Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holcicky
tak zas po dvou dnech-Klarko-ja vim jake to je-taky jsem mela tyhle problemy a taky jsem hned letela na pohotovost-dokonce dvakrat-a taky jsem na Utrogestanu-takze neboj-bude to vsechno OK.Co tem prckum u nas v briskach chybi-no ne??Akorat dneska toho nejak mam plne zuby-rano jsem se chytla s tchyni-takze to proste vyresim tak,ze tam nebudu jezdit a hotovo.Protoze nemam naladu na to,aby me a mimiska takhle tocila.Desne se nam do vseho montuje a tak vubec-kupujeme byt,taze je pro ni aktualni tohle tema,ale uz mi i stacila kecat do toho,ze proc bych mela pouzivat papirove pliny-kdyz jsou prece tak drahe a dalsich par veci
takze ted proste koncim s navstevami a je to.Ja vim,ze nejsem jedina,ale musim si malinko postezovat.
Jinak vsem gratuluju ke krasnym uspesnym kontrolam a jeste jednou-Klarko neboj ![]()
Pohladte si pupicky a budte vsecny v pohode-A Martine Ty jdi hladit taky ![]()
Gabinko, už jsem v pohodě, od té doby nešpiním, Dr. mě uklidnil. Holt budu nějakou dobu zobat prášky, nejsem v tom sama, co bych pro toho drobečka v bříšku neudělala. Asi jak mě to ráno vyděsilo, tak jsem strašně unavená a vnitřně se hrozně klepu, odpoledne jsem chvíli spala, pak asi dvě hoďky fungovala v pohodě a teď uvažuju o tom, že si připravím věci do práce, umeju se, zalezu k TV a když usnu, tak usnu. Zítra už to snad bude lepší.
Pohlaďme pupíky, Martine ty ne svůj, ale Tesali, povězme miminkům pohádku.
Klára
Ahojky,
Darinko, vítáme Tě.
Klárko a Leilo, gratulujeme k pozitivním výsledkům u dr. Určitě bude všechno v pořádku.
K těm termínům porodu. Já jsem měla s Kájou nejvíc posunutý termín podle UTZ na 14. února, dle MS to bylo 21. února a narodila se 28. února. To znamená, že všechno je pouze orientační a dítko se narodí, kdy se mu bude chtít a nikoho se nebude ptát. ![]()
Já jsem dneska po kontrole, dělohu mi Midwife nahmátla, všechny testy z krve, co jsou zatím hotové jsou v pořádku a zbytek teprve bude. Jen tlak jsem měla hodně nízký 98/56, ale nikdo to nekomentoval. A to už jsem jedno kafe měla v sobě.
Aspoň mi je jasné, proč tu občas lezu po čtyřech.
Mějte se krásně.
Jana
To víte, že pupíček pohladím. Dávávám na něj před spaním pusinku ![]()
U nás je v posledních dnech klid. Tesali (Pavla) zrovna už asi hodinku a půl tvrdě spí. Dělali jsme si krupicovou kaši (mňam). Asi i tím, že je přes měsíc na neschopence, má se náš mimísek jak v bavlnce. Nic mu nechybí. Nevolnosti se vůbec nekonaly a nedávné špinění kvůli čípku ustalo a tak už je Pavla v klídku. Na kontrolu jedeme 28.3. a tak uvidíme.
Zatím jsme měli pokaždé štěstí, že toner na UTZ nedošel a tak máme už 2 fotečky. DR. říkal, že při dalším už bude ukazovat ručičky, nožičky, atd.
Pomalu už na nás jdou chutě nakupovat. Zatím se ale držíme. Už jsme koukali na přebalovák (jak to vůbec vypadá) - ten budeme s tchánem pak vyrábět. Já jsem na internetu okukoval kočárky. Jsem takový ten muž praktik. Pokud chci něco koupit (je fuk, zda je to auto, Tv, mobil, …), musím se seznámit se současnými trendy, možnostmi, atd, abych koupil to nej. Pavlí chce kočárek nový a tak mohu zkoumat ![]()
Mějte se hezky a hlavně bezstresově.
Martin a Tesali (Pavla)
PS. Musím se kouknout na nějaký starý příspěvek Tesali, jak to vypadá na metříku. Nějak ztrácím přehled - abych nakonec nezmeškal porod
To by byl průšvih ![]()
EDIT: 10+2, to je ale fičák
Letadlo, jsem ráda, že je vše v pořádku. V termínu se rodí jen 5% dětí, to už samo ukazuje, jak je to datum hodně orientační.
Martine, no ty jsi prostě zlatíčko. Jsem ráda, že Tesali už je taky bez potíží, hned je člověku veseleji, co? V tom nakupování jsme na tom podobně, taky si vše musím zjistit, pak si ujasním, co od toho daného výrobku očekávám a pak hledám akový, aby splňoval mé požadavky a aby i cena byla tak nějak nepřemrštěná, můj manža tedy výběr většinou nechává na mně, pokud jde o věci do domácnosti, i když většinu využíváme tak na stejno.
Klára
Klarko-ta unava muze byt i po tech pilulich-je to jeden z castych nezadoucich ucinku-ja je zobu 4× denne takze jsem KO skoro porad.co takhle do seznamku pridat i povolani-je tu koukam spousta ucitelek,ale co ostatni??Jezis-ja bych na ucitelovani asi nemela
tak my jdem neco snist a zas asi na chvilku do postele.Papapa
Ahoj holčiny! Teda já jsem z listopadu 2006, ale zašla jsem se k vám mrknout, jak to u Vás vypadá, protože podle PM by mi to taky vycházelo na 29.10. nicméně já vím, kdy naše radůstka vznikla, takže jsem vymyslela, že přesnější bude listopad. Teda musim říct, že mě naprosto nadchl Martin!!! My u nás žádnýho chlapa nemáme a myslím, že ani ten můj by nebyl schopen takhle krásně fungovat na těchhle stránkách…Jen tak dál…
Nicméně pusinku na pupíček dostávám taky!
Tak ať se Vám daří, všechno je v pořádku a HLAĎTE PUPÍČKY…
Bee z letošních listopaďátek. ![]()
Leilo a Klaro, jsem ráda, že je vše tak jak má být. Už jsem chtěla jít spát, ale nedalo mi to a musela jsem se podívat, jak jste dopadly. Mám radost, fakt!!
Přeji dobrou noc a sladké sny Vám všem a mimi taky ![]()
Dobrá ráno,
tak jsem se konečně dočkala, pátek huráá. A celý víkend budu spát! To počasí k tomu uplně svádí. Myslíte si, že někdy bude jaro? Já se začínám obávat, že se zima přehoupne do krátkého podzimu a hned zase začne zima. A to už jsem na zahrádce koukala na vykvetlé sněženky a rašící krokusy, které jsou teď pod 20 cm sněhu. Manža vymyslel, že o víkendu budeme přivolávat jaro a budeme opékat buřty, tak doufám, že to pomůže. Už se na ně těším, mlask. Nevolnosti trochu ustupují, tak zase začínám být rozežraná
.
Jo a k mé práci (at o sobě něco víme, ne), pracuju jako redaktorka (ne příliš známého
) odborného časopisu, který vydáváme v angličtině a trochu přicmrdávám do univerzitních novin. Když jsem byla naposledy na tiskovce s nově zvoleným rektorem, tak to bylo se snídaní. Nahnali nás do sklepních prostorů, kde bylo asi 50 lidí, spousta „vůní“ z různých dobrot a žádný! kyslík. Tyjo, to byl fičák. Měla jsem dost co dělat abych udržela všechno tam kde to má být
.
Klaro, po Utrogestanu je únava umrtvující, já ho podle momentální situace občas beru spodem
. Prosím, o aktualizaci údaje v seznámku, další UTZ kontrola 29.3., děkuju.
Darinko, gratuluji a vítám!
Gabi, vše určitě bude v pořádku. Držím palce. Vítej do Utro. klubu
.
Jani, ten tlak máš opravdu velmi nízký. Já mít takový tlak, tak neustále omdlévám. Je super, že je vše v pořádku!
Martine, koukám, že nám tě sousedky závidí
, jo taky máme něco extra! Pozdravuj Pavlu.
pa Soňa
Ahoj holčiny i Martine
,
tak mne můj dr. konečně po měsíci uschopnil a sláva mám těhotenskou kartičku!
No je to taková skládačka, teď sedím v práci a tak si jí nemůžu pořádně prohlédnout - chci ještě s tím sdělením ještě nějakou chvíli počkat…
Bohužel mé obavy z možnosti zamlklého těhotenství přetrvávají a dr. bohužel je se mnou ani trochu nesdílí. Doporučil mi nic nečíst a vůbec se tím nezabývat… Tak uvidím až toho 29.3. na kontrolním ultrazvuku.
Odevzdala jsem dnes moč a čtyři skleničky krve a na další kontrolu mne pozval za tři neděle, ale nějaká poradna o které tady píšete se tedy nekoná, až se mi skoro zdá že ho všemi možnými všetečnými otázkami a obavami otravuju…
Mějte se pěkně a ať miminka hezky rostou. Z.
Ahojky holky,
moje Dr. říká, že když je mamince zle, tak to je většinou pěkné zdravé miminko a těhotenstí vydrží bez problému. Asi mi to řekla jen aby mě uklidnila, ale já ji věřím ![]()
No, stejně mám trochu strach, ale ten mě už neupustí nikdy a až se mimi narodí, tak to bude ještě horší.
Koukam, ze je tady hromada ucitelek:) Kdyz jsem u toho zamestnani, ja jsem projektant ![]()
Vcera to vypadalo, ze jsou nevolnosti na ustutpu,jenze dneska ..
Zacinam mit obavy, jestli nahodou nemam podrazdeny zlucnik(mame to v rodine,a sestrenice hned po porodu musela na operaci,jak ji bylo zle). Nevite nektera jak se zlucnik projevuje,krom teda zvraceni? Me je neustale hrozne tezko,jako bych mela na zaludku kamen,a kdyz zacnu mit hlad,je to jeste horsi:(
Jejek: Tak to je od lekraky hezke,v tom pripade budeme mit nadherna zdrava miminka vsechny, nebot je nam vsem porad zle ![]()
Ahoj holky,
Zuzaa , já mám úplně stejný problém. Já teda nezvracím, ale pořád mě tak jakoby tlačí žaludek (nebo něcoú, jak jsi psala, mám pocit, že tam mám kámen. Je to hrozně nepříjemné. I když usínám, tak si musím lehnout do takové polohy, aby mě to tam tlačilo co nejmíň. A shladem je to stejné, taky je to ještě horší. Už fakt nevím, co mám dělat. Navíc se mi zhoršilo vnímání všech vůní a pachů, vadí mi třeba i vůně sprchového gelu…Musím se na to zeptat ve středu na kontrole. Ale myslím, že mi stejně řknou, že je to normální…
Ahoj,
tak máme po kontrole, mimísek je v pořádku! Už se mu (jí) tvoří pupeční šňůra a je jednou tak velký (velká) než minulý týden.
Dost se mi ulevilo, i když vyhráno ještě nemáme. Protože pořád špiním a neví se proč, musím ležet a kdyby to do út nepřešlo, budu muset asi do nemocnice. No ale hlavně, že miminko je v pohodě.
Můj drahý polovička dnes čaroval v kuchyni, osvědčil se, takže bude muset i přes víkend.
Není to špatné nechat se obskakovat, ale dlouho to asi nevydržím…
Zuz, gratuluji k průkazce. když tvůj dr. říká, že je vše v pořádku, tak určitě je, neboj.
Tak se všechny pěkně opatrujte.
Bibi
capinko ja taky nezvracim, zvracela jsem jen jednou, a to se mi pak udelalo dobre na cely den. Takze si nekdy myslim, ze me telo trapi schvalne, protoze se morduju nad umyvadlem a stejne nezvracim, takze se dal trapim
S usinanim to mam stejne, porad me to strasne tlaci, usinam vselijak pokroucena. No holt musime bojovat ![]()