Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
27.3.06 20:36

Ahoj holky,

koukám, že toho za dnešek moc nepřibylo :D asi vás zachvátilo to krásný počasí, že. Jak krásný pocit jít z práce za světla, paráda.
Ditisko, děkuju moc za odkaz, akorát mi jedna věc není jasná…otočná sedačka, to se musí manualně otočit, nebo to stačí nějak přetočit. Tohle má i Jane, že se dá otočit, ale musíš manualně tu sedačku vzít, otočit a zaklapnout, což je blbý, protože představa, že to budu dělat při každým zasvícení sluníčka do kočárku, nevím, ta přeh. rukojeť je přeci jen rychlejší, ale děkuju :wink:
Jak to, že vám nerostou pupíky? Ach jo, to si připadám jako jediná, co přibrala a už je to na mě vidět :( Dneska přišla do práce býv. kolegyně, bude se vracet z mateřský a ptala se v kolikátým jsem, tak jsem říkala, že ve třetím a říkala mi, že mám teda už pěkný bříško. Chjo, doufám, že vám už taky porostou a taky budete kňučet, že se nevejdete do kalhot.
Jinak jsem se včera dívala do galerie bříšek a jedna maminka ho měla
stejný jako my, tak mě to včera trochu uklidnilo. :lol:

Zuz, ty se máš, že jdeš už tuhle středu, my jdeme na UTZ až příští úterý, ale věřím, že to uteče.

Mariee, ty jsi ještě panna? Já jsem narozená 22.9. 1981 v 18:30 a mám udělaný astro horoskop a tak tak jsem stihla pannu, v 19 hod už vstupoval měsíc do znamení vah. Takže jsem měla kliku, nebo kliku…to moje puntíčkaření není občas to pravý ořechový, aspoň pro okolí, někdy :o

Klárko, super seznámek.
Zatím se mějte krásně a krásný sny.

""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png

• Citovat
  • Upravit
17675
27.3.06 20:58

Amynko: aspon vis,ze mimise mas :D Ja diky tomu ze spise porad hubnu nez nabiram mam brisko pokazde jine:)) A to ze jsem tehu je poznat jen na obliceji, neb jsem jak smrtka z toho vecneho boleni zaludku a plet mam pokazenou na ultimum(takze podle jednoho porekladla ze holcicky berou krasu hadam, ze to bude nemin teda modelka, za to jak me zridila :D )
Pocasi je nadherne, uz jsem dokonce vytahla i jarni bundu, juch juch :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
27.3.06 21:55

Holky,

k bříškům, já už ho mám pořádné, holt podruhé asi roste rychleji či co.

Marie, tuším, že jsem Tě ještě nepřivítala, tak tu vítej a piš.

Holky, mně je nějak divně, začalo mě bolet břicho, celkově si připadám nějak nedobře, každou chvíli lítám na záchod kontrolovat, jestli nekrvácím. Jak kdyby mě Neználek chtěl vystrašit před zítřejším UZ. Mám docela strach. Už bych potrat v tomto stadiu těžko rozdýchávala, navíc to miminko mám spojené s návratem domů, celou by to situaci poněkud zkomplikovalo. Doufám, že to nebudu muset řešit a všechno bude v pořádku. Tak nám držte zítra ráno palečky. Pak hned napíšu, jak jsem dopadla.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
27.3.06 22:28

OSVĆ info pošlu zítra, dnes to opravdu nestihnu…

Letadlo: děkuji, ale myslím že přivítala nelam si hlavu..

amynko:nejprve mě otázka zarazila :lol: :lol: :lol: to bych musela být marie,ale svatá,když jsem v čekávání, ha ha…ale pak jsem koukla a pochopila..ano jsem ještě v panně, řídím se starým horoskopem jak to bylo dřív před 20-50 lety a tak…stejně mi pokaždé píší jinam, nejčastěji ale do panny…a bohužel na mě i připadají její vlastnosti…jsem hrozný untíčkář… za to ale praktická :oops:
pa dobrou, byla jsem tu na skok…omluvy těm kterým jsem neodepsala..
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
28.3.06 08:21

Ahojky Letadlo, určitě hned napiš, ale bude to určitě v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
28.3.06 08:38

Ahoj holky!

Tak se hlasim po delsi dobe- nejak jsem nemela na nic chut a taky jsem v praci nestihala…

Procetla jsem vasi kocarkovou diskuzi a prohlidla odkazy…a vubec netusim , jaky kocar vybrat…Libi se mi Chicco, co ma vybrany Martin s Pavlou- jen ta cena :? a paak my mame mrnavou autosedacku po Filipkovi, tak mi prijde zbytecny kupovat dalsi…

taky by se mi libilo, aby na kocarku byla odnimatelna cela korba- kvuli skladani do auta…Budu muset premyslet:-)))

Mam jeden problem- posledni asi 3 dny me docela casto chytaji krece do lytek a taky mi v nohach mravenci…Nevite, cim to muze byt?Nedostatek horciku nebo tak neco? a muj gynekolog i obvodak maji jak na potvoru dovolenou :cry:
Jo, taky se mi stava, ze kdyz kycham nebo kaslu, tak me zaboli v podbrisku- spis takova docela rezava bolest…Myslim, ze nektera z vas si tady na to stezovala- jeste to trva nebo to preslo?

Na to , ze doma uz jednoho smudlika mam, je vsechno nejak jinak:-)Netusim, cim to je, ale treba to fakt bude holcicka:-))))

No nic, jdu neco delat, pohladte pupicky,

Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
28.3.06 09:00
:?

Ahoj Holky, já jsem tu dnes poprvé. Jsem ve třetím měsíci těhotenství a předpokládaný termín porodu máme 2.10.2006. Četla jsem si o vašich bříškách a u mě je snad pořád stejné. Možná o trošku povyrostlo. Ale to když doma řeknu, že už je mimi poznat (na bříšku) tak moje mamka mi řekne, že to určitě není tím, ale jak jím. Tak mi hned zkazí veškerou radost z toho, že mi bříško roste. Strašně se na to malé mimi těším. Už i proto, že jsme se o něj snažili dva roky. Ráda toho prcka pozoruji na ultrazvuku a pokaždé se moc těším až ho uvidím znovu. Teď nás kontrola čeká za 2 týdny. Máme slíbené i první foto. Tak zatím pa a vzhůru do činorodé práce. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
28.3.06 09:30

Ahoj Silvi,

vitej mezi nama:-)myslim, ze brisko roste kvuli mimiskovi, ne z jidla:-) aspon se tim utesuju:-))), ale je fakt, ze moc nejim:-)v posledni dobe ziju hlavne z ovoce- takove kompotovane broskve jsou mnamka nejvetsi:-)))

Pridej o sobe nejake dalsi info- jsme zvedavky:-))

Zatim papa, Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
28.3.06 09:34

Ahoj všem,

Marie, za info ohledně OSVC budeme moc rády.

Letadlo, určitě je všechno v pořádku, dej nám pak hned vědět, jsme tu jak na trní.

Mumis, vítej mezi námi, už jsem tě dala do seznámku, pokud chceš, tak nám dej o sobě vědět víc, třeba odkud jsi, rok narození a podobně.

Jinak ty rostoucí bříška taky můžu jen závidět, já mám večer občas pocit, že se začíná taky klubat, ale ráno po něm není ani památky, takže to nebude mimčem, ale jídlem za celý den. Dneska je tam zas tak hnusně, že mě snad ani nemrzí, že musím na odpolední.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
28.3.06 10:07
:)

Tak já se vám holky představím. Jsem z Moravy - Rožnov p. R. a jsem ročník 1978. Pracuji jako paní účetní, ale už se těším až potom trošku pobudu doma. Zatím jsem ještě svobodná, ale požádána o ruku jsem již byla. Takže se nám to nakupilo všechno dohromady. Mimi, svatba a taky stěhování do našeho nového baráčku. Už se fakt na všechno moc těším. Akorát jsem říkala, že je to nějak moc radosti najednou. Ale snad to bude vše v pohodě.
Já se mám zatím moc dobře a mimi taky. Naštěstí mě zatím žádné nevolnosti neprovázely během těhotenství a vůbec se cítím strašně fajn. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
28.3.06 10:12

Mumis, už jsem doplnila seznámek. Tak to máte opravdu hodně moc radosti najednou, ale někdy to tak vyjde, u nás chodila radost po roce, předloni svatba, loni zrekonstruovaný byteček a letos miminko. S těma nevolnostma buď jedině ráda, á je neměla nijak dramatické, nezvracím, ale žaludek se houpe, teď v poslední době už je dopoledne, tak je to docela pohoda.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4460
28.3.06 10:40

Já jsem taky zvědavka. Tak pořád brouzdám po internetu a hledám chytré rady a moudrosti o těhotenství. Ale kolikrát se tak leknu, co tam píšou, že si říkám, že na internet už nepolezu a nic číst nebudu. Stejně mi to nedá a zase tam druhý den vlezu.
Ještě vám zvědavky můžu napsat, že toto mimi je moje první mimi, tak vlastně vůbec nevím do čehu jdu a jak to všechno zvládnu. Akorát dobře vím, že se moc, moc, moc těším. A vlastně těší se celá rodina. Bude to totiž první vnoučátko z obou stran, jak z mojí tak z přítelovy strany.
Strašně si mě teď všichni hýčkají. To se mi celkem líbí. Ale nic se nemá přehánět, že jo. Takže se jim občas vzepřu a jdu dělat co se mi zrovna chce. Samozřejmě žádné namáhavé věci.
Posledně jsem Lukášoví (přítel) říkala, že asi zůstanu těhotná celý život. On si mě tak hýčká a opatruje a taky se už moc těší na prcka.
Ale teď už fakt musím jít něco dělat. Nebo to je se mnou hrůza. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
28.3.06 10:42

ahojte,

Silvie, vitej „u nas“.
Radost se na Tebe teda vali proudem, ale bud rada, aspon si to poradne uzijes :D
S nevolnostmi Ti zavidim - me se zatim drzi se vsim vsudy, potvurky jedny podivny!

Amynko
vzdyt je to fajn, kdyz vis, ze „rostete“
brisko si hyckej, at dal pekne roste a Ty si ho muzes uzivat
u nas je to stridave, nekdy si pripadam jako ten vlk v Karkulce, co mel v brise zasite kameni a jindy mi misto briska zeje „obraceny lavor“, tak nevim, na cem to zavisi…
ale je pravda, ze na obleceni se nic neprojevilo, takze Te nepotesim - do kalhot se zatim vejdu

Zuzaa
doufam, ze se brzy sveho „smrtelneho vzezreni“ zbavis, abys mohla byt krasna „reprezentativni tehulka“ :lol:
veris na takove ty „povery“, ze holcicky berou krasu atd.?

a co vy ostatni?
zkoumate to nejak?
osobne netusim, ale vsimla jsem si, ze nektere tehulky maji rozdilna briska a je fakt, ze treba podle maminek v okoli, to vychazelo
kdyz bylo brisko jako by hodne dopredu - narodili se vetsinou kluci
kdyz bylo brisko jako by „rozplacle, siroke“ - narodily se holky
a taky ty, co cekaly holcicky mely plet opravdu znicenou a podobnou pubertackam
mozna na tom neco bude
co myslite?

letadlo
drzim pesti na kontrolu
vse bude ok, uvidis
hlavne napis

zuziky
ty krece v lytkach mohou byt zpusobene nedostatkem horciku
beres nejake ty vitaminy pro teh?
jestli mas moznost, zkus si nohy podlozit, aby byly vys, kdyz lezis nebo i sedis
osvedcilo se mi to, ale je to takova „babska“ rada, proste „nozky nahoru“ :P

uzijte si pohodovy den!

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
28.3.06 10:50

jeste drobnost
objevila jsem clanek o bylinkach a koreni v tehotenstvi
netusim, jestli to pro nekoho z vas bude zajimave, ale rozhodla jsem se
vam ho prekopirovat.......

L.

Bylinky a koření v těhotenství a při porodu
Obecně by se měly budoucí maminky vyvarovat těch bylinek, které mají vliv na svalovinu dělohy, způsobují překrvení orgánů malé pánve, silných projímadel, které mohou předčasně vyvolat porodní stahy.
Bylinky a koření, které se NEDOPORUČUJÍ používat v těhotenství
Jedná se o ty, které mohou vyvolat nedonošení plodu, jeho poškození nebo vyvolat předčasné porodní stahy.
Aloe, aloysia triphylla - od 26 tt neužívat ani ve formě čajů nebo olejů v aromaterapii, bazalka - od 26 tt neužívat ani ve formě čajů nebo olejů v aromaterapii, bergamot, dobromysl (oregáno), estragon, fenykl, hřebíček - od 26 tt neužívat ani ve formě čajů nebo olejů v aromaterapii, jalovec, janovec, japonská máta - od 26 tt neužívat ani ve formě čajů nebo olejů v aromaterapii, kafr - od 26 tt neužívat ani ve formě čajů nebo olejů v aromaterapii, kardamon, libeček, mahonie, máta, medvědice, pampeliška,pelyněk, petržel, prvosenka (petrklíč), přeslička, ptačinec, raut, rozmarýn, skořice - od 26 tt neužívat ani ve formě čajů nebo olejů v aromaterapii, šalvěj, tymián, tůje - od 26 tt neužívat ani ve formě čajů nebo olejů v aromaterapii, vachta, vavřín, zázvor -od 26 tt neužívat ani ve formě čajů nebo olejů v aromaterapii, ženšen.
Bylinky a koření, které mají PŘÍZNIVÝ VLIV na bříško :
Maliník - doporučuje se pít od 34 TT, má tonizující vliv na hladné svalstvo dělohy a střev, tak připravuje bříško na porod, navíc čaj z něj je dobrý voňavý a když si k tomu představíte maliny …
Prcha chlumní aneb arnika - masážní olej s jejím obsahem zlepšuje prokrvení pokožky, zabraňuje vzniku pajizévek - striím, odstraňuje také svalové napětí
Len setý - od 34 TT 1 lžíci denně, jak říká lidová moudrost, len nechá dítě hladce vyklouznout, je to slabé laxativum, v uvedeném množství nevyvolá průjem, ale upraví stolici, pozor - musí se vydatně zapít jinak působí opačně a způsobí zácpu.
Bylinky vhodné při PORODU :
Skořice - skořice vyvolává porodní stahy, pokud je Vám její vůně příjemná je ideální si ho vzít s aromalampou do porodnice, také si její vůni můžete dopřát několik dní před termínem porodu, nám to bylo velice příjemné
Kontryhel - stimuluje zatahování dělohy po porodu, snižuje krvácení při porodu a spolu s meduňkou navrací energii po porodu a zvyšuje sekreci mateřského mléka, je ideální si čaj z něj vzít k porodu a pít ho i během hospitalizace až do konce 6tinedělí
Dubová kůra - působí hojivě na pokožku, intimní mycí gel s jejím obsahem hojí zranění po porodu
Chlorophyl - hojí a zklidňuje zranění po porodu, v lékárně se dá koupit jako spray.
Několik rad na nemilé bolístky, které provází těhotenství :
Ke zmírnění otoků nohou pomáhá konzumace hroznového vína, jablek, chřestu a samozřejmě pití dostatečného množství vody.
Na zácpu pomůže pití jablečné šťávy, nejlépe na lačno, povzbuzuje střeva a navíc dodá tělu minerály a jíst potraviny bohaté na vlákninu.
Bolestem zad pomůže masírování s oleji, dobrý je z levandule lékařské a tymiánu, levandule zmírňuje bolest a tymián uvolňuje napětí ve svalech.
Na hemeroidy hojivě působí přiložený extrakt z habru obecného a zvýšená konzumace syrového ovoce a zeleniny. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
28.3.06 11:15

ahoj tady něco málo o OSVČ: musela jsem se ještě kouknout do knoh, ale koukám že nám tu přibila účetní, tak máme info z první ruky, viď MIMUS, také tě vítám..

při mateřské i rodičovské si už můžeš přividělat cokoli, jen to nesmí být od toho, od koho jdeš na mateřskou, jestli bude jako hlavní nebo vedlejší je jedno, ale je to směrodatné pro to, kolik máš platit zálohy a pak min. pojistné. Tzn. je vždy lepší být jako vedlejší. A před mateřskou musíš být pojištěna 270 dní za předchozí 2 roky, nemusíš přerušovat živnost a nevztahuje se na tebe minimální daň,daníš jen to, co si vyděláš
ale mimus mi určitě poopraví a doplní detaily…

zuzi-pozor i na hluboký zánět žil, ale to snad ne..raději kontrolu u zastupujícího obvoďáka..

musím utíkat..
M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí