Poradna duly
Jana Čurdová
jak tak koukam-Zuzi-Filipek fakt vypada,ze POTREBUJE brasku-na tech sanich vypada jak drak
uznej ze se segrou by se na nich tak dobre neradilo
ale nic-vsak on si zvykne a bude sefovat rad i holcicce-hlavne,ze on
bude ten starsi a dulezity.Dneska jsem se ptala,jestli pritel bude chtit vedet co to bude-rekl,ze asi ne,ale ja to nevydrzim a rict si to necham-a tak mi rekl,ze jak me zna,ze se stejne podreknu-nojono…
uz to tak asi bude.
Gabi,
no jo, potrebuje! ale ja potrebuju
holcicku:-))- prece nebudu mit doma 3 chlapy?
Ja jsem snahy nechat si nerict uplne vzdala:-) ale na druhou stranu- u Filipka mi kazdy tvrdil, ze to bude holka- i podle ultrazvuku a ja jen rikala, ze to bude kluk, aby vsechny nastval:-) a nakoupila jsem modre, zelene oblecky a mela jen jedno ruzove tricenko a jedny ponozky ) co kdyby nahodou):-)))
Z.
Ahoj těhulky, řeknu vám, je to dřina probojovat se přes ratolesti a muže k počítači ![]()
Soniku, gratuluji k UZV, to jekrásné, že jsi viděla už i bijící srdíčko, to člověka hned uklidní… Já jdu v pátek a už teď se bojím, aby vše dopadlo dobře. Už abychom, holky, zdárně došly do konce 3. měsíce.
Naše (pubertální) děti na to, že budeme mít miminko, reagovaly vcelku pozitivně - žádné ťukání na čelo, jako že jsme se na stará kolena zbláznili, dokonce ani neobracely oči v sloup, jak to teď denně předvádí.
Jen syn prohlásil, že teda přebalovat ty h… nebude, ale vozit kočárek, to prý může být dobrá návnada na holky.
Dokonce bych řekla, že se poslední dobou míň perou, tak doufám, že se mi to jen nezdá…
Mám taky Velkou knihu o matce a dítěti, je docela dobrá, a teď jsem kamarádce kupovala nějakou jinou, prý dost dobrou, knížku, ale vážně nejsem schopná si vzpomenout, jak se jmenuje. Asi mi ty hormony zatemňují mozek ( a je to aspoň na co svézt ). Zeptám se jí a dám vědět.
Opatrujte se.
Bibi
Ahojky, teprve se trochu rozkoukávám na stránkách. Zatím to nevím jistě (3 testy //) a v děloze bublinka 6 mm, ale vše se uvidí až za 14 dní (je to hrůza to čekání) tak jenom zatím pokukuji, jestli někdo už není tak nedočkavý jako já - podle poslední MS datum porodu 8.11.
takže zatím jsem nakoukla k Vám říjňátka
doufám, že si tu vyměníme pár zkušeností, tak zatím se mějte pajky
Zdravím těhulky s říjnovým termínem.
Trošku se vám vetřu,těhulka rozhodně nejsem
.
Jani,Zuzko,holky,vy prostě MUSÍTE mít holčičku,kdo to u nás v deníčku má zachraňovat,je to tam samej kluk
.
A navíc,když holčičku chcete,tak ji budete mít a basta fidli
.No jo,ale do října je daleko,kdo to má tak dlouho vydržet,už se těšííííím.
Hanka nakukovatelka a cácorky
Tak já mám taky Velkou knihu a o matce a dítěti, koukla jsem ale jen v jednom knihlupectví a tahle mi přišla nejlepší, řekla bych že povídání je všude dost stejné, ale na téhle se mi líbilo, jak jsou tam udělaný obrázky, v jiných nebyly skoro žádné nebo takové, co se mi nelíbili, tak zvítězila tahle.
Zítra v 15:00 jdu na UTZ, tak doufám, že tam bude to srdíčko bít, jakmile se pak dostanu k PC, což bude asi až večer, tak hned dám vědět.
Klára
Krásné dobré ráno všem. Dnes je mi zase dobře, tak doufám, že to tak zůstane zas až do večera jako včera. Přeji ať i vám je už jen dobře a ať brzy uběhnou ty zbývající týdny do konce 1. trimestru, abychom nemuseli být tak nervózní. Pohlaďte bříška.
Klára
Ahojky holky,
Velkou knihu o matce a dítěti doporučovaly i holčiny v různých diskusích. Tak si nechám od Vás poradit a vyrazím ji koupit. Nemohly byste mi napsat i autora. Je to český autor či překladová publikace? A myslíte si, že je rozumné koupit knihu překladovou? Teda to je otázek, kvůli jedné knížce, já vím, ale je to docela drahá záležitost a nemám chuť po týdnu zjistit, že vlastně ta vedle byla lepší a že tu musím mít taky a s další poroste chuť a já budu muset skoupit celé oddělení
.
Klárko, ve tři na tebe budu myslet. Srdíčko bude bít jako zvon a ty si to určitě moc užiješ! Těším se na zprávy.
MilkaK, koukala jsem, že už jsi našla diskusi Listopad 2006 a holky se tě ujaly. Asi všechny zkušenosti vyměníš s nima
. Držím palce, aby všechno dobře dopadlo!
Bibi, je moc hezké, že tvůj syn bude vozit kočárek a balit na něj holky. To je super přístup
. Určitě i nějakou tu plínku vymění, tedy co mu jiného zbyde
. To si určitě taky přeješ holčičku, co? Zítra budu držet palce.
Zuzko, holčička by byla určitě super, ale s chlapečkem by zase Filípek hrál fotbal a měla bys o zábavu pro oba postaráno
. Je jedno co to bude, hlavně aby to bylo zdravé! když jsi minule vnitřně cítila chlapečka, co cítíš teď?
Jani jak se vlastně povedla oslava narozenin dcerušky? A už jsi byla na té kontrole? Bylo slyšet srdíčko? U nás je to se jmény taky boj. Vůbec nechápu proč je jméno Radovan tak strašné?!? ![]()
Opatrujte se,
pa Soňa
Soniku, tak tu knihu napsala Elizabeth Fenwicková, vydalo ji nakladatelství Perfekt a podílela se na ní společnost Johnson´s baby, tu co mám já, kupovala jsem ji asi před 14 dny. tak na ní píšou, že je to nové zcela přepracované vydání. Vím, že před 4 lety, když byla těhotná švagrová, tak ji tuhle knihu doporučili přímo v poradně, že vše jak se tam popisuje, všechny testy a tak podobně, tak že tak dělají taky, asi i to mě při výběru trochu ovlivnilo, vím, že je to tak i tady nejen tam, kde byla tato kniha napsaná, podle mě je upravená našimi autory, aby to odpovídalo našim poměrům. Večer dám určitě vědět.
Klára
Ahojky,
mně je dnes zase blbě, v noci jsem přemýšlela, jestli na ten záchod budu muset běžet nebo to ustojím, naštěstí jsem to zaspala. Ale manžel má nějakou střevní chřipku, tak to taky může být tím.
K těm knihám. Velká kniha o matce a dítěti asi špatná není, měla jsem jí půjčenou, ale o těhotentví jsem víc čerpala z těch propagačních brožurek od Fixies (Zuzko, mám pocit, že jsem měla všechny 3), nádherná kniha je Tajemství života (s úžasnými fotečkami hlavně z prvního trimestru), pro zajímavost bych doporučila přečíst knihu Nová doba porodní od pana Marka, je to pojato více alternativně, některými názory asi souhlasit nebudete, ale zajímavé to rozhodně je.
Nevím, jak je ve Veké knize dobře popsána péče o dítě, já mám Dítě a já od Penepope Leach, je to výborná kniha, krásně popsaný vývoj dětí od narození do 5 let s psychologickými aspekty, to se mi líbí.
No, posnídala jsem, je mi líp, jdu malou oblíknut, ještě tu lítá v pyžamu a léčí tatínka.
Opatrujte pupíčky, já jdu na kontrolu přístí týden, už se moc těším.
Jana
Připojím se k diskuzi o knížkách. Pořídila jsem si knihu Co čekat v radostném očekávání , je sice bez jakýchkoli ilustrací a fotek, ale zatím je nepostrádám.
Jsem s knížkou velmi spokojená, je tam dopodrobna rozebraný každý měsíc těhotenství a zatím jsem tam našla úplně všechno co jsem hledala - vždycky na sobě něco vypozoruju co mě vyděsí tak letím koukat do knihy a zatím jsem vždy našla odpověď která mne uklidnila.
Teeda, takova debata o knizkach:-))Ale co- je to docela dulezita investice…
Jeste k te Velke knize…- tehotenstvi je tam zpracovano moc hezky, ale pak mi chybi nejak ta doba po..- potrebuju si asi koupit nejakou knihu o vyvoji ditete potom, taky o nemocech a tak. Jani, asi dam na tebe:-)
Soni, ja mam prave pocit, ze to bude holcicka, ale nevim, jestli neni prani otcem myslenky:-))) Vsak je to vlastne jedno:-)
Zatim se mejte,
opatrujte pupicky:-), ja jdu svacit:-)))
Zuzka
Ahoj těhulinky,
tak se zase po dvoudenní pomlce hlásím… včera jsem měla dovču, protože měl manžel narozeniny, tak jsem si myslela, že si uděláme takovou malou soukromou oslavičku.. jenom my tři
A jak myslíte že to dopadlo..... Skoro celý včerejší den jsem prospala s kyblíčkem u postele, žaludek nafouklej jako kdybych snědla guláš s dvaceti… No, oslava k pohledání… Manžela zase bolela záda, chudák chodil po bytě jako Quasimodo… no prostě dvojka k pohledání.. ![]()
K těm knížkám… Já jsem zdědila po ségře starou knížku „Velká kniha o matce a dítěti“, ale určitě to není ta, o které jste psaly… V téhle se ještě doporučují do porodnice mince do telefonního přístroje..
)))) No, trošku si to budu muset přemodernizovat, ale jinak podstata je určitě stejná.. ![]()
Soníku, moc ti gratuluji k nádhernému ultrazvuku, fotečkám a zítřejší těhuprůkazce.. Holky, já už chci taky…
Už to zase vidím za 14 dní…doktor mi řekne: všechno je normální, sestřička Vás objedná zase na další utz… nashledanou… (bez fotky, bez srdíčka, bez průkazky)… a zase budu v čekárně potom koukat jako péro z gauče…
Soníku a co pejsánek????
Klárko, držím ti moc moc moc moc moc moc palečky na dnešek, určitě bude všechno Ok, hlavně nás moc nenapínej a napiš, jo?
Zatím pa pa, jdu vytvářet hodnoty (no to bude zase něco)
A.
Holky chtěla jsem se zeptat jak často Vás posílá/dělá doktor UTZ?
Mám informaci, že pojišťovny hradí pouze tři UTZ vyšetření při standardním průběhu těhotenství.
Já zatím absolvovala dva vaginální UTZ U Apolináře a to z toho důvodu mého krvácení při hematomu, když mi u druhého zjistili že se hematom vstřebal a plod se v pořádku vyvíjí tak mne vrátili do péče mého gynekologa.
Ten si mne sice zve na kontroly každých 14 dní a já už jsem skoro měsíc doma, ale UTZ mi neudělal, posílá mne až ve 12 týdnu na vyšetření screening + UTZ do GENNETU, což odpovídá tomu co se uvádí o těch třech UTZ.
Tak by mne zajímalo jak jste na tom vy…
Omlouvám se, poslední příspěvek je ode mne - nevšimla jsem si že nejsem přihlášená.