Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mimmina
23.3.06 10:50

Gabinko,

já to nechávám také až po porodu, až bude mimčo větší. Nechci být tlustá nevěsta a také si chci svatbu užít, včetně nějaké té skleničky alkoholu apod. Můj přítel by si mě vzal hned, spíš ten odklad je z mé strany. Ale myslím si, že nám nic neuteče a ani nejsme zas tak staré, protože znám i spoustu starších nevěst i prvorodiček. Takže nemusíš mít žádné obavy.

Holky, plánujete na letošek nějaké dovolené? A kam? Jedete některé k moři?
My jsme se s přítelem rozhodli jet pouze na Šumavu, chodit na procházky a tak. Ale už se na to moc těším a doufám, že všechno bude OK.

Tak zatim čusky, Mína.

• Citovat
  • Upravit
10813
23.3.06 11:11

Jezis!!!Na Sumave jsem byla v poslednich letech nekolikrat na kole-je tam naaaadherne-tak treba zas letos-ale jak rikas-prochazky.A do zahranici bych se bala-a ani me to vedro u more nejak moc nelaka-uz budeme mit prece jenom briska a tak to asi nebude takove lazo plazo jako doted.Chtela jsem se zeptat-materska se pocita z platoveho vymeru nebo z prumeru za posledni mesice?, Protoze to by bylo min,kdyz budu treba doma az do konce tehotenstvi-tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mimmina
23.3.06 11:40

Gábinko,

já jsem teď doma na nemocenský. Ta se počítá jako průměr z posledního uzavřenýho kvartálu. Nevím sice přesné procento z té částky, ale mám takový pocit, že po třech dnech marodění je to asi 69%. A protože jsem měla minulý kvartál (jsem doma od počátku března, tak se mi počítá průměr za období 10/05 až 12/05) hezké peníze + prémie, tak mi i přes to, že marodím, vychází plat zhruba stejný, jako když bych chodila normálně do práce. Tak jsem se rozhodla raději zůstat doma a bez nervů až do doby mateřské.

Jo mrkni se na: http://www.mpsv.cz/clanek.php?…

Mína.

• Citovat
  • Upravit
zuz
2190
23.3.06 14:14

Někde jsem zrovna tenhle týden četla, že pro výpočet mateřské se nepočítá nemocenská, chtělo by to ale ověřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
23.3.06 14:35

Ahojky,

tak doufám, že zvládnu reagovat na všechno, na co bych chtěla.

Gabinko a mimMíno, já si myslím, že pro výpočet mateřské se počítá stejný základ jako pro výpočet nemocenské, myslím si dokonce, že je to +/- stejná částka. Já jsem byla doma od 4.měsíce při prvním těhu, nemocenskou a mateřskou jsem měla skoro stejně vysokou (tehdy maximum). Ale zkuste pohledat tady v diskusích, myslím, že se to tu řešilo několikrát.

Můj manžel snad k porodu půjde. Vůbec jsme o tom teď nemluvili, ale protože byl u prvního a byl nadšený, předpokládám, že ani podruhé si to utéct nedá. Původně moc jít nechtěl, ale já jsem ho ukecala, že na první dobu porodní jo a pak může odejít. Předpokládala jsem, že to neudělá. :P Porod byl náročný, ale on byl super. Dopouštěl mi teplou vodu do vany, dával pít, informoval. Za neocenitelné považuji, že Káju choval po porodu celou dobu, co mě šili. Bylo to víc jak hodinu, byla jsem ráda, že malá nebyla u cizích, ale u tatínka. A on si to užil taky moc, dodnes na to hezky vzpomíná.

Zuzko, gratuluji k úspěšnému UZ. Kolikrát denně si pouštíš CD :?: :D

Capinko, gratuluji k UZ, dvojčátka se mají pěkně k světu, že?

Lindas, právě olej na suchou kůži někdy vhodný není, on totiž vysušuje. Zkus buď Excipial je buď lipolotio nebo hydrolotio (snad to píšu dobře), já jsem atopik, mám vyzkoušenou Niveu mléko na suchou pokožku, dělá mi moc dobře, obyčejná modrá indulona taky není špatná nebo dětské mléko Bübchen. Pokud by to bylo extrémní, tak zkus různá mléka a krémy s pupalkovým olejem a nebo kosmetiku Sebamed (taky super).

Tak já jdu dodělat polívku, včera jsem celé odpoledne prospala a pak se pohádala s puberťačkama v práci, docela mi hnuly žlučí, dneska je snad ustojím.

Pohlaďte pupíčky.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
23.3.06 14:43

Ahojte,

blahopreju k uspesnym kontrolam a ultrazvukum :)

tesi me, ze uz je nas vic „doma“, protoze si nekdy pripadam nepatricne, jako ze se tady valim, a pritom bych treba jeste mohla chodit do prace.
I kdyz vzhledem k tem nevolnostem asi nemohla, protoze sotva vstanu z postele - takze se valim doslova :x
Odbivuju, ze je nektera z vas schopna gruntovat.
Doufam, ale ze ty moje stavy brzy prejdou! Pak se na to taky vrhnu. Sice mame maly byt a manzel se snazi (jsem zjistila, ze umi i uklidit, to byl objev 8O ), ale stejne…

Jinak s jidlem to taky neprehanim, male porce a casteji. Nekdy se spis bojim, aby toho vubec bylo dost, jenze jak to poznat?!
Ridite se podle nejakych rad nebo tak?

Holky, co pijete?
To je totiz asi muj nejvetsi problem. Pred teh. jsem vypila az tri litry denne, ted tak tri sklenicky. Nic mi nesedne - cola je sladka, i redeny juice drazdi zaludek(aspon muj),vodu vubec, ani s citronem a tolik oblibene ovocne caje taky nic moc. A to zvraceni me fakt nebavi :(

Jinak otazka pritomnosti manzela u porodu.
Driv jsem si rikala, ze je to blbost. Hlavne kvuli memu povedemu otci, ktery pri kazde zmene manzelky tvrdil,ze jak ma zenska dite, tak pro nej neni sexualne pritazliva. Kdyz opominu, ze je „na hlavu“(ackoli muj otec), tak mi to stejne vrtalo hlavou.
Na druhou stranu mame v rodine par malych spuntu, a kdyz maminky popisovaly, jak bylo fajn, ze tam nastavajici tatinek byl, a vlastne i tatinci byli radi, tak jsem zacala menit nazor.
Akorat jedna porodila sama, neb manzel byl v praci, a dokonce se vse dozvedel skoro jako posledni, protoze se „prece musel vyspat, ne“ - tak to bych ho vyrazila ze dveri!
Takze moje rozhodnuti zni - ano, chci tam manzela mit. On chce byt u toho, navrhoval to jako prvni, takze me definitivne presvedcil.
Ted jen doufam, ze nebude nekde v zahranici.
Zatim jsme se domluvili, ze na mesic predem si zadne cesty nenaplanuje.
Snad to vyjde!

A dovolena?
zatim jsme neuvazovali
asi bude zalezet na aktualni situaci - zdravi, finance atd.
Ale jsem srab a budu se nejspis drzet v ramci CR.

Psaly jste tady o problemech a konfliktech s tchyni apod.
Je ale nektera, ktera se chysta vsechno zvladnout sama? bez pomoci rodiny?
Moji i manzelovi rodice bydli strasne daleko, takze asi bude vsechno jenom na nas…trochu me to desi, ale rikam si, ze mi do toho nebude nikdo mluvit. Jenze nekdy zase premyslim, jestli to vsechno sama zvladnu a nezblaznim se z toho.....

Jejek dekuji za zpravicku :)

preji vsem hezky den

opatrujte sebe i briska!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
23.3.06 14:56

Zvladnes to a nezblaznis se :D neboj neboj.Prinejhorsim zvednes telefon nebo napises rychle sem-mam pocit,ze se mi nejak zacina vytvaret pupecni snura i k EMIMINU :D a stim pitim Ti moc neporadim-me nevadi skoro nic,ale nezkousela jsi treba ledovy caj???To mi neprijde tak agresivni…nevim :roll: S tim CD-to je fakt-ja bych si ho poustela asi tak 8× za den :D no-tedy minimalne…na fotecky taky koukam porad.Uz at mame obrazky vsechny-fakt je to super!!Kdyz jsem mela prvni,tak jsem mela hroznou srandu z toho,jak se vsichni nad tim milimetrovym puntikem rozplyvali-nechybelo moc a rekli,ze to prckovi slusi :lol:Jo a Jani-moc drzim palecky at Te v praci uz nezlobi-teda vas-mimiska a Tebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
23.3.06 15:12

gabinko -
dekuji za ujisteni, snad me EMIMINO zachrani pred Bohnicema :D
mam pocit, ze uz ted trpim zavislosti na teto diskuzi…

ten ledovy caj urcite zkusim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
23.3.06 22:46

Lindas, uvidíš vše zvládneš na jedničku, s emimčem to snad ani jinak nejde, od toho tu přece všichni jsme, abychom se vzájemně podpořili, poradili, vypovídali se a tak podobně. Já mám sice tchýni v bytě, ale radu od ní nikdy, byla by schopná mi radit, že je lepší dátat umělou stravu než kojit a na noc do ní mixovat piškoty, aby mlíko bylo sytější a prcek v noci dýl spal, nejlepší hračka pro dítě je zapalovač a podobně. Naši bydlí přes celou Prahu, ale myslím si, že mě s mimčem tam budou mít často, vždy když manža bude v práci, takže pokud budu chtít tak poradí, k těm Bohnicím, nevím co proti nim všichni mají, bydlí tam naši a já tam ještě před 6 lety taky bydlela, je tam moc krásně, do centra to je ˇasi 20 minut, všude kolem les a příroda, já vím, je tam blázinec, ale i ten je v nádherném parku. :lol: :lol: :lol:

Já si dneska udělala obrovskou radost, byla jsem odpoledne se ségrou, zalezli jsme do jednoho sekáče, ségra tam občas chodí, už se zná s majitelkou, má tam fakt pěkný zboží, tak jsme tak koukali a já si vybrala tříčtvrťáky, mají v pase gumu na stahování, která se dá hodně povolit, takže je užiju v těhu, pak takový zajímavý tričko a mám první těhu oblečení, tričko a úplně úžasný kalhoty, už se nemůžu dočkat, až budu mít bříško a já v nich budu moct vyrazit, ty kalhoty bych neměla, kdyby se ségra nezeptala, paní šla někam do skladu a ještě z nevybaleného a neoceněného pytle je vytáhla, po vyzkoušení byly moje, hlavně ta cena 330,–, čekala jsem, že za takové kalhoty vypláznu tak kolem 1500,–, fakt to byla klika.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
24.3.06 10:24

Ahoj holky, tak dneska jsem zase začala trochu špinit. Vím že to vždycky přešlo, ale já se toho pokaždé strašně leknu. Já se toho fakt snad nezbavím. Vždycky to dá třeba na 2 týdny pokoj a zase se to objeví. Jsem tu asi jediná s tímhle problémem, že jo? Myslíte, že to nic neznamená a že to ještě může být normální v tomhle týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
24.3.06 10:31

Leilo, hlavně klid, nejsi jediná, já špiním prakticky pořád s 3-4 dennními přestávkami… Vím asi jak Ti je, vždycky pak volám doktorce a jsem vyděšená, ale vždy se ukáže že mimčo je OK. Některé ženy prý špiní celé těhotenství. Hlavně to nesmí mít červenou barvu nebo Tě k tomu bolet bříško. Ale jestli si nejsi jistá, jeď k doktorce, za tu jistotu to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
24.3.06 10:37

Bibiano k doktorovi nejedu, protože když jsem tam byla minule s tím, že mě hodně bolelo břicho, tak na mě koukal jak na blba a udělal ze mě totálního hypochondra a dokonce mi řekl, že by mi možná bylo líp v nemocnici, že bych tam vždycky měla nějakýho doktora po ruce. Prostě mě naštval myslím si, že jsem neudělala nic tak špatnýho když se jdu prostě ze strachu radši informovat…

Tak to se mi trochu ulevilo, že jsi ve stejném týdnu a máš to taky. Já jsem špinila prakticky celý 7.tt a pak to přešlo a objevilo se to třeba jen po sexu-takže jsem to brala už za normální stav, ale tohle mě zase překvapilo.

Kamarádka mi taky říkala, že její švagrová to měla celé těhotenství, tak to vypadá, řže já na to budu trpět taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
24.3.06 13:12

leilo tedy pristup tveho lekare me zarazi, s nejvetsi pravdepodobnosti bych ho vymenila za lepsiho. Vzdyt je normlani, ze se bojis, a kdo jiny by to mel chapat lip,nez prave on?

Jinak u me nevolnosti uz jsou fuc(trikrat hura), ovsem ted me trapi moje naladovost. Sama na sobe to pozoruji, a svemu okoli to opravdu nezavidim, snad to se mnou vydrzi, chudaci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
24.3.06 13:36

ahojte,

doufam, ze si vsechny nalezite uzivate patecni odpoledne :)

ad spineni v tehu
nemam osobni zkusenost, ale kolegyne se s tim opravdu potykala cele tehotenstvi, jeji Dr. tvrdil, ze to nektere zeny maji a neni to nic nenormalniho.
Trochu nerozumim tomu, proc Ti Tvuj Dr. „dal takovou lekci“, vzdyt musi pochopit, ze se proste zena boji, kdyz se deje neco, co nepovazuje za normalni a jak ma vedet, ze je vse v poradku. Nechapu...... :roll:
Ja nekdy sve Dr. volam i v nedeli vecer na mobil, kdyz me trapi neco, co povazuji za za:,–(ni. Ona je asi zvykla od ostatnich pacientek, protoze vzdy poradi a uklidni.....vetsinou nakonec doda „volejte kdykoli“ nebo „radeji se zitra stavte“.

Jinak ta kamaradka (a jeji zpozdena MS) konecne k Dr. sla :D
pry to na tehu nevypada, ale naznal tak jenom podle UTZ, pichl ji injekci a ma se ozvat za 14 dni. Ona ted spekuluje, ze to teda bylo zbytecny - tam chodit a je stejne nespokojena, co kdyby se Dr. spletl.
Asi „moment zklamaneho ocekavani“.

ad Bohnice
nic proti nim nemam, kamaradka tam bydlela a je pravda, ze prochazky po okoli byly uzasne
co se tyce blazince je taky v hezkem a relativne klidnem prostredi :lol:
ale verim vasim radam, ze se vse da zvladnout s „cistou hlavou“

ad naladovost
jo, kdybyste mely radu, jak s ni zatocit - piste!
byvam nesnesitelna sama sobe, natoz pak pro okoli :(
jak to snasi vase protejsky?

preji hezky den vsem!

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
24.3.06 14:03

Leilo, klídek, já začala špinit minulý týden, než jsem dojela k Dr., tak to přešlo a on pak samozřejmě nic neviděl, tak jsem si přišla jako totální idiot, pak se to zas jednorázově objevilo v sobotu dopoledne a teď zas ve středu odpoledne, ale to už jen malinko. Moje ségra dokonce do čtvrtého měsíce normálně menstruovala, že je těhu zjistila až ke konci třetího měsíce, bylo jí pořád zle, MS byla dost nepravidelná, tak zašla na gyndu a tam jí řekli, že je těhu tři měsíce.

Zuzza, s těmi nevolnostmi ti závidím, už 14 dní mě braly jen dopoledne a malinko, spravila to sklenka koly, ale od středy už je mám zas celodenní a kola pomůže tak maximálně na hoďku, ale co bych pro toho drobečka v bříšku nevydržela, alespoň vím, že je vše OK. Ty už jsi v půlce 12 tt a co jsem četla, tak v této době začínají nevolnosti mizet, tak to už ty dva týdny taky vydržím.

Lindas, já vím, že jsi to tak s těma Bohnicema nemyslela, vždyť je to normální, každý to používá, vždyť já občas taky. :P :lol: :P

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital