Poradna duly
Jana Čurdová
Zu přesně jak píše Amynka, když někdo uvede, že je jako například teď já 13 + 5, tak to znamená 14tý týden těhotenství, přesněji 13 týdnů a 5 dní ![]()
Ahoj. Vy jste se ale rozepsaly, chválím Vás ![]()
Existuje na nějakém webu seznam zařízení, kde mají 3D UTZ?
Napadlo mě v souvislosti s dotazy na téma kočárek (jaký, jak velký, atd) a nakupování věcí (kolik teplého na zimu, jak velké, atd.) udělat fronšaft se "říjnem 200 5 ". Třeba by se tam některá mamina podělila o zkušenosti.
Na velikonoční prázdniny máme domluveno u kámoše, který dělá v nemocnici, kde mají UTZ s možností nahrát video na CD, nahraní našeho mimíska. Pro mne to bude premiérové sledování našeho mláděte. Už se těším
Filmeček pak chceme pustit Pavly rodičům. Bydlí ve východních Čechách, kde je i ta nemocnice, (300km daleko od nás) a Pavlu ani ještě těhu neviděli (z opatrnosti jsme tam 3 měsíce nebyli).
Jo a ještě jsem si vzpomněl - pokud chytáte v televizi „Spektrum“, mrkněte se na dokumentární seriál „Lidské mládě“. Je to strašně zajímavé. Teď v pátek dávají díl o vývoji schopnosti mluvit.
Martine to je dobrej nápad s tím říjnem 2005. Tak vy rychlejší to zjistěte a já teda budu nakupovat až po 20. týdnu, tak pak mi už jen poradíte vy…Jo a Martine pozdravuj moc Pavlu.. ![]()
Holky jak jste se bavili o těch odběrech-takže já když půjdu v tom 15. týdnu, tak to ještě nebudou tripltesty? Já byla přesvědčená že jo a že jiný se ani nedělají…
Tak teď nevím-nevíte vy? Krevní skupinu a HIV to už přece dělali při prvním odběru asi v tom 6. týdnu ne? Vždyť už to mám v průkazce…
Ahoj všem,
Tak na 3D UTZ rozhodně půjdu, je v Podolí, jak už jste tu některá udávala, ještě uvažuju, že si kromě 3UTZ zaplatím i 4D UTZ ten je v Genetu na Letné, tam zas dávají na CD fotky, sice to stojí dost peněz, ale vzhledem k tomu, že na normálním UTZ jsem zatím viděla Berušku jen jednou a ještě ji uvidím dvakrát, což mi prřipadá málo, trikraát za celé těhu. Manža říkal, že to záleží na mně, zda jen na jeden nebo na oba, tak asi nebudu váhat a půjdu do toho. Jen v tom Podolí ho dělají jen o víkendech a v určitém týdnu těhotenství, jak psali někde, že byly už kolem 15 tt, tak je to hodně brzy, v Podolí v Genetu se chodí až po 20 tt, koukněte na stránky, určitě to tam mají. Vím, že tam mají hodně plno, takže to chce se objednat co nejdřív, já tam asi zavolám příští týden, nechci se objednávat, dokud nebudu mít ukaončený 12tt a to bude v pátek.
Byla jsem odpoledne na procházce se dvěma holkama od Nových snažilek, kam taky patřím, obě už mají ty své uzlíčky u sebe, obě mají holčičky, pak jsme se na chvíli u jedné zastavily a tak si mohly i holčinky prohlídnout a pochovat, jedné je 12 týdnů a druhé 8 týdnů, jsou tak nádherný a roztomilý, už se nemůžu dočkat, až ten náš uzlíček budu mít u sebe a ne v bříšku. Dostala jsem rukavičky a šálku, tak už jsme vybavený, máma ještě kouúpila ponožky.
![]()
Klára
Leilo, pokud jdeš v 15 tt na krev, tak by to měli už být triple testy, ty se totiž dělají nějak asi od 14 až 15 tt.
Klára
Teď jsem koukala na to Podolí a změnili dny, kdy 3D UTZ dělají, je to pondělí, úterý a čtvrtek od 15:30 po telefonické objednávce, standartně ho dělají mezi 28 a 31 tt, stojí 1250,–.
Zkusím ještě zjistit ten Genet a dám pak sem vědět.
Klára
Takže v Gennetu dělají 4D UTZ, nejvhodnější období je od 24 do 28 tt. Opět na objednávku.
ceny:
4D zobrazení bez fotografie 300 Kč
4D zobrazení + jedna fotografie 750 Kč
Další fotografie 100 Kč
4D zobrazení + jedna fotografie + CD s datovým záznamem 1 000 Kč
Klára
Dobré ranko všem těhulkám. ![]()
Leilo , já myslím, že to určitě budou tripletesty. Neboť já na ně jdu příští týden a to budeme 15+1 tt. Testů se trochu děsím, ať vyjdou dobře, ale na mimiška se strašně moooooooooooc těším
.
Taky bych si holky nechala udělat 3D. Ale ještě uvidím. Vypadá to moc hezky na těch videozáznamech. Našla jsem pár ukázek na adrese: www.gynprenatal.cz/…al/index.php?…
Tak když tak mrkněte, ať vidíte jak to funguje.
MartineF , já jsem se dívala na díl, jak se prťata učila chodit. Jejich reflexy apod. Strašně zajímavé to bylo. Taky určitě všem doporučuji.
Dobrý tip!!!! ![]()
No a co se týká oblečků? Taky si myslím, že košilky jsou naprd. Kvůli tomu jak se shrnují. To bodička jsou super. A to jsem slyšela už od několika mamin. Nemůžou si je vynachválit. Když jsme byli v únoru v Londýně, tak první můj kup pro mimi byly právě bodička.
Ale holky moc se nemylte s tím super oblékáním bodiček. Minulý týden jsem si zkusila vykoupat mimi (4 měsíce staré) a pak ho oblékala do bodynka. No nic moc oblékání - ale snad to bylo tím, že to bylo poprvé. Jak člověk zjistí, jak na to tak to musí jít úplně samo.
Závěr: Bodíčka rozhodně ano! ![]()
Včera mi mamka udělala hroznou radost. Byla s jednou její kamarádkou, která má teď 2 roční vnoučata a přislíbila mi půjčit strašně moc miminkovských věciček. Tak jsem strašně ráda. Ještě, že je kolem mě tolik prcků malinkatých.
Tak holky zatím pa a opatrovat se ![]()
Silva
Teď jsem našla na internetu, že 4D ultrazvuk se dělá i v Olomouci a vyšetření se záznamem na CD stojí 500 Kč.
To je informace pro holky, které to mají do Prahy daleko a jsou ze Severní Moravy, jako já.
Silva
Ahojky všichni,
včera jsem byla na kontrole a vše je tak jak má. Ale UTZ nebyl. Na UTZ jdu až za 6 týdnů. To mi budou dělat i tripple testy.
Já na 3D nebo 4D UTZ určitě půjdu. Bude to zážitek ![]()
Gratuluji moc Jejek. Škoda, žes neviděla mimi. Tak si to užívej. A opatruj mimiška.
Hezký nový den mamči,
Leilo, v 15 týdnu se dělají ty tripple testy, píšou to i v knížce o miminkách. Mě ty testy na HIV, protilátky, krev. obraz, glukózu a já nevím co ještě nechala dr. dělat ve 13. týdnu.Ptala jsem se mamči proč a ona mi říkala, že to bývá přesnější, ale ot že ti to udělala v 6 týdnu určitě ničemu nevadí, pokuď to máš v poho, je to super.
Včer ajsem jukla k holkám do září a pár z jich tam jde na základě tripple testů na amnio. Psali tam ale ( a četla jsem to i jinde ), že mají obrovský množství ( ty tripple testy ) falešných pozitivních výsledků, proto se posílá na amnio, který z velký většiny dopadne dobře, tak to pro povzbuzení, kdo to náhodou nevěděl ![]()
K těm ultrazvukům. My na ten 3d půjdeme 100%ně dřív, než doporučují. Holky ze září tam byli kolem 15-16 týdne a mimi prý krásně viděli a viděli i pindíky
takže my tam půjdeme určitě dřív, je to vážně krásný.
No a když pak hodím očko na mužíčka ( i když to asi nebudu muset, on sám je z tohodle stavu takový naměkko ), tak bysme šli asi ještě jednou, kolem toho 24 týdne a to bysme mohli zkusit to 4D. I když oni to 4D dělají i v tom Podolí, tak uvidíme, ale koukám, že to tam mají o 250 korun dražší, když Klárka píše, že to v Gennetu mají za 1000.
Klárko, myslíš, že by si tam měl člověk zavolat takhle brzy? Ty brďo, já počítala, že tak týden na objednání stačí
Tak já počkám, až po příští návštěvě doktorky ( jdu 13.4. ), tam mi řekne i výsledky testů a objenala bych se.
Jdu se nasnídat, Boban má hlad.
Papa
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006
Tedy holky pěkně jste mne s těmi 4D ultrazvuky zvyklaly, nejdříve jsem si říkala, že s tisícikorunou ve prospěch miminka dokážu lépe naložit, ale už o tom uvažuju taky…
Nehledě na to, že mi v Gennetu dělali ten prenatální screaning a moc se mi tam líbilo - příjemní lidé a hezké prostředí. No a protože tam musím jít mezi 17.4. -1.5. odevzdat znovu krev - pro druhou část testu tak určitě neodolám a objednám se na ten 4D ultrazvuk. Mimochodem, ta místnůstka kde ho provádějí je hned vedle odběrny krve a když jsem tam minule čekala cca 30 minut, protože paní z odběru byla v laborce tak se tam na ten 4D ultrazvuk neobjevil nikdo. Tak pak kdyžtak dejte vědět jaké máte zkušenosti s těmi objednávacími lhůtami.
Za chvíli letím na kontrolu, bohužel bezultrazvukovou, snad bude vše ok.
Hezký den!
Soni, je super, co. My si ho taky necháme udělat, chtěla jsme ho už v době, kdy jsem nebyli ještě ani těhotný, viděla jsem z toho fotky a uchvátilo mě to. Klikala jsi i na ty fotky, co tam ukazují, jak se to miminko hýbe, paráda, co. Škoda, že tohle za našich maminek nebylo, ráda bych se na sebe podívala, jaký jsem byla krásný miminko
Zu, to je týden + kolik dalších dnů těhotenství Hele, dám ti příklad sebe, já měla v úterý tento týden přesně 13 týdnů, dnes je středa, tak to je + 1 den, takže jsem 13 + 1, chápeš. Zítra budu 13+2.
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006