Poradna duly
Jana Čurdová
Jejej-ted jsem koukla do dubnatek-jen jsem chtela vedet,jak jsou na tom ty nejvic tehulky a tam maji taaaaaaaak dlouhy seznam,ze se vubec divim,ze na ty ostatni mesice vubec nekdo zbyl-a maji tam taky seznamek s velikostma pupiku-legrace
no nic jdu zas neco snist-je mi zas ble…
Taky jsem se tam mrkla a mají už asi 5 miminek narozených. Teď tam konzultují kojení. No až my budeme konzultovat kojení to si ještě trochu počkáme.
Taky jsem se dívala, že už mají holky založenou stránku prosinec 2006. Toto, ale letí. To se fakt nezdá. Myslím, že ten říjen tu budeme mít zachviličku ani nenadějeme.
Silva ![]()
No letí to strašně, přijde mi to jako chvilka, co jsem na testu objevila slabou druhou čárku a zítra už to bude 7 týdnů. S konzultací kojení si ještě chvilku počkáme, ale taky se za nedlouho dočkáme, nebojte.
Gabinko, jsem ráda, že jsem alespoň trochu pomohla, taky beru Utrogestan a Dr. mi to tak říkal, že po 12 tt už nemá cenu ho brát.
Klára
Ahoj, tak jsem nakonec psychicky nevydržela a zašla se k Dr. zeptat. Občas, tak 1× za týden mám narůžovělej výtok, a tak jsem se šla ujistit, že to nic není, že je to normální. sestřička, mi řekla že neví a že ať příjdu zítra, že na mě pro jistotu Dr koukne, takže já zítra uvidím skřítka, heč
. doufám, že bude všechno v pořádku. Večer vám dám vědet jak jsem dopadla. Tak zatím pa
Ditisko, určitě to nic není. neboj, vím, že narůžovělý výtok většinou souvisí se zavrtáváním se mimíska do sliznice, alespoň to tak je v úplném začátku, ale myslím si, že i o několik málo týdnů to s tím bude nějak souviset.
Klára
ahoj MUMIS a další, to je fajn že koukáte do dubňátek, já zas nakoukla z dubňátek k vám…
, vy sondujete u nás jaké to bude „pak“ a já u vás zas koukám a nostalgicky vzpomínám, jaké to bylo předtím…holky ubíhá to strááášně rychle, teda aspon mě, a to jsem od třetího měsíce doma…mě to připadá , že to není ani možný, že jsem byla v nějakým 10. týdnu a tak, takže si to u vás připomínám..... ![]()
Silvic, jen nakukuj a vzpomínej, my zas nakukujem k vám, abychom věděli co nás čeká, od tohu tu přece všichni jsme, abychom čerpaly informace ze všech možných zdrojů. Přeji pohodové a klidné vylodění mimíska.
Klára
Sivic, to já bojim bojim taky, ale dost mi pomohlo si přečíst deníčky Nových snažilek, kam patřím, kde holky popisovaly porod, myslím, že tam jsou čtyři, každá měla porod jiný, některá těžší a delší, jiná celkem v pohodě a všechny to popisujou s takovou něhou, že i slzičky se draly do očí, jak je to sice těžký, ale nádherný a stojí to za to a jak by do toho šly hned znovu, že už se na jednu stranu nemůžu dočkat toho dne D, kdy uvidím to naše stvořeníčko.
Klára
Dobré ráno všem říjňátkám a jejich budoucím maminkám.
Ditisko
Držím palec, ať vše dobře dopadne. Ale myslím, že to bude určitě OK.
Tak jsem si všimla, že jsme měli včera návštěvu z dubňátek. Silvic jestli tu ještě nakoukneš, tak přeji hladký průběh zrození. Taky jsem se včera dívala do fotogalerie nafotky bříšek. Některé jsou fakt velké. To nevím, nevím jak bych se s takovým pupíkem pohybovala. Asi je to pěkná námaha.
Studovala jsem i včera kočárky na internetu a je jich tam tolik, že vůbec nevím, jaký vybrat. Vím, že je ještě dost času, ale už jsem chtěla vědět, co nám to ti obchodníci letos nabízejí.
A co vy už jste taky zvažovali a koukaly???
![]()
ahojte,
zdravim vsechny a navstevu z dubnatek taky ![]()
teda si nedokazu predstavit, ze budu v lete nosit takovej pupik
no, zari, rijen snad uz nebudou ve znameni nejakych abnormalnich veder…
vcera jsem byla totalne odepsana - at zije nevolnost!
ani jsem nezapnula pocitac
doufam jen, ze si to mimisek poradne vybral, a treba to bylo neco jako „boure pred klidem“
no, nevim
ale uz jsme 12+1, tak by se snad mohlo vse umoudrit
jak jste na tom vy?
jinak se chci jeste zeptat, jestli nektera z vas ma problem se stitnou zlazou?
jsem totiz hrozne vystresovana, protoze jsem byla vcera na kontrole u Dr.(endokrinolozky) a ta mi sdelila, ze mam naprosto sileny hodnoty a ze je to pruser (cituji) hlavne pro mimiska…
pritom v dobe poceti bylo vse stabilizovane, tak mi snizili davku leku a ted si predstavte, ze mam 100× vyssi hodnoty
jsem z toho uplne hotova ![]()
na netu moc informaci o hypofunkci a vlivu na plod neni
ze zoufalstvi jsem volala sve gynekolozce, ta me mirne uklidnila, ze si plod vezme to, co potrebuje a tim padem se muze nedostatek projevit v tele matky (ale ne takovym rozdilem hodnot.....)
dokonce jsem kontaktovala i genetika, ktery me uz tolik neuklidnil, protoze zrovna tyhle hormony maji vliv na stepeni chromozomu atd., takze pry uvidime az po 1. screeningu (jdu tam 4.4.)
Holky, jsem docela mimo a silene se bojim.
Nikdo z lekaru mi vlastne nebyl schopen odpovedet a chapu, ze to ani oni neodhadnou.....
Kdybyste nahodou nektera mela info nebo zkusenost z okoli, napiste.
Budu vdecna za kazdou zpravicku ![]()
diky!
hezky den vsem!
opatrujte briska ![]()
Lindas, bohužel nikoho v okolí s problémy se štítnou žlázou nemám, ale uvidíš, že v úterý vše dopadne dobře, mimísek bude zdravý jako řípa, jen to chce klid a nestresovat se. Menůžou třeba ty hodnoty vylítnout kvůli stresu nebo tak nějak?
Klára
Ahoj holky,
Lindas tak tvůj strach úplně chápu. O žádných takových stránkách nevím, ale zkus se kouknout na www.porodnice.cz a poslat dotaz MUDr. Kouckému. Já jsem se štítnou žlázou měla problémy asi v 10-ti letech a od té doby mě nikdo nesleduje, ale po nevydařeném těhu mi brali v červenci krev a tam vyšlo všechno v pořádku. Taky vím, že štítná žláza bohužel s těhotenstvím dost souvisí. Ale neboj se zbytečně a zkus hledat nějaký info…
Jinak já taky umírám strachem a úterý se snad ani nedočkám.
Ditisko tobě držím dneska palečky a neboj tohle většinou nic neznamená. Já jsem si se špiněním taky užila své…
KlaraM
dekuji za zpravu.
No, ja vlastne nevim, ale spis to bylo tim, ze nestacila davka leku, kterou jsem brala…ted uz toho beru vic a 4.4. udelaji i testy prave na tyhle hormony, sice je to brzo, aby se zmena davky projevila, ale treba me to uklidni.
Moje starosti na vase hlavicky
Omlouvam se za to ![]()
Jen se mi nedari ziskat ten potrebny klid…
Jestli vsechno v utery klapne, zaridim si metrik a hotovo ![]()
L.
Lindas, vždyť od toho tu jsne, abychom si vzájemně řekly svá trápení i radosti, tak jen klidně pokračuj, mě taky když něco rozhodí, tak jste jedni z prvních, za kým „jdu“.
Klára