Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7461
8.2.06 10:35

Soniku, já beru listovku, Calibrum babyplan (ten už mi dochází, tak začnu s Gravitalem) a vitamín C. Mám právě pocit, že z mé stravy asi nic moc nedostane…:( A taky mi to minule doporučil DR. Aspoň na začátku, když je to pro plod nejdůležitější, aby se správně vyvíjel.Ale každý DR říká něco jiného…
na kontrolu jdu přesně v 1. den 7. týdne, tak snad to bude akorát…
Už vám bývá nějak špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
8.2.06 10:43

Capinko,
skoro mam pocit, jestli neco nezanedbavam. Vitaminy typu baby plan jsem nikdy nebrala, multivitaminy nepovazuji za hodnotne. Velmi uvazuji o vitaminech prave pro tyto prvni (nejdulezitejsi) dny. Puvodne jsem to chtela probrat s lekarkou, ale tam se mi zase tak moc nechce spechat. Nechala bych si od Vas (Tebe) poradit. Gravital vs. baby plan co je lepsi pro prvni tydny?
Jinak mi vubec spatne neni. Jen kdyby ta prsa nebolela. To me fakt vadi. Mozna chute by byly, hlavne na velikej cokoladovej dort, i kdyz nevim jestli to spis nebude moje rozezranost :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
8.2.06 10:59

Soniku, ja myslim, ze ty vitaminy budou hodne podobne, takže záleží opravdu na tobě. V tom Calibru je 30 tablet, stojí kolem 100, v Gravitalu je jich 60, stojí kolem 200, takže i cenově je to podobné. Vím, že někdo ještě bral Acidofolan, který je prý levný a taky dobrý…zeptala bych se v lékarně. Prý není nic moc Materna, tu bych nekupovala. Mně ten Gravital zbyl od minula (v listopadu jsem v 6tt samovolně potratila), tak ho budu brát.:) Ale neboj, určitě nic nezandebáváš. Každá máme jen jiný přístup, jinou stravu…
Co se chutí týče, tak já bych pořád jedle kyselé ryby! A přestalo mi chutnat kafe, což je asi pro mimíska dobře.:)
Ty jdeš na kontrolu kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
8.2.06 11:14

Me se prave k lekarce moc nechce. Volala jsem tam a musim si vysedet pravidelnou silenou frontu (kvuli tomu aby mi rekla to co vim :wink: ). Po potvrzeni meho stavu :) , zacne fungovat objednavaci system. Takze se zatim dusevne pripravuju. Chodim totiz k lekarce, ktera je vyhlasena v celem sirokem okoli. Ordinuje od 7.30 a v 7.00 je v cekarne 15 zen.
Ale smeruju to k 6-7 tydnu.
Je mi lito, ze jsi v 6 tt potratila, urcite se to nebude opakovat! Letosni rok je totiz ten pravy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
8.2.06 11:15

Soniku a Capinko,

Calibrum baby plan je speciálně pro plánování miminka a první 3 měsíce, kdy je to nejdůležitější. Já to beru na střídačku s listovkou, teď se vážně snažím denně. Ale po třech měsících začnu brát něco jen tak občas, jak si vzpomenu. Myslím, že když se jí normálně zdravě, tak multivitamíny nejsou nijak nutné.

Jinak mě je blbě, musím vy:,–(it syrovou zeleninu, hrozně mě nadýmá a břicho pak bolí téměř neustále.

Mějte se všichni krásně.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
8.2.06 11:21

Souhlasím s Janou - pro první tři měsíce vitamíny ano a pak se uvidí, spíš na doporučení lékaře.
Soniku, tak to je docela divné, ze se u te DR normálně neobjednavá, to už jsem dlouho nikde nezažila, jen u obvoďáka…:) Ale tu kontrolu máme tak na stejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
8.2.06 17:58

ahoj holky!!
Dnes jsem měla //,ta druhá byla sice slabší ale byla :lol: Zítra ráno si to ještě potvrdím a věřím že už tam je,mám takové pocity…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.06 19:41

Ahoj nastávající maminky. Soníku, jak jinak, než zase ty jsi mi udělala radost :lol: Já jsem si říkala, že jsem asi divná, že nezvracím. Co jsem slyšela od kamarádek ( musím se ptát nenápadně, protože do 3měs. nikomu neřekneme ani Ň ), tak ty zvracely jako blázen, tak si říkám, že asi nejsem normální, že mě „jen“ bolí prsa ( taky na nich nemůžu spát ) a pobolívá břicho. Občas je mi těžko, ale není to na zvracení. A rozežranost. Tak to jsem parádně, ale pak je mi právě blbě. Mám pořád pocit prázdnýho žaludku. Právě jsem dala naší Amynce ( naše labradorka ) nějakou smradlavou tyčinku, blee, tak to už dělat nebudu.
Jinak blahopřeju všem novým těhulinkám. To je paráda, bude plodný říjen. Jinak jsme holky dneska ráno byli svědky ošklivé nehody ( stalo se to 2 metry od našeho auta ), jeli jsme do auta a před námi se srazilo auto s druhým, který dostalo smyk a vjelo do protisměru. Byla to rána jako z děla, manžel je zlatej ( chlapi jsou v tomhle vážně asi jiný ), zastavil a šel se honem podívat k tomu autu, jestli jsou všichni v pořádku. Na mě asi dolehl šok, tak jsem se rozbrečela :cry: , pak jsem to rozdýchávala a říkala si „klid, nebo potratíš“, bylo to vážně ošklivý. Ten pán, co za to nemohl byl v pořádku, tomu vystřelil airbag, ten co to nechtěně zavinil, tak ten byl v bezvědomí, ale asi bude v pořádku. Nepíšu to proto, že bych se nějak vyžívala v takových věcech, ale abych vám řekla, jak málo stačí k neštěstí. Buďte na sebe hrozně, hrozně moc opatrný. Tak a já jdu hupnout do sprchy a půjdu si hajnout. To na mě asi přeneslo letadlo, teď jsem tak unavená, v práci si začínají všímat nějakých změn, tak se musím víc kontrolovat :lol: Papa budoucí mamulky

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.2.06 20:13

Kyselina listová

Jinak Soníku. K té listovce. Já beru od října calibrum baby plan. To se doporučuje 3 měs. Před plánovaným těhotenstvím až do 12 týdne těhotenství, pak se doporučuje přejít na calibrum mami.
Tady ti opisuji článek z knížky Velká kniha o matce a dítěti

Kyselina listová
Kyselinu listovou jako potravinový doplněk užívejte od okamžiku, kdy přestanete užívat antikoncepci až do 12. týdne těhotenství. Kyselina listová, někdy nazývaná kyselina folová, patří mezi vitamíny skupiny B. Je to jedna z několika živin, o nichž je známo, že brání vzniku vad nervové trubice, například rozštěpu páteře nebo anencefalie. Nervová trubice, ze které se později vyvíjí páteř, vzniká velmi brzy po početí - pravděpodobně ještě dříve, než zjistíte, že jste těhotná. Při nedostatečném přísunu kyseliny listové se nemusí nervová trubice uzavřít v celé své délce a vznikne vada nazývaná zadní rozštěp páteře. Novorozenci s anencefalií umírají brzy po porodu, protože jim chybí celý mozek, nebo jejich větší část.
Na základě výzkumů bylo prokázáno, že zvýšením příjmu KL lze zabránit rozštěpu páteře až v 70% případů.
Přírodním zdrojem KL je sytě zelená zelenina ( špenát, brokolice ), některé druhy ovoce ( zejména citrusové plody ), luštěniny ( bílé fazole, cizrna ), pšeničné klíčky, droždí a vaječné žloutky.
Snažte se jíst zeleninu čerstvou nebo jen mírně uvařenou v páře. KL se také přidává do některých výrobků z obilnin, například do mouky, rýže, těstovin a mysli.
Jenom přírodní zdroje však nestačí. Chcete-li mít jistotu, je lepší začít kyselinu listovou jako doplněk užívat výživy od okamžiku, kdy přestanete brát antikoncepci. Určité množství KL obsahují také multivitamínové tablety, ale v malém množství, které prevenci vrozených vad nezaručuje. Ke snížení rizika zadního rozštěpu páteře je třeba užívat 400 miligramů KL denně.

A můj názor. Pokuď se ti příčí jakékoliv formy těchto vitamínů v nepřírodní formě, tak papkej zeleninu a výše uvedené. Nemá smysl se do něčeho nutit. Zeptej se svojí doktorky, ona ti nejlíp poradí. Naše maminky taky neužívali KL a máme snad některá rozštěp páteře. Já to beru asi tak. Nestojí to zase tolik, abych si to nemohla dovolit a je to přeci jen vitamín, né žádná droga a pokuď to má mimču nějak pomoct, proč ne. Ale samozřejmě beru i druhý názor, že to někdo užívat nechce, je to jeho věc a nikdo by tě do toho neměl nutit, pokuď ty sama nechceš.
Ztotožňuji se s názorem letadla. Já ten calibrum beru od října denně, až doberu tuhle krabičku, tak si dám na měsíc samotnou listovku a pak už budu ( snad, jestli příroda dá ) po třetím měsíci a to najedu na calibrum mami a budu ho brát občas, nejsem moc zastánce braní vitamínů, pokuď je vše OK, rostou po nich velký děti, takže bacha na MAMAVIT a MATERNU. Mojí tetě se po Materně narodil chlapeček, v 8 měsíci a měl 4,19 kg a 54 cm. Doktoři říkali, že ty vitamíny stopla pozdě a kdyby se malý nenarodil v 8. měsíci, tak ho normálně neporodí, byl to fakt kousanec :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.2.06 20:27

Capinko, já jdu na první UTZ příští týden, 14. února. Nemám ještě metřík, tak se řídím Soníkem ( doufám, že se na mě nezlobíš :roll: ) , ta je stejně jako já, viď.
TP jsem si spočítala první den, co mi vyšel test ( v samý tý radosti ) na 10.10. a ty ho máš Soníku taky stejný, že jo. Když já nevím, kde se dělají ty krááásný metříky, taky bych jeden chtěla :cry:

Takže jestli správně počítám, ( spočítala mi to tedy tak i sestřička ), tak na první UTZ jdeme v 6tt. Doufám, že všechno bude v pořádku ( a doufám, že nám paní doktoka udělá nějakou fotečku, aspoň jednu maličkatou ). Už jdu hupnout vážně do tý sprchy, břicho už mě bolí, mám v něm takový nepříjemný tlaky, na to se taky zeptám a pak sem hned písnu, jestli to je normální a proč to je. Připadá mi, že na zvětšování dělohy je ještě hooodně brzy, tak nevím, co mi to to moje tělo dělá, není to vůbec příjemný :?
Holky papa a dobrou noc Dneska už fakt končím

• Citovat
  • Upravit
3596
8.2.06 23:49

Amynko,

já mám taky už asi 3 dny pocit, že jsem nafouknutá k zbláznění, celou noc jsem spala s teplou flaškou na břiše a moc to nepomohlo. Už jsem si zakázala na noc jíst syrovou zeleninu, ale nevím, jestli to pomůže. Navíc mě po té bouračce stále bolí záda, tak to stojí za to. Jestli si to dobře pamatuju s Kájou, pobolívání břicha trvalo asi 14 dní po testování a pak byl klid.

K nevolnostem. Holky uvidíte, ale rozhodně zvracet není povinnost. :P Já jsem s Kájou nezvracela vůbec, ale bylo mi špatně a těžko celý den, nemohla jsem skoro nic pít, nic mi nechutnalo. Jedla jsem převážně ovoce a zeleninu, maso jsem nemohla asi cítit. Uvidíte. V každém případě přeji, ať je Vám co nejlépe.

Metříky. V každém záhlaví metříku jsou uvedeny www stránky a někde v diskusích (myslím testík) je přesně popsáno, jak je udělat. Tak to zkuste, uvidíte.

Jdu manželovi nachystat svačinu do práce, pak do sprchy a pelíšku, zítra mám náročný den.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
9.2.06 08:31

Ahojky holky,
koukam, ze jste „nocni ptaci“. To ja prijdu domu a v tu ranu se mi zaviraji oci. Manza uz si ze me dela srandu. Rika, ze jsem spici pana, hi hi tak to se teda netrefil :lol: .
Dekuju Vam za vsechna vysvetleni k vitaminum. Rozhodla jsem se, ze nebudu krkavci matka (matka - tak na to si teda hned tak nezvyknu) a hned vcera jsme si koupila Calibrum baby plan. At se mame dobre :wink: .

Amynko, tvuj popis dopravni nehody me vydesil. Kazdy den totiz jezdim 30 km do prace autem. Je to hodne narocne a protoze to je uz stereotyp, tak se obcas pristihnu, ze na to vubec nemyslim. A kdyz k tomu pridam nepozornost ostatnich, tak se divim, ze uz tak dlouho jezdim bez nehody. Pokud nepocitam ten blinkr, hmm ty dvere, ten naraznik vlastne uz odreny byl… :lol: .
S metrikem to je opravdu jednoduchy. V diskusich je sekce test, v ni je metrik. Tato „diskuse“ ma spoustu stran, kde maminky zkousi sve vyrobene metriky a zaroven je tam velmi dobre popsany navod. Existuje nekolik web adres, kde se da udelat. Staci si vybrat. Vetsinou jsou v Aj ale uz jsem videla i v Cj. Pokud by ti to neslo, napisu ti presny navod jak jsem udelala svuj.

Jani, pocit nafoukleho bricha mam taky, je to fak divny, jakoby streva zacala fungovat jinak. Muj organismus si zacal zit svym zivotem a me do toho prestal zapojovat 8) .

A jako kazdy den :-), vitam novou tehulku Haidulku!

hezke rano vsem
Sona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
9.2.06 12:18

Holky, tak s tím břichem jsem na tom podobně, manžel mi včera ve srandě řekl, že vypadám jako ve 3. měsíci…mám ho pořád nafouknuté. Ale s nadýmáním problém nemám, takže nevím, čím to je. A sem tam něco zabolí a nebo zatlačí…ale jak tady čtu, tak nejsem sama a asi je to normální. Já už se tak těším, až budu mít po první prohlídce… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
9.2.06 12:19

Taky chci přivítat Haidule! Je to výborná zprávička. Mám ti vyřídit, že se máš ozvat holkám v TPP… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
10.2.06 09:46

Gratulace!

Ahoj holky, moc Vám gratuluju a hlavně - ať to vydrží bez komplikací až do miminka!

Já se omlouvám, ani nevím, jestli sem psát, ale já měla v létě zamlklý těhu, a tak už nejsem tolik optimistická. Vždycky tam už bude to vědomí, že se může něco stát a vyhráno bude…no, vlastně už asi nikdy. Pořád bude strach…:-)

Jinak já mám teoreticky termín na začátek října, podle poslední MS. U doktora už jsem byla teď ve středu, vajíčko sedí v děloze a snad mu bude fajn…aspoň už jsem se dostala o malinký kousek dál než naposledy. Na dlaší kontrolu jdu tak 22.2., to už by mělo být vidět srdíčko (a prý se nemám bát, že tam nebude)

Jím taky Calibrum BabyPlan, doktor mi řekl, ať si něco s kyselinou listovou pořídím.
Jinak nemám žádná omezení, jen nesmím být do všeho hr, ale jen v klídku:-). Je mi hodně špatně, už mi snad bylo všechno - na omdlení, na zvracení (ale nezvracím a nebudu), mastí se mi vlasy, pleť taky není nic moc, bývám unavená a pak zas nespavá, občas se sotva táhnu a za čtrvt hodiny mám energie jako kůň. Prsa i břicho mě bolí, prsa už míň, ale nejhorší byly křeče v břiše, který jsem měla hlavně večer nebo v noci a třeba hodinu jsem lezla po čtyřech po bytě a myslela, že umřu:-) No, přežila jsem a jak to vypadá, dokud nekrvácím, snad to bude OK.

No nic, to abyste viděly, že příznaky jsou různé a vydržíme všecho:-)

Ještě jednou zdravím a fakt pevně věřím, že to tady všechny do toho října dotáhneme!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí