Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mimmina
20.3.06 09:19

Ahoj Jejek,

to, že se musíš takhle nervovat ve škole, Ti vůbec nezávidím. Já jsem se hned na začátku domluvila s doktorem, abych mohla zůstat doma. Pracuji totiž v jedné nejmenované telekomunikační společnosti a jsou to šílený nervy. Každý den musíš přijmout kolem stovky většinou naštvaných zákazníků, kteří mají nějaký problém a je jim jedno, že Ti je zrovna blbě a jseš unavená. Navíc, na sále nás sedí kolem čtyř set zaměstnanců a každou chvíli tam řádí nějaké nemoci.
Ale ono je to v podstatě jedno, protože můj přítel tam také pracuje a chytla jsem před týdnem od něj nějaké nachlazení a rýmu. Ale na druhou stranu to mělo jednu velkou výhodu! Veškeré pachy, po kterých se mi zvedal žaludek, jsem najednou necítila a bylo mi po této stránce lépe.

Tak zatím pa a držím palečky, ať to v té škole nějak v pohodě zvládneš.

mimMína

""http://bd.lilypie.com/dVuSp1/.png:http://bd.lilypie.com/dVuSp1/.png

• Citovat
  • Upravit
7461
20.3.06 09:28

Ahoj holky,
tak já jsem zatím nepřibrala vůbec nic, naopak jsem někdy v 8. týdnu 2 kg zhubla a na té váze se pořád držím. Ale myslím, že v prvních 3 měsících se ani moc přibírat nemá. Ale bříško už mám, musela jsem si koupit větší gatě, ale u mě to bude asi těmi dvojčátky. :wink:
Ve středu jdu na kontrolu, tak doufám, že všechno bude dobré.
Co se týče sexu, tak už dlouho chuť nemám, ale doufám, že se to už konečně zlepší. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
20.3.06 12:29
Mimmina píše:
Ahoj Martine,
to Tě tedy obdivuju! Můj přítel mi sice také pomáhá, ale aby se mnou těhotenství takhle prožíval, to určitě ne. Jistě také budeš chtít být i při porodu, je to tak?
Pa, mimMína

To není co obdivovat. Jednoduše řečeno - těším se, strašně moc. O těhu jsme se snažili po první zamklém asi 2 roky. Běhali jsme po doktorech (hlavně Pavla) a stresovali jsme se. Teď to konečně vyšlo a tak si to užívám.
Na porod se samozřejmě chystám. Chci být u mimískovo prvních sekund.

Mé příspěvky ve fóru berte jako zpestření a odreagování. Možná je lepší se zde pobavit o „hloupostech“ než se šokovat a stresovat svými problémy. Výhodou i obrovskou nevýhodou této diskuze je skutečnost, že jste na tom podobně. Pokud máte nějaké super pocity či zážitky, může je mít některá jiná z „října 2006“. Pokud ale má některá problémy či se všechno pokazí, vnímáte to díky fóru podobně, jako by se to stalo Vám.

Už to dlouho trvat nebude a pravděpodobnost, že zde budete všechny v říjnu psát centimetry a kilogramy, se přiblíží jistotě. Držím tedy palečky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
20.3.06 13:19

Tak koukam -jeste,ze mame Martina-teda jeste ze ho ma Pavla…je to opravdu prijemne zpestreni a jak jsem videla,tak nam ho sousedky zavidi :D Dneska jsem byla na kontrole a mimisek meri 2.5 cm-coz je faaakt dost na to ze pred 14 dni meril 5.5mm.Akorat ma zas Utrogestan vypadek,takze jsem obvolala vsechny zname-delam v lekarne- a nakonec ho sehnala-ale byla to prace-uf…ale mam pocit,ze uz v Liberci neni ani kus-ale ted mam zasobu na tri ydny a ak se treba zas objevi.Jo-a mimisek se protahoval-chi-byl legracni-a protoze tam byl se mnou pritel a dozadoval se dalsi fotky-uz treti-dava si je na pozadi do pocitace :D tak nam doktor dal dve abychom se o ne nepoprali :) a kdyz jsem rekla ze je samozrejme zaplatim,tak rekl,ze mu staci,kdyz se na nej hezky usmejuje- fajn,ze se nemusim nervovat jeste kvuli doktorovi.A 6.4.si jdu pro prukazku-huraaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!No nic…a za dva dny potom na screening.Takze zatim vse OK.Nekdo ady psal,ze je nastydly-v prvnich trech mesicich se vyyyyjimecne muze acylpyrin ale fakt kdyz je to akutni a stejne bych radsi vzdycky vyrozumela lekare-jinak samozrejme zalezt do postele,teple cajicky,jitrocelovy sirup,kdyz je kasel,Septisan,kdyz boli v krku a hlavne-a to je faaakt dulezite-hladit brisko :D tak zatim pa a drzim vsem palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mimmina
20.3.06 13:53

Ahoj Gabinko,

děkuji za informaci s tím Acylpyrinem. Za celou dobu, co jsem měla zvýšené teploty (ale pouze do 37,5 °C), jsem spolkla pouze 1 prášek Acylpyrinu a 2 prášky Paralenu, tak snad to mimískovi neublíží. Jinak, dívala jsem se, že jsi stejný ročník narození jako já, taky 1976. Toto miminko bude Tvé první nebo už máš doma nějaké děti? Také jsem překvapena, jak přesně už víš velikost Tvého miminka. Můj doktor mi sice také vytiskl (již podruhé) fotky z ultrazvuku, ale velikost mi nesdělil a já to samozřejmě z těch fotek nepoznám. Jo, a můj přítel si mimi také vystavil v práci do rámečku, ačkoli tvrdí, že to vypadá jako snímek z meteosatu.
Jinak, holky, poraďte mi. Myslíte, že je vhodný jezdit na kole? Už se totiž nemůžu dočkat, až se trochu oteplí a vyrazím na kole do přírody.

Tak zatim pa, mimMína

http://tickers.TickerFactory.com/…b0e/preg.png

• Citovat
  • Upravit
7461
20.3.06 14:10

Mimmi, co se týče velikosti miminka, DR to zjistí, když na UTZ označí křížkem kraje mimíska, pak se ti na fotečce objeví i velikost, předpokládané datum porodu a kolikátý týden těhu jsi. Jinak to z toho nevyčteš.Tak příště řekni pani doktorce. :wink:
Co se týče kola, myslím, že hodně záleží na zdravotním stavu, pokud je vše v pohodě, tak by to snad vadit nemělo. jen pozor na pády!!! Ale třeba moje kamarádka problémy neměla astejně jí kolo nedoporučili. Takže bych se na to radši zeptala u DR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
20.3.06 14:11

Ahojky holky,
já vám tak závidím ty fotečky, moje Dr. má špatnou tiskárnu. Ach jo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
20.3.06 14:14

Jeji , a to nemůžeš jít na UTZ někam jinam? Myslím, že kdyby jsi se zeptala u své DR, tak by ti doporučila, kam si zajít. Pokud vím, tak jsi psala, že DR ani nemá v plánu kupovat novou, tak to by byla škoda nemít ani jednu fotečku…No ne? Já už mám 2 a doufám, že ve středu mi dají další! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
20.3.06 15:07

Capinko,
chci přejít jinam, ale platí se tam 3800Kč za celou dobu těhotenství. Prý je to tam super. Mají tam moderní přístroje a tak. Ale příjde mi to dost peněz. I když na druhou stranu, bylo by o mě výborně postaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
20.3.06 15:18

Mimmi, já taky četla, že se kolo nedoporučuje.
Jo a mi taky Dr. neřekla, jak je mimi velké, prý to UTZ ještě nezměří, odpovídá to 8 tt. Tohle mě dost překvapilo a došla jsem k závěru, že má Dr. starý UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
20.3.06 15:49

Jeji , já jsem v Praze v Gynfemu (Praha 10), jsou tam super doktoři, UTZ v ordinaci, vše nové a neplatím nic! Jen za fotku z UTZ (50 kč) a když použijí jednorázové zrcadlo (50 Kč). Jsem tam moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
20.3.06 16:05

A nemají tam plno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
20.3.06 16:10

Já tam taky chodím teprve od února, měnila jsem doktora a vzali mě bez problémů. Tady je link na jejich stránky, kde je telefonní číslo, kdyby ses chtěla objdenat.:)
 www.gynfem.cz

Kdyby jsi tam volala, tak dej vědět, jak jsi dopadla. Já chodím k DR. Macuchové, ale je tam víc doktorů. Dokonce se mě při objednání ptali, jestli chci doktorku nebo doktora…jsou tam fakt hodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
20.3.06 16:16

Capinko, díky zkusím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mimmina
20.3.06 16:47

Ahoj holky, Jejek a Capinko,

já jsem původně chodila k jedné Dr., která měla super vybavení, ale kolikrát mě zklamala. Jednou nerozpoznala zánět moč. měchýře a nechala mě týden trápit z bolestmam, až jsem jí sama přinesla ranní moč na rozbor a pak samozřejmě po jasné diagnoze mě nadopovala antibiotikama. Pořád mě straší cytologií, ale nikdy mi neřekne nic konkrétního a je dost hrubá. Když jsem k ní celá nadšená přišla v 5 tt s tím, že jsem nejspíš těhotná a chtěla jí ukázat mou sbírku 8 pozitivních těh. testů, vůbec jí to nezajímalo, provedla mi vyšetření a po třech měsících opět cytologii (byla jsem naposledy před vánoci). Pak teprve mi udělala ultrazvuk, ale ještě tam nic neviděla a proto mi naférovku sdělila, že asi těhotná nejsem, že to asi o víkendu dostanu a ty čárky na testech mohou být dány tím, že se mi blíží menstruace. Ještě mě pak poslala na WC, abych předala sestře moč a druhý den si zavolala na výsledky. Ale protože už bylo odpoledne a já si v čekárně již 2× odskočila, takže moč musela být hodně zředěná. Od doktorky jsem pak odcházela dost zklamaná. Když jsem pak druhý den volala na výsledky, dopadly negativně a pokud bych to prý nedostala do pondělka, mám přijít na krev. Samozřejmě, že nic a tak jsem se vydala na krev, která pak dopadla 100% pozitivně. Na ultrazvuk jsem se měla dostavit v týdnu od 27.2.06, takže v pondělí 27.2. jsem setře volala a ptala se jestli mohu v týdnu dorazit. řekla mi, že Dr. je tam celý týden. Ve čtvrtek jsem měla v práci volno a tak se mi to akorát hodilo. Ale jakmile jsem přišla k ordinaci, zarazila mě cedulka na dveřích, kde bylo psáno, že Dr. má ve čtvrtek a pátek dovolenou a že jí zastupuje jíný DR. Tak to mě už namíchlo neskutečně. Řekla jsem si, že takový přístup už trpět nebudu. Zašla jsem si k tomu panu doktorovi, který byl neuvěřitelně přátelský a ačkoli nemá takové super vybavení jako výše uvedená DR., jeho přístup a praxe jsou úplně milionové a jsem moc ráda, že jsem k tomuto panu doktorovi přesedlala.

Takže maminy, měj te se fajn a hýčkejte sebe i miminka

mimMína

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital