Poradna duly
Jana Čurdová
Lindas, většinou bruslím jen na ledě, na kolečkových inline bruslích jsem stála jen párkrát, ale vždy mě to bavilo, manža na to moc není a samotnou mě to nebaví, takže s kočárem to bude příjemný, prý to jde s kočárem líp než bez něj, máš určitou oporu, tak jsem sama zvědavá, jak to příští jaro zvládnu.
Klára
Zuzaa
muzu se zeptat, jak je mozne, ze jsi jeste nebyla nikde na UTZ?
to je docela divny, ne? ve 13 tt ![]()
jinak mam taky za sebou nepovedenou akci, takze Tvuj strach chapu…
se bojim taktez, jen se snazim to maskovat ![]()
L.
Ahojky holky a Martine,
tak mě Marie pěkně rozhodila. Ach jo, a to měla termín jen den přede mnou ![]()
Ale je mi blbě, tak je u mě snad vše v pořádku.
Zítra jdu na kontrolu a teď asi nebudu moct usnout......... ![]()
lindas to bych taky rada vedela prave
UTZ mi delali v 5.tt , pro potvrzeni tehu,vicemene. Ted pri kontrole v 10.tt me kontroloval jen pohmatem. A vubec se se mnou nemazal a vypoklonkoval me z ordinace. A ja zblbla a prekvapena si to uvedomila az venku. No,ja to maskovala taky,ale kdyz u me dojde na lamani chleba, jsem obvykle na infarkt a nezamaskuju uz nic:) Takze se vam vsem omlouvam, za moji paniku ![]()
zuz
diky za gratulaci
taky mi to dalo praci, nakonec jsem se musela zeptat
a nastesti Martinuv navod zafungoval skvele ![]()
Klaro
jo na lede!?!
tak to ja radsi ty „inliny“, ale jsem totalni zacatecnik a nemehlo k tomu
holt, toto jaro nenatrenujeme
ale pristi - to rozjedeme (kdyz budeme mit tu oporu v kocarcich
)
L.
K těm věcičkám na mimi, já skoro vše dostanu od švagrových, snad to bude použitelné. Určitě si nějaké nové věci pořídím, ale až na konci léta. Ale už jsem si pořídila nějaké návody na pletení na mimi. Tak začnu plést výbavičku. Moc se těším.
Ke kočárkům. Včera jsem byla v Carrefuru a zkoušela jsem kočárky. Jsou hrozně těžké. Bydlíme ve 3 patře bez výtahu a sama bych žádný nahoru nedotáhla.
Navíc bydlím v centru Prahy a v zimě tady bude smog, tak ani nevím, jestli budu s mimi mos chodit ven.
Asi to vyřeším šátkem.
Uvažujete taky někdo o šátku?
zuzaa
no, pekny a pak se ma clovek na ty lekare spolehnout, vid?!
ja dosla tak daleko, ze si otazky na Dr. normalne pisu a pak ji to predlozim, aby mi je zodpovedela. Protoze jinak bych vsechno zapomnela a nezeptala se na nic ![]()
s tim maskovanim je to tezky
ale kazda mame pravo na strach, zvlast kdyz uz jsou v minulosti nejake negativni zkusenosti
myslim, ze se nemusis za nic omlouvat
vlastne mam dojem, ze emimino je prave ten „prostredek“, kde se muze napsat vsechno, i to, co se nerika nahlas, aby se cloveku ulevilo…
drzim palec na kontrolu a pevne nervy
L.
jejek
hm, ty kocarky jsou fakt tezky samy o sobe
o satku zatim neuvazuju - prece jen ten nas hrozny kopec a v zime bych mela strach, ze sebou flaknu a co pak chudak mimis…
ale kamaradka o nem docela vazne uvazovala, dokonce byla na nekolika kurzech, jak se satky vazou apod.
jenze potom se rozhodla, ze radsi poradny, bytelny, tezky a stabilni kocar ![]()
bydlela asi ve 4. patre, ale nakonec nechavala kocar dole v kocarkarne a nahoru nosila jen tu „tasku“ s miminkem
ale stejne to bylo dost logisticky narocny, kdyz chtela sama odnest nejake veci a jeste mimco…a casem i cim dal tim tezsi ![]()
takze fakt nevim…
Lindas, na ledě bruslím dobře, ne že bych dělala nějaké piruety a podobně, to zas ne, na inlinech mám trochu problém s bržděním, to nejde jen tak do boku zaseknout, s kočárem se to snad naučím, ze začátku asi na brusle vylezu jen v doprovodu manži, abych se trochu rozbruslila, než vyrazím s kočárem a bruslema sama.
Jejek, kočáry jsou těžký k těm lehčím patří český Bohemia Patron a pak ty dražší, v těch levnějších jsem lehký kočár nenašla. Šátek si chci koupit určitě, i kdybych ho měla využívat hlavně doma, až bude mimčo větší, tak má člověk volné obě ruce a alespoň něco udělá, dítě na vás vidí, klidně si s ním povídáte a při tom se drobnější úklid dá zvládnout.
Klára
To, ale koukám holky. Vy jste, ale sportovkyně. Já jsem na kolečkových bruslích v životě nestála. A u nás ani není na to terén. Ale stejně bych určitě něco měla dělat. Mě se zamlouvá třeba plavání a líbí se mi plavání i s mimi. Ale ani pořádně nevím, jestli náš krytý bazén plavání s mimi provozuje.
Ach ty kočárky, co? Jak jsem již psala nejvíc mě uchvátila inglesina magnum. Nepříjde mi tak těžký a je lehký na ovládání a taky fajn do našich sněžných oblastí. Jinak opravdu ty levnější to je hrůza. Jsou tvrdé jak beton a zároveň strašně těžké. Myslím, že je opravdu dobré tu korunku obětovat, zvlášť když máme slíbený kočárek od dědy.
Marie tobě přeji hodně pevné nervičky a štěstíčka. Věřím, že se vám to určitě podaří, co nejdřív. Drž se.
Tak holky přeji dobrou noc i mimiškům a krásné sny. A jejek a zuzaa obzvlášť dobrou noc určitě to zítra dobře dopadne. Držím pěsti pro štěstí.
Silva ![]()
Zuzza, Jejek dnes vám KO u Dr. určitě dopadnou na výbornou s hvězdičkou.
S těmi UTZ je to zajímavý, některý Dr. je dělá pokaždý, některý se řídí předpisem pojišťovny,která hradí 3 UTZ za těhu, první pro potvrzení těhu, druhý ve 20 tt a třetí ve 30 tt.Můj Dr. se pojišťovnou řídí.
Klára
Dámy a pane, dovolím si jelikož se začínám obhlížet po oblečení pro miminko rozproudit diskusi na téma - jaké oblečení takové zimní miminko bude potřebovat.
Sice jsem si někde přečetla doporučení kolik kousků čeho je třeba mít, ale přišlo mi to takové nedostačující. Jde mi o to, že naše miminka budou asi potřebovat nějaké teplejší věci.. Poradíte někdo?
Maaaaaaaam fotecku
![]()
Prcek ma 5,3cm , krasne si tam hovel
Kdyz do nej doktor stouchnul sondou,nafrnene se na chvilku otocil zady(asi at si nemyslime ze do sebe necha stouchat),ale jinak porad krasne z profilu. No fotogenicky bude po tatinkovi, po me urcite ne
Takze si prosim do seznamku Klaro napsat dalsi KO 19.4. , to uz bude pres brisko, dekuji:)
A ta rana,co jste slysely, to mi spadl kamen ze srdce ![]()
Zuzza, no skvělá zpráva, jen tak dál.
Zuz, tak kolik jakého oblečení bude potřeba jsem zatím nějak ještě neřešila, ale konec 12 tt se blíží a tak asi i já začnu hledat info kolik čeho takové miminko na zimu potřebuje. Takže tahle diskuse tu může probíhat celou dobu těhu, budu jen ráda.
Klára
Zuzaa,
tak vidíš, že je všechno v pořádku. Ta rána byla slyšet až tady. ![]()
Neposouval Ti Dr. termín? Neználci měli 5,5 cm a 5,4 cm a termín mi v 12+1 posouvali na 11+6. Jen tak pro zajímavost. Já jdu opět příští čtvrtek, tak jsem zvědavá, co z toho vyleze. Bude se zkoumat, jestli jsou jednovaječní nebo ne a pokud jsou, jestli mají mezi sebou přepážku a tím pádem oddělené plodovky nebo si plavou v jedné a to by se už teď mohli pošťuchovat. Tomu věřím víc, prostě mám občas pocit, že je cítím. Jsem děsná. ![]()
Oblečky nevím, ale rozhodně nekupujte moc maličkých věcí ve velikosti 56, to dlouho neunosí. Určitě budou potřebovat víc vrstev, ale zase budou zachumlaní v zavinovačkách (ty rychlozavinovačky jsou super) a pak ve fusaku, tak to nemá smysl přehánět. Nějaké teplejší kombinézky budou potřebovat stopro.
Mějte se krásně.
Jana