Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
20.3.06 17:05

Ahojky,

mimMíno, to je dobře, že jsi změnila lékaře. Hezký přístup je vždycky důležitější než perfektní vybavení. Moje Dr. v ČR (to jsou děsný zkratky) je skvělá ženská a naštěstí vybavení ordinace je taky perfektní. Jsem za ní moc ráda, naposledy mi poradila po telefonu.

Ve čtvrtek mě mírně rozhodila Midwife, která na můj dotaz, jestli se na UZ měří nuchální projasnění odpověděla, že ne, že první UZ je jen proto, aby se zjistil termín porodu a počet miminek. Ale z brožury jsem nabyla dojmu, že se normálně měří. Prý bych musela na privátní test (pochopitelně platit) do Newcastle. Pavel navrhoval, že pokud to potřebujeme, tak pojedeme. Konzultovala jsem to se svou Mudr. v Čechách, říkala, že u nás to stejně polovina doktorů neměří, protože to neumí a pokud mi udělají tripple testy v 16. týdnu, vykašlala by se na to. Prý se stejně v Čechách za podstatné berou právě výsledky tripple testů. Ale stejně se příští týden toho, kdo mi bude dělat UZ zeptám, jestli by mi to nemohl změřit, jen tak pro klid na duši.

Ke kolu. Vím, že někde se dopuručuje právě jako pohyb při kterém nejsou tolik namáhány klouby kvůli zvyšující se váze. Někde se nedoporučuje, právě kvůli riziku pádů a natřásání. S Karolínkou jsem jezdila do takového 25. tt (byl listopad), dokonce jsem zpočátku přemýšlela, jestli nemám do poradny jezdit na kole, ale nechtěla jsem Mudr. dráždit (je děsně opatrná). Pouze jsem se nadlehčovala na kostkách a při přejezdu nerovností. Teď už jezdím zase, ač po havárce (na kole), občas bolí záda, ale na cestu do práce je to nejlepší. Já si myslím, že opatrně můžeš.

Jejek, tak si nech fotečky vypálit na CD nedo disketu a můžete si je vytisknout kde chcete. To by určitě mělo jít.

K lékům. Pokud vím, tak Paralen je celou dobu těhotenství a kojení neškodný a klidně se může užívat, naopak acylpyrin je právě pro těhule absolutně nevhodný. Nedávno jsem o tom četla i v poradně Dr. Kouckého na porodnice.cz.

Já se zatím cítím lépe, nevolnosti přicházejí až kolem 8.30 večer. Nic moc, ale už se to dá snést. A za týden mám UZ, už se moc těším. Váhu netuším, tady ji nemám a midwife mě nevážila. Ale podle kalhot bříško roste.

Jak jste se tu bavili o povolání, tak já jsem původně asistentka v oddělení zahraničního obchodu jedné firmy v ČR. V Anglii jsem counter assistant ve fish and chips.

Mějte se krásně a pohlaďte pupíčky.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
20.3.06 19:44

Složky v acylpirinu mění srážlivost krve. Vím to v souvislosti s krvácením z nosu - bráchovi to v dětství dělalo problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
20.3.06 20:11

ahoj tehulky,

tak i ja po navsteve na gynekologii se chci podelit o svoji radost…Capinko vid ze je normalni, ze jsi nejdriv v soku?
my jsme zjistili, ze jsem tehotna na Valentyna! moc krasny vecer a dnes po vysetreni i dvojity sok.....pani doktorka si nejdriv myslela, ze mam vedle miminka cystu, ale ma to srdicko a je to druhe miminko…taky cekame dvojcatka…jeste se z toho soku nemuzu vzpamatovat!
uz tady brouzdam par tydnu, ale preci jen rikala jsem si pockam, az to bude lekarsky potvrzene.......
TP 20.10.2006 jsme v 9t+5 nas pracovni nazev byl broucek,ale ted manzel komentoval, ze mame broucky 2 jeden ma 2.6cm a druhy 2.7 a jsou krasne videt na me prvni fotce z ultrazvuku.
Neco malo o me : narodila jsem se 1975 a pracuji jako management consultant.

uzijte si krasny vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
20.3.06 20:47

Ahoj holky a Martine,

vítám dvě nové spolutěhulky, ať vám tu je tak dobře jako nám ostatním.

Jejek, doufám, že inspekce se ti vyhne a ty budeš mít klid.

Já dnes byla na KO, vše je v pořádku, prášky budu brát do konce 12 tt pro jistotu. Na další KO jdu za 3 týdny, kdyby za 4 týdny nebyly velikonoce, tak bych šla až za ty 4 týdny, ale to se nedá nic dělat. Mám těhu průkazku. Jen jsem zjistila, že můj Dr. nebere TP dle UTZ, ale stále dle PMS, takže to zas vše musím změnit. S tulením to u nás bylo stejné jako před těhu, jen teď máme holt smůlu, mám zákaz. Doufám, že si Dr. dělal srandu, protže mi říkal, že manža na mě nesmí šahat, že si má radši koupit časopisy a kazety, že možná do porodu jednou bude moct, ale ty časopisy a kazety by byly lepší, na čež mi říká, vždyť už si svoje udělal, tak není co řešit. Je fajn, že můj Dr. řeší manžovu potřebu, ale co chudinka já, je vidět, že je to chlap. No doufám, že až za námi bude první trimestr, že už snad se budeme moci zas tulit, to bych asi fakt nevydržela, do druhé půlky října a pak ještě šestinedělí. :-)))
Seznámek snad vložím zítra, dopoledne jsem doma moc nepobyla, v práci ho nemám, píšu snad, protože mi manža volal, že se nám nějak sepsul počítač, moc jim nerozumí, tak jsem mu zkoušela radit po telefonu, ale nějak se nezadařilo, ne že bych byla odborník přes počítače, ale něco znám, ale stejně to asi dopadne tak, že budu já volat tátovi a s pomocí jeho rad, to snad rozchodím.

Klára + Beruška 9tt+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
20.3.06 21:07

Klárko,

já si myslím, že většina Dr. termíny podle UZ nebere vážně. Já jsem měla rozdíl i víc jak týden a např. mateřskou mi Dr. psala podle PMS. Tož tak.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
21.3.06 10:03

Sabri , tak to jsem moc ráda, že tu nejsem sama s dvojčátky, můžeme si vyměňovat zkušenosti. :D Šok to byl, to si piš! Ale te´d už se těšíme a neumím si představit, že by to tak nebylo. Sice nám to úplně změnilo všechny plány, ale to nevadí, miminka jsou přednější.:) To zvládnem! Můžu vědět, odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
21.3.06 10:23

Ahoj všem, tak mi to naštěstí doma funguje, tak vkládám aktuální seznámek. U Mimminy jsem si TP odvodila dle metříku, pokud chcete ještě něco dodat nebo opravit, tak mi dejte vědět buď sem nebo Soukromou zprávou.

5.10./darinka
8.10./letadlo/1975
8.10./Zuz/1978
8.10./Zuziky/1982/Český Těšín/ Filípek 19.1. 2003/KO 13.3.
10.10./Amynka
10.10./Sonik/1980/Mělník/UTZ 29.3.
10.10./ tesali/1979/Ostrov (KV)
10.10./Zuzaa/1984/UTZ 15.3.
12.10./capinka/1978/Praha, Břeclav/dvojčátka/UTZ 22.3.
20.10./Ajduška/1981/UTZ 22.3.
20.10./Bibiana/1973/Hradec Králové/UTZ 10.3.
20.10./leila/1982
20.10./KlaraM/1979/Praha/KO 10.4.
20.10./Sabri/1975
21.10./Mimmina
23.10./ditiska/1979/UTZ 13.4.
23.10./JanaRed/1978/Daniel 12.11.2003 2890g, 50cm
26.10./gabinka/1976
28.10./Martoch/Lucinka
29.10./Jejek/Praha

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
21.3.06 10:35

Ahoj všem,

já přibrala už tři kila - hodně se na mě podepsalo to měsíční povalování doma - vlastně jsem prvních 14 dnů jen ležela a dalších 14 proležela či proseděla u počítače, ten chybějící pohyb byl hodně znát a tak momentálně tak tak dopnu poslední dvoje kalhoty. Asi si budu muset nakoupit těhotenské oblečení dřív než jsem si myslela.....

Jinak jsem vysledovala změny na svém pupíku, možná i v souvislosti s tím přibráním se mi ten můj pupíkovský otvor hodně zvětšil, uvnitř a kolem mám kůži takovou nahnědlou a ten zavázaný uzlík mi zajel dovnitř - no je to najednou úplně jiný pupík než jsem mívala :)
Docela mne to překvapilo, protože jsem nikde na nic podobného, že by v těhotenství mělo nastat nenarazila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
21.3.06 10:42

Ahoj

Tak vy tady všechny píšete že se vám už zvětšuje bříško a já nic :cry: To je asi tím, že už ho mám velké dost :lol: Váha taky pořád stejná někdy o kilo míň někdy o kilo víc-podle toho jak je špatně.

Nevolnosti-tak už jsem si myslela, že to bude lepší, ale včera to teda se mnou pěkně cvičilo. Ale dneska už se zdá, že je to zase lepší, tak to možná bylo jen nárazově.

Jinak ten acylprin se opravdu v těhu užívat nemá a povolen je paralen.

Holky které jste tak nějak jako já jak vypadají vaše UTZ? Já byla naposledy v 8+5 a miminko nemělo ani ručičky ani nožičky-je to jen taková hroudička na jedné straně kulatá (hlavička) a na druhé šoičatá (kostrč). Doktor říkal, že je všechno OK ale pak třeba vidím jiný UTZ a tam už je mimčo celé. Myslíte, že to může být přístrojem a nebo to tak má prostě být ? Velký je 21 mm.

Sex-tak já bych teda chuť měla (i když míň než dřív) ale po minulém pokuse jsem trochu špinila a říkala jsem to doktorovi a ten mi řekl aby jsme to co nejvíc omezili a nebo prý jen „na krajíček“ . To fakt řekl! :lol: :lol: :lol:
No a já teď ani teda už moc nemám chuť když vím, že to broučkovi nedělá dobře…

Martine pozdravuj Pavlu :lol: a ať se na nás přijde alespoň kouknout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
21.3.06 10:51

Zuz, tak já sice asi něco málo přibrala, odhaduji tak 1,5 klia, máme rozbitou váhu, ale podle kalhot bych to tak tipla, u mě to bylo tím, že jak mi bylo špatně, tak mi nejvíc dobře dělal suchý chleba nebo rohlík, takže jsem tak každou hodinu až dvě do sebe cpala, tak půlku chleba nebo housky, co zrovna bylo po ruce. Do kalhot se zatím vejdu a doufám, že to ještě nějakou dobu zůstane.

Leilo, mě taky bříško neroste, taky ho mám větší, tak co tam je, jsou spíš jen špeky. Já byla na UTZ v 7tt+5 a byla tam jen taková šmouha. Podle mě taky záleží na tom, jak je otočený, třeba na vás vystrkovalo zadeček a ručičky a nožičky byly schovaný. :lol:

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
21.3.06 11:21

Ahoj holky!

tak k pribirani- ja nejdriv 2 kilca pribrala, ted je zas zhubla, ale brisko mi docela vyrostlo- manza prijel minuly tyden asi po 14 dnech domu a nestacil se divit:-)))

Zitra jdu na ten ultrazvuk, tak jsem zvedava- uz dostanu i CD s miminkem, tak se budem doma kochat-:-)
jeste se dnes ozvu, letim neco delat:-)

papa, Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
21.3.06 11:35

Ahoj holky, taky se k vám přidám.

Já mám termín 17. 10., nevolnosti u mě zatím před týdnem odezněly, bylo mě špatně hlavně odpoledne, ale teď už je vše O.K., akorát mě pořád trápí strašnej hlad, ale když se chci najíst, tak po pár soustech nemůžu.

Jinak něco do seznámku
TP 17. 10./ rok narození 1982

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
21.3.06 11:40

ahojky,

se nesmele hlasim mezi vas :oops: ......s terminem rijen 2006

lindas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
21.3.06 11:50

Ahoj holky vítám vás! No myslím, že tak týden dva a dají nevolnosti pokoj nám všem…
Už jste byli u doktora na UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
21.3.06 11:56

jejda, kez by uz ty nevolnosti prestaly
co vam na ne funguje?
ani me uz neutesuje skutecnost - kdyz je vam spatne, je to dobre - jak nekde psali
je mi spatne porad (od 4tt) :roll:
ke vsemu jsem hned na zacatku dostala neschopenku, takze jsem „uzasne izolovana“ od sveta
jesteze jsem nasla vasi diskuzi :lol:

lindas

doplnujici info
TP 13.10.06/1978

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení