Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
26.3.06 19:56

Ahoj všichni,

Martine, na ten odkaz, co jsi posílal se určitě podívám. Už mám vytištěný něco podobnýho od jedný maminky, ale informací není nikdy dost.

Maruško, stačí když tady do diskuze napíšeš rok narození, bydliště a termín porodu ( mě to spočítala sestřička taky podle PM, podleš UTZ jsme starší, ale já počítám, že jestli to mimi bude po mě, tak nakonec skončíme v záříjňátkách :roll: ), to je myslím všechno, co tam Klárka
( tady je pod KláraM )psala a ona si to vytáhne.

Kočárky…já mám několik podmínek, co musí splňovat:
přehazovací rukojeť ( to bohužel 3kolky nemají a to mi nejvíc vadí)
vyndavací taška na mimi
musí být dobře odpružený
nejraději bych nenafuk. kola, ale to neseženeme, většina se dělá nafukovacích
musí se dát dobře vysvlíknout a všechno aby se dalo vyprat
cena do 12 tisíc
To je jen pár kritérií, ale jsou pro nás ty nejdůležitější.

Zuzko, vidíš a já se na nemocenskou strašně těším, fakt moc. Bydlíme v rodinným domečku, takže budu chodit s naší Amynkou na procházky, mám domluvený cvičení na gyndě ( vede to tam jedna por. asistentka, cca stejně stará jako já a má termín 3.10. ), budu chodit plavat a fakt se na to těším.A až bude sluníčko, tak budu sedět pod naším novým altánkem a popíjet studený džus…co víc si přát :lol: Ještě 3 týdny budu chodit do práce a pak ( ťuk, ťuk ) budu doma. Mám práci hrozně daleko ( tam mě vozí manžel 45 minut, zpátky jezdím busem - 2 hodiny + jezdím o 30 min do práce dřív, protože by to manžel nestihl k sobě dp ráce) a nedovedu si představit, jak bych dobíhala s pupíkem autobus a moje práce taky není na nervíky nic moc.

Ditisko, moje švagrová je taky těhotná, ty to čekají na přelomu června a července a nikdo to zatím z tchánovic strany neví ( švagrová je manželka bratra mýho manžílka ), takže jim to jedeme oznámit tenhle víkend, na apríla :lol:

Tak se mějte zatím krásně, já jdu žehlit, po těch Aplách mám prádla až hrůza.

""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png

• Citovat
  • Upravit
2002
26.3.06 22:18

Ahoj mé jméno znáte, jsem z Prahy, narozena 23.9.1975 tekže panna z minulého století :lol: temín porodu mi zatím nikdo nezdělil, ale podle propočtů na netu je to 28.10…asi vše co potřebovala strůjkyně seznamu vědět :D
pa a dobrou noc
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
27.3.06 08:27

Ahojky všichni!
Tak tu máme začátek dalšího pracovního týdne. Ach o, práce mě teď vůbec nebaví.

Marie, taky tě tady vítám. Já mám termín 29.10. Tak jsme jen o jeden den. Už se hrozně těším :D

Jinak citlivá jsem trochu víc, ale dokud se nerozbrečím před žáky, tak je to v pohodě. To bych pak nemohla do školy :oops:

Na kočárky zatím nekoukám, příjde mi to hrozně brzo. Začnu s tím až v srpnu.

Bříško mi pořád neroste a vážím pořád stejně. Kalhoty půjdu shánět až bude venku hezky a až nebudu tak hrozně unavená a s žaludkem na vodě. Doufám, že to bude brzy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
27.3.06 10:22

Ahoj všem, tak je tu zas začátek nového týdne, to to letí, za chvíli bude říjen a my budeme mít ty naše broučky u sebe v náručí.

A ještě seznámek pro orientaci:

5.10./darinka
8.10./letadlo/1975
8.10./Zuz/1978
8.10./Zuziky/1982/Český Těšín/ Filípek 19.1. 2003
10.10./Amynka/1981/Velké Přílepy
10.10./Sonik/1980/Mělník
10.10./ tesali/1979/Ostrov (KV)
10.10./Zuzaa/1984
12.10./capinka/1978/Praha, Břeclav/dvojčátka
13.10./Linda/1978
17.10./stofi/1982
20.10./Ajduška/1981
20.10./Bibiana/1973/Hradec Králové
20.10./leila/1982
20.10./KlaraM/1979/Praha
20.10./Sabri/1975/dvojčátka
21.10./Mimmina
23.10./ditiska/1979
23.10./JanaRed/1978/Daniel 12.11.2003 2890g, 50cm
26.10./gabinka/1976
28.10./Mariee/1975/Praha
28.10./Martoch/Lucinka
29.10./Jejek/Praha

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
27.3.06 10:46

Tak dnes mám dovolenou a tak vyjímečně i přispěju :lol: .

Amynko, trojkolka od Patronu má otočnou sedačku, takže velká výhoda u ostatních se to opravdu moc nevidí. Tady je odkaz: http://www.patron-bohemia.cz/baby/index.php?…

a myslím, že mimo kol splňuje všechny tvé požadavky. Nic ti nenutím pouze tě informuji :wink:

tak se zatím loučím musím jít dělat daňové přiznání :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
27.3.06 12:59

Ahojte,

teda jeden vikend a hned je co cist :D

ty odkazy na kocarky jsou super, uz jsem to postahovala a budu cist a porovnavat.
je ale pravda, ze to zatim uplne akutne neresim
zaroven mame v pribuzenstvu docela dost malych deti a tim padem i kocarky po nich, tudiz moznost si je pujcit…
co myslite - je nutny novy kocarek? nebo mate nekdo v planu porizovat z"druhe ruky"?

tipy na teh. obleceni jsou taky moc fajn
sice nad tim tolik nepremyslim, protoze na pobyt doma toho moc nepotrebuju…ale az bude lip, tak se docela tesim na nejaky ten „nakup“

chtela jsem se zeptat, jestli ma nektera z vas problem s bolesti bricha?
je mozne, kdyz jsem po operaci slepeho streva(ale uz pred 20 lety), ze to dela neplechu?
dost me to trapi, protoze nevim, jestli je vse v poradku…
kontrola pristi utery - mozna se vic bojim, nez tesim :?

a co nevolnosti?
pripadam si fakt jako .....
zrovna tento vikend jsem nebyla schopna absolutne niceho, ani dojit do koupelny…desny 8O
a to mi vychazi 11+4 tt podle UTZ
kez by se to nejak zmirnilo!

nastesti protejsek jeste „zvlada“, ackoli tvrdi, ze takhle protivnou me nezna
a protivna byt dokazu normalne, natoz ted! o naladach radeji nemluvim, bohuzel mam sklon manzela „buzerovat“ a nejak si nemuzu pomoc 8)

tak si myslim, ze si chodi do prace odpocinout :)

Mariee:
psala jsi, ze pracujes jako OSVC
jsme na tom stejne
mas predstavu, jak je to v nasem pripade s materskou apod.?
mam v tom totalni chaos a cloveka, ktery se mi stara o dane, se ptat nechci - aneb stale teh. tajime a rict to jemu by bylo jako napsat to na namesti

jeste chci podekovat za radu ohledne suche pokozky, vyzkousela jsem ten Excipial U Lipolotio a docela fajn, minimalne me nic nesvedi, coz je uleva :lol:

preji vsem krasny jarni den!
opatrujte sebe i briska!
nasim protejskum (Martinovi taktez) pevne nervy a vydrzte, mimiskove za to stoji :!

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
27.3.06 13:05

Lindas, taky kromě zaměstnání ještě pracuju jako OSVC, nejsem si tím stopro jistá, ale po dobu mateřské tak pracovat nemůžeš, protože, aby Ti byla vyplácena mateřská, tak si nesmíš nic vydělávat, ale pak na rodičovské už zas ano, takže budu na dobu mateřské živnosťák pozastavovat a hned po skončení ho zas obnovím, ale ještě máme čas to zjistit a info si zde určitě předáme.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
27.3.06 14:48

linduško: vše ti povím, ale teď to nestíhám…každopádně je to trochu složitější než pokud jsi zaměstnaná..určitě napíšu
pa
merie
a s tím slepákem taky, mě to kdysi tak pohnojili, že stím mám problémy dodnes a díky tomu jsme přišli o minulé mimi, ale proboha neděs se tím..to je jiný případ než ty…nejspíš tě budou bolet drobné srůsty, které se vytvoří v místě odebrání appendixu..ale to ustoupí, jsem po asi 10 operacích a bolesti jsem měla také. naštěští už je týden nemám, vypúadalo to jako kdybych to měla dostat (ale v menší míře) a pícalo mi jednou vpravo a pak vlevo..
mateřskou napíšu, neboj..
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
27.3.06 14:52

jejek: ty jsi úča, jééé napiš něco bližšího..já asi taky v budoucnu budu…a bříško? to mám někdy pocit, že je propadlejší…
pa
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
27.3.06 14:58

linda chtela jsem se zeptat, jestli ma nektera z vas problem s bolesti bricha?
je mozne, kdyz jsem po operaci slepeho streva(ale uz pred 20 lety), ze to dela neplechu?
dost me to trapi, protoze nevim, jestli je vse v poradku…
kontrola pristi utery - mozna se vic bojim, nez tesim

Jsem taky po slepáku, cca 6 let a dost často mne to teď v okolí jizvy pobolívá, už jsem na to upozňovala tři lékaře (svého gynekologa, doktorku na ultrazvuku i primáře U Apolináře), ale pouze ta doktorka tomu věnovala pozornost a taky říkala že to můžou způsobovat srůsty. Nicméně, včera jsem na www.porodnice.cz narazila na zajímavou věc, dovolím si to nakopírovat…podle které by to značilo,že to se slepákem nemusí souviset.
Jinak jdeme ve středu ráno na ultrazvuk , už se nemůžu dočkat, teprve po téhle kontrole budu konečně v klidu…

Děloha je do pánve zavěšena několika vazivovými pruhy . Jedná se o vazy sakrouterinní ( vedou od dělohy ke křížové oblasti páteře ), vazy postranní ( vedou od dělohy k oběma stranám pánve - přivádí k děloze hlavní cévy , které ji zásobují ) a vazy oblé ( vedou od rohů děložních oboustranně do třísel, vějířovitě se upínají i do oblasti zevních rodidel ). Krátce po vzniku těhotenství začíná se děloha začíná děloha kvalitativně měnit - jako by prosákne a začíná i růst. Těhotenství obecně je provázeno celkem bouřlivými změnami v organismu ženy. I děloha samotná svým růstem způsobuje změny , které řada žen subjektivně vnímá. Dochází ke zvýšení prokrvení malé pánve, růst dělohy způsobuje napínání závěsného aparátu , především oblých vazů. Oblý vaz je vpravo poněkud kratší, což způsobuje, při že některé ženy vnímají bolesti v podbřišku různého charakteru nejvíce vpravo. Většinou se jedná o píchavé nebo často i křečovité bolesti v pravém podbřišku na počátku těhotenství, postupně, při růstu těhotné dělohy se bolesti mohou „posunovat" směrem nahoru k pupíku. Tyto obtíže považujeme za naprosto normální , typické jsou hlavně u žen těhotných poprvé a žen štíhlých. Mohou být přítomny v kterékoliv fázi těhotenství. U některých žen dominují bolesti v levém podbřišku ( pokud je u nich zkrácen více oblý vaz levý ). Bolesti by však neměly být „časté". Tím se rozumí hlavně jejich ojedinělost , počet epizod bolestí by neměl narůstat. Je-li tomu tak, je potřeba navštívit lékaře. Nárazové obtíže není nutno řešit, postačí popřípadě pouze omezení fyzické aktivity, je nutno však ošetřujícího lékaře vždy informovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
27.3.06 15:29

Tak me jasani ze nevolnosti jsou fuc bylo zbytecne. Jakoby se vratily. Na zaludku mi zase sedi obrovsky kamen, v sobotu jsem zvracela uz po caji, nic jineho jsem snist ani nestihla… chjo. Za tyden mam kontrolu - doufam ze tam uz nekdo na UTZ koukne, jinak nebudu mit klid.. :?

Ale aspon ze pocasi se umoudrilo, i kdyz nam tady v poledne lilo, ted uz krasne sviti slunicko.. :) uz se tesim na prochazky s pejskem v tiom vonavem vzduchu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
27.3.06 15:49

Ahojky Marie,

jsme tady 3 učitelky + Martin. Já učím matiku a fyziku na průmyslovce. Ale teď mě to vůbec nebaví, protože mám myšlenky jinde :D Skoro denně myslím na to, že hodím marodku a budu mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
27.3.06 16:49

Venku je tak nádherně, že mi to nedalo a vyrazila jsem na procházku, šla jsem do blízkého lesa a byla to taková paráda, jen jsem zjistila, jak jsem přes tu dlouhou zimu zlenivěla, courala jsem asi hoďku a třičtvrtě a pobolívaj mě nohy, takže doufám, že už se ta zima nevrátí a já budu moct vyrážet na procházky častěji, abych zas trošku získala kondičku. Od zítřka do pátku ovšem budu zavřená v práci, mám odpolední, tak s procházkou budu muset počkat zas až na sobotu, achjo.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
27.3.06 18:08

Tak jsem tu zase. Ahoj.

Já při práci mám taky ještě živnosťák, takže taky plánuji, že budu muset ho na dobu mateřské přerušit.(stejně když to počítám tak nula od nuly pojde, ale beru to jako službu lidem 8) ) ale budu ráda, když Marie to přesně popíše co a jak. :wink:

Bolesti břicha, tak ty mívám většinou na večer ne nějak vyrázné, ani nemůžu říct jestli nalevo nebo naprovo, jen prostě malinko bolí, ale přisuzuji to k tomu že skřítek roste a zvětšuje se děloha, takže to neřeším až půjdu na kontrolu tak se radši zeptám.

Jo u nás začíná být taky jaře, sice tu ještě půl metru sněhu, ale už to pomalu slézá, tak se těším, až to sleze, to budu s kamoškou a s pesem a s koňma chodit na procházky, když teď jezdit nemůžu… :cry: :cry: tak alespoň tak.

mějte se fajn a pohladte bříška - jo dnes po ránu mi přišlo, že mi zase bříško spĺasklo a žádné nemám, ach jo holt je ještě brzo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
27.3.06 19:29

ahojte,

Mariee a Klaro:
moc dekuji za info ohledne OSVC
jsem jen OSVC, zadny zamestnavatel…
holt kdyz clovek neuznava autoritu… to se pak tezko hleda 8)
budu se tesit na detailni informace, protoze v tomto ohledu jsem opravdu „mimo“.

mozna bych se mohla prihlasit do skupinky „uc“(teda ucitelek)
jen nevim, jestli se pocita „lektor na volne noze“,
ale priznavam, ze je to spis znouzectnost, protoze „preklady“ me bavi vic
a ted mam tu neschopenku bez vychazek, tak mi zbyly uz jenom ty preklady......(no, aspon neco :wink: )

ostatne, obdivuji vsechny, kteri jsou schopni si stoupnout pred tridu a dat se tem detem vsanc - damy a pane, smekam!!!
na tuhle cinnost ja totiz nemam :(

dekuji za prekopirovany clanek o bolestech bricha
docela me to uklidnilo!!!

hezky vecer vsem

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat