Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Gabinko,
nečetla jsem celou diskusi, jen jsem zaznamenala, že jsi měla v počátku nějaké potíže. Můžu se zeptat, jaké? Já měla taky problémy a taky jsem na neschopence, tak jen zjišťuju, jestli je na tom někdo podobně, abych mohla vyměňovat zkušenosti ![]()
Domi (6tt)
Domi-minuly tzden jsem v pondeli trochu krvacela,tak jsme hned letei na pohotovost-protoze jak naschval mel muj doktor dovolenou-tam kontrola a injekce Neolutinu-na podporu tehotenstvi-pak uz to asi tak za hodinku bylo OK.Pak kontrola ve stredu-UTZ-uz jsem poprve videla srdicko
-a pak jsem jeste dal byla doma a v patek vecer zas malinko krvaceni-tak zase pohotovost a UTZ a injekce no a v pondeli jsem to sla vsechno rict a predat zpravy z nemocnice svemu doktorovi a ten to vymyslel tak,ze mi napsal kyselinu listovou a Utrogestan-taky hormony ale v tbl,a nechal me doma.Zatim vse v poradku-doktor rikal ze je prcek Ok-zase UTZ a fotka -uz druha-a zas jsem videla tukat srdicko
takze jsem klidnejsi a jsem i trochu rada ze se na chvilku zbavim tech dvanactek-skoro jsem v praci usinala.A co TY??
Já jsem si dnes musela vzít dovču. V noci jsem špatně spala, ráno mě dost bolela hlava z únavy a žaludek se taky slušně kroutil. Od rána jsem v posteli a teď jsem konečně byla schopna vstát a nakouknout na emimčo. Odpoledne jsem začala kejchat, tak jen doufám, že jsem vše zahnala hned v počátku a asi i proto mi je talk mizerně. Do podpisu jsem taky doplnila údaje a i seznámek doplnila a pro přehled, abychom věděli kolik nás tu je, ho vždy jednou za týden uveřejním.
Klára
Gabinko - já asi to samé. Utrogestan jsem brala ještě před otěhotněním. Pak jsem myslela, že mám MS, tak jsem jej vy:,–(ila, bylo to jakési divné a za 2 dny tam byly slabé //. Takže na krev, znovu na:,–(it utrogestan a za 4 dny znovu na krev. Jenže to nepřestalo, tak jsem myslela, že už je to pryč. Ale hCG v krvi rostlo vesele dál (360 minulé pondělí), zdvojnásobila jsem dávku utrogestanu na 2-2-2 a ve čtvrtek už 2000 a zárodeček 1,1 mm. Jen na srdíčko bylo ještě brzy. Ale doufám, že to bude taky OK… Z toho utrogestanu se mi pěkně motá hlava. A taky jsem doma - nejmíň do příští středy.
Takže si držmě palce, určitě to dobře dopadne ![]()
Domi
Ahojky holčiny,
musím se Vám pochlubit. Včera jsem byla na UTZ, bylo to úžasné! Jeho/její srdíčko bije jako o závod! Takové malé nic a taková akce. Jsem z toho naprosto unešená. Miminko je 1,9 cm velké, to už je pořádný kus človíčka
a všechno je v naprostém pořádku. Konečně jsem dostala fotku, a protože jsme tak úžasní, tak dokonce dvě
. Včera jsme to oznámili mojí mamince, se kterou bydlíme. Byla rozkošná, trochu to obrečela, ale byly to slzy štěstí. Už začala plánovat kam dáme postýlku
.
Stále mám brát Utrogestan, pravděpodobně až do 12 týdně. Ale pro pobavení. Dr. mi řekla, že nic nebrání aby mi vystavili těhu průkazku, ale… průkazky vystavují pouze v pátek
. Takže v pátek si jdu pro tu úžasnou knížečku a jdu odevzdat veškeré tělní tekutiny. Když mě sestra poučovala, co všechno mám přinést, tak k tomu přidala i svačinu, ať jim tam po odběrech neomdlím
. A na další UTZ jdu zase za tři týdny.
Manžel, když viděl fotku s „miminko šmouhou“ tak ho nejvíc zajímalo co je to okolo za „pytlík“
a když jsem mu říkala, že to je domeček miminka, tak prohlásil, že má nadměrečné metry
.
Holky, přeju Vám ať si tyto první šťasné okamžiky taky tak užijete, je to fakt zázrak!
Mějte se krásně a opatrujte se!
Jo a chtěla jsem se zeptat, už mluvíte s miminkama?
pa Soňa
Muzu vsechny uklidnit-neblaznite samy-ja uz od zacatku rikam mimiskovi co budeme cely den delat a at nezlobi a pekne se zavrtava-co mu tam chybi a tak-pripadam si obcas divne,ale co- ![]()
Ahoj ![]()
Jé Soňo to ti závidím a přeju že ti to dopadlo dobře. Je to super když na tom UTZ vidíš, že je všechno v pořádku.
Já jdu na příští UTZ příští čtvrtek a kdyby bylo všechno OK tak už bych si taky chtěla říst o fotečku. To budu 8+6-je tam už rozeznat miminko? Minule jsem na UTZ viděla jen tlouct srdíčko uprostřed takový hroudičky.
Jinak mě teda nevolnosti ještě moc neustupujou. Zrovna dneska jsem zase ráno zvracela-ještě že nemám většinou co
ale snad už to bude taky lepší. No a prsa bolí pořád tak nějak střídavě-jednou míň jednou víc a někdy skoro vůbec. A bříško už se taky moc neozívá, ale pravidelně večer mi v něm tak jako píchá nebo prostě večer o něm vím.
Tak kdo je na řadě s UTZ tak přeju hodně štěstí a držím palečky
![]()
Lejli,
fotečka je roztomilá a když do toho zapojíš „mateřskou fantazii“ tak já jsem našla hlavičku a nožičky
. Myslím, že to je fakt úspěch a jak říkám fantazie jede na plné obrátky. Manžel sice v té šmouze nic neviděl ale „pytlík“ je taky zajímavý objekt
.
Budu držet palce, určitě bude vše v pořádku!
Soníku, velká gratulace k tak krásnému miminku s bijícím srdíčkem. Mě čeká první UTZ zítra odpoledne, tak už se nemůžu dočkat. Včera jsem manžovi říkala, že jsem trochu nervózní z toho UTZ, aby tam bylo srdíčko, tak mě uklidňoval, vždyť jsi si to s ní přeci domluvila, že u tebe zůstane až do října, tak se není čeho bát, bylo to moc fajn to od něj slyšet. S Beruškou si povídám v podstatě každý den.
Klára
Soníku,
gratulace ke krasaveckovi (nebo krasavici:-))) taky se tesim na kontrolu v pondeli… jsem zvedava:-)
Pres vikend jsme s Filipkem rozebirali, jestli by chtel segru nebo brachu- tim svym triletackym rozumem mi rika: Prece brach, kdyz jsi mi rikala, ze budu velkej bracha!":-))) a Filipku, co kdyby to byla holka?- Vratit nepujde? Skoda!!!
A pak mu rikam- kdyby to byla prece jen holcicka, jak se bude jmenovat? Holka? No, te budem rikat treba …Zuzana!- sdeleno s krajnim znechucenim:-)))
A ja bych taaak chtela holcicku:-)
Zatim pa, Zuzka
Zuziky, já myslím, že i když to bude holka, tak to Filípkovi vadit nebude, bude hrdej velkej brácha, i když by to nebylo hned od začátku tak během pár let určitě, neboj.
Klára
Soníku,
gratulace k mimískovi, asi se mu u Tebe moc líbí. Já na mimčo zatím moc nemluvím, nějak to s tou cácorkou nezvládám. Musím pořád mluvit na ní. Ale večer a ráno ho poctivě hladím. ![]()
Zuzko, u nás zase v žádném případě nepřipadá v úvahu bráška. Prostě to musí být sestřička, protože Klárka (od Hanky) má taky sestřičku, že? Ale my budeme mít určitě další babu, protože klukovi prostě nejsme schopni vymyslet nějaké normální jméno. ![]()
Mějte se krásně a opatrujte bříška.
Jana
Holky, moc děkuju je to od Vás velmi milé!
Všem Vám budu moc držet palečky, aby UTZ dopadly dobře a srdíčka bila jako o poplach!
Chtěla jsem se s Váma poradit. Ráda bych si koupila nějakou knihu o těhotenství, porodu a první roky života miminka. Sice zde proběhly nějaké diskuse, ale každá doporučuje jinou. Máte nějakou, kterou považujete za nejlepší, kterou byste mi doporučily?
je to legrace,jak ti starsi sourozenci vymysleji blbiny
gratuluju ke krasnemu UTZ-a ohledne te knihy-taky by me to zajimalo-tak dejte vedet-G.
Ja mam doma uz notne okoukanou:-) Velkou knihu o matce a diteti a pak mam skvele brozurky od Fixies- jeste z doby tehu s Filipkem- dostala jsem jednu v poradne, pro druhou jsem poslala odpovedni listecek a treti uz mi neprisla- zrusili to:-(, ale prislo mi CD s pohadkama:-))
Ta knizka je docela dobra, ale patram po nejake lepsi:-)) a v tech brozurkach je tehu moooc hezky popsano- vzdy po dobe 4 tydnu se vsemi dulezitymi udaji…
Takze jsem asi moc neporadila:-))
Zuzka