Poradna duly
Jana Čurdová
Mumis,
gratuluju k zásnubám (a trochu tiše závidím
) Svatbu taky plánujeme na příští rok v létě, ale můj miláček mě požádal o ruku stylem „…tak kdy už se teda vezmeme?“. No, není to žádný romantik. Tak nevím, jestli se mám zdráhat nebo co
. Už spolu přeci jen žijeme dost dlouho, ale trochu romantiky by neškodilo…No uvidíme, třeba se vybarví, až se mimi narodí. (Ale jinak si nemám na co stěžovat ![]()
Ahojky,
Leilo, gratulujeme. Z tripple testů strach neměj, určitě to bude dobrý. Já na ně možná ani nepůjdu, u dvojčátek to vždycky vychází zkresleně a nechci se zbytečně stresovat. Navíc je u mě riziko maličké, jsem druhorodička, je mi „pouze“ 30, tak jsem mimo rizikovou kategorii. Uvidíme, co nám příští týden řekne doktor, pak se budeme rozhodovat.
Mumis, Bibianko, to bude krása, až tu budete psát o Vašich svatbách. A mimča Vám budou dělat krásné družičky nebo mládence. ![]()
Mějte se krásně.
Jana
Děkuji moc za gratulace k zásnubám. Sice mi taky přítel říkal, že to určitě nebylo podle mých představ, protože není moc velký romantik, ale i tak mě to strašně překvapilo a potěšilo.
Už se taky těším
na toho prcka, co s náma bude na svatbě. Však už sestra od přítele dovezla z Londýna nádherné svatební šatičky. Akorát nevím, koho do nich oblečeme pokud se nám narodí kluk. Ale já jsem říkala, že bych klidně do nich oblékla i toho klučinu. Fakt jsou suprové.
Leilo gratuluji k výbornému UTZ. Vidíš a ty ses tak bála. Já jdu na triple test příšttí týden v úterý. A pokud vše dopadne dobře, jakože musí, tak už začnu snad kupovat věcičky na mimi. Už se strašně moc těším ![]()
A neboj se pořád, uvídíš, že všechno bude OK.
Silva
Taky Mumi gratuluji k zásnubám:-) My 23.04. slavíme první výročí a hrozně rádi na svatbu vzpomínáme. Bylo to bezva
hned bych si to zopákla, ale bez těch příprav, ty mi daly zabrat
No jo, hold jsme si to chtěli všechno zařídit po svém a nakonec to zůstalo na mě ![]()
Kdyby se někdo divil, že ráno mi metřík ukazoval něco jiného než teď tak ono to nějak blbne:-) Ale teď to ukazuje dobře.
Jinak dneska ráno jsme se obešli bez zvracení, ale dopoledne mi nebylo nejlíp, ale s prckem jsme to ustáli ![]()
Dneska jdu shánět nějaké kalhoty na gumičku, nebo raději už těhulovské, protože i ty poslední kalhoty do kterých se ještě vlezu začínají být těsné.
Nějak začínáme růst ![]()
K diskusi o kočárcích, tak jsem taky toužila po Inglesině, ale vzhledem k tomu, že se budem stěhovat do nového bytu a čeká nás rekonstrukce, tak budu vybírat asi v levnějších variantách. Když uvážím i to, že když napadne sníh, tak s ním asi nikde moc nevyjedu max. kolem baráku a ke tchýni nebo k našim se přesouváme autem, tak ho využijem pořádně až na jaře
No a vzhledem k prťavosti korbiček, které se teď vyrábějí mám obavy, aby tam prcek ještě vlezl ![]()
sonik píše:
Tesali, Martine o víkendu jsme byli s fenkou u ženicha, který bydlí kousíček od Ostrova. Tak když jsem dneska zjistila kde bydlíte, tak Vám musím pochválit tu úža cukrárnu U veverek.
Kdybych věděl, že k nám máte cestu, poradil bych ti jinou, mnohem lepší cukrárnu (nic proti Veverkám).
Dnes byla Pavla na kontrole. Pokud něco z dálky slyšíte, tak to ťukám na dřevo = vše je OK. 25.4. jde darovat krev na tripletest (snad se to tak píše).
Ahojte holky a Martine,
omlouvam se za pauzu
ale vikend byl tradicne ve znameni nevolnosti a vcera to byla spise nervozita pred dnesni kontrolou.
gratuluji k uspesnym kontrolam a UTZ.
mumis
posilam zvlastni gratulaci k „okrouzkovani“
muselo to byt hezke!!!!
ja dostala zasnubni prstynek az rok po svatbe ![]()
holt, mam doma originalni protejsek.....
Martine
budu moc rada, kdyz nam prubezne sdelis tipy na vybirani kocarku
myslim, ze se nam vsem budou moc hodit, protoze Ty, jako muz, mas jiste to „technicke oko“ a dokazes se oprostit od designu a hledis na funkcnost atd.
Ja zatim sice nic nevybiram, ale tusim, ze budeme potrebovat neco lehkeho (bydlime v prisernem kopci
), ale zaroven stabilniho a jeste ke vsemu skladneho.....
K Inglesine - mela ji svagrova a musim uznat, ze i po dvou detech je ten kocarek zachovaly a rozhodne „vydrzel“.
Koukala jsem na prispevky o jmenech a pohlavi miminka.
Zatim nemam zadnou jistotu, ale dneska na UTZ to vypadalo docela zretelne na kluka. Sice jsem nekde cetla, ze v tomto obdobi je jeste brzo na urceni pohlavi a ze i u holcicek muze byt „neco“ mezi nozickama, ale to, co jsem videla, mi pripadalo dost jednoznacne. Mozna jsem vnitrne ovlivnena sama sebou, protoze bych kluka moc rada. Ale v konecnem dusledku je to jedno, hlavne aby bylo zdrave ![]()
Moc dekuji za uklidneni pred kontrolami, myslim, ze zde bylo od mumise…ty nervy za to nestoji, ale jak se jim branit, ze?!
Kdyz jsem pak videla to mrskajici se stvorenicko, byla jsem uplne „na mekko“. Pani Dr. nas probrala dukladne, aby mne uklidnila, takze jsme s manzelem videli snad vsechno, co se ve 13tt videt da. A co bylo nezretelne, to Dr.zvetsila a ke kazde casti pridala komentar a vysvetleni.
Mimis byl celkem „komunikativni“, jen si porad hral s pupecni snurou - no, zazitek
co vam budu popisovat!
Odchazela jsem vice nez uklidnena, i kdyz vysledky krevnich testu budou az pristi tyden. Snad to klapne.
Nekde jsem tady slibila, ze si po tehle kontrole zaridim metrik.
Budu to muset zkusit ![]()
Koukam, ze jsem se zase „rozepsala“. Snad mi to prominete.
Je fakt, ze emimino je zatim jedine, kdo o nasem mimiskovi vi.
tak mozna proto vas zahrnuji tolika informacemi ![]()
Jeste pro Gabinku a Josefa:
Gabi:
je to jenom a jenom na Tvem rozhodnuti, a mas pravdu, ze pro mimiska je nyni dulezity klid a maminka v pohode
pokud mas oporu v rodine, bude to jiste jednodussi, ale je to opravdu jen na Tobe
z diskuze neodchazej, bylo by nam opravdu smutno ![]()
Josefe:
takova situace neni jednoducha ani pro jednoho z vas
chtela bych dodat, ze je rozdil „resit vztah“ s pritelkyni, ktera neni a je tehotna
mozna vsechny ty konflikty vypluly na povrch diky „splasenym“ hormonum a za „normalnich“ okolnosti by k tomu vubec nedoslo
Tezko ale soudit…a radit…
preji vsem hezky den
opatrujte sebe i briska!
L.
Holky,
zatím si druhý týden jen pročítám diskusi a zajímá mě - přibíráte ještě do party? Připadáte mi, že se už znáte, navštěvujete, víte toho o sobě tolik a tak nevím, jestli se můžu přidat?? ![]()
A taky by mě zajímalo - radostnou novinu sdělujete už na potkání nebo jen nejbližším nebo zatím nikomu?
Je to o pověrčivosti?
Zu
ahoj Zu,
proc by ses nemohla pridat?
myslim, ze nebudu lhat, kdyz napisu, ze toto je diskuze otevrena a cim vic clenu, tim lip ![]()
jinak „radostnou novinu“ nesdeluji, takze peclive tajime
ale nejspis jsem extrem - mam k tomu vsak sve duvody
takze si ze mne priklad neber ![]()
nejde o povercivost - tak se vztahuje na prvni tri mesice, pokud se nemylim
ja bych to proste rada utajila co nejdele to pujde…(a manzel souhlasi)
L.
Ahoj všem,
Zuzzo, uvidíš, že zítra bude vše v nejlepším pořádku a mimísek se bude na tebe smát.
Mumis, velká gratulace k okroužkování. U nás se nekonala žádná romantika, asi tak tři měsíce jusme o svatbě občas mluvili a tak nějak to vypadalo, že se tedy vezmeme. Měli jsme vybranou hodně obsazovanou obřadní síň, takže i když jsme chtěli svatbu v červnu, tak jsme ji zamlouvali začátkem října a už moc termínů nebylo. Koncem září už jsem ty nejasné rozhovory kolem svatby nějak nevydržela a přímo se tehdy ještě přítele zeptala: Tak vezmem se ten příští rok nebo ne? Chvíli na mě koukal a pak řekl ano. Prstýnek k zásnubám jsem dostala k vánocům.
Leilo, tak to je super, že je vše tak jak má. Teď už si užívej trochu klídku bez stresu.
Bibiano, takže svatba taky na spadnutí, taky velká gratulace.
Lindas, tak jako u Leily, je to skvělý, když víš, že je vše OK.
Zu, jasně že přibíráme, postupně se rozrůstáme. Každá těhulka je tu vítaná.
Jo jinak jsem zjistila, že jsem se asi s koupí těch těhu kalhot unáhlila. Bavila jsem se s mámou a se ségrou a v podstatě ani jedna bříško neměla. Máma v prvním těhotenství tedy ano, ale bylo to tím, že přibrala 30 kg, při mě už se hlídala, přibrala asi 10 kg a až do konce nosila normální kalhoty, ke konci tedy už s gumičkou. Ségře začalo bříško malinko vykukovat asi v 7 měsíci a když přijela do porodnice, že jí praskla voda a že tedy asi bude rodit, tak se všichni vyděsili, že to dítě nemůže přežít, protože je maximálně na konci 5 měsíce. Skoro všechny popisujete, že už vám kalhoty přes bříško začínají být těsné, tak mě jsou stále stejně, no uvidíme.
Klára
Ahoj Zu to víš, že se přidej. Čím víc, tím líp, ne?
Jinak se sdělováním-tak u nás protože jsem marodila od začátku těhu tak to všichni v mém okolí věděli, ale jsou lidi kteří to ještě neví a těm jsem se rozhodla to říct až po kontrole ve 12.týdnu -pokud by dobře dopadla.
Tu mám dneska za sebou, takže když se někdo zeptá, tak mu to asi prostě řekneme.
Jinak taky jsem se rozhodla, že až budu mít po té dnešní KO tak si už koupím třeba nějaké ponožtičky nebo nějakou drobnost pro radost. Ale asi jste mě nahlodali a počkám taky až do toho 20. týdne…ale ponožkám asi neodolám…
![]()
Klaro,
jestli Te to uklidni - dneska jsem zjistila, ze jsou mi kalhoty velke.
Jak se porad „valim“ doma, tak si je nezkousim a rano jsem byla dost prekvapena, ze na mne kalhoty visi.....
ale ono to prijde, neboj
jeste si teh kalhoty uzijes ![]()
L.
lindo nejsi s těmi tajnostmi sama, zatím to úpěnlivě držím v tajnosti v práci - potřebuju aby to na mě nebylo poznat ještě alespoň měsíc, pak se teprve vytasím s novinou. Jinak nejbližší okolí - rodiče, sourozenci a kamarádi už vědí.
Zu vítej u nás a napiš o sobě něco ![]()
Ahoj holky, jen vás chci pozdravit. Vůbec nemám čas na emimino chodit, bohužel. Je hodně práce.
Jsme v pořádku, aspoň doufám. Problémy žádné nemám. Zatím ani nepřibírám, i když jím víc, než normálně. Ti dva prckové to všechno spotřebují.
Bříško trošku roste, příští týden už musím definitivně koupit nějaké kalhoty.
Musím zase pracovat, zase na vás mrknu.
Mějte se tu hezky!
capinko
diky za pozdrav
to je dobre, ze se vam dari fajn
pozdravuj dvojcatka ![]()
zuz
tesi me, ze nejsem sama, kdo taji
tusim, ze by ta informace vyvolala (hlavne v rodine) radost, ale zaroven
by prisly i nervy a staci, ze je mam ja
takze „tajnustkareni“ zdar ![]()
L.