Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoooj!
taky se hlasim ke spavcum.-) spala jsem vcera odpolko asi 2 hodky a pak od osmi i s Filipkem do sedmi do rana:-)))a jeste bych chvilku snesla:-)))
Vcera jsem v praci snedla bagetu s majonezou- jejku, mne bylo tak strasne zle…Fuuuj, uz nechci bagety ani videt:-(
Jdu neco delat , jo, mimochodem, taky jsem ucitelka:-))
Zatim papa, Zuzka
Kláro, kočárkárna dole je - naštěstí. Takže kočárek bude dole, nahoru bych ho opravdu nevytáhla
. Já to nebrala tak, že si stěžuješ, jen jsem tě chtěla přesvědčit, že může být i hůř
. Důležitý je že bydlíme sami a ne u rodičů - za tu cenu něco vydržím ![]()
Zdravím všechny medvědy brtníky
![]()
ahoj holky tochu vám závidím jak tady čtu všechny jste byly a docela často chodíte na ultrazvuk. Ja přesto že jsem svého gynekologa prosila at mě pošle dříve že se bojím jestli je vše ok tak mi rekl že nemůže, poněvadž by to musel zaplatit ze svýho.8ch jo takže musim počkat do 23.3. kdy konečně jdu na 12 týdnu. Nevim čim to je ale jsem vystrašená z každého píchnutí, doma mám už 2 raubíře a tohle zažívám poprvé. Měla jsem strach vždycky ale ted je to až hrozný. Mějte se holkya držim palečky. Jo a mymochodem píšete že ještě nemáte průkazky nevim jak to chodí u vás ale tady v české lípě ji dostávámě hned já ji dostala hned při první návštěvě s podezřením na těhotenství. Tak papa pohlazení posílám všem bříškům. Jana
Tak alespoň že tak, prorože kdyby jste to vše museli tahat, tak by asi za chvíli stávkovali záda. My bohužel sami nebydlíme, bydlíme s tchánovci, občas je to pohoda, ale dost často, pro mě , i dost náročný, ale nějak to zvládnem, už jsme to vydrželi 4 roky, tak to těch 8 ještě taky vydržíme, pak by se měli přestěhovat na chatu, snad to vyjde.
Jani, určitě je vše v pořádku, asi záleží na Dr., já byla na UTZ v 7tt+5 a nečekám, že bych na další šla v 12tt, jak uvádějí tabulky, prostě jen můj Dr. ten UTZ posunul o něco dřív a mě teď nejspíš čeká až v tom 20tt. S průkazkou je to taky všude jinak, kamarádka z Neratovic ji taky dostala hned, někde ji daji po UTZ s bijícím srdíčkem, jinde až po 12tt.
Klára
Jani, ja myslim, ze pokud se bojis, tak pro klid dusicky bych na ten ultrazvuk sla… U nas chce Dr. za ultrazvuk navic 200,–, coz neni moc…Ale netusim, jake ceny jsou jinde:-)
Holky, tak uz resite kocarky? Ja se byla v sobotu kouknout v Polsku- mam dobrou zkusenost s kocarky odtamtud:-) a byla jsem prekvapena, jak je ted delaji mrnave- uzke a kratke- nedokazu si predstavit, ajk bych do nej nacpala pulrocni ditko ve fusaku) treba za rok v breznu)
No uvidime, jaky nakonec vyberu…:-)
Zatim papa, Zuzka
Ahojky,
Jani, nic si z toho nedělej, já jdu na UZ taky až 28.3., holt se nedá nic dělat, uvidíš, že miminka budou v pohodě. Já si vždycky říkám, kolik lidí to vydrželo tak dlouho bez UZ, tak to přeci vydržíme taky, ne?
Zuzko, prosím, až budeš mít chvilku, napiš více o těch testech v prvním trimestru. Šíjové projasnění mi Dr. měřila i u Káji, ale nic víc mi nenabízela.
Mějte se všichni krásně a pohlaďte bříška.
Jana
Tak to je to tady jako na srazu učitelek. To nevím, co bude školství od září bez nás dělat? Já jsem teda ráda, že budu mít od kluků pokoj ![]()
K tomu břicho bolu. Mě je taky nejvíc blbě před spaním. Žádné ranní nevolnosti. Čím později odpoledne, tím hůř.
Teda holky, jestli jste navíc češtinářky, tak budu muset ty svý romány číst ne dvakrát, ale pětkrát a budu se muset za ty překlepy stydět ještě víc než do teďka. Školství a těhotenství zdar!
Jejek, když učíš matiku a fyziku hlavně samé kluky, tak to jsi někde na strojárně nebo nějaké elektro průmyslovce, ne?
Soníku, taky se občs vyděsím, co jsem to napsla, ale holky nám to snad odpustí, Jejek češtinu neučí, Bibiana má prvňáčky, tak je na chyby zvyklá, jen nevím, kdo je te třetí učitelka a co učí, začíná se u mě objevovat těhu-demence.
Klára
Klaro, uhádlas, učím na průmce na Smíchově. Dnes do 16.05, tak už jen 10 min. Ale mám teď odpoledne laboratoře, tak jim dám práci a sama mám (skoro) klid.
Ale už se těším na mateřskou, konečně budu mít klid.
Jo, a taky jsem Pražačka ročník 1980, takže další schoda s tebou.
Jo a ne schoda ale shoda a navíc o jeden rok vedle. Jsem prostě popletená matikářka.
Holky teď jsem se fakt příšerně lekla. Kluci mi ukazovali takovou srandičku na počítači a já z toho měla málem infarkt. Tak snad se to na mimi neprojeví. Asi bych fakt měla zůstat doma.........
Jani jsme na tom stejně špatně s tím ultrazvukem.. taky nedočkavě čekám na 12tt, naposledy jsem ho měla v 7tt a těch pět týdnů čekání pro mne je nepředstavitelně krutě dlouhých…
Zítra jdu odevzdat krev do GENNETU, je to první část prvního screeningu který by měl být proveden v první trimestru, telefonicky mi sdělili, že druhou část tvoří důkladné vyšetření plodu ultrazvukem a to právě v onom 12 - 13tt.
Zatím jsem nezaznamenala, že by se o tom některá z Vás více rozepisovala, to tam posílá doktor jen mne? No nicméně jsem za to ráda, ale bude to další děšivé čekání na výsledky jestli nenaašli známky nějakých vývojových vad atd.
Já jsem taky ze školství. Můžu Vám tu dělat ředitele ![]()
PS. Tesali Vás pozdravuje
Jejek, mě to tak napadlo, protože jsem takovou průmku taky studovala a holek by tam člověk napočítal jen skutečně málo, ve většině tříd nebyly, tak jsem si to spojila, kluci, matika fyzika a bylo jasno. Já jsem po průmce nastoupila rovnou do práce do oboru a jsem za to ráda, práce mě baví, tak nelituji toho, že jsem se ve 14 pro to rozhodla. Prahu máme stejnou a ten jeden rok už se v našem věku ztratí, u dětiček je to o něšem jiném.
Zuz, já zatím byla u Dr. jen na krvi kvůli potvrzení těhu a pak zvlášť na UTZ, první KO v poradně mě čeká v pondělí, kde mi krev budou brát, tak jsem zvědavá, zda mě bude hnát ještě někam jinam nebo si vše obstará ve své ordinaci.
Jsem už docela hotová, tak to půjdu zalomit, protože budík ve 3:40 fakt šíleně nenávidím.
Klára