Poradna duly
Jana Čurdová
lindas , držím palečky, určitě to dobře dopadne, hezky lež, dej si pod nohy partnerovu peřinu a polštář ať máš nožky nahoře a udělej si pohodičku - to je taky moc důležité. Vše bude ok.
Já byla včera také na kontrole, pokaždé odevzdávám moč a dr. provádí gynekologické vyšetření, konečně se mi otočila děloha a nemám jí již zakloněnou, měření pánve proběhlo už před měsícem (21,25,21,19) koukala jsem na netu a dva paremetry mám asi trochu pod normál, tak uvidíme jak bude velké miminko… Jinak včera už měl dr. výsledky krevních testů a tak nejsem ani HIV pozitivní ani nemám syfilis ![]()
Ale nová informace pro mne byla krevní skupina - jsem to co většina zdejší populace A+. Příští kontrolu mám až na konci dubna i s krevním odběrem na druhou část screeningu a do té doby musím jít k obvodnímu lékaři na prohlídku a přinést potvrzení v těho.průkazce o zdravotním stavu.
Někde jsem četla, že je povinná prohlídka i u zubaře?
Pěkný den a rostoucí bříška přeju
Linďas,
jen teda v klídku odpočívej a odpočívej. A užívej si hlavně to, že můžeš být v domácím prostředí. Moje sestřnice, když byla těhotná, tak celých osm měsíců proležela v nemocnici. To musí být teprve záhul.
To jsem fakt nevěděla, že se ta ondřejovka ještě dělá. Ale já si ji pamatuji jako takovou žlutou mastičku. Ale, že krásně voní?
Jo pánev mi paní Dr. neměřila a ani něříkala jestli ji mám úzkou nebo širokou. Tak vám teda holčiny nevím.
Nico, neboj se neboj a ani se nenaděješ a na metříku budeš mít 14+2 (např.) zachviličku. Uvidíš.
Jinak děkuji za doporučení těch olejíčků, sádel a mastiček na mimi.
Silva
Zuz , já jsem musela mít potvrzení, jak od obvodního lékaře, tak od zubaře. A v těhu průkazce je i kolonka na zubní vyšetření. Pokud ti Dr. neřekla, že bys měla mít to vyšetření, tak bych si tam stejně zašla sama. Hodně mamin totiž mělo v těhotenství problémy ze zubama kvůli nedostatku vápníku, které potřebuje tvoje mimi.
Silva ![]()
Hezké páteční, sluníčkové ráno,
konečně pátek, hurááá! (vsuvka pro stále ještě pracující, ale už to nebude dlouho trvat
)
Tak jsem koukala, že mažete jako o život. Hmmm, tak to musím taky začít. Lépe řečeno, musím do toho zasvětit manžu, ať se nefláká a taky pro to naše mimčo něco dělá. A protože to mám ráda, tak se bude muset mazat aspoň půl hodiny
. Hihi, to bude nadšenej, představou každý den po dobu půl roku. No ale pak se v tom bude muset pokračovat, tak vlastně tak rok
.
Jo jinak jsem dospěla k revolučnímu závěru, že těhotné vůbec nemůžou umývat okna a už vůbec nemůžou smejčit dům před velikonocema, že jo?!? Jste stejnýho názoru? Myslím, že by toto všechno měli dělat manželové a my na ně koukat z pelíšku
a fandit jim. Jsem ochotná povzbuzovat větama typu: „ty jsi můj nejšikovnější manžel“… Mám to úžasně vymyšlené. No asi to nevyjde, o velikonocích budeme natírat plot, ale představu mám jasnou.
Já jsem taky byla odeslána na interní vyšetření k obvoďákovy. V těhu průkazce je na to kolonka. Mají hlavně udělat EKG. A k zubařovi jsem se objednala sama a jdu tam příští středu. Těhulky by měly zubaře navštívit 2× v těhotenství. Opět zapíše vše do průkazky.
Měření pánve by bylo u mě zbytečná ztráta času
, stačí se na mě podívat a je na první pohled jasný, že široká je teda dost .
Lindas, odpočívej a nestresuj se, určitě vše bude v pohodě. Co se dá dělat musíš se tomu svému miminku trochu obětovat, vůbec nic nedělat, hodně odpočívat, strašně moc spinkat, dobře papat a hodně hladit
.
Listopádková Nico, držím palce ať všechno probíhá jak má. A užívej si!
Amynko, určitě je vepřové sádlo to nejlepší. Ale takhle s odstupem, když se nás to ještě tak moc netýká. Tak si představuju jak namatlám miminko sádlem, ještě přidat tu cibuli a bude to opravdu mimčo k nakousnutí ![]()
Krásný a pohodový den!
Soňa
Teda Sonik, ty mi čteš úplně myšlenky s tím úklidem. Samozřejmě, že nic nemůžeme dělat.
Nás teď čeká velké stěhování do nového baráčku a taky samozřejmě uklízení. Ale přítel je fakt šikovný a koupelny už teda parádně umyl. Teď ještě scházejí okna, ale na ty už mám naptané budoucí babičky, podlahy a kuchyňská linka. Už se moooc, moc těším.
Taky jsem slyšela, že opravdu okna by neměly těhotné vůbec mýt, neboť můžou pupeční šňůrou omotat mimi. Nevím, co je na tom pravdy, ale asi něco jo. Takže holky, kdo měl v pláni umývat okna a smejčit tak ať s tím ještě chvíli počká. Práce nikdy neuteče. To se fakt nebojte.
Raději si hlaďte pupíky, odpočívejte a užívejte si těhu, co to jde.
Silva
Ahoj holky, tak koukám, že jste toho zase napsali…
Lindas opravdu nic nedělej a hodně lež, snad bude všechno dobrý…
Umývání oken-tak já mám přesně takový plán, prostě to nebudu dělat a vymluvím se na těhu
A taky jsem je myla před Vánocema, tak to nebudu nějak přehánět,ne?
Mazání-tak já se nestačím divit jak jste tady aktivní. Mě to vůbec ještě nenapadlo. Myslela jsem, že se to má dělat až tak od 5. měsíce až začne růst břicho…no já jsem na to trochu líná, tak já to teda posunu trochu na dýl. A stejně se po každém sprchování mažu krémem každý den, takže to by mohlo stačit, ne?
A ještě k tý neschopence-já marodím od 6.týdne a vycházky mám od začátku 9-12 a 14-18. Takže v podstatě jen pauza na oběd
MUDr mi je napsal sám, ale kdyby ne, tak bych si o ně řekla…
Mě se holky nechce tak nic dělat. Nejraději bych šla ven, když je tam tak krásně. A dnes máme zrovna u nás opožděný Josefovský jarmark. Dneska mám teda KOPR jako blázen. Už od sedmi hodin od rána hledím na stránky emimina a pročítám si různé témata. Fakt se mi vůbec nechce nic dělat. Ještě, že tu nemám dneska šéfa. To by byl mazec.
Včera jsme už měli první grilovačku venku. Bylo to super. Už se moc těším na letní posezení venku. Sice to bude obtížnější s tím větším bříškem, ale tak podvečer to určitě nebude špatné.
A jak vám vůbec rostou bříška. Já ještě zatím nic. Teda nic nepozoroji. Sice už jsem přibrala, ale do břicha vůbec.
Silva ![]()
Ahoj holky,
tak jste mě teď s tím umýváním oken nahlodaly, já jsem to měla v plánu zítra. No tak teď teda nevím ![]()
Fakt by se to nemělo dělat?
Add mazání bříška - já jsem si koupila krém od Dermacolu speciálně pro těhulky, takže mažu břicho, ruce, prsa, zadek a nohy, ale ne zas tak pravidelně, zatím to vychází tak obden.
Bříško mě zatím neroste a myslím si, že budu mít na další kontrole v poradně o nějaký to kilo míň, než jsem měla na první kontrole ![]()
mumis taky mam KOPR, ale jen pracovni. Jinak jsem uz od rana tak nabita energii, ze jsem se hned z rana z me aktivity a rychlosti oblila kofolou a pak si nakopla koleno o hranu stolu:) kolegyne se jen smeje, ze mam dneska evidentne svuj den
Ovsem kdyz dojde na praci…to za stolem usinam ![]()
Co se briska tyce - uz se definitivne vykulilo, zadna hra na schovku uz se nekona. Do vseho se vejdu, ale uz je videt, ze mam neco navic ![]()
Ad uklid - nic nedelam, na vse kaslu, nejake gruntovani…pche
Takze plne souhlasim s tim, to nedelat
![]()
blbej dotaz co to je KOPR?
Asi to nemá mnoho společného s tou bylinou, co ![]()
Sonik,
je to vulgární výraz, proto jsem ti poslala na SZ. Tak se mrkni.
Silva
Stofi,
kašli na to. Pěkně odpočívej. Však okna můžeš umýt až na Vánoce. Raději běž ven. Vidíš Zuzaa má taky stejný názor. A pokud si je myla nedávno tak tím tuplem bych to nedělala.
Silva
Jejek, grauluji k výborné kontrole. S UTZ jsme na to stejně, já půjdu až ve 20 tt.
Amynko, vím,že holky od snažilek se objednávaly fakt hodně dopředu, zkusím se jich poptat asi jak dlouho předem.
Zuz, myslím, že na ten 4D UTZ mají vyhrazeny jen určité hodiny i v tom Gennetu, proto tam možná nikdo nebyl.
Letadlo, pokud to budou holky, tak to aby si manža brzy zakoupil flintu a za pár let začal hlídkovat. Hlavně ať tu ženskou převahu přežije bez úhony.
Zu, je to podle poslední MS nebo dle UTZ.
Lindas, metřík mám nastavený dle TP. Tak hezky lež s nohama nahoře a děloha se určitě uklidní a ty v říjnu budeš mít ten uzlík u sebe.
Soníku, takže nedostačující vytíženost, to by bylo poslední, co bych tam slyšela a šla rovnou k Dr. pro neschopenku. Nemám slušný výraz pro tvou šéfovou. S tou cibulí k tomu sádlu jsi mě tedy skutečně dostala, ještě ještě jsem si představila podložit krajíčkem čerstvého voňavého chleba a je to úplná dokonalost.
Rozdíl mezi Podolím a Gennetem je v tom, že v Podolí kromě fotky nahrají video kazetu, v Gennetu kromě fotky ještě vypálí několik dalších na CD.
Pokud by mi lékař Amnio doporučil, tak rozhodně půjdu, byla bych akorát celé těhu nervozní, zda je vše OK, takhle si ukrátím tu nervozitu jen do výsledků, které trvají snad 3 týdny, takže taky dlouhá doba. Kamarádce to Dr. doporučil, triple testy nevyšly úplně dobře a na amniu se potvrdilo, že má v bříšku zdravého chlapečka, který jim už třičtvrtě roku dělá radost.
Tak mi jsme se s manžou nakonec dohodli, že si pohlaví říct necháme a že ho i řekneme okolí, byl to ale tvrdý boj, nakonec jsem ustoupila. Já nechtěla vědět, co to bude, chtěla jsem překvápko, manža byl zas ten, co to prostě vědět chtěl, pak jsme se dohodli, že si to říct necháme, ale znám nás, stejně bychom to ani jeden nevydrželi, tak jsem ustoupila úplně, teď dohoda zní, u prvního si to říct necháme u druhého ne, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat, až budeme čekat druhé.
Bříško jsem začala mazat asi před 4 týdny, kamarádka dopuručila i jeden krém, žije v Itálii a tam nebývá k sehnání , tak si ho nechala posílat z ČR, doporučil jí ho gynekolog v Praze a i v Itálii jí ho velmi schvaloval, tak jsem ho zkusila, jmenuje se Bonal, koupila jsem menší balení asi za 109,– a pomalu dochází, bacha nesplést s Bonelou, ta je o dost levnější, ale je prý úplně na nic, pak se hodně doporučuje Mandlový olej a to i v Itálii, takže to budu střídat, mám totiž slabší alergii na kosmetické konzervatnty a kosmetika na strie bez nic není, snad jen ten olej.
pánev mi měřili, sice nevím proč, stačí kouknout a je jasné, že je prostorná dostatečně. Mé rozměry jsou 24,26,28. Dokonce mě nějak měřili i břicho, musela jsem se prohnout a pak mě měřili od páteře k vrchu bříška a to mám 17.
Já musím mít potvrzení od zubaře, obvodního a z plicního, že nejsem v registru tuberkulózy, ale prý to stačí tak do konce 6 měsíce. K zubaři mám jít na preventivní prohlídku v červnu, tak tam nepoletím dřív kvůli razítku, plicní mám po cestě k rodičům, tak si snad vzpomenu vystoupit z busu o chvíli dřív a na obvod se mi vůbec nechce, vždy je tam spousta lidí a mezi bacily to není asi nejlepší moc chodit, asi tam zkusím zavolat a domluvit se, kdy by to bylo nejlepší, abych tam nemusela dlouho trčet. Úklid mi neuteče, hlavně se nemají mýt okna a to já stejně nedělám, jsem mrňavá, bydlíme ve třetím patře, takže se šíleně bojím, manža měl ještě včera večer v plánu je umýt dnes dopol, trak uvidíme, zda se mu chtělo a já přijdu domů a budu zas přes ně bez problémů vidět. Manža mi celkově pomáhá s úklidem, ale abych ležela a jen ho pozorovala a pochlebovala mu, to bych asi nedokázala a myslím, že by i on s tím brzy praštil.
Omlouvám se za délku, ale chtěla jsem reagovat na vše, co jste tu včera a dnes už probraly, včera jsem se totiž na net vůbec nedostala.
Klára + Beruška 12tt +0 HURRRÁÁ
Mumis, kdybych měla umývat okna až na Vánoce, tak už přes ně nevidím vůbec, protože už te´d je to hrůza. ![]()
Jinak stím pohlavím, my si to říct asi nenecháme. Manžel nechce ani slyšet. A kdybych to věděla jen já, tak to stejně nevydržím, nikomu neříct. Ale je to strašně lákavý vědět to.
Manžel je toho názoru, že dárky si taky nerozbalujeme před Štědrým dnem, takže asi počkáme.
A myslíš Stofi, že to vydržíš neříct si to, když se tě Dr. zeptá. Já to asi nevadržím. Přítel to taky nechce vědět, ale když já jsem tak zvědavá. Já fakt nevím. Říct - nebo - neříct. Fakt bych to chtěla moc vědět.
A co vy ostatní??