Poradna duly
Jana Čurdová
Leilo drž se, jsem na tom úplně stejně jako Ty… už skoro měsíc doma a máš pravdu, že to pak svádí k neskutečným spekulacím. (Proč mi není špatně, proč mě bolí prsa méně než na začátku, proč mě píchá občas v pravém podbřišku apod.) A s tím záchodem to mám také tak, obzvlášť po tom co se mi před třemi týdny objevilo to špinění a pak krvácení. Chodím na wc přímo s panickou hrůzou a kontrolního UTZ se nemůžu dočkat i když se šíleně obávám zamlklého těhotenství.
Tak přeju ať se nám všem mimi zdárně vyvíjejí a vítám Marťocha ![]()
ZUZ tak v tobě se úplně poznávám. Nemůžu se dočkat čtvrtku ale když na něj pomyslím, tak si okamžitě udělá špatně-to kdybych se dozvěděla něco co slyšet nechci. Pořád někde pátrám kolik je asi procentuálně zamlklých těhotenství v kolikátém týdnu se to nejvíc děje a pořád dokola. Samozřejm se nikdy nic kloudného nedopátrám. Je to prostě náhoda atak to je. A mi musíme věřit, že se nám vyhne…
Ahoj holky!
Tak se hlasim po dnesni kontrole u dr.- vse je v pohode, brali mi asi litr krve:-))) a tak jsem tam sebou malem svihla…Mam krasnou fotecku- musim ji prefotit aspon telefonem:-), at muzu frajerit, protoze ji jinak patri cestne misto na lednici:-)
Tulicko vypada na fotce moooc hezky- krasna hlavicka- mrnavy rucicky, jen nozky si souplo buhvi kam:-)
Taky se chci objednat na vysetreni vyvojovych vad v prvnim trimestru- nenabizeli vam to? Stoji 300,– (aspon u nas) a vysledky se pak srovnavaji s tim screeningem ve druhem trimestru- je to prukaznejsi… Tak si myslim, ze to neni zas tolik penez a protoze mame v rodine nekolik VV a par podezreni na ne, je to podle me docela vhodne:-)
Taky uz jsem dostala tehuprukazku:-) je jina, nez jsem mela u Filipka- to byla jeste skladaci…
Jo holky, mam pocit, ze ten strach je uplne normalni- a mam pocit, ze je to u me jeste horsi podruhe nez poprve- des, obcas si pripadam jak prastena:-)
Pohladte pupicky, zatim papa
Zuzka
Zuzko gratuluji k průkazce a k dobré kontrole ![]()
Ježiši já už to chci mít taky za sebou. A koukám, že ty už jsi nějak napřed ne? 11 týden-ty se máš…
Zuzko,
gratulujeme k prohlídce. Hlavně, že je Tulíčko v pořádku. ![]()
Já jsme na průkazku zvědavá, pokud je jiná, ale já ji dostanu tak ve 20-22. tt.
Tady mám spíš složku, včera jsem se pokoušela vyplnit rodinné anamnézy, katastrofa se v tom vyznat. Ale snad to už částečně mám.
Mějte se všichni krásně, pohlaďte pupíčky.
Jana
Leili, no jo, my , co to mame za par ![]()
Jani, porad ji prohlizim a rekla bych , ze je podobna te puvodni, jen je tam vic mista na zaznamy a je jako knizecka- ne skladaci ![]()
takze asi nic objevneho- musim si na ni koupit obal- jak na prukazku na obedy na ZS- pamatujete?
at ji nemam celou zohybanou…
Zatim papa, Z.
Zuzko,
tak to si obal běž okamžitě koupit, pokud se Ti zohýbají rohy, tak Tě Mudr. příště nepochválí. ![]()
Já stále přemýšlím, jestli mám ségru poprosit, aby udělala kopii z kopie mé těhu průkazky s Kajkou a nechat si ji sem poslat, abych mohla porovnávat. Podařilo se mi totiž je v porodnici ukecat, půjčili mi jí a Pavel udělal kopii. Jinak bych neměla nic, vůbec mě nenapadlo, že si ji nechávají v porodnici.
Jana
Zuziky, gratuluju k průkazce, to je hned člověku hned veseleji a klidněji, ne? Já jsem zvědavá, k Dr. jdu příští pondělí, to budu 9tt+2, jdu taky na krev, tak doufám, že už ji taky dostanu.
No nic, na chviličku mi padla, dneska pospíchám, mám sraz se ségrou a jdeme trochu nákupčit, ne na miminko, ale na sebe. Těhu oblečení si taky nechám na později, protože mě se zatím kalhoty nezmenšily.
Ozvu se až se vrátím domů, zda jsme dobře pochodily.
Klára
Ahojky. Četl jsem Vaše dnešní ranní příspěvky o strachu v prvním trimestru. Možná si říkáte, co tu dělám. Jsem manžel Pavly (Tesali), kterou už jste tady nějakou dobu neviděli.
To, že sem začala „Tesali“ psát byl vlastně můj nápad. Měl jsem pocit, že jí to snad pomůže a uklidní se, když bude debatit s holkama v podobné situaci. Nedávno se jedné z Vás těhotenství pokazilo a to Pavlu natolik rozhodilo, že se začala mnohem více sledovat, na netu pořád hledala nějaké lékařské pojmy a možné problémy, hůř spala, atd.
Nakonec jednoho dne řekla, že „sem“ chodit nemůže, že má pak zmatky v hlavě. Pavla má ze sebou také jedno zamlklé těhu a tak jí docela chápu.
Držím Vám všem palce a věřím, že se za nějaký týden s Tesali opět sejdete. Už abychom dokončili první trimestr a věděli jste, že je vše na dobré cestě.
PS. Pavla nevolnostmi netrpí - v sobotu jsme si dokonce udělali k obědu ovar s křenem. Mimískovi to chutnalo tolik, že si ho „dali“ o víkendu asi 3×. Pupíček nám roste - dnes mi Pavla ukazovala gumičku na knoflíku u džín ![]()
Martine,
Chapu tebe i Pavlu…Preju ji hlavne spoustu klidecku- potrebujeme ho vsechny…Moc ji pozdravuj a pohladte brisko za nas vsechny tady…
Doufam, ze se k nam vrati, az bude ten prvni trimestr za nami a my vsechny se uklidnime a budeme si jen a jen uzivat tehulkovstvi:-)
Mejte se krasne a uzivejte briska,
Zuzka
Martine,
díky za zprávy o Tesali. Jak jsem to začala číst, udělalo se mi zle a začala jsem si myslet, že se i jí přihodilo něco zlého........
To jsem ráda, že je všechno v nejlepším pořádku. Držím Vám palečky, ať se tolik nestrachuje, to mimískovi určitě nepomůže. Pozitivní myšlení pomůže ze všeho nejvíc, o tom jsem přesvědčená. Taky občas mám černé myšlenky, ale ty se snažím rychle zahnat. Když se na to koukneme pohledem našich babiček, vždyť i Ty kolikrát potratily, jen se tolik nesledovaly.
Bohužel moje zkušenosti jsou takové, že strach o dítě tímto pouze začíná, až se narodí a dítko se začne osamostatňovat, strach narůstá a narůstá a myslím, že už nikdy v životě neskončí a my už nikdy nebudeme klidné a bezstarostné jako před tím, než jsme nějaké děti měly. Ale to k životu patří a o to všechno je to krásnější.
Moc ji pozdravuj a už se na ní zase někdy těšíme.
Jana
Díky za pochopení.
PS. já tuto diskuzi sleduji pravidelně a referuji Pavle, co je nového ![]()
že bych uděl metřík i k sobě
![]()
Ahojky všichni, tak se k vám taky přidám. Jsem 7tt+1, takže to vypadá na 29.10
Ve středu jdu k doktorce, tak už tam snad bude srdíčko.
Jejek,
vitame u nas:-))a jsme zvedave (pardon Martine- zvedavi:-)) na dalsi info o tobe:-)
Zuzka
No, jsem teď z Prahy ale předtím z Nového Jičína. Učím puberťáky matiku a fyziku. O mimčo jsme se snažili 3 měsíce a vyšlo to. Teď aby to vydrželo
Ale snad to bude v pohodě. V naší rodině prý žádný potrat nebyl, tak to musím zaklepat.
Jinak je mi už tak 3 týdny blbě. Teď je mi na zvracení, ale za půl hoďky musím jít učit. Tak se rozmýšlím, jestli je nepošlu domů.
Myslíte, že v 7tt+3 už půjde vidět srdíčko?