Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky holky,
vitam nase nove spolutehulky! a k tematu zatim jsem zhubla asi 1.5 kg, ale oboum brouckum se dari vyborne, tak si s tim nedelam hlavu…myslim, ze casu na nabirani bude jeste dost! broucci jsou moc hodni a ani mi neni tak hrozne blbe, jak nektere popisujete, ale je pravda, ze se to lisi den ode dne…asi vedi, ze maminka musi pracovat a to dost aktivne, ale nekdy je to sila a natrou mi to treba hned na meetingu…a chce se mi taaaaak spat, pristi tyden se to chystam prozradit sefovi, aby si nemyslel, ze jsem takhle neaktivni ![]()
Capinko, to budu moc rada, kdyz si budem vymenovat pocity…protoze moje jsou zatim stale sok, ale vim to teprve od vcerejska…
Pracuji v Praze, ale bydlim v okoli Ceskeho Brodu a jestli vse dopadne, tak bychom se meli stehovat k Nymburku,
nemas i soukromy email?
jdu pokracovat v praci,
preji vsem krasny den
Sabri , poslala jsem ti soukromou zprávu.
Taky pracuju v Praze, ale v srpnu se stěhujeme do Břeclavi, odkuď oba s manžou pocházíme. Přemýšlela jsi, jestli půjdeš na mateřskou dřív, nebo chceš pracovat co nejdýl to půjde?Já bych ctěla jít právě od srpna.
Co se týče váhy, možná už jsem to tu psala-zatím jsem od začátku těhu spíš zhubla, asi 2 kg. Ale taky si myslím, že to problém není, mám naštěstí docela z čeho hubnout. Ale bříško roste. ![]()
Ahojky holky,
tak já mám pořád hmotnost stejnou a bříško taky. I když upnuté kalhoty nenosím, protože je mi pořád blbě, tak si nechci bříško mačkat.
Leilo, u mě UTZ v 8tt+3 vypadal stejně jako u tebe
Jen mi Dr. řekla, že ještě nejde změřit.
Já v práci skončím na začátku července (jako učitelce mi navazuje dovolená na mateřskou), teda pokud mě zlatíčka nenaštvou dřív. Taky jsem uvažovala, že zůstanu doma hned, abych nebyla ve stresu, ale to bych byla skoro bez pohybu a já nechci moc přibrat.
Mimmi-ten paralen radsi ne-a kdyz je teplota do38 tak se v podstate nema brat nic,protoze telo by se stim melo srovnat samo.V prvnim trimestru vyjimecne acylpyrin a pak dal uz ne a s paralenem je to uplne naopak-v prvnim trimestru vubec a pak muzes-zase jen kdyz je to fakt akutni-a s tim kolem nevim-zalezi na zdravotnim stavu-ja bych taky hned vyrazila a le vzhledem k tomu,ze jsem se snazila o mimiska rok a pul-a je to moje prvni-tak si to proste jeden rok odpustim,nez abych jen malinko riskovala.A s velikosti prcka-na eve strane na te fotecce bys mela mit centimetrik-stunici-teda aspon ja mam a napravo dole mam napsano kolik to je centimetru-takze pak kdyz si zmeris mimiska tak to dokazes precist i sama-a nebo se proste priste zeptej-ale jestli jsi jako ja,tak urcite na spoustu otazek zapomenes
ale ja uz si na u sklerozu zacinam zvykat.Ty mas taky prvni mimi?
Ahojte,
souhlasim se Sabri - je moc fajn precist si zkusenosti a pocity ostatnich ![]()
k tematu - vaha - no, ja si ji jeste nestacila poridit…ale asi bych mela.
zatim se orientuju podle kalhot ![]()
zajimalo by me par malickosti:
preji vsem hodne sily a taky trochu toho jarniho slunicka!!!
Gabinko,
myslím si, že nemáš pravdu. Acylpirin je v těhotenství absolutně nevhodný, nejhorší je tedy myslím ve 3. trimestru. Naopak Paralen je absolutně bezpečný, mám to potvrzené jak v těhotenství tak při kojení. Jsem z toho docela na rozpacích, ale mrkni na toto.
http://www.porodnice.cz/default.asp?…
Nárazově to asi nevadí vůbec, ale častěji by mohl být problém.
Jana
netusim, jestli je mozne zde odkazovat na jine www stranky, ale zkusim to,protoze si myslim, ze by se vam informace z nich mohly hodit ![]()
ohledne leku a jejich bezpecnosti v teh najdete info na
www.safebryo.cz
a docela fajn jsou poradny na
www.porodnice.cz
maji je tematicky rozdeleny a vase pripadne dotazy zodpovidaji odbornici
No, já jsem to v práci řekla hned. Ale je pravda, že to ředitel nebude všude rozhlašovat, na to se můžu spolehnout. Asi bych čekala do 12 tt., ale já tenkrát měla psát grant a kdyby vyšel, tak by ho neměl kdo dokončit.
Prsa se mi nezvětšily, jen je mám plnější.
Jógy bych se nebála. Vždyť existuje i gravijóga, ne?
Je mi líto, že ti to posledně nevyšlo. Ale teď se určitě podaří
Pokud ti to nevadí, mohla bys napsat, co se stalo? Myslela jsem, že když přežiju prvních 12 tt, tak už je skoro vyhráno ![]()
hmmm tak to ja mam taky rostouci poprsi…a protoze uz bylo bujare predtim, tak nevim, kam to pujde…uz jsem si byla koupit poradny podprsenky.....pani prodavacka se taky divila…to uz bylo pred 2 tydny a dokonce mi i prodala podprsenku o cislo vetsi, ze pry to mela take a za par tydnu to budu potrebovat hmmm ![]()
teda ted jsem docetla nove prispevky-dalsi dvojcatka
tak to je super-gratuluji-ja jsem vcera po UTZ rekla pritelovi,ze ma s dvojcatkama utrum a on hned,ze jsou treba schovany za sebou-ale to asi ne-e
.S tou vahou-ja jsem hned behem prvnihi mesice pribrala 3 kila ale fakt nevim cim to bylo a ted jsem zas kilo shodila,takze mam v podstate nahore 2.Ale do kahot se zatim v pohode vejdu-taky si myslim,ze mezi nami muze byt v podstate rozdil az 4 tydnu,takze treba roste zatim brisko jen tem,ktere maji TP uplne na zacatku rijna nebo jsou takove hubenoury,ze je to na nich proste videt fakt brzo.Nevim-u me jeste nic.Ale uz se na to fakt tesim.Klarko-diky za seznamek-je super,ze ho poad doplnujes a davas k nahlednuti-vzdycky si prestanu pripadat jako stara matka
kdyz vidim,ze v tom nejsem sama.
A jeste-na moji fotecce taky nejsou videt nozicky,ale kdyz jsme chvilu koukali na obrazovku,tak je prcek na chvilku natahl-asi abychom nebyli zklamani
jenze vyfotit uz si je nenechal-to zas bychom chteli moc.A k nemocenske-jsem dome od 28.2. a na kontrolu jdu zas 6.4.a do te doby budu doma urcite-a nevim jestli pak budu chtit jit do prace,protoze vyhrozuji chripkou a ja bch to mela z prvni ruky-tak jeste uvidim.Jezis-je tu nejak moc otazek a ja nevim,jestli jsem na neco nezapomnela-ae tak ja zas napisu priste.Jo-a co s tim cvicenim-uz nektera vite,co se smi cvicit a jak??Jestli jnom spec.tehotenske cviceni,nebo jesli mate nejaky fajn odkaz na stranky na netu-budu rada-diky a pohladte briska ![]()
Holky, ohledně toho cvičení, já jsem si koupila knížku od Lucky Výborné - Fit maminka a tam máte popsaný co a jak můžete cvičit, já jsem před tím než jsem otěhotněla chodila do fitka a cvičit na balony. Do fitka už nechodím, ale na balony jo, a to zrovna ta Výborná doporučuje. A taky doporučuje aquaaerobic pro těhotný.
Jani-ted jsem cetla ten odkaz na netu stran tech leku-a proste je to asi tak ze nemame jednote info s ekari-ja jsem taky posuzovala podle nasich overenych a schvalenych!!programu ktere dostavame vzdy obnovovane s novym ciselnikem uhrad pojistovny,takze me nikdy nenapadlo patrat vic-ale mohou se nazory menit a samozrejme i rozchazet-ja jsem vzdycky radsi pro konzultaci s oserujicim lekarem-vetsinou jsem i od nas z lekarny maminy vyhnala bez niceho-protoze jsem rikala,ze je to jistejsi,nez aby se neco pokazilo.A je asi taky fat,ze driv nebylo toik problemu s krvacenim v prnim trimestu,takze acypyrin az tak nevadil.Ale uz tehe diskuze nechme-jen jsem to chtela trosku vysvetit,ze si to fakt necucam z prstu-doufejme,ze budem vsechny zdrave a nebudem potrebovat vubec nic.Jo-a prsa mam porad napnuta,ale zatim mi vyrostla jen asi tak o pul cisla-takze do pradla se vejdu,jen je to tam trosku nafest-ale myslim,ze to nikomu nevadi
ale tusite nekdo o kolik to muze byt ve finale?,ale to asi bude jak u koho…
Holky, mně třeba prsa zatím nerostou vůbec, možná jsou malinko pevnější, ale to je možná jen pocit. Celkově jsem méně vyvinutá, takže by mi to naopak vůbec nevadilo.:)
pro Jejek:
ja bych nerada vzbuzovala paniku mezi tehulkama, takze bych Ti to radeji napsala na e-mail
nebo se ozvi na muj - xlindas@centrum.cz
prece jen teh ma byt hezky obdobi radostneho ocekavani a ne stres spojeny se strachem…
s tim poprsim jste me potesily ![]()
uz se tesim na otazky z okoli typu:" Tys byla na plastice?"
a propo - jaka podprsenka se vam osvedcila?
ohledne cviceni
diky za tip na knihu
asi se bez nejake te prirucky neobejdu
nesmim mezi lidi (chripka, infekce apod.), takze co nevymyslim, nebo nenajdu na netu, to nevim…
zkusim probrat „svuj archiv“ clanku, treba najdu neco, co by se hodilo k tematu a prekopiruju vam to
aspon mohu vyuzit cas v „domacim vezeni“ k necemu uzitecnemu ![]()
par odkazu na tema: cviceni v tehotenstvi
http://www.rodina.cz/…_tehotenstvi
http://www.maternity-care.cz/…otenstvi.php
http://www.cvicime.cz/…tenstvi.html
tohle se mi zdalo takove nejusporadanejsi a nejprehlednejsi
najdete zde i popisy sestav a vhodnost pro ten, který trimestr