Poradna duly
Jana Čurdová
Silvo,prosim porad kde jsou na baby gaga ty metriky-jsou moc hezke a ja neumim moc anglicky… ![]()
Gábi. najeď si na stránku www.baby-gaga.com pak zmáčkni TICKERS, potom PREGNANCY TICKERS - vybereš si motiv, který se ti líbí (SELECT) najede ti dvě tabulky jedna velká a pod ní jedna menší na tu klikneš je tam napsáno (YES, I KNOW......), pak se myslím budeš muset zaregistrovat (uživ. jméno - username, email, křestní jméno - firstname, příjmení - surname) a pak už by to mělo být stejné jak na ostatních stránkách. Myslím, že ještě po přihlášení jsem se musela dostat zpátky na PREGNANCY TICKERS.
Doufám, že se ti to povede. Hodně štěstíčka.
A co tvoje mimi?
![]()
ahoj holky chtela jsem se vas zkusenych
zeptat jestli mate zkusenosti s negativnim tehotenskym testem a preci tehotne.
Ja mam zpozdeni MS uz sest dni a dneska mi vysel negativni test. Musim rict, ze se citim opravdu jak v jinem stavu, mam bolesti v podbrisku takove zvlastni jako by tahani a tlak.
Uz tomu nerozumim a k tomu negativni test?
Poradte
Silvi-jak moje mimi?? Uz mame tri fotecky a 6,4,jdu poprve do poradny a dostanu PRUKAZKU ![]()
Jo-uz jsem metriky nasla,ale je jich tam malo…
tak nakonec necham ten co mam ![]()
Ahoj
vůbec nic nestíhám, zařizuji svatbu…a vybouchl mi tisk oznámení…a hned dvakrát za sebou..
jinak gratulace všem kontrolá a dvojčátkům…
takový dotázek…nejsem tu často a nechce se mi to hledat…
všechna dvojčatka přítomných jsou normální cestou nebo uměle
![]()
pa pa mějte se krásně
M
Ahoj holky,
uf, uf, tak jsem se tím už prokousala, tentokrát jste toho napsali hodně, mě včera bylo zle, tak jsem se sem nemohla ani podívat, už aby to přešlo.
Dělala jsem si poznámky, tak budu reagovat na to, k čemu bych se chtěla vyjádřit
Janča - Jani, obrovská gratulace, nechápu, však tys je tušila
no tak to bude ten nový kočárek, který jsi psala, že máš vybraný, co. Teda Kája se má, hned dva sourozence najednou.
Ditiska a všichni ostatní co chtějí brát Maternu - holky, osobně ( teda né osobně ) jí nedoporučuju, i moje doktorka jí vyloženě zakazuje, je to prý driák a rodí se fakt velký děti. Mojí tetě, která je brala, je museli hned vzít ( tuším že v 7 měsíci ) a přesto se jí v 8 měsíci narodil chlapeček a měl 4,19 a 54 cm! A to mu chudákovi museli zlomit ještě klíční kost, jinak by neprošel a kdyby byl v bříšku dýl, tak by ho teta už neporodila. Záleží na vás, nechci nikomu nic nutit, to vůbec, ale je spousta jiných vitamínků, kvalitních, než zrovna Materna ( Mamavit ale prý taky nedopadl moc dobře
)
Mimmina - cvičení. Já jdu po velikonočním pondělí na nemocenskou, mám domluvený už těhu cvičeníčko, tak budu chodit hezky cvičit a těhotenství si užíííívat, já už se na to tak těším, pomalu odpočítávám dny, kdy to bude.
Jídlo - maso u mě bléééé. A to jsem od přírody masožrout. U mě vedou mléčný výrobky, sladký ( to teda hodně ), ovoce ( zvlášť hroznový víno ), zelenina ( hlavně ledový salát a rajčata ) a pivo
, to si teda cucnu od manžela, když si dá, ale teď mi opravdu hodně šmakuje. Už jsem asi psala, že tuším, že budeme mít holčičku. A to jsme dělali na klukovi
ale třeba to bude jinak, uvidíme za měsíc.
Vitamíny - já brala 3 měsíce před plánováním těhotenství ( v tom teda je už i první měsíc těhotenství ) calibrum baby plan, tak jsme si v únoru dala jen kyselinu listovou, tu beru pořád a 4.4. jdeme na další UTZ a ráno na krev, tak se paní doktorky zeptám, jestli mám tu kyselinu brát dál a co si myslí o tom, abych dál brala vitamínky, tak jsem zvědavá, co mi řekne.
Bříška - Jani, děkuju, děkuju, že už máš taky pupíka, připadám si fakt jako exot. Je skvělý, že vím, že rosteme, já jsem za to holky hrozně vděčná, ale přijdu si jako zvláštní jedinec, když ho nikdo z vás ještě nemá. My ho včera na počest ukončení 12 týdne ( budeme fotit pravidelně po měsících a pak to dáme do fotoalba ) vyfotili a posílala jsem ho kamarádkám a všechny říkali jakýho mám pupíka. To jsou ty geny v rodině
Už krásně cítím vrcholek dělohy, je to hezký pocit, akorát večer si připadám jako bych měla prasknout ![]()
Pláč - jak jste na tom s pocitama? Mě se hormony bouří o 106. Dneska večer jsem brečela i nad tím pořadem na Primě „Chůva v akci“, Jeník
( manžel ) mi podával kapesník a smál se mi, mávají se mnou teda dokonale.
Taky jsem se chtěla zeptat všech dvojčátkovejch( holky, kolik vás už je, teď si vzpomenu jen na Capinku, Sabri? a Janču, ale mám pocit, že jste byla ještě jedna, ne…) jak se vám ty dvojčátka povedli
poreferovala bych kamarádovi, kteří plánujou rodinu a on strašně touží po dvojčátkách, tak aby měl mustr.
Mariee a kde se budeš vdávat? Na zámku, nebo to máte na úřadě, či snad na jiném zajímavém místě? Jé svatba, to bylo krásný…vloni 25. června. Dodneška to v nás vyvolává hluboké emoce. Máme krásný video a strašně rádi se na něj díváme. Přeju ti moc, aby vám to krásně vyšlo.
JanickaF - pokuď máš negativní test a menstruace se nedostavila, pravděpodobně se bude jednat o nějakou hormonální poruchu ( min. měsíc jsme to řešili s kolegyní, měla 15 dní zpoždění ), zajdi si k doktorovi a ten ti poví víc.
Silvi, vítej mezi námi.
Leilo, dneska jsem se dočetla v mamince, že v 11+3 až 13+6 se dělají tyhle vyšetření ( jde o UTZ vyšetření ) - měří se délka plodu, délka hlavičky, nosní kůstky, projasnění šíje, rozměry šíje a nosní kůstky můžou signalizovat vývojové vady plodu. Tomuto vyšetření předcházejí krevní odběry.
Tak už jsem toho napsala dost, letím do hajan, pohlaďte bříška, který začnou brzo růst!
a krááásně se vyspěte.
Papapa
Amynka ( Linda ) ------------
1981, Velké Přílepy, TP 10.10. jedno mimí ( zkouším, jak to tam píšete, abych byla taky přehledná, cha )
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png
Ahoj všem, vždy napíšu holky, pak si vzpomenu na Martina a zas to přepisuju, tak kdybych na to někdy zapoměla, Martine omluv mě.
Tak já byla zmrzlina vždycky a teď jsem ještě větší, mě tedy manža nemusí nosit suchý tričko, ten naopak když se klepu zimou, tak se přitulí a přehodí přes mou peřinu ještě svojí, to se pak tak za 5 minutek ohřeju a zas spim dál.
Hormony si se mnou dělají co chtějí, někdy jsem pěkně nabroušená, jindy jsem neskutečně citlivá, fakt se mnou vydržet je těžký, chudák manža, zatím se ale jen směje a říká: Bude hůř.
Lindas: Bohužel můj Dr. nemá UTZ přímo v ordinaci a pojišťovna standartně hradí jen 3 a to pro zjištění těhu, ve 20 tt a ve 30 tt, ale určitě si chci zaplatit 3D UTZ, tak Berušku uvidím ještě třikrát.
Klára
Ahojte holky a kluku. Krásný nový den. Snad dneska nedeštivý. Ta naše řeka Bečva u nás vypadala strašidelně včera večer. Ne, že by byly na vylití, ale strašně řádila. Chudáci ti, co jsou opět zatopení.
Gábinko, já myslela, jak se má tvoje(vaše) mimi v bříšku. Jestli je kliďas a tak.
Třeba mě paní doktorka na posledním UTZ řekla, že tam mimi pořádně řádí. Sice ho ještě necítím, ale viděla jsem ho. No vidíš a s těma fotečkama. Ty se máš, že už máš tři. Já nemám ani jednu a to už půjdu na poradnu podruhé. Ale máme s prckem slíbené, že si nás paní doktorka nafotí příště víckrát a už se pak můžeme všem chválit. Hlavně babičkám.
No a co hormony u mě. Já jsem asi divná, ale na mě zatím hormony nijak nepůsobí. Možná akorát, že se mi zlepšila pleť, ale nálady mám pořád stejné ba dokonce vynikající. Cítím se strašně v pohodě. Doufám, že mi to vydrží až do konce.
Tak zatím pa holky, těm co jsou v práci přeji příjemný pracovní den a domácím trochu závídím, že si hoví doma, ale taky hezký den holky.
Silva
No mimis minule pri foceni asi dvakrat mrsknul nozickama,ale kdyz prislo tvrdy na tvrdy a fotilo se tak je schoval,takze mam na fotce takovou malou housenku
ale rozkosnou
uz se teim az ho zas uvidim-ale toho 6. tam bude jen sestra-odbery,mereni,vazeni…a pak tam pujdu asi 7.neboaz po vikendu-jak budou hotove vysledky a to uz normalne k doktorovi a taky urcite zas udela UTZ
nejradsi bych si ho poridila domu-UTZ ne doktora-a koukala bych co tam ten prcek porad dela
chudak-pod dozorem hned od briska
-Nevite nektera,jak dlouho se asi tak bude brat ten Utrogestan???jsem po nem porad priserne unavena a uz me to neba…a nevim jestli mam rict doktorce at me teda jeste necha doma nebo ne-ale asi jo-o,protoze predstava 12 hodin na nohach-to teda nevim-a jeste byt prijemna na pacose-teda to mi problem nedela,ale kdyz jsem takhle KO,tak me obtezuje skoro vsechno,natoz pak litat cely den kolem lidi-a chapu,ze je by asi taky moc nebavilo koukat na nekoho,kdo je jak zpomaleny film…-kdyby bylo videt brisko,tak by mi to mozna omluvili,ale takhle.....chjo…a pritom by me tam kolegyne docela potrebovaly…no nic-nechame to konovi
zatim mam jeste min tyden-holcicky-hezky den ![]()
Ahojky:-) Dlouho jsem se neukázala, ale spíš nebyl moc čas
Dnes jsem si našla, ale čas se kouknout na všechno co jste napsaly.
Koukala, jsem se, že už nebudu první na seznamu, že mě předběhla Mumis
.
Holky, píchne Vás někdy v podbříšku? Přisuzuju to tomu, že se všechno roztahuje, ale raději se zeptám i Dr. Kontrolu mám až 25.4. a krev 19.04.
Pomalu už začínám nedopínat kalhoty, jediné do kterých se vlezu jsou džíny, takže za chvíli asi příjdou už na řadu těhotenské, co jsem podědila po švagrové
. Manžel mě přesvědčuje, že bříško už roste, ale mě se to nezdá, spíš si připadám nafouklá, hlavně večer ![]()
Nevolnosti mě občas ještě přepadnou, v neděli to bylo celý den. Jediné co pak prcek snese je meloun:-) Každý se mi smál, kde seženu v březnu meloun hypermarkety nezklamaly ![]()
Koukala jsem, že jste tady řešili kočárky. Známá měla Jané powertrack, ale je fakt, že byl hrozně malinký
Mě se líbí Inglesina, nemůžu si pomoct ![]()
Dneska jsem se teda rozepsala se koukám ![]()
No jo, to by se mi taky líbilo mít ten přístroj doma. Já už se nemůžu dočkat až půjdeme toho 11. na utz. Já snad ani nedospím den předtím. Chtěla bych i paní doktorku požádat jestli by nešel prcek nahrát na video. Kamarádka, co k ní chodila tak má videokazetu s mimčem doma. Tak uvidíme.
Silva
To jsem ráda, že nejsem sama, která je nafouklá jak balon a hlavně večer. Někdy to trvá i druhý den a to už od rána. Taky už pár kousků kalhot nedopnu, ale co naplat příští rok to bude lepší. Ale pořád i přesto se mi zdá, že bříško nikde a faldy vsude. Podle toho co jsem přibrala asi snad hodně jím nebo já nevím. Přitom mi připadá, že bych se necpala o moc víc než jsem otěhotněla. Jak jste na tom s přibíráním vy, holky?
silvie
Ahoj všem,
Osobnš bych kočárek Inglesina nekoupila, není taky z nejlevnějších a měla ho švagrová a během prvího půl roku se jí nejdřív ulomilo kolečko a pak postupně ty šrouby, kterýmy jsou spojeny ty tyče, co vedou šikmo od korby ke kolečkům, mohla to být jen náhoda, ale mě to odradilo.
Bříško mívám taky nafouklý hlavně večer, už jsem se několikrát začala radovat, že začíná vykukovat , ale ráno po něm není ani vidu ani slechu.
Podle toho, co jsem se dočetla a co mi říkal Dr., tak Utrogestan se bere do konce 12 tt, pak už to nemá cenu, protože ten hormon, který tělu dodává už stíhá v dostatečné míře vyrábět placenta, do té doby jí ještě pomáhá žluté tělísko a to občas nezvládá.
Klára
Klarko diky ze info-takze to vypada,ze jen doberu to,co mam doma-cca jeste tak nadeset dni a koncim-juchu!!To by tak odpovidalo tomu 12 tt-uvidime co bude na kotrole