Poradna duly
Jana Čurdová
Ajduško, já to taky počítala dle poslední MS, ale protože vím, kdy byla OVU, tak jsem to počítala i podle početí a vychází mi to stejně, taky OVU byla 15 DC. Samozřejmě, že podle UTZ se to může změnit, ale já nečekám moc velkou změnu.
Klára
Ahoj holky,
Adjusko tak to jsem zvědavá jak zítra dopadneš já jdu na UTZ ve čtvrtek a to budu 6+6 tak dej vědět co doktor viděl… ![]()
Jinak s tou prací-já to taky chtěla tajit a nechtěla jsem jít marodit dřív než ve 3 měsíci, ale ty moje problémky mě k tomu dohnali. A pracuju v hospodě takže taky proto…Akorát se teď bojim, že když to nevyjde tak tam budu za blbce, že se hned ženu marodit a nic z toho-jednou jsem to takhle měla už v červenci-a taky nic ![]()
Jinak já jsem kvůli špinění byla u doktora v pátek a říkal, že tam nic nevidí, takže chci už počkat až do toho čtvrtka abych tam pořád nelezla jako nějakej hypochondr. Je to ale zvláštní, protože se to opravdu objeuje každý den kromě neděle. Je to jen slabounké a ukáže se to tak 2× 3× na papíře a ak je to zase celý den dobrý, ale divný to prostě je. Taky spíš počítám s tím, že se těhu nepovede než povede-tohle mi prostě nepřipadá jako normální průběh…
Leili, držím pěsti!!! Ale doktor by Ti dal určitě najevo, kdyby se mu to nezdálo, aby sis nedělala naděje.
Dej sem vědět, já taky dám, jdu v pátek a můj mimísek byl taky dost malinkej…doufám, že budu jen měnit metřík a ne ho mazat úplně.
A nemyslím, že bys byla v práci za blbce, naopak. Už jsem to sem jednou psala, většina mých známých byla na začátku doma s „chřipkami a záněty močáku“ a až když dostaly knížku a tušily, že se to ubírá tou lepší cestou, začly zas chodit do práce. Stejně ale každej věděl, že jsou těhotný:-) A kdyby to hold nedopadlo…ani Ti pak nepřijde vtipný, co se všechno mezi lidma povídá a co všechno si vydedukovali. Možná lepší, když to vědí, aspoň pak nechají člověka na pokoji. Ale ono to VYJDE!!!!
Monalisa 24, kdybych na tom trvala, tak neschopenku dostanu. Názory se různí. Velkou roli prý hraje psychika a někdy je prý lepší chodit do práce než se doma nervovat, pokud nejsou žádné jiné problémy. Jsou ale Centra asistované reprodukce, kde nedávají PN ani po transferu. Já se až na klasické těhotenské příznaky zatím cítím dobře. Snažím se šetřit, ani v práci to nepřeháním, občas se vezmu den volno. Doma bych o sobě pořád dumala. Za týden jdu na první UZV a pak uvidím. Pokud mi to lékařka doporučí, tak zůstanu na PN.
jana79 píše:
názdárek maminy tak se taky připojuji termín mám vypočítaný 11.10.2006. Jen se chci zeptat asi tak 5 dní po vynechání menstruace jsem šla k doktorovi vyšetřil mě poze pohmatem z venku i zevnitř a hned mi řekl že mám již děloho zvětšenou k těhotenství že už neni jen nasáklá ale už dost velká v průkazce jsem měla napsáno 4 týdny tak nevím bud jsem víc a nebo bylo by možné že jsou tam dvě? děkuji za odpovědi a přeju rostoucí bříška Jana
Ahoj Jani,
také tě vítám mezi námi. S lékařskou prohlídkou, kterou ti udělal tvůj lékař ti nepomůžu, ale vím, že dvojčátka se dají zjistit z hormonu HCG - jsou na to tabulky a pokud čekáš dvojčátka tak se hladina tohoto hormonu zdvojnásobuje - a jinak se to dá určit UTZ.
tes
Ahoj holky,
taky jdu v pátek na kontrolu a mám docela strach, jak to dopadne, i když nevím proč. Žádné problémy nemám. Tak uvidíme.Hlavně by mi měli říct, jetsli čekám jedno nebo dvě.:)
Jani, u mě je podezření na dvojčátka a zjistili to, když jsem byla začátkem 7. týdne na ultrazvuku. Byly tam 2 gestační váčky, ale zatím jen 1 plod, tak jdu te´d v pátek na UTZ znovu, aby se ukázalo, jestli se začal vyvíjet i druhý plod. Takže dá se to zjistit buď na ultrazvuku, nebo i z krve, ale myslím, že UTZ to jistí. Tak jsem teda zvědavá, jestli tu bedeme 2 s dvojčátky. ![]()
leila píše:
Ahoj holky,Jinak s tou prací-já to taky chtěla tajit a nechtěla jsem jít marodit dřív než ve 3 měsíci, ale ty moje problémky mě k tomu dohnali. A pracuju v hospodě takže taky proto…Akorát se teď bojim, že když to nevyjde tak tam budu za blbce, že se hned ženu marodit a nic z toho-jednou jsem to takhle měla už v červenci-a taky nic
Jinak já jsem kvůli špinění byla u doktora v pátek a říkal, že tam nic nevidí, takže chci už počkat až do toho čtvrtka abych tam pořád nelezla jako nějakej hypochondr. Je to ale zvláštní, protože se to opravdu objeuje každý den kromě neděle. Je to jen slabounké a ukáže se to tak 2× 3× na papíře a ak je to zase celý den dobrý, ale divný to prostě je. Taky spíš počítám s tím, že se těhu nepovede než povede-tohle mi prostě nepřipadá jako normální průběh…
Ahoj Leilo,
věř, že tentokrát to vyjde ! Psychika je hrozná věc i já to znám. To že jsi před rokem o mimíska přišla neznamená, že musíš i tentokrát. Tak to přeci není. I já jsem o mimíska jednou přišla a tak se na tohoto mrňouska strašně těším. I já například dneska ráno trochu špinila. Špinění se mi objevuje sice občas, ale objevuje a jsem z toho také patřičně rozhozená, ale musíš věřit. Uvidíš, že zítra bude všechno v naprostém pořádku. Možná dostaneš další injekci na podporu těhu, ale to také není nic špatného. Nic co by ti mohlo ublížit nebo mimísku. I já beru 3× denně prášky na udržení těhotenství.
A s tím, že to nevyjde a budeš za blbce to okamžitě pusť z hlavy! V žádném případě nebudeš za blbce! Zítra to u doktora dopadne super a hned budeš mít lepší a veselejší myšlenky a to jak ty tak i tvoje miminko potřebuje !
Zítra držím malíčky a dej vědět
zdravím i ostatní maminy a věřím, že všem nám to dopadne skvěle. Pohlaďte bříška
tes
leila píše:
Ahoj holky,Jinak s tou prací-já to taky chtěla tajit a nechtěla jsem jít marodit dřív než ve 3 měsíci, ale ty moje problémky mě k tomu dohnali. A pracuju v hospodě takže taky proto…Akorát se teď bojim, že když to nevyjde tak tam budu za blbce, že se hned ženu marodit a nic z toho-jednou jsem to takhle měla už v červenci-a taky nic
Ahoj Leilo,
věř, že tentokrát to vyjde ! Psychika je hrozná věc i já to znám. To že jsi před rokem o mimíska přišla neznamená, že musíš i tentokrát. Tak to přeci není. I já jsem o mimíska jednou přišla a tak se na tohoto mrňouska strašně těšíme. I já například dneska ráno trochu špinila. Špinění se mi objevuje sice občas, ale objevuje a jsem z toho také patřičně rozhozená, ale musíš věřit. Uvidíš, že zítra bude všechno v naprostém pořádku. Možná dostaneš další injekci na podporu těhu, ale to také není nic špatného. Nic co by ti mohlo ublížit nebo mimísku. I já beru 3× denně prášky na udržení těhotenství.
A s tím, že to nevyjde a budeš za blbce to okamžitě pusť z hlavy! V žádném případě nebudeš za blbce! Zítra to u doktora dopadne super a hned budeš mít lepší a veselejší myšlenky a to jak ty tak i tvoje miminko potřebuje !
Zítra držím malíčky a dej vědět
zdravím i ostatní maminy a věřím, že všem nám to dopadne skvěle. Pohlaďte bříška
tes
Ahoj holky,
přeji vám krásný středeční den…
Tak dneska jdu v 15.40 hod. na utz, tak doufám, že bude všechno v pořádku. Už se zase nemůžu dočkat, jak na mě pan doktor bude koukat jako kdybych právě vylezla z hrnce s vařicí vodou… Já mám totiž jedno prokletí.. Vždycky když jdu na gyndu, tak je buď venku strašlivý vedro nebo je venku zima, ale v čekárně mají tak strašně přetopeno, že během mého čekání zrudnu doslova jako rajče…Někdy mi připadá, že si doktor musí zákonitě myslet, že se mi líbí a já studem plaché patnáctky rudnu a rudnu…
Tak to byla jenom taková vsuvka..
Capinko, moc držím palečky na pátek.. doufám, ať se tam vyklube i to druhé klubíčko.. to by byla paráda…
Majdinko, manžel je Ok, s mojí maminkou si skvělě rozumí, snaží se jí dělat radost svými zlepšováky..:o)) Každý máme svoje soukromí, takže je to bez problémů..
Zatím
Ajduška
Adjusko , na jednu stranu chci, aby se vyklubalo i to druhé a na druhou zase ne. Ale budu šťastná tak i tak. Jen ta dvojčátka jsou určitě náročnější po všech stránkách a znamenalo by to pro nás opravit si bydlení na baráku u tchýně, protože s velkým kočárem bychom měli na bytě problémy.A na tom baráku je to tak blbě vyřešené, že bychom museli sdílet kuchyni, což si neumím představit. Na druhou stranu udělám pro dvojčátka cokoliv a klidně sklopím hřebínek a budu bydlet s tchýní, protože pro ty prcky by to bylo to nejlepší. Tchýně je mimochodem super, ale prostě si myslím, že bydlení pohromadě nedělá dobrotu. Ale je to jedno, hlavně ať jsou zdravá, na počtu nezáleží!!!
Ahojky holky,
tak u nás není vůbec nic nového. V práci nuda
, už aby byl pátek. I když vlastně ani se na víkend netěším, chystám se konečně zpracovat manžovi daně, fuj. Dneska jsem se na to začala duševně připravovat, poscháněla nějaké důležité info, zatelefonovala na fin. úřad (to jsem si mohla odpustit, baba jedna) a začínám se těšit
.
Capinko, neboj určitě všechno bude fajn a v pátek bude v bříšku pěknej šrumec
jak se „bublinky“ budou předhánět aby byly dobře vidět.
A bydlení určitě zvládnete!
My stejně jako Ajduška bydlíme s mou maminkou ve společném domě, a sdílíme společnou kuchyň. Můj tatínek zemřel v listopadu loňského roku, tak je to ještě stále velmi čerstvé. Ona by nebyla schopna bydlet sama. Někdy je to opravdu těžké, ale musíme to zvládnout. Tak jak se rodiče postarali o nás, když jsme byli malí, my se o ně postaráme když už oni nemůžou. Naprosto logicky si lezeme občas na nervy, ale nikdy to nevyústilo v konflikt. Prostě jsme se museli naučit spolu žít.
Ajduško, tééda nejdřív jsi mě rozesmále testováním a dneska stud plaché patnáctky. Každý den od tebe dostávám dávku potěšení! UTZ určitě dobře dopadne, myslím na tebe.
pa Soňa
Capinko , jsem na tom úplně stejně, na 1.UZV byly vidět 2 gestační váčky, před týdnem našla p.doktorka jen jednoho mimíska s tím, že druhý tam možná taky je, ale není pořádně vidět. Takže teď čekám na 10.3.,to jdu ne kontrolu a už by mělo být jisté kolik těch dětí vlastně celkem budeme mít
Ale jek říkáš, hlavně že budou zdravé.
Adjusko , hodně štěstí dnes na UZV. Dej pak vědět jak jsi dopadla. Určitě bude všechno OK.
Užijte si všechny krásný den a šetřete se!
Bibiano , to jsem moc ráda, že je tu někdo s podobnou zkušeností! Tak jsem na nás zvědavá…
Taky jste mě holky uklidnili, že bydlení s rodiči se dá zvládat. Já jsem v podstatě od 19 bydlela bu´d na kolejích nebo s přítelem (teď už manželem), takže jsem si zvykla být svou paní. Ale co, všechno zvládnu pro ty naše prcky! ![]()
Ahoj, tak já pořád vyhlížím jestli už se Adjuška ozvala a ještě nic
Držim ti palce
![]()
Jinak bydlení s tchánovci-toho se nebojte, taky tak bydlíme. Akorát mají dvoupatrovej dům, tak každý máme svoje patro a je to výborný a maximálně mi to vyhovuje. Když je vidět nechce tak je nevidíme a když zase něco potřebujem tak je hned někdo po ruce a to platí pro obě strany. Ale něco jinýho je společná kuchyň-tu nevím jestli bych zmákla… ![]()
Tak já jdu zítra tak kolem 9 ráno, už teď jsem z toho úplně na nervy…mají přřed dovolenou takže tam bude nácvak a počítám, že se vrátím až tak kolem 12 tak pak dám hned vědět. Bojim bojim
Tesinko děkuju, ty jsi na mě vždycky tak hodná…a umíš hezky potěšit… ![]()
Já taky beru 2× denně Duphaston a Ascorutin. Doktor říkal, že mi to dává proto aby měl jistotu, že jsme udělali maximum.
Tak já končim, ještě nakouknu jak dopadla ta Adjuška a všem kdo má nějakou KO před sebou držím všechno co mám ![]()
Holky myslete na mě zítra já se tak bojím… ![]()
Ahoj holky,
dnes jsem nějak mimo, dopoledne mi bylo zle a odpoledne jsme měli lítání, teď zas pro změnu na mě padá únava, to těhotenství mi tedy dává. No my bydlíme s tchánovci v jednom bytě, takže společná kuchyň a sociální zařízení, lehký to není, ale dá se to zvládnout, všichni pracujeme na směny, takže se všichni doma potkáme maximálně tak kolem půldvanáctý v noci, tak to docela jde, jen mám problém s tchýní, která je docela bordelář, ale já držím hubu, musíme tu ještě takhle nějakou dobu vydržet a tak nechci zbytečně ty vztahy zhoršovat, zatím docela fungujou, takže jdu a vše uklidím, jen teď je to trochu horší, nějak nestíhám, protože buď spim nebo je mi zle, takže doma toho moc teď nezvládám, ale co se dá dělat, třeba jí to přinutí, alespoň občas něco udělat.
Leilo, neboj všichni tu na tebe budeme myslet a vše určitě dopadne dobře.
Ajduško, tak jak?
Klára