Poradna duly
Jana Čurdová
Teda holky, ty chutě vám závidim, já jsem člověk, který má jídlo rád a teď když mi nic není k chuti je to děs běs, ale to časem přejde a třeba i zkusím vaše osvědčené recepty jako paštika s marmeládou nebo krupicová kaše s kysaným elím, ale to nesmí být doma manža, je totiž kuchař, tak by to nemusel vydejchat.
Klára
Tes,
já jedla taky calibrum babyplan a teď mi v lékárně prodali nějak Cem-m, nevím přesně. Názory na vitamíny se různí, ale můj doktor říkal, ať si nějaký koupím, a myslím, že uškodit nemůžou.
Já s tím jídlem měla jen jeden úlet, fakt
no i když včera jsem povečeřela guláš, po něm jsem si dalal jahody se salkem a po nich salát s kyselým mlíkem. Ale postupně, ne najednou, tak to se nepočítá, ne?
Teeda holky,
ja se tady zrovna cpu bagetou- taky krasne nezdrava- majoneza a tak, ale co:-)))
K tem kombinacim jidla- u Filipka byla moje nej nej mnamka maslove susenky oblozene kyselyma okurkama- manza silel:-))))
Tak jsem zvedava, co me ceka ted:-)))
Zatim papa, Zuzka
Ahojky při pátku,
k těm vitamínů. Já beru Calibrum Baby Plan, které mi doporučili v lékárně. Prý je tam optimální množství kyseliny listové i dalších potřebných vitamínů a minerálů. Tak snad to tak je. Žádné zvláštní chutě nemám, spíše naopak. Žaludek je stále na vodě a já nemám na nic chuť. Na druhou stranu jíst je jediná obrana proti nevolnosti ![]()
Ahoj při pátki, tak už se to blíží a konečně bude volno, už se nemůžu dočkat, až se doplazim domů, jsem úplně hotová, večer mé tělo stávkovalo a nechtělo nejdřív usnout a pak, když už dolehla únava, tak se začal biuřit žaludek a nedokázala jsem to zaspat, takže jsem usla někdy po půl jedný a vstávala jsem ve 3:50, takže jsem úplně vyřízená. Žaludek se dneska bouří už od rána, tak ani na to kafe nedošlo, teď jsem snědla suchej rohlik, tak uvidim, zda bude trochu líp. Říkala jsem manžovi o vašich chutích a že to taky určitě přijde, tak ať se na to připraví, říkal, že to bude pohoda, on to jíst nemusí a v restauraci si prý zákazníci taky vymýšlí absolutně nemožné kombinace.
Klára
Taky už se těším na víkend. Konečně se vyspím.
Klárko, obdivuju Tě, já bych po třech hodinách spánku asi nevstala. To by mi bylo blbě i kdybych nebyla těhotná.
V mém okolí se objevilo nějak podezřele moc nachlazených…co vy na to holky? Jak se bránit tomu, aby to člověk nechytnul? Naši mi volali, ať k nim nejezdím, aby mě nenakazili, no ale co lidi v práci atd.? Přece se nezaizoluju doma? Jak to řešíte?
Jinak přeju pěkný víkend!
Ahoj holky,
to jo, ja to tu nejak nestiham. Nechtely byste zalozit novy denicek, aby se to lip hledalo a bylo to prehlednejsi?Nemusely bychom psat do diskuze a bylo by to takhle lepsi. Klidne bych se toho ujmula, ale uz mam psat novy denicek ke Stestickam na pristi tyden,tak se mi nechce psat dva. Nemela byste nektera zajem
?
Mejte se.
Jana+Daník+mimísek
Jani, včera jsme řešily deníček s Ajduškou, ale zatím je brzy, většinou se zakládá až ke konci 1. trimestru, tak jsme říkaly, že ještě radši počkáme.
Klára
Ahoj holky, tak jak se máte v pátek?
Mě teda diskuze vyhovuje, přijde mi lepší než deníček…
Já jsem byla dneska zase u doktora, protože jsem včera zase špinila. Zdá se mi to nějaký divný…Nicméně doktor říkal, že tam nic nevidí, váček roste a už je tam vevnitř vidět i nějakej žloutkovej váček, tak snad je to lepší než minule…A dostala jsem zase nějakou injekci na podporu těhu…
A chutě. Tak já teda nepoznám jestli to jsou těhu chutě nebo moje úplně normální a běžná rozežranost
Ale musím teda říct, že narozdíl od vás nějak žádné nemám. A nemám ani hlad což je teda u mě naprosto nenormální. Vždycky si dám jen trochu něčeho a už nemůžu nebo nechci. A asi 2 dny za sebou jsem pořád měla strašnou chuť na sladký-a na cokoli. Takže jsem všechno splácala a pak mi bylo pěkně blbě.
Jo a doktor mi napsal neschopenku což jsem teda docela ráda, že nemusím běhat po hospodě a příští týden ještě budu doma…
Ahojky,
sedím v práci u PC a je mi docela dost špatně od žaludku. Jsem najedená, piju ovocný čaj, mám trochu otevřené okno. Nevim, co více dělat. Navíc mám za chvíli jednání
.
Mia74
Mio nemáš po ruce třeba suchý rohlík? Do něčeho si trochu kousni, na mě to teda zabírá když mi je špatně…
Tak jsem skoro celé odpoledne prospala a teď zas trochu funguju, žaludel se uklidnil dopoledne po suchém rohlíku, taky mi většinou pomůže, stejně jsem ale taková unavená, manža mi říkal, že nebudu spát v noci, ale nějak se nebojím, myslím že vytuhnu hodně brzo.
Klára
Ahoj holky, hezkou sobotu,
Klárko já bych taky pořád jenom spala. Včera odpoledne a pak jsem musela vstávat abych manžovi uvařila večeři a já myslela, že se z tý postele nevyhrabu… a dneska ráno nanovo.
Dneska jsem ráno šla vyprat a jak jsem vybírala koš, tak jsem tam cítila manžovo ponožky. Úplně jsem začala natahovat a letěla na záchod-sice jsem to ustála, ale bylo to o fous. To se mi teda ješště nikdy nestalo…A teď zase můžu pít jen ten nápoj Monty. Jinak na žádný jídlo nemám chuť ani nemám hlad. Tak doufám, že mi to dlouho vydrží ![]()
Ahoj těhulinky,
teda člověk tady 3 dny není a přibyde tolik stránek a těhulinek. Jsem moc ráda, že tak přibýváme a pak, že se rodí málo dětí, co.
Musela jsem se smát u těch vašich chutí. Mě se žaludek začíná nějak uklidňovat ( je to střídavý, buď jsem jak na kolotoči, nebo mám chutě ) a včera když mě manžel vyzvedával v práci, tak jsme zajeli na moje přání k mekovi a dala jsem si tam hranolky s jogurtovou omáčkou a máčela k tomu zmzlinku s karamelem. Manžel se smál, že to ani není možný zkombinovat…no jo, ale když ono to bylo tááák dobrý, horší to bylo potom. Tak jsem si říkala, že si to Boban nejdřív poručí a pak je mu blbě a mě taky. Ach jo. Jinak dneska odpoledne to jedeme říct našim. Bohužel, protože jsem se do toho tak blbě zamotala. Měli jsme jet dneska k babičce a dědovi, ale bratránkovi teď skončili neštovice a já si v pátek uvědomila, že jsem je sice měla, ale že nevím, co to udělá s mimískem. No, tak jsem manžovi psala SMS,ať zavolá na gyndu a zeptá se. Z práce volat nemůžu, protože to tam nikdo neví a bylo by velmi nenápadný jít s mobilem na chodbu, to už do mě ryly, když jsem šla takhle volat prvně na gyndu, že jsem těhotná. No a doktorka mi to zakázala, že to v žádným případě nedoporučuje. No a vysvětlujte, že nemůžete jít na návštěvu, kde byli neštovice, když normálnímu člověku, který je už měl to nic neudělá. No, tak mi dneska volala teta a já jí musela říct, že prostě přijít nemůžeme a bylo jí to jasný. Tak jsme jí teda jenom požádala, aby to nikomu neříkala, že to nikdo neví a divila se, že ani mamka nic nepoznala (zdravotní sestra ) a já jsem jí řekla, že ta ani chudák neví, že mám už vyndaný tělísko, tak jen řekla „tě pic“, tak doufám, že rodiče nebudou mít infarkt z radosti a překvapení. Trochu mě to štve, protože jsme jim to chtěli říct až po třetím měsíci, ale pak jsme si vzpomněla na tu svou doktorku, jak říkala, že to vypadá výborně ( co je ale dnes, nemusí být už zítra ), tak se spíš divila, že to naši nevědí, na jednu stranu to chápala, ale říkala mi, že to bude v pohodě. No, tak jsem si říkala, že bysme jim stějně řekli, kdyby to nevyšlo, tak jim to řekneme teď. My jsme silný kořen, u nás všechny ženský otěhotněli rychle ( my v podstatě taky, po 2 měsících a ten první vím, že jsme to prošvihly ) a bez potratů, ale vím, že stát se může cokoliv, tohle je spíš takový moje chlácholení
Jak už tady ale Soník jednou psala, naštěstí je příroda tak chytrá, že to vyřeší za nás, takže kdyby se to mělo stát, stane se, ale my věříme a Bobanovi každý den říkám, že vydržíme a v říjnu už budeme vozit.
Jinak jsem si přečetla jaký máte ty jména. Některý jsou mooooc krásný. V Rodičích je tabulka, kde psali nejoblíbenější jména v roce 1980, 2000 a 2006.
Tak v roce 1980 to byli holčičí - 1) Jana 2) Lucie 3) Kateřina a
klučičí to byli 1) Jan 2) Petr 3) Martin
v roce 2000 holčičí - 1) Tereza 2) Kateřina 3) Michaela a
klučíčí 1) Jan 2) Jakub 3) Tomáš
v roce 2005 holčičí 1) Tereza 2) Anna 3) Eliška a
klučíčí 1 ) Jan 2) Jakub 3) Tomáš
je to ze statistiky v Praze.
Soníku, kočárky
Ty sledujeme na internetu pořád, dokonce jsme okukovali ještě před tím, než jsme byli těhotný, asi jsme nevěděli roupama už co by. Podle čeho se vybírá, já měla stažený takový článek, který psala jedna maminka, ale odkaz samozřejmě už nemám, mám to jen vytištěný
Až bude někdy čas, tak si nad tím sednu a opíšu to, problém je, že to jsou asi 3 stránky, ale je to vážně obohacující.
Jinak závidím všem, co nemusí jezdit dopravou, zvládám to čím dál hůř
Jednak mi strašně vadí všechny ty pachy z lidí a to houpání, to je taky hrozný. No jo, jdu chystat obídek, ještě musíme koupit flašku našim a nějaký chlebíčky. Vím, že když šel manža žádat tenkrát o mojí ruku, tak to bylo překvapení a mě nenapadlo sebou něco k zakousnutí vzít a mamka říkala, že jí štve, že nic nenachystala, že si nemáme co zakousnout, tak něco vezmeme. Tak se mějte krásně a opatrujte bříška, který sice ještě nejsou vidět, ale brzy budou. Asi jsem to ráno trochu zakřikla, protože mi začíná zase být divně, tak si jdu pro suchý rohlík, chjo.
A jako vždy jsme zapomněli na metřík ![]()
""http://bd.lilypie.com/Nko2p1/.png:http://bd.lilypie.com/Nko2p1/.png