Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte:-)
Víkend zas utekl jako voda a zas sedíme v práci ![]()
Pro nás taky jména nebyly problém, sice ty, co jsme měli vymyšlené už dávno, nakonec jsme zavrhli a vymysleli jiné. Zatím tomu říkáme pracovní jména, ale myslím, že už nám přirostly tak k srdci, že už je snad ani nebudem měnit. Já chci jinak kluka a manžel holčičku, takže si každý vymyslel jméno pro to svoje. Já chci Honzíka a manžel Klárku
No, ale jak se říká, hlavně, že bude zdravé, že? ![]()
Darinko, máte moc hezký jména, Honzík se mi taky líbí, ale tak se jmenuje manža, já jsem Klára, mám své jméno ráda, ale nechceme dávat jména po rodičích. Takže naší malou rodinku jen potěšíte, ať se vám narodí klouček nebo holčička.
![]()
Ahojky všichni,
tak jsem tady zase po delší době. Ve středu jdu na kontrolu k Dr. ale bez UTZ, ach jo
Chtěla bych taky vidět mimíska, jak se mrská.
Mě je jedno, co to bude a manželovi taky. Vůbec mě nenapadá co je lepší, jestli kluk nebo holka. Holčička by měla být Karolína a kluk se měl jmenovat Broněk, ale to neprošlo. Všichni se mi smáli, tak jsem si říkala, že to chudáku dítěti nemůžu udělat. Tak to asi bude Honzík nebo Matouš nebo Vojtěch a nebo něco jiného ![]()
Ve škole máme ve středu třídní schůzky. To zas bude, mám ve třídě spoustu propadlíků. Aspoň doufám, že mi Dr. zvedne náladu a pak mi schůzky budou na háku ![]()
Jejek, Dr tě určitě ve středu před schůzkama móc potěší, že pak ty schůzky zvládneš levou zadní.
Ještě seznámek pro orientaci:
2.10./mumis/1978/Rožnov pod Radhoštěm
5.10./darinka
6.10./Zuz/1978
8.10./Zuziky/1982/Český Těšín/ Filípek 19.1. 2003
10.10./Amynka/1981/Velké Přílepy
10.10./Sonik/1980/Mělník
10.10./ tesali/1979/Ostrov (KV)
10.10./Zuzaa/1984
11.10./letadlo/1975/dvojčátka
12.10./capinka/1978/Praha, Břeclav/dvojčátka
13.10./Linda/1978
17.10./stofi/1982
20.10./Ajduška/1981
20.10./Bibiana/1973/Hradec Králové
20.10./leila/1982
20.10./KlaraM/1979/Praha
20.10./Sabri/1975/dvojčátka
21.10./Mimmina
23.10./ditiska/1979
23.10./JanaRed/1978/Daniel 12.11.2003 2890g, 50cm
26.10./gabinka/1976
28.10./Mariee/1975/Praha
28.10./Martoch/Lucinka
29.10./Jejek/Praha
Klára
Gabinko neboj, to zvladnes…at uz s pritelem, nebo bez. Maminka ti jiste rada vypomuze, a mimis je nejvetsi poklad, co mas, tak ho zbytecne netrap svyma starostma.
Holky ja zacinam byt pred tou kontrolou nervozni jak sanky v lete. 13.tyden na krku, mimise jsem jeste nevidela…hlavou se mi honi mury typu co kdyz je to zamlkle tehu(to uz bych asi poznala,nebo ne?ja nevim ?),co kdyz neco neni v poradku,a tak dal…
Jedine co mi pred tremi tydny lekar rekl pri pohmatu bylo, ze deloha odpovida tomu 10-11.tt…jinak nic. Co kdyz ja tam ve stredu to srdicko neuvidim ?
Ach jo..uz at to mam za sebou.
ahoj tehulky a Martine,
tak zase po par dnech jsem nasla chvilku procist co je noveho…mam trochu fofr, ale nebojte sleduji vas
budu mozna odpovidat na veci ,ktere byly probrany nekolik stranek nazpet, tak to snad nevadi
letadlo gratuluji k dvojcatkum, ja osobne jsem koukala na internet a byli jsme v jednom obchode v Koline, ale jinak nic moc
u nas to pry vypada na dvojvajecne, ale vice budeme vedet 10.4. kdy jdeme pro tehu prukazku a na kontrolu
Amynko patent na dvojcatka fakt nemame, nemame je ani jeden v rodine, byli zapocaty naprosto prirozenou cestou a podotykam ,ze napoprve, tak nevim, co jsme delali…takovou urodu jsme necekali a hlavne HNED! a ani hormonalni antikoncepci uz neberu pres 5 let ,tak si priroda zahrala…asi
u nas to je tak, ze manzel rika, ze by rad minimalne jednoho chlapika ,tak uvidime…cela moje rodinka rikala at mame parecek (jako bychom si to mohli vybrat, ze???)
Gabi, myslim, ze neni duvod proc bys mela opoustet toto forum, neni to si momentalne jednoduche, ale ver ze na vsechno je odpoved a kdyz jsi poslechla hlas sveho srdce,tak nikdy nebudes litovat,
holky a Martine mejte se zatim krasne,
jinak se mi taky zda, ze me nevolnosti opousteji tuk tuk tuk a prestala jsem chodit v noci na WC ted to vydrzi az do rana na 7.00
zatim
Sabri
Ahoj, zdravím vás všechny po víkendu.
Koukám, že tu Martin pěkně rozvířil debatu o jménech a pohlaví našich prcků. Mně je jedno, co to bude, ale mám takový vnitřní tušení, že holčička. Nevím proč, nemám k tomu žádné vysvětlení, prostě když tak uvažuji nad jmény, napadá mě jenom holčičí, tak uvidíme, jestli je to nějaký 6.smysl nebo ne. Jo a můj přítel říká: „Je mi jedno, co to bude, hlavně ať je to zdravý kluk.“ ![]()
Jména vybraná zatím nemáme, sem tam mě něco napadne, ale jsem pověrčivá a bojím se ještě plánovat. Počkáme až do 20. týdne, až po velkém UZV. Ale pak začneme vybírat jména, kočárek, nakupovat věcičky… Mě teda už teď svrbí ruce, zrovna dnes jsem byla s kamarádkou, která čeká mimi v červenci v Carrefouru, mají tam slevu na prťavý oblečky, ale ododlala jsem ![]()
Teď máme jiné starosti, sháníme větší byt, abychom se tam celá rodina vešli a je to docela fuška. Když jsme se totiž spočítali, vyšel nám byt 5+1 a těch, tady u nás, moc není. Už jsem se s tímhle bytem vnitřně nějak rozloučila nebo co, takže se mi nechce ani jarně gruntovat. No pořád se můžu vymluvit na bříško, že jo ![]()
Mějte se krásně, holčiny (a kluku), jdu sebou hodit na gauč. Spím v noci 10 hodin a je mi to nějak málo.
Bibi
Ahoj holky, taky se po víkendu hlásím
![]()
Gabinko taky si nemyslím, že by jsi měla nějaký důvod to tady opouštět. Vztah nevyšel, no, nebyl zatím moc prověřený a byl krátký a to se prostě někdy stává, ale miminko je v pořádku a roste a sílí a ty mu v tom musíš co nejvíc pomáhat, takže se snaž alespoň tak jak to půjde být v klidu. Musí ti být opravdu strašně, ale neboj se, zvládneš to. Ty máš alespoň maminku která ti s tím vším určitě ráda pomůže. Vzpomeň si kolik holek je na to úplně samo a třeba i bez domova. Tak vidíš, že jsi na tom docela dobře viď? A neboj zase bude dobře…
Zazaa holka ani nevíš jak ti rozumím. Já jdu na KO zítra a jsem už úplně hotová. Fakt je mi z toho úplně špatně. Většina holek tady píše jak se na další KO těší až zase uvidí mimíska, tak to já teda neznám. Né že bych se na mimi netěšila, ale ten strach přebije všechno. Nevolnosti mě téměř opustili, ael dneska zvracím a chce se mi pořád brečet-a všechno je to z toho stresu za zítra. Bojim bojim…
Leilo no, ja jak tady ctu, jak jste ho vsechny uz videly xkrat, a ja jeste ani jednou(a kdyby jen ja, ale ani doktor!) tak z toho jdou na me mrakoty. Bojim se at neco nezakriknu, proste az ho uvidim, ze se hyba, tak budu klidna
Pokud bude vsechno v tu stredu v poradku a jak ma, tak me ceka neprijemna povinnost to oznamit zamestnavateli..a to teprve bude
To ze jsem tehu jsem zjistila az po nastupu,kdybych to vedela,nenastoupim,jenze jestli to bude chapat i sef..to tedy nevim ![]()
Zuzaa,
klídek, já jsem tady minulé pondělí před UTZ zažívala všelicos. Měla jsem strach ze zamlklého těhu, neustále jsem řešila s mamkou po telefonu, že kdyby něco, tak už bych dávno musela krvácet a něco se dít. Fakt mi nebylo dobře.
A pak jsem uviděla na UTZ dvě tělíčka, dvě bijící srdíčka a ani jsem ze začátku nebyla v šoku, prostě šťastná, že jsou v pořádku a jsou tam. Tak věř, že všechno bude v pořádku, už uvidíš celé miminko, jak si tam plave, dostaneš krásnou fotečku, na které bude všechno krásně vidět.
Holky, závidím všem, co je nevolnosti opouští. Já jsme na tom stále stejně, sem tam dobrý, sem tak k ničemu, Neználci mi dávají co proto. Ale ještě stále jsem nezvracela, tak snad dobrý.
Dnes jsme s Kájou už nevydržely a koupily Neználkům první oblečení, bodynko s dl. rukávem, overálek, čepičku, bačkorky a bryndáček. Všechno je to sladěné v jednom motivu, moc krásné. Ale mám strach, že do toho ze začátku budou velcí, je to velikost 56. Stejně to bude sranda, Kája ji měla tak asi 14 dní, při narození vážila 3 900 g a domů jsme odcházely po 6 dnech s váhou myslím i vyšší. Doufám, že se sourozenci trošku pochlapí a budou každý mít aspoň 2,5 kg.
Jména nemáme a ještě asi chvíli mít nebudeme, nějak se nemůžeme dohodnout.
GABINKO, neodcházej, zůstaň tu s námi, uvidíš, že všechno zvládneš a budeš šťastná maminka, ať už s tatínkem nebo bez tatínka.
Mějte se krásně a opatrujte pupíčky.
Jana
Ahoj holky a kluku. Omlouvám se, že jsem včera tak narychlo zmizela. Ale včera jsem měla první premiéru ve zvracení, ato jsem si myslela, že už mě to nemůže počkat. Bylo mi tak zle, že jsem musela odejít domů. No vůbec vám teda ty ble stavy nezávidím.
KlároM
takže zvědavko, zvědavá vybrala jsem si Inglesinu Magnum. Jelikož máme u nás v Rožnově sněhu vždy požehnaně, tudíž těžký terén na zimu, tak jsme vybrali (spíše já) kočárek lehký a pružný. A v tématech o kočárcích si magnum taky holky pochvalovaly. Už se těším až ho půjdeme koupit. Den potom se mi o něm i zdálo.
Jo holky, já vám včera zapomněla napsat, že jsem byla v pátek pozvána na večeři mým přítelem a on si mě tam okroužkoval. Takže teď mám na prstíku krásný zásnubní prstýnek.
Ještě jsem chtěla napsat těm holkám, co se bojí UTZ a KO, ať se snaží překonat strach, že nebude něco v pořádku a raději se moc, moc, těší na ty svoje miminečka, co jim rostou v bříšku. Vždyť je to tak krásné, jak si tam ti prcci hoví a jenom si tak plavou.
A nebojte se, když je nevidíte tak za pár týdnů je určitě hezky ucítíte. Prý tak už začátkem 20. týdne u prvorodiček. Už se moc těším.
Gábi ty určitě nikam neodcházej, protože „baby“ jsou staré drbny a potřebují toho slyšet, co nejvíc - pocity, zkušenosti a jiné věci. Určitě by nám bylo líto, že s námi nejsi. Neboj se neboj všechno bude v poho.
Uvidíš.
Taky jsem si říkala Bibianko , že všechno začnu kupovat až po velkém vyšetření UTZ a Triple testu. To je asi v tom 20. týdnu. Už se nemůžu dočkat.
Stejně jsem to, ale v sobotu nevydržela a koupila jsem aspoň peřinky do postýlky, povlečení a ručníček s kapuckou na koupání. Jsem hrozná, ale když to bylo tak pěkné.
Tak zatím pa těhulinky
Silva
Zuzaa , chápu Tvé obavy z ultrazvuku, ale neboj vše bude dobré. Domnívám se, že kdyby se jednalo o zamlklé těhotenství určitě by jsi měla nějaké problémy a projevilo se to. Je jasné, že klidnější budeš až své mimi uvidíš a tak si to užij, protože je to opravdu nezapomenutelný zážitek pozorovat toho malého skřítka ve Tvém bříšku jak se mrská.
Těším se jak nám pak o tom poreferuješ!
Dobré ráno všem těhulkám a Martinovi,
jak jsem se dočetla, tak dnes spousta z Vás jde na kontroly. Moc držím palce! A pamatujte že po ukončení 12 tt riziko spontálního potratu velmi klesá! Všechny už se k tomuto termínu blížíte mílovými kroky, vše bude v pořádku a budeme mít na kontrolách jen a jen radost.
Pro pobavení Vám napíšu různé historky mé tchýně. V den porodu mého manžela lezla po stromě (typuju, že u sousedů), protože tam byly zralé ryngle a ty by se jí mohly zkazit. A z toho stromu samozřejmě spadla. Jak asi na ní v porodnici koukali, když na břicho měla odřené. Myslím, že to ještě neviděli. K svátku jsem dostala knihu „Něžná náruč rodičů“, je to o manipulaci s miminkama. To, že mě vyděsila a dospěla jsem k závěru, že jestli miminko přežije mojí péči, tak to bude zázrak, o tom se rozepíšu později. Ale tchýně mi potom stranou vysvětlovala, že to jsou blbosti a hlavně at tomu moc nepodléhám, že at se podívám na její dvě děti, jak se jí povedli. A k tomu hned připojila historku jak do Martina v půl roce! cpala knedlík se svíčkovou a jak hezky papal, ale zaskočilo mu, až modral a tak ho obrátila a za patičky to z něj vyklepala. Tak si tak říkám, že mě překvapuje že to přežili
. Ty jo, to mělo být pro zasmátí a on je to horor. Tak jí postupně vysvětlujem, že naše dítě opravdu knedlíčky v půl roce jíst nebude a vypadá to, že by to mohla respektovat. Mno, uvidíme.
Trochu mě překvapilo, že už máte ujasněno, jaký koupíte kočárek. To je super, mě to opět nechává naprosto klidnou. Konec konců jako všechno
. Když si vzpomenu na plánování svatby, kdy jsem měla stále dost času a vše jsem zařizovala měsíc dopředu, a to byl tedy fičák
, tak kočárek je pro mě hooodně daleká budoucnost. Jo jo, jen abych tentokrát nebyla zaskočená
.
K chutím, k mému velkému překvapení moc nemusím maso. Mám neustálou chuť na brambory v jakékoliv podobě. A hroznové víno, toho bych sežrala kila. A sladkosti taky můžu… Takže vlastně všechno
. Jen mě nesmírně překvapuje, že ač toho sním méně, tak přibírám více. Já to fakt nechápu, ale já prostě tloustnu i po vodě. Teda uznávám, že toho pohybu je méně. Ale slibuju (sama sobě), že začnu chodit na těhu cvičení! Kalhoty sice všechny dopnu, ale tlačí (sedět se v nich nedá). Obávám se, že v říjnu těma futrama opravdu neprojdu
. Včera jsem si byla koupit novou prsenku, a nakonec jsem skončila místo u D, kterou běžně nosím u E abych se do ní mohla rozrůst
.
Mumis, moc gratuluji k zásnubnímu prstýnku. Bude svatba ještě tento rok?
Gabi, neni vůbec žádný důvod aby jsi toto forum opouštěla. Život není jednoduchý, nese sebou spoustu nepříjemností, starostí a mnoho změn, ale zároveň přináší štěstí, mnoho krásných okamžiků a radosti. A toto všechno chceme s tebou sdílet.
Zuzaa, ve středu uvidíš krásného kapříka a budeš klidná, uvidíš a připrav se na velký zážitek!
Tesali, Martine o víkendu jsme byli s fenkou u ženicha, který bydlí kousíček od Ostrova. Tak když jsem dneska zjistila kde bydlíte, tak Vám musím pochválit tu úža cukrárnu U veverek
.
Jo a ještě jsem se Vám zapomněla svěřit, že naše druhé velké letošní štěstí nevyšlo. Přesto, že vše probýhalo podle plánu, tak se pejsci k ničemu neodhodlali a štěnata nebudou
. Opravdu mě to moc mrzí, škoda, snad za rok.
Jéé je, to to je zase dlouhý, tak já to radši ukončím, než Vás úplně otrávím
.
Krásný den,
pa Soňa
Sonik,
svatbu plánujeme až příští rok v létě. Já vím, že se říká, že od zásnub je svatba do roka, ale já si počkám až budu opět „šlank“ a mimi půjde s námi i na svatbu. Ať má taký zážitek, ne???
Silvie
Ahoj holky, tak já jen v krátkosti, protože musím letět do města. U doktora bylo všechno OK (to se mi ulevilo) plácal se tam a mrskal pořád nožičkama, ale já to nějak na tom UTZ nerozeznávala. Už mi dělal jen vnější-až když jsem mu řekla o fotku tak udělal i vnitřní, ale tam byl nějak blbě otočenej a nešlo ho vyfoti. Takže mám i fotečku i když ta nic moc. A UTZ odpovídá 11+5 takže je to akorát.
Příště jdu 24.4. a budou mi odebírat krev na triple testy, tak to zase bude strachu
![]()
A co ostatní? Doufám že u všech je všechno v pořádku…