moc.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
19.2.06 11:26

Ahojda maminy :)

Letadlo také tě obdivuji. Já jsem se sportem na tom špatně. Jsem v pracovní neschopnosti a beru 3× denně vaginálně 1 tabletu utrogestanu. Můj manža na mě stále dohlíží. Mám strach sportovat. Mám možnost sice chodit kdykoliv plavat do bazénu (dokonce zdarmo) - tam jsem s manžou dříve chodila - ale nyní se opravdu bojím. Je to bazén pro veřejnost a tak člověk nikdy neví. Je pravda, že mě docela ničí ležet v posteli a asi to také dlouho nevydržím, ale manže mi všechno zakazuje (veškerou práci se snaží dělat za mne, a můj úkol je pouze odpočívat, chodit na vycházky a být vpoho :) ). Také jsem slyšela o cvičení pro těhotné. Myslím, že toto cvičení je asi nejvhodnější a také se na něj chystám, ale až minimálně po prvním trimestru. Prý jsou i dobré cviky paní Mojžíšové. Jsou co cviky jak před otěhotněním tak i během těhu.

Tak maminy hodně štěstí a zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital