Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3888
21.2.06 12:15

Majdino, je fakt, že všude píšou úplně něco jiného, nemá se tím člověk tolik řídit, já se řídím tím, že pokud mi něco problém nedělá, tak si to lidně dovolím, ale při sebemnším náznaku, jdu od toho. Bazénu se bojím, netrpím sice na záněty nějak moc, ale občas se něco objeví, tak proč to teď těch několik málo týdnů do konce 12tt pokoušet. Díky za osvětlení se srdíčkem, někde právě píšou 6 týden někde 8 týden, tak v tom má člověk zmatek.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
21.2.06 14:47

Ahoj maminy :)

Majdino, také moc děkuji za vysvětlení s mimískem a jeho srdíčkem. Jsem zase o trochu klidnější :) Je pravda, že jinde na netu píší, že v 9.tt (tj. 7. týden stáří plodu) je již na UTZ snadno vidět bijící srdíčko našich mimísků. Až půjdu na kontrolu, to již budu na začátku 10 tt, zkusim přemluvit svého doktora na další ultrazvuk :wink:.
Tak maminy pěkně opatrujte svoje bříška :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.2.06 21:13

Ahoj holky, dneska jsem vás málem nenašla, nevím, ale ten říjen 2006 nějak blbne, nebo co.
Capinko, ty mamko jedna, ty máš teda šikovnýho manžílka, obrovská gratulace.
Holky, tak já hodím jednu otázku. Už jste přemýšleli o jménech? Vím, že je brzy, ale každý má nějaký svůj tajný sen, nebo přání, jak by se jeho děťátko mělo jmenovat. My s manželem měli jména vybraný ještě než jsme se vzali :D
Takže my začínáme, naše jména jsou :
Jan ( po manželovi, má tatínka a měla dědu Honzu, takže by to byla 4 generace ) a pro holčičku máme Sára. Jak jste na tom vy?

Soníku, koukala jsem, že to o pár dnů nějak nesouhlasí, já když byla na tom prvním UTZ, tak mi paní doktorka spočítala, že to bude 8. října a né 10. října, jak jsem si spočítala já, ale podívej, třeba se to ještě změní, to není nikdy jistý a četla jsem, že v termínu rodí jen 5% žen, takže se třeba potkáme, pokuď bys teda rodila v Krči :lol: Ty se máš, že jdeš už 7. března, já jdu až 14. března, ach joo :cry: Jinak my Amynku nemáme papírovou, její táta je papírovej, máme ale ne a my jsme nechtěli papírovou, víš, máme jí jen pro radost, kvůli nám a dětem, je to naše zlatíčko.
Holky, dneska jsem byla v H&M a nevydržela jsem a přemluvila manžu, abysme koupili pidi ponožtičky, jsou dvoje v balení, jedny hnědý a druhý takový pistáciový, jsou slaďoučkýý. Už aby byli ty 3 měsíce za námi a byla jsem klidnější. Asi je to divný, ale když je mi špatně, chci, aby mi bylo dobře, když je mi dobře, tak si říkám, jestli je všechno v pořádku, že mi není špatně, ty hormony jsou vážně divný. Jinak zácpa mě už pomalu opouští, díkybohu, nebylo to příjemný, když to tlačilo na dělohu a špatně je mi pořád z těch smradů a stále nejsem schopná sníst celý oběd, já to do toho žaludku nenarvu. Díváte se taky na Ordinaci v růžové zahradě? Dneska mě to moc nebavilo. Jo a ještě jednu otázku, jak vám padnou kalhoty? Nevím, jestli jsem tak ztloustla, nebo co, ale připadám si taková nafouklá a v práci sedím tajně s rozepnutým knoflíkem u džín, protože je mi to je nepříjemný. Stále jsem to neřekla, stejně to bude keců a až holkám řeknu, že chci po velikonocích na nemocenskou, tak tam budu mít peklo, nějak se nám tam ten kolektiv rozbil :? Tak se mějte a krásný miminkovský sny.

""http://bd.lilypie.com/WCFmp1/.png:http://bd.lilypie.com/WCFmp1/.png

• Citovat
  • Upravit
16743
22.2.06 07:21

Ahoj holky, přeju krásné ráno…
teda já jsem jako na trní, dneska jdu k tomu MUDr ve 13.00hod. Já mám takový divný pocit, že to zase nebude dobře. Už podruhé se u mě objevilo takové slaboučké špinění a divně mě píchá v bříšku.. :?

No mám to přesně jako Aminka-když mě bříško bolí, tak chci aby nebolelo a když nebolí, tak se bojím jestli nemá bolet a tak je to se všim-s prsama se zádama, nevolnosti nemám.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
22.2.06 07:41

ahoj leilo, ze se taky nezastavis na cekatelkach? holky se po tobe ptaji…
neboj, to spineni nemusi nic byt… vcera jsem mela na UZ holku v 5.mesici a az do 3.mesice mela pry uplne normalni menstruaci, takze to vubec nepoznala :)… a bolesti muzou byt od zvetsujici se delohy :)
drzim palce, at vsechno dobre dopadne… a ostatnim samozrejme taky :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
22.2.06 07:59

Ahoj Zdeni, děkuju za povzbuzení…zrovna čekatelky dočítám-to víš tam je to na dlouho :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
22.2.06 08:39

Leilo, držím pěsti a neboj! Na trochu uklidnění - já když měla zamlklý těhu, tak mě nebolelo vůbec nic, takže když tě trochu píchá v břiše, může to být i dobrý znamení.

Amynko, my už roky mluvíme o Metůdkovi a Matyldě, ale každej nám to rozmlouvá, takže kdoví, jak to dopadne:-) To zatím neřeším.

Co se týká práce, já už to musela říct. Máme tady teď docela frmol a měla bych lítat po hromadě služebních cest, což by znamenalo nejen řídit 1000km, ale ještě pak 12 hodin denně dělat chytrou, a na to teď nemám. Takže jsem musela s pravdou ven, aby si nemysleli, že jsem nějaký flákač. Nebojím se ani tak fyzicky, že by se mi něco stalo, jako spíš že kdyby k tomu došlo někde daleko od domova, asi bych to psychicky dost špatně nesla a dost bych si tu služebku vyčítala. Jasně, že jestli se teď má něco stát, že tomu asi nezabráním, ale nechci zbytečně provokovat.

Holky, máte taky někdo problémy s pletí? Já se osypala nejdřív nějakou svědivou vyrážkou na celým těle a teď se mi pro změnu na obličeji udělaly krásný beďarky, asi jako mívaj ti patnáctiletí…No co dělat, můžu bejt ráda, že jsem těhotná a doufat, že to jednou zmizí, co:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
22.2.06 08:45

Majdino mě se taky zhoršila pleť. Mám tam takovou jako vyrážku a mám jí suchou.

Jinak jména-ty už taky máme vymyšlený ještě před svatbou :lol: :lol: :lol: a je to Nela a Tobiáš…

Koukám, že je nás tady docela dost, který jsme měli už nějaký problémy s těhu. Já před půl rokem měla afetální vejce, což je gestační váček bez plodu. Je to prý v podstatě to samé jako zamlklé těhu, akorát že zamlklo ještě dřív než se tam něco vyvynulo. No a teď mám strach aby se to neopakovalo, tak proto ty nervíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
22.2.06 09:23

Leili, neboj, strachem nic nezlepšíš. Vydrž! Já vím, mám taky strach, minulý týden jsem objevila jeden malej kousek hnědýho hlenu a okamžitě jsem si byla jistá, že je to v kýblu…To bys viděla, šla jsem na prohlídkku, že jdu na tuty na revizi, takže když mi pan doktor řekl, že je to v pořádku, ptala jsem se ho jako debil, jestli teda na revizi nemusím. Prostě cvoklá. Pak jsem si zase jistá, že všechno bude v pohodě, prostě ode zdi ke zdi, snad to jsou ty hormony a nejsem už navždy praštěná hysterka.
Jsou to problémy, co, taky jsem včera říkala kamarádce, ža ať už je aspoň konec dubna a ona na to - to si nemysli, že pak nebudeš mít strach, budeš, pořád je něco, co se může stát:-) Což je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
22.2.06 10:11

Ahojky holky,

je opravdu zbytečné se nervovat. Příroda je mocná a my jí neovlivníme. Pokud něco nebude v pořádku tak to vyřeší za nás a my vlastně můžeme být rády. Tělo ví proč to dělá. Vím zní to divně a tvrdě, ale myslím že je to dobře.
Ale nás se to přece netýká :wink: , protože říjňátka jsou ty nejlepší!!!
Takže všechny budeme pozorovat píchání, dloubání a škrundání a budeme moooc spokojené těhulky.
K pleti, k mému překvapení mám pleť čistou jako dloho ne. Tak aspoň něco pozitivního.
Vůbec nechápu jak je to možné, ale džíny se mi srazily. Přece není možné abych v 7tt šla kupovat tehu oblečení! Ze mě bude velryba, obávám se, že za 7 měsíců už neprojdu futrama.
Aminko, ty jsi můj člověk :lol: , taky v práci potajmu rozepínám knoflík 8) .
Tak a ke jménum. Já si dlouho přeju Radovana, fakt krásné jméno, ale manža by z toho měl smrt :D . Dalším mým favoritem je Richard, Kryštof ale zřejmě to bude Matěj. A holčička by měla být Anička, ale z toho by zase měla smrt švagrová :D. Už dlouho si jí přejí, ale my jsme je předběhli. Ted je aspoň můžeme 8 měsíců napínat jak kšandy. Další favorité: Eliška - ale těch jsou tisíce :? , Johanka a Anežka. Ale vážnou debatu jsme na toto téma zatím neměli.

Leilo, ve 13 na tebe budu myslet, ničeho se neboj, určitě všechno bude v pořádku!

Majdi, my máme kočičí bratry Cyrdu a Metůdka (ale to jsi asi nechtěla slyšet, co :-)) myslím, žo to jsou super jména. Chtěla jsem se zeptat, změnilo se něco v práci, když jsi jim řekla svůj stav? Trochu se reakce bojím.

papa Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
22.2.06 11:43

Holky, já jsem už kilo ztloustla, ale kalhoty mi naštěstí všechny jsou. Manžel mě vykrmuje, je to jak v mateřská školce - pěkně papej, co by sis dala, lehni si, nevstávej, pořádně se obleč, koukaj ti záda, kde máš košilku…:-)
Já jsem pod tlakem, ségra začínala na váze o 4 kg míň než já a na pátým měsíci měla ještě o další kilo míň…takže už se mi směje, jak budu brzy pěkně kulatá.

Soni, já to mám v práci dobrý. Hlavně už byla příprava v létě, kdy jsem chvilku pracovala z domu. Šéf se mohl přetrhnout a teď taky, vyšel by mi všemožně vstříc, abych mohla dělat pořád, i při miminu, ať si řeknu, co a jak chci zorganizovat, abych prostě byla pořád ten, kdo tahá za drátky:-). Problém je v tom, že nás tady na konci dubna čekají veliké změny a dojde k totální přeměně celého systému, takže zatím všichni, co tu jsme, netušíme, co a jak budeme v novém systému dělat. Je možné, že dojde i na nějaké propouštění. A taky moje kolegyňka, jediná, přemýšlí o jiné práci, což dost podporuju, protože tady fakt neví, co bude. Takže zatím nevím, jak to v budoucnu zorganizuju (třeba mě i vylejou). Prozatím se budu snažit tady být a všechno stíhat, ale odmítla jsem ty služební cesty a taky moc nechci dělat přesčasy, aspoň zatím, než se ty nevolnosti trochu u:,–(í. Takže šéf je OK. Taky jsem to řekla té kolegyňce, pro to, aby zvážila i možnost, že by tady dělala veškerou práci s nějakou mojí podporou z domu třeba. Ale jak jsem řekla, je to otázka, všechno uvidíme v květnu. Jinak to nikdo neví, ale všem je to asi jasné, už v létě si šuškali, a to jsem to tenkrát řekla jen šéfovi. Ale jak jsem tu nebyla…Mezitím jsem se taky vdala, takže prostě každej předpokládá logickej krok miminko. I díky tý situaci tady, kdy všichni čekáme, co bude, oni mě znají, že kdybych nechtěla otěhotnět, že bych už zmizla a nečekala bych, to není moje povaha. A co ty, jak to máš? Těžko radit, já jsem to musela říct, je asi brzy, co znám holky, obvykle to v těch začátcích řešily vleklými „záněty močového měchýře“ a byly doma. A pak to řekly, když už měly průkazku. Proč se bojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
22.2.06 12:04

Soni,

když jsem čekala Karolínku, tak jsem to šéfovi řekla hned po první kontrole u lékaře (asi 8 týden), měli jsme domluvu, že to řeknu včas, aby si mohl sehnat náhradu. Zároveň jsem mu řekla, že nebudu pracovat déle než do konce října (jezdila jsem do práce v kombinaci kolo a vlak, nebo se kolo dalo vyměnit za 30 minutovou ranní rychlou procházku). Oznámila jsem to začátkem července, když se ani v září nic nedělo a náhrada za mě se nesháněla, práce jsem měla tolik, že to bez přesčasů nešlo, služení cesta taky udělala své, zašla jsem za paní doktorkou pro neschopenku, původně pouze na 14 dní, ale ani během té doby nikoho nezačali shánět, tak jsem už zůstala doma. Fakt záleží na přístupu, charakteru práce, já seděla hned v kanceláři vedle ředitele, který celé dny na někoho do telefonu řval a neměla jsem chuť, aby tohle miminko muselo poslouchat.

Leilo, neboj u Dr. to bude v pořádku, miminko si bude krásně plavat, musíš myslet pozitivně.

Jména vymyšlená nemáme, nemůžeme se dohodnout.

Pleť se mi opět začala víc mastit, vlasy taky, ale ono se to ještě několikrát změní. Mám atopický ekzém, čekám na vývoj, s Kájou to stálo za houby.

Holky, já už včera byla obhlížet těhotenské oblečení, fakt moc hezké, ale ty ceny. Fuj, ale něco pořídit bude muset, předpokládám, že podruhé bříško poroste rychleji.

Mějte se krásně a opatrujte bříška.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.2.06 13:30

Ahoj maminy :)

docela mně pobavila vaše diskuze o tloustnutí :wink: . Je pravda, že mi manža stále říká, že mi bříško pomalinku roste a já skutečně poslední dobou zjišťuji, že se výběr mého šatníku pomalu zužuje :?. Cítím se tak příjemně otylá, ale myslela jsem si, že si to snad jenom namlouvám, že v 8tt je ještě brzo. Ale jak tak čtu tuto diskuzi tak to možné je a asi holky přibíráme :) a to je dobře. Mimískům se daří. Moje pleť je docela dost hrozná. Ještě že jsem na nemocenské a nemusím moc ven mezi lidi :wink: Měla jsem také v obličeji takovou suchou vyrážku, ale už jsem se ji snad zbavila. Holky, zbavíme se jedné věci, vyrazí další :lol: to už nese asi těhotenství :wink: . Také se prý povídá, že pokud mamina čeká holčičku tak se to projeví na její kráse, tzn. holčička bere krásu mamince :wink: Třeba je na tom holky kousek pravdy :D . O jménu nebe jménech (zatím ještě stále nevíme zda se jedná o jednoho či více potomků :wink: ) jsme s manžou zatím moc nemluvili. Tedy spíše on nechtěl, že je prý ještě dost času. Na čem jsme se ale domluvili je to, že si necháme zjistit (pokud to bude alespoň trochu možné), zda budeme mít holčičku nebo chlapečka a pak asi budeme vybírat jméno. Tím se výběr o trochu zúží :lol: .
Leilo i když jsi právě teď u lékaře i já ti držím palečky a věřím, že všechno bude v nejlepším pořádku. Já už několik let mám problém na čípku. Mám stále nějaké výtoky, ale lékař to nijak neřeší. Prý to není žádný problém (mám za sebou i různé testy) jen to prý pro mně bude nepříjemné. Prý to budeme řešit operativně, ale až po dětech. Tento problém mám stále i teď v těhotenství a lékař, říkal že je vše OK. A já mu věřím. Je pravda, že tento týden v tomuto výtoku mám i lehké narůžovělé špinění které trvá jenom krátkou chvíli a pak zase zmizí a žádné špinění není, ale jak jsem si i na netu přečetla je to prý normální. Prý se nám mimískové zavrtávají více do sliznice a tím prý dochází k občasnému špinění. :wink: I já jsem z toho byla dost špatná a dokonce jsem to i obrečela, ale pak jsem si to na netu přečetla a dostala jsem novou sílu a hlavně víru, že je vše vlastně OK. Asi se v tomto těhotenství více kontroluji a sleduji a nevím co ještě všechno, ale po prvním těhu, které nedopadlo dobře mám strach ze sebemenšího špinění atd.. Mám také strach, že něco zanedbám a tak se lékaře raději zeptám, zda je to ok či ne. Vše je prý v naprostém pořádku a jsem zbytečně ustrašená. A moje rada zní - Holky věřte, že vše dopadne dobře a v říjnu roku 2006 budeme mít ty nej nej nej miminka :D :wink: :lol:

papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.2.06 16:02

Ahoj holky,
hlásím se do „klubu“ říjňátek 2006… tedy jestli bude volno :o))
Minulou středu jsem byla u svého pana doktora na ultrazvuku ( 2 testíky byly pozitivní), ten mě ještě poslal na odběr krve na hcg a v pátek jsem si volala pro výsledky.. hodná paní sestřička mi řekla tu nejkrásnější věc na světě " Ano, jste těhotná"…
A tak bych se ráda s vámi dělila o to nejúžasnější čekání… :o)
Novotěhulkám zdar!
Ajduska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
22.2.06 16:10

Ahoj holky,
tak co se týče pleti, v obličeji ještě dobré, ale záda mám jako struhadlo, akné po celých zádech. Fuj. Takže si říkám, že to bude asi holka a možná ne jedna.:)
Jména máme jen na kluky, na holky se taky nemůžem domluvit. Ale snad najdem nějaký kompromis. Nechceme si nechat říct pohlaví, takže rozhodně musíme vymýšlet obě varianty.
S tloustnutím-tak v 5. týdnu jsem byla hrozně nafouklá, měla jsem pocit, že prasknu, ale teď se to zlepšilo (zhoršilo se všechno ostatní) :wink: Ale těhu oblečení zatím nekupuju, je hodně drahé, tak počkám, až bude potřeba.
Holky, nemáte nějaký tip na pálení žáhy? A ne mléko, protože to teď nemůžu ani vidět. Taky máte problém s jídlem? Já nic nemůžu. Sice nezvracím, ale nic mi nechutná a jen při pohledu na cokoliv se mi stahuje krk. Tak jím jen rohlíky se sýrem nebo máslem. Občas piškoty. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí