Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17878
9.3.06 13:29

Zuz,

ja taky slysela jen o 3 hrazenych vysetrenich …

Ale kdyz jsem byla tehu s Fijkem ( u jineho dr. nez ted), tak mi delal ultrazvuk pokazde- mel ho v ordinaci- netusim, jestli je to standart..Jenze zas dlabal na jakekoliv vnitrni vysetreni:-((

Novy dr. ma taky ultrazvuk v ordinaci, tak jsem zvedava- stejne bych ale kolem 20.tt chtela jit na 3D ultrazvuk- sice se plati, ale ta tisicovka me nezabije- jsem schopna ji utratit za blbosti, tak co…

Pohlazeni brisku, Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
9.3.06 13:41

No možná to bude tím, že můj gynekolog v ordinaci UTZ nemá a musel by mně někam posílat…

Mimochodem Zuzi Filípek je krásný jméno - pokud tohle moje těhotenství dobře dopadne a bude to kluk dáme ho taky. Na tom jsme se s manželem dohodli mnohem dřív než se nám vůbec podařilo otěhotnět :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
9.3.06 13:56

Holky,

já si taky myslím, že jsou pouze 3 hrazené a důležité ultrazvuky, ostatní jsou pouze takové kontrolní akce. Moje Dr. má UZ v ordinaci, ale rozhodně ho nedělala při každé návštěvě. Já toho taky nejsem příliš příznivcem, kdesi jsem četla názor, že dříve se dělaly rentgeny miminek, než se zjistilo, že je to pro miminka škodlivé a co když se za pár let ukáže, že ani UZ není úplně bez rizika. Jasně, že v prvních týdnech to uklidní a je to fajn, ale pak už jsou zřetelně slyšet srdeční ozvy, ví se, že mimčo je dobře uložené a není to třeba často kontrolovat. Navíc si myslím, že se UZ narušuje pohoda miminka v bříšku, leze se mu do soukromí. Jestli se nepletu, tak první důležitý UZ je ve 12. týdnu, kdy se kontroluje stáří miminka, šíjové projasnění (takový první test na Downův syndrom), uhnízdění miminka, placenta, atd. Druhý důležitý je ve 20. týdnu, říká se mu i orgánový, konroluje se celková anatomie miminka (je to dlouhé asi 20 minut), jestli srdíčko má 4 části, jestli jsou 2 ledviny atd. atd. Poslední je ve 30. týdnu, kdy je důležité uložení placenty, miminka a hlavně růst miminka. Tady v Anglii se už třeba ani nedělá. To je všechno, co si pamatuji.

K těm knížkám, já jsem dostala krásnou brožuru do zdejší NHS, fakt super, napsáno všechno, přehledně, včetně možností různých příspěvků a potom žádání mateřské dovolené. Kéž by něco takového bylo v ČR, moc se mi to líbí, hodně věcí vyjasní. Chtěla bych o tom všem, v čem je to v VB odlišné napsat deníček, budu v víkendu v deníčku Nika, Adámek a kamarádi, tak můžete nakouknout.

Holky, ještě se chci zeptat, mám takový hlenovitý výtok, bez zápachu, asi 14 dní. Máte to některá taky? Je to normální? Myslím, že by to mohlo být způsobeno tím, jak se tvoří hlenová zátka, ale nejsem si jistá.

Mějte se krásně a pohlaďte bříška. Ještě ke knížkám, určitě dobrý autor je Mudr. Švejcar, byl to vynikající pediatr s mnohaletou zkušeností a jeho názory jsou hodně nadčasové.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
9.3.06 16:14

Jani já měla posledních 14 dní výtok taky, tento týden se to zlepšilo. Říkala jsem to svému doktorovi, ale ten tomu moc nevěnoval pozornost a řekl že je to normální. Nicméně mě opět uklidnila ta má kniha ve které je řečeno: Jaké můžete mít pocity v druhém měsíci těhotenství: zvětšující se nebo nevelký bělavý výtok z pochvy (leukorrhea) Pod tímto názvem si vyhledáš spoustu anglických odkazů, které Ti toho jistě hodně osvětlí… Jinak jsem ještě někde našla, že je to způsobeno zvýšenou sekrecí pohlavních žláz a je to normální projev těhotenství… u někoho prý dokonce trvá výtok po celých 9 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
9.3.06 21:19

Tak vše je OK. Dr. mi sdělil, že je tam jeden živý plod, z toho usuzuji, že už srdíčko asi ťukalo, jsme o den mladší, takže 7tt +5, v pondělí 20.3. mě čeká poradna, kam mám přijít na lačno a to vůbec nevím, jak zvládnu, po ránu mívám největší hlad a když mám hlad, tak je mi špatně, nejspíš asi přespím u našich, mám t o hodně blíž a tak nebudu muset cestovat MHD tak daleko a nebudu vzhůru tak dlouho, no ještě to budu muset promyslet. Jen nemám fotku, než jsem stačila něco říct, Dr. vše vypnul a odebral se ke svému stolu, tak snad příště. Taky jsem slyšela, že pojišťovna hradí jen 3 UTZ, pokud je vše v pořádku.
Knížku jsem si kupovala hlavně kvůli těhotenství a ve Velké knize je opravdu moc pěkně popsaný. Výchova dle knížek mě dost děsí, mám o 10 let bratrance a o 12 let mladšího synovce než jsem já, bratránka vychovávali dle knížek a kolikrát neznal a neuměl věci, které uměl a znal synovec, který je asi o rok a půl mladší než bratránek, takže výchovy dle knížek bojim bojim.

Ještě jsem nepřišla na to, jak změnit metřík, takže je ještě podle PMS ne dle UTZ, snad to brzy vymyslim.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
10.3.06 08:16

Ahoj holky,

Klárko gratuluju, to je super, viď když přijdeš od doktora a víš, že je všechno OK. Mě to vždycky krásně uklidní… :wink:

Jinak ty UTZ všude se o třech píše, takže je asi pojišťovna pravdu hradí jen 3, ale já jsem v 8.tt a 3 už mám za sebou teď. Takže bych byla dokonce těhotenství už bez ultrazvuku…
Můj doktor ho má v ordinaci a dělá mi ho v těhu při úplně každé návštěvě a jinak jen při preventivních prohlídkách jednou za rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
10.3.06 10:10

Leila, je to skutečně super, když člověk ví, že je vše tak, jak má. 3 UTZ hradí standartně pojišťovna pokud těhotenství probíhá bez obtíží, ale ty už jsi před tím měla jedno zamlklé těhu, takže u tebe je to něco jiného.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
10.3.06 10:17

Ahoj holčičky, tak jdu po dlouhé době pozdravit. teď toho bylo na mě moc a tak jsem neměla ani chuť pustit počítač a radši jsem zalehla k tv :oops:
Já mám za sebou dva utz a na další kontrolu a utz jdu až 12tt. Zdá se mi to za dlouho, že vlastně měsíc budu bez „dozoru“, ale asi to je normální :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
10.3.06 14:33

Tak už mám opravený metřík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
10.3.06 14:46

Ahoj holky,

jak tady řešíte ty ultrazvuky, tak máte nárok na 3 UTZ za celý těhotenství, 1. pro zjištění těhotenství, 2. ve 20.tt a poslední ve 30.tt. A pak samozřejmě podle potřeby. Pokud se něco děje, doktor/ka by vám měli udělat UTZ hned. Pak jsou doktoři, kteří dělají UTZ při každé návštěvě v poradně (teda pokud ho mají v ordinaci), což je např. moje doktorka :) . Takže počítám, že z tohohle těhotenství si přinesu min. aspoň 5 fotek :wink: . V prvním těhotenství mi dělali těch ultrazvuků nespočet, protože jsem měla zdravotní problémy a nic jsem nemusela platit, jen jednou fotku u Apolináře ve 30.tt.

Já vim, že se to nedá vydržet, čekat tak dlouho na další UTZ, pokud ho váš doktor nemá v ordinaci. Proto jsem si našla doktorku, která ho tam má. Aby mi ho vždycky mohla udělat. A ona je pečlivka, takže mi ho určitě bude dělat pokaždý :) .

Jinak mě je furt zle, chvíli je to lepší, pak zase hrozný, ale co se dá dělat, nějak to přežít musim. Blbý je to, že mám doma Daníka a musim se o něj postarat, jinak bych byla schopná celý den proležet.

Tak já zas běžím.

Mějte se a opatrujte bříška.
Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
10.3.06 14:47

Ahoj holky,
máme za sebou kontrolu, dvojčátka, na která to původně vypadalo, to nejsou, ale mimísek je v pořádku, tluče mu malinkaté srdíčko! Mám moc velkou radost. Včera jsem začala špinit a už jsem si mylela, že to snad dopadne jako na podzim… Musím sice polehávat a vůbec nemám nic moc dělat, ale to mi určitě problémy dělat nebude :)

Soniku, je mi jedno, jestli budeme mít holčičku nebo chlapečka, mám z prvního manželství páreček a teď s odstupem času vidím, že každý má něco do sebe. S dcerou si víc rozumím v takových těch ženských věcech, ale na syna se můžu zase víc spolehnout. Přítel by asi víc chtěl kluka, ale nakonec se vyjádřil, že je to jedno, protože i holky dnes můžou jezdit závodně rallye…Takže nakonec myslím, že si nervů užiju tak jako tak :?

Tak se všechny opatrujte, jdu si zase lehnout.
Bibi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.3.06 07:56

Ahoj, hezkou sobotu… :D

Bibianko taky gratuluju k srdíčku. :wink:
Já bych se teda si zbláznila kdyby mi měl dělat jen 3 UTZ za celý těhu. Jdu teď ve čtvrtek, tak to bude zase strachu…

Teda holky mě je tak špatně. Přesně jak to psala Jana. Chvíli je to lepší, ale pak zase hrozný. Nemůžu nic moc jíst, na nic nemám chuť a ze všeho je mi špatně… a tím jsem i taková otrávená a chudák manža ten si se mnou teda užívá (občas jsem i protivná)

• Citovat
  • Upravit
16743
11.3.06 08:23

Anonym jsem byla já. Nevšimla jsem si, že nejsem přihlášená… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
11.3.06 11:19

Ahoj holčiny,
zdravím vás všechny při sobotě.
Leilo, vydrž! Po 3. měsíci by se Ti snad už mělo udělat líp. A to že jsi protivná, kdo někdy není? Manža to určitě chápe. Druhá třetina těhot. bývá většinou pohodová, pak už si to začneš užívat! :wink:
Jani, vůbec si neumím představit, že bych do toho všeho motání hlavy a obracení žaludku musela ještě pobíhat kolem malého. Jak to všechno zvládáš? Naše děti jsou 2 roky po sobě, ale nějak si na to 2. těhot. už nepamatuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
11.3.06 11:35

Ahojky,

Bibiano gratuluji k srdíčku, hezky odpočívej, nech se obskakovat a užívej. :P

Klárko, Tobě taky gratuluji k potvrzení miminka, uvidíš, že to všechno zvládneš, já se taky ráno musím najíst, jinak nefunguju.

Jani, ani nevíš, jak Ti rozumím. :! :! :! Já bych kolikrát spala, začnu podřimovat v křesle a Kája hned potřebuje tohle a tamto a já nemám šanci si dáchnout. Připadám si jako totálně neschopná máma, nemám sílu moc uklízet, žehlit, ještě tak uvařím a na hraní s ní mi už fakt síla nezbývá. A nejhorší je, že večer pracuju (sice jenom 3-4 dny v týdnu), ale to mi bývá nejhůř, včera jsem to tu ořvala, naštěstí se mi v práci udělalo líp.

Blbě mi je pořád stejně, nejvíc večer a v noci, když mě malá probudí. Nic nepomáhá, ve čtvrtek jsem v práci měla hlad, tak jsem se ho pokusila zahnat jogurtem a do 5 minut se mi udělalo tak blbě, že jsem to zajídala kyselýma okurkama. No, hrůza, ale ty to naštěstí vrátily do původního stavu.

Mějte se krásně, užijte víkend (já jdu dneska zase do práce :( ) a pohlaďte bříska.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital