Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky moje nejoblíbenější těhulky,
tak jsem se až teď dostala od práce. Ještě šéfová říkala kolegini, že stejně nejsem na sto procent využitá, tak co by na mě nemohla přendavat práci
. Tak tomu tady dávám opravdu už jenom chvilku a to jsem to chtěla vydržet do prázdnin, ale kdo by vydržel v takovém dusnu
. Tak když nevyužitá, tak půjdu pře:,–(it kytičky, a maj to
.
Trochu mě překvapilo, že neschopenka v těhotenství je bez vycházek. Řekla bych, že to není úplně nejlepší řešení… Ale třeba ve vyšším stupni těhotenství ji dávaj automaticky.
Já rozhodně půjdu na všechna vyšetření na která mě pošlou. Já nejsem odborník a rozhodně si nebudu s tímto zahrávat. Ale představu, že by moje miminko bylo jakkoli poškozeno, tak tu si nepřipouštím. Vůbec netuším jak bych se zachovala. Nechci na to myslet.
Já bych velmi ráda věděla co mám v bříšku, jestli to je chlapeček nebo holčička. Ale vzhledem k tomu, že cítím chlapečka tak je to jasný
.
Přeju Vám krásný slunečný den,
pa Soňa
Ty jo Lindi, nejít mezi lidi, to je síla, být takhle izolovaná. A to až do 20 týdně? To je 5 měsíc, budu držet palečky, aby ti vycházky napsali mnohem, mnohem dřív.
Přesně tak, na amnio neposílají jen tak pro nic za nic, nenutí tě, záleží na tvém rozhodnutí, oni ti řeknou všechny pro a proti a rozhodnout se musíš ty.
Jani, tak to znám, ten syndrom, nevěděla jsem, že jde o tohle a že se to tak jmenuje. Myslím, že to bylo tehdá i v Dynastii, jedno miminko se narodilo OK, druhý bylo mrtvý. Ty už máš zdravou holčičku, tak budeš mít zdravý i obě mimča.
Taky bych mu přála aspoň jendoho klučíka
neb hrozí že by se mohl pokusit o dalšího a nevím, jaký máte plány, ale 4 dětí, fíha, to by byl fičák ![]()
Jé, mumis, to já bych nevydržela vědět a neříct mu to, když už bych to neřekla, prokecla bych se
My to nebudeme říkat okolí, budeme to vědět jen my, jen ať mají nějaký překvápko.
Lindi, já to mám podle poslední MS, podle UTZ jsme byli v 10 tt ( v neděli jsem se neptala, myšlenky jsme měli naprosto jinde ) o 4 dny starší a bude se to pořád měnit, takže to mám podle poslední MS.
Soni, ty se cítíš na kluka
My kluka dělali, i podle různých tabulek možných i nemožných, od kartáře a já nevím čeho ještě by nám měl vycházet kluk, ale já myslím, že to bude holka, tak jsem o to víc zvědavá, co budeme mít. Jinak ty praktický důvody…mno…u nás je to asi tak, že oba milujeme modrou barvu, takže většinu oblečků máme v modrý, pak zelená, bílá, oranžová, prostě co může mít i holčička + se nám líbí přírodní barvy. Růžovou manžel zakázal, nesnáší jí
tak leda by ta naše kočička měla něco červenýho, to jo, ale růžovou…tu ne. Jediný, co máme, tak jsme dostali růžového pletenýho kulíška ![]()
Soni, jestli nemáte nějaké existenční problémy, tak to tam zabal, tohle říct šéfka mě jednou…tak odejdu okamžitě a ještě ten den. To mě zase zvedlo ze židlo, to ti povím!!
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006
Ahoj holky,
teda, jak vas tady ctu .. si nekdy pripadam jako uplny nevzdelanec…tolik vysetreni kam se chystate/nechystate a podobne. Ja si radeji nijak nepripoustim nejake postizeni nebo tak, a je mi lepe. Na ktera vysetreni me MUDr. posle, tam pujdu, verim mu, a nemyslim ze by me nekam posilal kdyby to bylo rizikove a zbytecne.
Ostatne ja krom kontrol, a tak zatim jeste nic nijak neprozivam..ja vse delam na posledni chvili,tak doufam,ze mimisovi nakoupit stihnu do porodu
![]()
Ale vecerni mazani briska a hlazeni pred usnutim neopomijim ![]()
letadlo
druhy pokus odeslan ![]()
soniku
bych se jim na to opravdu vykaslala
mas muj obdiv, uz bych sefove nejspis neco pikantniho rekla a pak se s ni rozloucila ![]()
zuzaa
proc nevzdelanec?
neboj, s emimcem ziskas informace i potrebne zkusenosti ![]()
holky, musim letet, nebo prijdu pozde na tu kontrolu
ale nase diskuze mne dokonale uklidnila ![]()
takze diky!!!
L.
Lindas nebo to spise resim mene nez ostatni, proste si to nepripoustim a tecka
Ale za 14dni jdu na krev na tripletesty, tak myslim ze pak si neco uz pripoustet zacnu ![]()
Já taky zuzaa mažu bříško už od samého počátku. Mám strašně voňavý olejíček. Voní jak kdysi bývala mast „Ondřejovka“ - na miminka. Pamatujete si to holky? A vůbec se netrap, že jsi nevzdělanec. Já si tak totiž připadám někdy taky. Hlavně když mě postavili k mimi a řekli, ať ho okoupu. To byl teda horor, ale vše dobře dopadlo. Vůbec si stejně nedovedu představit, jak to všechno zvládnu až bude mimi na světě. Ale snad to bude v poho. Babičky už se chystají na velké rady, tak to určitě dopadně dobře.
A máte taky některá takový pocit - (jak koupat, přebalovat, mastičkovat)?
![]()
Silva ![]()
Jé, holky, já pupíka ještě vůbec nemažu, to už mám mazat teď. Prý je na to nejlepší normální vepřový sádlo, ale to tak hezky nevoní.
Silvi, já představu o koupání, resp. mastičkování mám a sice, že nebudu používat žádný krémy apod. když už, tak jen to sádlo, holky tuším z březňátek ( Berun s Mišelínkem ) psali, že je nejlepší a moje kamarádka ho na malýho taky používá, poradila jí to doktorka a malý se jí zatím vůbec neosypal.
Nejlepší je nepoužívat nic, pokuď to jde, i když vím, že to láká, namazat, aby tak hezky vonělo, co, ale někdy je méně více.
Ta Ondřejovka byla takový ten modrý olejíček, je to ono?
Jinak mám doma Nelu batole olejíček, tak ho asi na pupíka vyplácám.
Já pupíka hladím i přes den ![]()
Lindi, jak jsi dopadla u doktora?
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006
mumis Ondrejovka „nebyla“ , ondrejovka porad je
delaji ji v lekarne na pozadani ![]()
Amynko nebyl to modry olejicek(to byl myslim klasicky olejicek snad Nela batole,v male lahvicce)
ad mazani - ja mam suchou kuzi a mazu se kazdy den telovym mlekem tak jako tak, takze ted jen dukladneji patlam brisko a prsa:)
ahojte,
holky, pomoooc!!!!
kontrola u Dr. dopadla tak na pul dobre na pul nic moc ![]()
vysledky takovych tech testu (HIV,toxo apod.) naprosto v pohode, az na hormony stitne zlazy mam krevni obraz cituji „jako vrcholovy sportovec“ a ackoli jsem vegetarian, tak mi dokonce nechybi ani zelezo…coz je fajn.
Dr. byla dneska neoblomna a nasledovalo klasicky gyn. vysetreni, no a kdyz se zeptala, jestli mne poboliva bricho, musela jsem s pravdou ven.
Rikala, ze nevi proc, ale moje deloha zlobi a jako by chtela mimiska vytlacit ven ![]()
takze jsem nevyskemrala ani minutu vychazek a misto toho musim lezet, lezet a lezet, pokud mozno s nohama nahore…
byla jsem tak zmatena, ze jsem si ani nerekla o fotku z UTZ.
jesteze mam notebook, muzu byt s vami v kontaktu i vleze ![]()
doufam, ze dopadnete lepe
drzim palecky vam i nam!
L.
holky,
jeste mne napadlo - taky vam pri teh. poradne merili panev atd.
jak jste dopadly?
me Dr. rekla, ze jsem moc uzka, takze se vse bude resit az podle velikosti mimiska.
No, ale do „cisare“ by se mi teda nechtelo ![]()
jinak brisko mazu vlastne porad
nektera z vas mi poradila Excipial na suchou pokozku a funguje bezvadne
takze kazdy den pekne „mastim“
bylo by fajn, kdyby to fungovalo i proti striim ![]()
chystate se pouzivat neco specialniho proti striim?
nebo to nechate na prirode?
Dr. kozni mi jeste predepsala nejaky sprchovy olej a konecne i neco na oblicej, protoze jak ted na oblicej nic nesnesu (ani necistim, ani nemazu), tak vypadam, ze je pro mne slovo „kosmetika“ naprosto nezname ![]()
hezky vecer vsem!
L.
lindas tak to nikam necourej, a hezky lez, at je vse v poradku.
Kremy proti striim jsou na nic, jde jen o to mastit pokozku, a to muzu i bez kremu primo na strie ![]()
K te panvi - me doktor vubec ani nemeril - v prukazce mam napsano ze panev je prostorna. Coz je videt i bez mereni ![]()
Srdecne vas tehulinky zdravim!
Jsem z Listopadatek a priznam se, ze k vam nakukuji a uz se moc tesim, az budu tak daleko jako vy ![]()
Jen jsem chtela rict dve veci a zase zmizim ![]()
Soniku , ja bych v te praci nezustala. Jen se stresujes a miminku to neprospiva. Co se tyce neschopenky a vychazek, zeptej se sveho gyndr. Ja jsem od 5. tydne na neschopence s diagnozou „Dohled nad rizikovym tehotenstvim“, protoze spinim, ale vychazky mam od 12 do 18 hod.
A jeste ta druha vec. Pracuji v lekarne a „ondrejka“ skutecne porad je. Muze ji predepsat pediatr na recept, ale da se i koupit v tube, tusim, ze vyrabi Herbacos. Jinak co se tyce kosmetiky pro miminka, tak moje vyberove rizeni vyhral SebaMed, olejicek vazeny slunecnicovy a na zadecek a bradavky doporucuju Bepathen mast.
Tak se mejte krasne, doufam, ze se nezlobite, ze vam vpadam do diskuze a preji pohodova tehotenstvi, krasna briska a jeste krasnejsi a zdrava miminka.