Poradna duly
Jana Čurdová
Leilo, holka nestresuj se, nemá to cenu. Příroda sama nejlíp ví, jak to zařídit, takže je zbytečné se stresit. Musíš mylset pozitivně, mimískovi stresem nepomůžeš.
Klára
Ahoj Leilo, vždyt i s cyklem jsme byli rozdílný o tři dny, podle utz jsem 6+5 takže, to stále tak vychází
.
Já jsem strašný hypochondr a tak jsem měla obavy, jak tohle to zvládnu, ale kupodivu jsem zatím v klidu - říkám si co se má stát že se stane, ale taky se pozoruju a děsím se každé maličkosti. díky tomu ale že nevím co by tělo mělo dělat a co ne tak jsem v klidu a říkám si že to k tomu patří ![]()
Jo a ještě jsem zapomněla. Včera jsem ho opravdu viděla, je to skvělí dr má utz přímo v ordinaci, takže skoro každá návštěva je bez problému a můžu se podívat. Je to skvělá dr. všechno mi vysvětlí co mám vidět a co je co… Akorát teď už je v osmým měsíci a tak v březnu už končí a bude tem nějaký dr, ale prý je taky dobrý - je to porodník.
mimčo byla taková larvička
, no příště tam jdu až za měsíc, ale to už prý bude hodně velký a vyvinutý, takže se mám na co těšit ![]()
Holky, já vám ty UTZ tak závidím, mě čeká teprve ve čtvrtek odpoledne a to budu 7tt+6, už se nemůžu dočkat, až tu naší Berušku konečně uvidim, kór, když to tady stále popisujete, ale já si počkám a o to to pak bude úžasnější zážitek, když musím čekat tak dlouho. Samozřejmě, že nějaké obavy jsou, ale snžím si je nepřipouštět. Když jsem byla 5tt+0, tak jsem si spočítala, že už mám 1/8 za sebou a tak jsem domlovala té naší holce, že už to se mnou přeci musí vydržet, vždyť už je to jen 7 krát tolik, co už jsme spolu zvládly. Když jsem to pak říkala manžovi, tak se smál, ale teď když náhodou začnu mít nějaké špatné myšlenky, tak mi říká, co blbneš, vždyť sis to s ní domluvila, tak to bude OK. Mluvím o holce, protože před lety jsem své mámě slíbila, že jí pořídím vnučku, vnoučka má od ségry a tak se s tím od té doby počítá, jen můj táta se mě ptá, co dělá miminko, ale máma se ptá vždy na vnučku, je to s nima docela sranda.
Klára
ahoj Klaro, opravdu se máš na co tešit.Sice tam není skoro nic vidět, ale ten pocit je skvělej. Tlukot srdíčka není tlukot, ale pouze chvění uprostřed toho červíčka
.
vidiš to my o o něm zatím nějak nemluvíme, ale já mám pocit že to musí být kluk a tak o něm i mluvím i s ním.
Už jste holky přemýšleli jestli si necháte říct co to bude? Já to asi budu chtít vědět a manža taky, ale okolí asi necháme napínat ![]()
Ahoj holky,
Ditisko tak mi by jsme si to nechali říct určitě a asi bych to i všem koho by to zajímalo řekla. Horší by bylo kdyby to pak nevyšlo. Jako kamarádce. Tý do poslední chvíle říkali, že to bude holka-měla nakoupený všechno v růžový barvě a nakonec se jim narodil kluk jako buk
![]()
Tak já už zase šílím. Dneska mě skoro nebolí prsa a to se mi od začátku těhu ještě nestalo. Takže asi je vám jasné jaké katastrofické scénáře zase vymýšlím. A už mě skoro přestalo bolet bříško jako na MS. Ale to jste myslím psali, že je normální ne?
Ale jak to máte s těma prsama? Bolí vás třeba jeden den víc a druhý míň nebo vůbec? Mě to bolelo skoro pořád stejně až dneska nějak ne. A někde jsem četla, že to může znamenat zamlklé těhu…já se z toho fakt zblázním…
![]()
Leilo,
neblázni, mě prsa občas pobolívají, je to takové píchnutí v bradavkách, už ne celá prsa. A břicho skoro skončilo, to už je fajn. Nevolnosti taky pomaličku ustupují i únava už není taková. Ale ve čtvrtek jsem tu téměř lezla po čtyřech, manžel mi skoro zakázal jít do práce, ale tam se mi udělalo dobře a od té doby se cítím nějak líp. Neboj, je to normální vývoj a každý to prožívá a pociťuje jinak. Každé těhotenství je odlišné a nemůžeš porovnávat. Nestresuj se, miminko bude určitě v pořádku.
Jana
Jani dík,
já mám pocit, že vy jste tady všichni tak pěkně vyrovnaný a v klidu a jen já tu pořád plašim…Je fakt že se asi moc pozoruju ale prostě jednou jsem o mimčo přišla a teď už se asi budu bát pořád. Jen mi přišlo divný, že přestali bolet prostě přes noc…
Leilo, klídek, mě prsa někdy bolí někdy ne a to samé s břichem, někdy o něm třeba dva dny nevím a pak se zase hlásí, tak bych se tím nestresovala.
Necháme si říct, co to bude, já sice nechci, ale manža jo, tak jsme se domluvili, že u prvního si to necháme říct a u druhého pak ne. Jak nás znám, tak bychom to nevydrželi neříct, co čekáme, když to budeme vědět.
Klára
Leilo, zkus se nestresovat mě břicho nebolelo vůbec- max. když jsem hodně nadýmnutá
. Prsa mě samy o sobě nebolí, ale mačkat je nemůžu
. Opravdu každá to máme jinak, takže nemůžeš brát, holky to mají tak , tak já musím taky to tak mít
- nemusíš.....
Leilo, holky mají pravdu, chce to klid, i když se to asi hezky radí, co? Mě skoro nic není, prsa jen tak trochu někdy pobolívají a nevolnosti mám taky jen maličko. Taky pořád myslím na to, jestli je mrňousek v pořádku, ale to tady asi všechny… musíš věřit, že bude vše v pořádku a neboj, určitě bude!
Jediné co mě trápí jsou dopolední závratě. Dnes jsem nomohla skoro ani vstát z postele, jak se mi točila hlava. Holky, máte některá nějaký fígl, co s tím dělat? Jsem pak totálně odrovnaná.
Bibi
Tak se taky hlasim..zatim pomalicku polehoucku, abych mimi nevyplasila
mnou vypocteny TP je 10.10.2006 ![]()
Zuzaa, vítej mezi námi, to se nám to tu hezky rozšiřuje, to bude přeplněných porodnic v říjnu a pak že se rodí málo dětí, HA!!!
Bibiano, s občasným motáním hlavy už mám taky nejednu zkušenost, zjistila jsem, že to mívám od nižšího tlaku, kafe mi teď nechutná a hlavně je mi po něm blbě, takže jsem i přes veliký odpor začala pít kolu, když mám motovici, dám si skleničku, chvíli počkám, většinou stačí jedna, někdy ale musím vypít i dvě a pomůže mi to. Holt mé tělo neumí bez občasné dávky kofeinu být, ale poslední tři dny je to dobrý, tak zbytečně tu sladkou kolu nepiju, jen když je to třeba, neboj trocha kofeinu neublíží, kdybych mohla kafe, bylo by to lepší, ale holt se teď žaludku nelíbí, četla jsem, že 3 šálky kafe denně neublíží, ale víc se raději pít nemá, takže pokud ti nic nedělá, dej si třeba kafčo.
Klára
Ahojdy holčiny,
tééda Vás přibylo! Skoro začínám mít strach abych se v říjnu v nějaké té porodnici upíchla
. Všem Vám jak stávajícím tak novotěhulkám přeji hooodně štěstí.
Musela jsem celý víkend přemýšlet nad Majdinou. Vím, stává se to, dokonce často. Je mi tě opravdu líto, Majdi. Určitě to přístě vyjde a vše bude v pořádku! Jak je vůbec možné, že těhotenství probíhá normálně a najednou nic?!? Ta příroda je někdy tak krutá
.
Trochu Vám závidím, taky jsem sem psala, jak mi nic není a cítím se báječně. Hmmm, tak to bylo. Poslední dny je mi děsně, celým dnem mě provázejí „ranní nevolnosti“. Nejhorší je, že moje tělo hned tak něco nevydá
a místo toho abych všechno vyzvracela tak se s tím trápím, achjo. Dále se mou věrnou přítelkyní stal pocit na omdlení, taky moc příjemné. V pátek v přeplněném obchodáku, když domu valím horu jídla na víkend, vystát si frontu na zaplacení je očistec. Mnno, tak jsem si pěkně postěžovala, a doufám, že zítra už budu psát jak mi vůbec nic není a mně to schází
.
Zuzaa ja mam taky (předběžný) TP 10. 10. 2006
, to je ale hezké datum, co?
Klarko, kolu zkusím. Slyšela jsem, že hodně lidí ji pije i pro srovnání žaludku. Škoda, že je tak bleee.
Leilo, závidím ti. Nic ti není?!? tak to je super, užívej si to, nebude to trvat dlouho
.
Ditisko, já určitě chci vědět co to bude. Ať jsme připravení, no ne
. Musím se kdyžtak duševně připravit na pindíka
.
Krásný a pohodový vstup do nového pracovního týdne
Soňa
Ahoj holky, úplně chápu vaše obavy a to jak se neustále sledujete. Po tom co jsem měla ten hematom ze kterého jsem krvácela, žiju v neustálém strachu. Sleduju jestli mne pobolívají prsa a na záchod chodím ve stresu, jestli neobjevím něco nemilého…
Zítra jdu k doktorovi na kontrolu, ale jelikož nemá v ordinaci UTZ, předpokládám že bych měla být pak někam odeslaná a taky by mne již měly čekat odběry krve a tak. Už jste tyhle vyšetření absolvovaly?
Jinak k tomu věku - já téměř čerstvě 28let a nyní cca 8+1