Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
tak jsem tu asi jediná, která o 3D nebo 4D UTZ neuvažuje. Nevím, ale u nás by to bylo zase ježdění až kdoví kam a navíc mám pocit, že těch UTZ bude tolik, že jich už víc není třeba. Uvidíme, třeba s manželem ještě změníme názor. ![]()
Jana
Jani, tak u tebe je to víc než jasný, že 3D/4D by byl asi komplikovanější. Já tím jen chtěla říct, že když v dnešní době už něco takovýho vyvinuly a existuje to, že by byla škoda si to odepřít, víš. Nemyslela jsem to vůbec nějak zle. Pokuď nemusíš jezdit po všech čertech a máš tu možnost si to vyšetření nechat udělat, tak by bylo škoda toho nevyužít, ale to je opravdu jenom můj názor
Mě stačí, když vidím manžu, jak slzí u normálního ultrazvuku, tak jsem zvědavá, co bude dělat u tohodle.
A jak se mají dvojčátka. Kdy jdete na další kontrolu?
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006
Amynko,
já jsem to taky vůbec zle nepochopila.
Jasně, že by to byla škoda, pokud oba souhlasí. Manža moc nesouhlasí, ale uvidíme. Já jsem moc ráda za fotečky a že jich más asi 6 už teď.
Dvojčátka se mají snad fajn, nevolnosti ještě úplně neustoupily, ale snad se taky dočkám.
Další kontrola je příští čtvrtek, opět UTZ, bude se zkoumat, jestli jsou jednovaječná nebo dvojvaječná a pokud jednovaječná (na ty to vypadá spíš), tak jestli si plavou v jedné plodovce nebo má každý svou. A navíc nám má Dr. říct víc k tripple testům, jestli to má vůbec smysl, protože u dvojčátek to vychází zkresleně a pokud mají pouze jednu plodovku, tak by amnio taky nepřicházela v úvahu, protože by hodnoty byly ovlivněné tím, že tam jsou dvě. Ovšem druhá pravda je, že pokud jsou jednovaječná, tak je to buď tak nebo tak (buď obě nemocné nebo obě zdravé). Moc nad tím nepřemýšlím.
A pokud to budou jednovaječná, tak budeme v ČR jezdit do Hradce Králové k jednomu panu doktorovi, který se zabývá jednovaječnými dvojčaty. Tam se pak hlavně asi hlídá, aby nedoško k transfůznímu syndromu dvojčat, on prý měří průtoky krve pupečníkem a podobné věci, tak si myslím, že ježdění po různých nemocnicích a doktorech budu mít tolik, že budu ráda za chvíli klidu doma.
Mimochodem, máme letenky, definitivní návrat na rodnou hroudu je 1.6.2006, hezké datum, že?
Mějte se krásně a pohlaďte pupíčky.
Jana
ahojte,
mam pred kontrolou, tak se uklidnuju tady na emiminu ![]()
amynko
jsem taky na neschopence, uz od zacatku, ale bez vychazek, takze nuda, nuda, sed, sed ![]()
treba mi uz dneska Dr. dovoli aspon hodku denne, prece jen slunicko jen za oknem neni to prave!
3D/4D UTZ
urcite to stoji za to, videla jsem zaznam od kamaradky a bylo to naprosto uzasny. Oni tam teda sli kvuli urceni pohlavi, protoze na normalni UTZ nebylo nic poznat.
Hlavne si predstavte, az bude mimis vetsi a vy mu budete moci pustit video, jak byl jeste v brisku - to povazuju za docela fajn vec.
Mam dobre zkusenosti s Gennetem a slysela jsem i ze ok je Pronatal
www.gennet.cz
www.pronatal.cz
v Podoli jsou pry dlouhe cekaci doby, ale nevim. Mozna maji 3D i u Apolinare.....
Je to tak jako tak zpoplatnene, takze v tom budou jen minimalni rozdily.
Soniku
bych se jim na tu praci vybodla
clovek si ma teh uzivat a ne se nechat buzerovat a „varit kavu“
samozrejme chapu, ze to zalezi jen na Tobe, ale ja bych asi nevydrzela ![]()
oblecky
body x kosilky
netusim, jake to ma objektivni vyhody a nevyhody, ale body se mi zdaji lepsi, uz z toho duvodu, ze ma mimis zakryta zadicka a nemusi se hlidat, jestli mu na ne netahne
a s tim oblekanim pres hlavu - dneska uz jsou body usita tak, ze prece maji u krcku dost mista - byva to nejak prelozene nebo na rozepinani- takze by ani oblekani pres hlavu nemel byt problem
osobne pujdu do bodycek ![]()
preji vsem hezky den!
ozvu se po te kontrole - nerviky pracujou ![]()
L.
jeste drobny dotaz
nekdo jste tady psal, ze nektere holky ze zari jdou na amnio…
chtela jsem se zeptat, co si o tomhle vysetreni myslite a jestli byste ho podstoupily?
ja to teda budu vedet az pristi utery, ale strasili me s tim.
zatim jsem zjistila, co se dalo - takze riziko komplikaci je tam 1% a vysledky odberu byvaji 100%
ale stejne bych rada znala vas nazor…
diky
L.
Lindi,
jak to že ti nedali vycházky. Mě se paní doktorka ani neptala jestli je chci/nechci a nebo jak, prostě mi řekla „budeš v klidu, vycházky budeš mít od 14-18 hodin“, takže mi napsala úplný maximum, co mohla a napsala mi je super, ten čas mi vyhovuje maximálně. Tak zkus hodit očko, proč bys nemohla chodit ven? Musíš ležet? Já musela do včerejška.
My to taky chceme ( to prvný ) taky kvůli pohlaví. Nevím, jestli tady ta otázka už padla…přemýšlel jste někdo jestli si necháte říct, co budete mít, nebo to bude překvapení?
Na ten Gennet mrknu.
Amnio - už takhle by pro mě byl šok, když by mě tam poslali, ale tohle je asi můj názor. Kupuju si už hooodně dlouho časopis miminko a tam byl jednu dobu takový deníček dvou těhotných. Jednu z těch těhotných taky poslali na amnio a oni to pořád zvažovali - jít/nejít, až nakonec ta maminka řekla „dost nervování“ a řekli, že půjdou, aby věděli už na čem jsou a netrápili se nevědomím do konce těhotenství. Zákrok prý vůbec nebolel a výsledky jim přišli poštou s tím, že jde o normální chomozonální vývoj mužského pohlaví.
Takže můj názor - pokuď mě pošlou, jdu, jinak bych se zbláznila
Jani, ty máš už 6 foteček teď? Ty se máááš. Já mám zatím jen jednu, ale příští týden vyžebrán další ![]()
Jojo, pravdááá, to jsi psala, že ti budou zjišťovat, jestli to budou jedno/dvou vaječný. To by byla legrace, když by jsi měla jednovaječný holčičky, co. To by měl manža barák plný ženských, co. Byla by vás na něj přesila. vůbec nevím, že něco takovýho jako "transfůzní syndrom dvojčat " může existovat.
Už se těšíš domů, co.
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006
Lindas,
já bych o amnio hodně přemýlela, prostě je riziko potratu 1%. Teď v tom mám jasno, nepůjdu za nic. Shodla jsem se na tom s mou Mudr. v ČR a tady mě nikdo nutit nebude. Navíc jsem neriziková skupina, je mi 30 a toto není moje první těhotenství. Navíc nevím, co bych dělala, pokud by se potvrdilo, že je miminko postižené jen trošku a že postižení je slučitelné s životem (určitě znáte příběh Katty a Filípka z emimina, tam by se nebylo o čem bavit), asi bych ho donosila, přeci jenom je to moje dítě a i s postižením se dá žít. Navíc se dost často pak jedná o vyvolávaný porod a ne potrat, musí to být děsné.
Je to určitě těžké rozhodování a nikomu bych ho nepřála. Toť můj názor.
Holky, nenechte si od nikoho namluvit, že košilky jsou dobré!!! Já jsem pro bodynka všemi deseti, někteří ortopedové z nich nejsou sice nadšení, ale stále lepší nátělníček než košilka. A pak jsou úžasné overálky, které mají zapínání přes celé bříško až na nožičku. Hezky se oblíkají.
Jana
amynko,
no, s tema vychazkama je to trochu komplikovanejsi - proste nesmim mezi lidi - pry preventivni opatreni pro dobro mimiska
minuly teh. nam nevysel a vysetreni neukazala nic, takze si lekari mysli, ze na mne nekdo v prvnich 12 tt neco „prsknul“ a byl z toho prusvih ![]()
tentokrat mam „zaracha“ az do 20 tt podle narizeni genetiky
zatim je mi stejne porad spatne, tak bych asi nikam sama nevysla
ale je fakt, ze dneska zkusim ty vychazky „nadhodit“ a uvidime ![]()
ohledne amnio s Tebou naprosto souhlasim
jsem rozhodnuta, ze pokud to bude nezbytne, tak tam pujdu
je ale pravda, ze na genetice jsou fakt soudni, takze mi slibili, ze kdyz to nebude potreba, tak me tam nepozenou ![]()
L.
Amynko,
transfůzní syndrom dvojčat funguje tak, že nastane nějaké propojení v placentě a jedno dítko žije na úkor druhého (odebírá mu všechny živiny), má obrovské množství plodové vody a to druhé jí pak má málo a nemá z čeho žít. Je to věc částečně řešitelná (pod dozorem špičkových odborníků), pokud by se to nechalo, tak by to menší miminko mohlo umřít. Vím, že se to řeší buď odpouštěním plodovky (někde jsem o takové mamince četla) nebo rychlým porodem (pokud už je možný). Nechci někoho strašit, mně dělá dobře znát všechny možnosti, uklidňuje mě to.
Manžel má strach, aby to nebyly holky a oba si myslíme, že jsou.
Každý mu přeje aspoň jednoho kluka. ![]()
Lindas, já měla neschopenku v první těhotenství, vycházky od 8-20 hod., fakt pohodička.
Jana
Ještě jednou a dík za ty předchozí odpovědi, ty týdny 12+1, 13+2 jsou podle poslední menstruace nebo podle ovulace nebo jak? Jsem asi mimo, co, ale dík vám moc.
Zu
Amynko , já bych moc chtěla vědět, co v tom mojem bříšku roste za človíčka. Jestli je kluk jako buk nebo holčina. Ale přítel je pořád proti tomu. Myslím, ale že to stejně nevydržím se zeptat, co to bude. Pak bych to ale nesměla nikomu říct a to teda nevím, nevím. U mě to bude docela obtížné. Uvidíme.
Co se týká amnio. Pokud by mi vyšly triply testy nějak špatně a byla by jsem paní doktorkou poslána na důkladnější vyšetření (amnio) tak bych rozhodně šla. Určitě se strachem jako blázen, ale šla. Raději ať vím všechno hned.
Jo Jani , ty se tak strašně máš, že máš tolik foteček a vůbec všechny se máte, že máte fotečky. Já ještě nemám ani jednu. Ale pani Dr. mi slíbila při příští kontrole, že mě mimi nafotí a vypálí na CD. A to už je příští týden v úterý. Už se mooooooooc těším. ![]()
Silva
letadlo
ono se to s tou neschopenkou da celkem vydrzet, ale ty vychazky fakt chybi.....
ja muzu jeste pracovat z domu, takze to relativne jde
jinak jsem Ti poslala SZ jako drobne vysvetleni k te amnio ![]()
hezky den!
L.
holky,
mate nastaveny metrik podle posledni MS?
ja teda podle TP
protoze jinak bych byla uz nejmin 13+5
tak jste me znejistely, jestli to mam predelat nebo to nechat takhle?!
mumis
taky chci vedet, co to bude
castecne ze zvedavosti a castecne i z praktickych duvodu
ostatne, kdyby to manzel vedet nechtel, tak bych mu to proste nerekla a nechala si to pro sebe (i kdyz by to asi bylo sakra tezky
)
L
Zuz, ty jsi snad uvažovala, že by jsi toho svýho drobka nenatočila, no to bys mu přeci neudělala
Né, dělám si legraci. Mě včera mamča řekla, že kdyby tohle bylo za nich, že by to brala všema deseti. Je to památka na celý život, stejně jako jsou fotky. 1000 korun není sice málo, ale zase to není částka, kterou bychom si nemohli dovolit. Jo, když bych si měla kupovat kalhoty za 3 tisíce, tak to beru jako vyhozený peníze, ale tohle ne, je to tak krááásný. Není to nutnost to mít, to vůbec, ale moje teta tenkrát prošvihla i obyčejný točení UTZ na videokazetu a mrzí jí to doteď 
My se hrozně těšíme, až nám řeknou, co budeme mít. Manžel je už tak nedočkavý, že by to nejraději věděl už teď.