Poradna duly
Jana Čurdová
Bezva!
Tak tedy - TP 17.10., první těh., jsem od Opavy. A mně čeká přečtení těch 58 stránek a většinu vás poznám, ne?
Jinak jste docela tajnůstkářky - ještě vůbec nic nenakupujete? Já a celá rodina poslední tři roky v seku - i když jen speciální kousky - pořád. Už toho mám šuplík!
Jdu pročítat, dík moc za reakce.
Zu
Ahoj Zu . Já jsem na těchto stránkách taky jen krátce a to jsem se holek ani neptala jestli mě přiberou nebo ne. Prostě jsem jim tady vtrhla a doufám, že zapadla. Takže se neboj jsou tady moc hodní a vítej.
S těma kalhotama jsem pěkně na nervy asi z deseti obleču jen dvoje. Asi taky proto, že si vždycky kupuji vše přesně na tělo. Včera jsem se pěkně naštvala při oblékání. Těhu kalhoty už mám pořízené, ale ještě jsou dost velké - na ty musím ještě počkat.
Já teda tajnůstkářka moc nejsem. V práci jsem se musela přiznat, aby po mě nechtěli nosit těžké věci, a to těsně než jsem nastoupila jsem zjistila, že jsem v tom. Takže šéf měl opravdu hroznou radost. Hned mi řekl, ať už si hledám náhradu. Doma jsme to řekli asi když jsem byla v 2. měsíci s tím, ať se to ještě moc neříká. Ale znáte to - zakázané ovoce nejlíp chutná. Takže nadruhý den to věděla už celá rodina a do konce týdne už to věděli úplně všichni. Celé naše mámy. Chtěly se pochválit, když je to jejich první vnouče. My jsme to vlastně nemuseli ani nikomu říkat. Ony to zařídily za nás.
No vidíš Lindas , že to dobře dopadlo. Hlavně klid a uvidíš. ![]()
Tak pa holky, běžím do práce číslo 2. Ještě, že jenom 1×v týdnu.:x
Silva ![]()
Ke kočárkům - před nedávnem jsem psal, že nás zaujal CHICCO Sada Trio S3 (viz www.ostrovpokladu.cz/…carky/chicco-:,–(a-trio-s3). Psal jsem do chicca a tak se podělím o odpovědi (třeba to někomu pomůže).
1) Jaké jsou vnitřní rozměry korbičky?
odp.: š-33cm,d-67cm
2) Je možno k autosedačce přikoupit spodní nástavec pro snadné připevnění do auta?
odp.: ne
3) Je možné objednat si kočár i v jiných barvách než jsou ty čtyři na vašem webu?
odp.: ne
Délka korbičky je malá a tak by se tam naše podzimátko asi nevešlo = tento kočárek byl zavrhnut ![]()
Zu
nakupujes uz takhle dopredu?
ale zase - za tri roky jen suplik - to jde ![]()
ja mam obavy, ze az zacnu nakupovat, tak se neudrzim a budu mit doma pak spoustu „zbytecnych“ veci......
Mumis
diky za „uklidneni“
ale stejne uplne nejklidnejsi budu az v rijnu, tedy ve chvili, kdy bude mimisek lezet v mem naruci…
Martine
dekuji za info
tohle jsou presne ty „veci“, ktere proste neodhadnu
jak velka by mela byt korbicka, kdyz se predpoklada, ze kocarek budeme pouzivat prakticky podzim - zima (fusak atd.)
na co si dat pozor pri vyberu
no, zacinam z toho mit hlavu jako patraci balon ![]()
hezky den
L.
Na výběr kočárku je dost času. Pokud v tom ale nemáš jasno, mrkni se na www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
Korbička musí být co největší. Vozit v ní budeme cca půl roku přes zimu. S Pavlou máme oba přes 180 cm ⇒ maximimčo+fusak = maxikočár ![]()
Martine,
diky, mrknu na to ![]()
my asi budeme potrebovat spis sirokou korbicku ![]()
u manzela v rodine meli vsichni strasne vysokou porodni vahu, neco kolem 4 kg (i posledni narozena neter
)
ale snad to nebude maly obrik.....
muzete mi jeste nekdo poradit, jak si zaridit metrik?
pochopila jsem, ze musim neco vlozit do sveho nastaveni, resp. do podpisu
ale tim jsem skoncila ![]()
upozornuji, ze jsem technicky antitalent a nejspis vlivem teh. hormonu i vice natvrdla nez obvykle…
dekuji
L.
postup pro metřík:
ahoj chtěla jsem Vás poprosit o vymazání ze seznamu…už to bohužel není pravda…
pa pa opatrujte se
Marie
martine
diky za navod
snad se „zadarilo“ ![]()
mariee
to neee!
mrzi me to ![]()
drz se!
L.
Tak já ještě nenakupuju, zařekla jsem se, že dokud nebudu mít ukončený 12 tt, což bude v pátek, tak nic nekoupím, koupila jsem jen sobě těhu kalhoty a tričko, ale to bylo v sekáči, takže o proti normálnímu krámu za pár korun, je to fakt pěkný, tak jsem do toho šla. Jinak moje máma nevydržela a koupila jedny ponožky, ale ta by zas nejradši kupovala hračky, takže tuhle málem koupila
u na písek, která dřív jak za dva roky nebude potřeba. Nějaké věcičky jsou u našich po synovcovi, ale asi se toho víc vyhodí než nechá, je to už 15 let starý, takže určitý věci budou nepraktický, no uvidíme, nechtělo se mi do toho do konce toho 12 tt a tak už se na to asi s mámou budu muset pomalu vrhnout. Mám kamarádku žijící v Itálii, má 2 letýho kloučka taky mi spoustu věcí přislíbila, do Čech by měla snad přiletět v květnu a pak během prázdnin, takže pokaždé něco přiveze a já si vyberu, co chci, stejně to chtěla sem dát do sekáče, samozřejmě jí za to zaplatím, ale bude to zas levnější, ona by mi nejradši všechno dala zadarmo, ale to já nechci.
My to rodičům oznámili hned někdy v 6 tt, oba tátové měli narozeniny. Zatím to celá rodiny neví, někomu to chceme říct osobně, takže dostali zákaz to říkat jiným, aby jim to pak neřekli. V práci jsem to řekla jen asi 2 kolegům a dál jsem mlčela, nejdřív je třeba aby to věděl šéf, tomu jsem to oznámila včera, takže teď už to nemusím ani tajit tak v práci, pkud se někdo zeptá, tak povím.
Capinko, je fajn, že jsi dala o sobě vědět. Nepřeháněj to toilik s tou prací.
Zu, kdzž se ti podaří vše pročíst, tak nás budeš znát stejně, jako mi známe sebe, tak čtení zdar. Zapisuju Tě do seznámku.
Martine, díky za info, jsi tedy takový šikula, to můj manža se tak nějak o to nestará, říká, ať si vyberu co chci, že určitě odsud vím, co je třeba, že on tomu vůbec nerozumí, je fakt, že u nás technický typ jsem já. Ztím je můj favorit Patron Fenix 3, když se mi nebude zdát, až ho uvidím na živo, tak pak jedině Jané Slalom, sice je drahý, ale neznám na něj nikoho, kdo by si stěžoval. Chci trojkolku s brzdou na rukojeti, protože chci s kočárem bruslit a jak tady, tak u našich jsou krásné procházky do lesa, jen u našich jsou to klasické lesní a polní cesty, takže to chce pořádná nafukovací kolečka.
Mariee, je mi líto, co se stalo, ale za chvíli se na to vrhnete znovu a miminko budete mít brzy taky u sebe.
Jinak u mě naplno propukla těhu demence, takže to asi už dlouho v práci neutajím před ostatními kolegy, tento týden mám ještě výmluvu, vstávám velice brzy a to mi to pak taky vůbec nemyslí.
Klára
Mariee to je mi lito.
No,a pak mam byt klidna
Uz tady okousavam stul, jak jsem nervozni. V noci me bolelo bricho az me to vzbudilo - pricitam nervozite a tomu,ze jsem prave v obdobi,kdy jsem mivala MS(minuly mesic me to taky okolo mesicku bolelo). Uz aby bylo zitrejsi rano. Ja dneska snad ani nusnu nervama:((
Ale jinak nevolnosti uz nemam zadne,zaludek me uz netlaci,energie mam zase dostatek…hura hura. Jen abych tady zitra nepsala stejny prispevek jako Marie … ![]()
Zuzza, klídek, ty už máš za sebou to černé období, dokonce si se přehoupla do druhého trimestru, tak klídek, mě taky občas bříško pobolívá, ale nazačátku to bylo horší.
Klára
Zuzza
fakt jsi uz za „kritickou“ hranici, takze by se nemelo nic stat - neboj ![]()
bricho me boli taky, hlavne vecer a v noci, nebo kdyz dlouho sedim…asi je to normalni, jak se tam vsechno „roztahuje a chysta“
s temi nevolnostmi opet mohu jen zavidet
no, snad se jejich odchodu taky dockam
Klaro
bruslis?
ja se to pred teh. nestacila poradne naucit, takze spoleham, ze s kocarkem to pujde lip
mozna bych ale mela prvne trenovat s „prazdnym“ - pri me sikovnosti ![]()
hezky vecer vsem!
L.
Klaro jedine co me znervoznuje je, ze jsem tehu 13.tydnu a jeste nikdo meho mimiska nevidel,jestli je ok, proto mam takovou hruzu. (uz za sebou totoiz jedno nepovedene tehu mam) .
K tem bruslim - taky tohodlam s kocarem pak zdokonalit,uz se na to tesim ![]()
lindas slááva, gratuluju k metříku
zuzaa uvidíš že zítra budeš ten nejveseljší človíček pod sluncem, kdybys měla nějaký problém projevilo by se to… zkus se tolik nenervovat, ať neškodíš svému broučkovi a zítra si to užij ![]()