Říjen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zuz
2190
22.3.06 10:10

Holky už jste se zabývaly tím kde byste asi chtěly rodit? Já vím, že je to docela předčasné, ale i tak už nad tím přemýšlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
22.3.06 10:21

Ahoj Zuz,

ja nad tim premyslim od zacatku:-)

Pro vysvetleni: Filipka jsem rodila v Trinci: hezky vybavena porodnice, pokoje na poporodnim po dvou- primo u pokoju soc.zarizeni (podle me hooodne dulezite- byla jsem skoro porad ve sprse- kvuli prsum a taky kvuli siti a desi me predstava, ze trajdam nekde po chodbe), navstevy temer kdykoliv - po domluve se sestrickou, moc mile sestricky i PA…

Jen jsem natrefila na pitomce Dr., kteremu se ocividne v nedeli odpolko nechtelo nic delat- vypadalo to na cisare, jenze Dr. byl „velmi ochotny“ a tak musel Fijka vzit na posledni chvili klestemi…Netusila jsem, co se deje, manzu vyhodili na chodbu, do tel.zarvali, at okamzite poslou pediatra a ja jen tusila, ze je zle…

PA se primo prede mnou s tim Dr. hadaly- nebylo to moc prijemne…Pak mi asi 2 dny po porodu PA, ktera se na nas prisla podivat, jak se nam dari, rekla, ze Filipek mohl umrit…Desny pocit…

A muj"oblibeny" Dr. momentalne dela primare… Tak premyslim, jestli rodit v porodnici, kde je min komfortu, soc.vybaveni na chodbe spolecne pro vic mamin a treba si tam zaplatit nadstandart a vedet, ze toho Dr.nepotkam a nebo jit opet do Trince a mit moznost ho potkat…Treba tehdy nemel svuj den a jinak je to kvalitni doktor, ale, proboha, mohl mi zabit syna…

Doporucuju jit obhlidnout porodnice v okoli a na vse se zeptat a vybrat tu, co ti bude nejvic vyhovovat…

Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
22.3.06 10:29

Zuziky tak knížeka na porodnici je výborná, moc díky za úžasný link. Občas na tuhle stránku chodím koukat, ale na tohle jsem zatím nenarazila.

K tomu porodu, je děsný co píšeš - ještě že Vám to dobře dopadlo. Chápu Tvé obavy, z toho doktora - abys na něj nenarazila a pak rodila v hrůze co se třeba nestane… na druhou stranu pokud vím, tak druhý porod by měl být rychlejší i snadnější a třeba opravdu neměl den… Myslím, že pokud jsi tam byla se vším ostatním opravdu spokojená, asi bych jim dala druhou šanci :o). Každopádně přeju ať se rozhodneš správně…

Já byla při těch problémech s hematomem v počátku U Apolináře a líbilo se mi tam, narazila jsem na hrozně příjemné doktory a doktorky, byla jsem mile přikvapená ultrazvukových vybavením. Vím, že o tuhle porodnici je velký zájem, ne-li největší a tak pokud se rozhodnu pro ně, asi bych se tam šla zaregistrovat co nejdříve. Nabízejí prohlídky a konzultace o poskytované péči, tak se tam zajdu podívat a uvidím. Druhá varianta je Motol, kde je to nové a rodila tam spokojená známá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
22.3.06 10:30

Zuz,

taky o tom dost přemýšlím. S Kájou jsem si docela pro:,–(ila svou, rodila jsem ve Vysokém Mýtě, bylo to dál, asi 30 km, dvě další porodnice byly blíž, ale tam byl úžasný přístup, moc se mi to líbilo. Porod byl těžký, ale nevím, jak bych to ustála bez vany, kterou tam měli. Bohužel je porodnice zrušená.

Pojedu se do okolních podívat, zjistím si věci, co jsou pro mě důležité, hodně přemýšlím o Vrchlabí, tam se chci taky jet podívat a uvidíme. Budu se rozhodovat asi momentálně a podle jejich přístupu. Je důležité si ujasnit, co chceš a od porodu očekáváš. Já jsem nechtěla, aby Káju někam odnášeli, byla dlouho bez nás atd. To se zadařilo.

Je to poměrně složitý a důležitý výběr, ale ještě máme hromadu času. :P

Holky, začínám se cítit lépe, nevolnosti fakt ustupují a únava taky. Začínám si to fakt užívat.

Zuzko, držíme palečky na UZ.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
22.3.06 11:29

Taky jsem narazila na zajímavý článek, kde je detailně popsáno pro nás laiky co který údaj v našich těhotenských průkazkách značí. http://www.ordinace.cz/article.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
22.3.06 13:00

Ahoj holky, nestíhám, jen v rychlosti-jsem po kontrole, byla úžasná, všechno je v pořádku, prckové jsou 3,8 cm velcí a na UTZ byol vidět, jak sebou mrskají a mávají ručičkama, nožičkama, no nádhera!!!!!!
Už mám i průkaz. Další KO za 4 týdny.
Ptala jsem se na ten screening ve 12tt, tak tam to nedělají, ale po diskuzi s DR jsme se shodli, že to nemá moc smysl, že by mi to doporučila, kdyby byl nějaký problém, ale já jsem naprosto v pořádku. Takže půjdu až na ten v 16tt. Ale ten ve 12tt dělají u Apolináře.
Jo, rodit budu snad v Břeclavi. Budeme se tam stěhovat a je tam přímo porodnice a prý i dobrá, takže není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
22.3.06 13:02

ahojte,

ten odkaz na knizku je moc fajn!Diky za nej :)

uvahy o porodnici mi predcasne nepripadaji, nez si clovek zjisti info, popr. porodnice navstivi, atd.
o Apolinari mam reference od sestrenky, rodila tam dvakrat, naposledy minuly rok, vzdycky planovany cisarsky rez (a manzel mohl byt pritom :! )
byla moc spokojena i s naslednou peci…
ja osobne asi zvolim Motol, mam tam gynekolozku.

Stejne asi v konecnem dusledku zalezi, na koho narazite pri samotnem dni „D“, kdyz to bude Dr. blbec, tak nejspis nepomuze ani sebelepsi porodnice :( Nevite, jestli je mozne „vyzadat si“ svoji/sveho lekarku/lekare u porodu?

jo, mam jeste drobny dotazek
vim, ze sem nepatri, ale vy, jako „zkusene tehulky“, urcite poradite
(nechce se mi psat do jine diskuze :? )
kamaradka nedostala MS, posledni byla 9.2., v sobotu si delala teh.test, ale byl negativni(za dalsi pry utracet nebude 8O )…
me to pripada divne, ale donutit ji, aby sla k doktorovi asi bude tezsi (snazim se)! Pritom vy:,–(ila HA pred tou posledni MS. Nevite, jestli pak muze cyklus „jancit“?nebo se jim „zadarilo“ hned, jenze to by uz ten test byl pozi, ne?

za nazory predem diky!

opatrujte se!
hezky den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
22.3.06 14:05

lindas
Ad lékař u porodu, vím že je něco podobného možné, některé porodnice nabízejí možnost za příplatek možnost mít svého porodníka. Kolega mají rodit tento/příští týden a nabízeli jim to asi za 7 nebo 10 tis. Kč. Samozřejmě nyní šetří kde můžou a tak i přestože to bude první miminko, to nechávají osudu kdo je odrodí :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
22.3.06 14:11

kamaradka nedostala MS, posledni byla 9.2., v sobotu si delala teh.test, ale byl negativni(za dalsi pry utracet nebude )…
me to pripada divne, ale donutit ji, aby sla k doktorovi asi bude tezsi (snazim se)! Pritom vy:,–(ila HA pred tou posledni MS. Nevite, jestli pak muze cyklus „jancit“?nebo se jim „zadarilo“ hned, jenze to by uz ten test byl pozi, ne?

Ze své zkušenosti si myslím, že možné asi obojí, ale pokud byl test negativní po 6 týdne od poslední menstruace spíš si myslím, že tělo ještě nenastartovala normální biologický proces.
Já brala antikoncepci snad 10 let, dva měsíce před svatbou, tedy loni v květnu jsem vy:,–(ila a od července tedy svatby jsme se pokoušeli o miminko. Menstruační cyklus jsem měla první měsíc po vysazení přímo ukázkový - přesně 28 dní, jenže ten následující byl téměř 40 dní a ten další 42, musela jsem dokonce jít ke svému gynekologovi na provokovací injekci. Cyklus se mi srovnal po doporučení kamarádky na bylinky, ale otěhotnět se mi přesto nedařilo, no vidíte podařilo se až více jak po půl roce. Myslím, že u každého je to naprosto individuální - někdo otěhotní ihned po vysazení, někdo se dává delší dobu dohromady než se mu srovná cyklus a začne ovulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
22.3.06 14:18

Lindi,
tady v okoli taky nabizi vybraneho lekare k porodu- plati se 3,5-5 tisic, coz mi prijde docela dost- podle me je to nejmin pulka kocarku 8O

S tou zpozdenou MS bych sla urco k dr., tak se snaz kamaradku premluvit:-)

Pomalu se chystam na ten ultrazvuk, tak se pro dnesek mejte…a pohladte pupicky:-)

Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.3.06 14:29

dekuji za nazory

ad kamaradka a MS
zkusim ji premluvit k navsteve Dr.
(pritom uz jedno ditko ma, tak by ji melo zajimat, jak na tom ted je…no nic…jeji pristup)

Dr. u porodu
asi to zrovna „nejlevnejsi nadstandard“ nebude
zatim nevim, uvidime, neb jsme taky v tabulce „setricich“ :roll:
asi je opravdu lepsi vyuzit finance treba zrovna na kocarek…

Capinko
to je bezva, ze je vsechno ok (a dvojnasobne :D )

Zuziky
drzim pesti na UTZ :wink:

jeste drobnost
trapi nekterou z vas „sucha, svediva pokozka“?
a jak to resite?

zrovna ted pripominam „kapra supinace“ a pry bych mela radeji zajit na kozni, kdyz nepomaha ani hodne mastny olej.....tak nevim :?

• Citovat
  • Upravit
1107
22.3.06 14:32

samozrejme, ze ten anonym jsem byla ja - lindas

az se naucim vcas prihlasovat, to bude svatek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3888
22.3.06 15:39

Zuz, do knížečky občas nahlížím, je fakt úžasná.

Capinko, to jsou skvělé zprávy, jen tak dál.

Lindas, kamarádku bych určo přemluvila k návštěvě Dr., ale moje ségra je to samý, teď to už nedostala podruhý, bere HA a mimčo by bylo neplánovaný, k Dr. šla teprve dneska, když to nedostala poprvý, tak si řekla, že uvidí příště, teď čeká na výsledky z krve, budou zítra, ale dle vyšetření jí Dr. řekl, že to vypadá spíš na poruchu než těhu, chodím ke stejnému, já tam byla, když jsem měla asi 12 dní zpoždní a dle vyštření mi řekl, že to vypadá spíš na těhu, tak ji dost uklidnil, ale prostě proč by tam chodila, no ne?

Porodnici mám tak nějak jasnou už dlouho, úplně nejblíž mám Krč, ale neslyšela jsem na ní moc dobré z¨právy, jediná výhoda, co mě napadá je, že tam sídlí kojící liga. Druhá nejblíž je Podolí a na tu jsem slyšela většinou chválu, tak je to asi jasné, teď to mají vše nové a když jsem koukala na net na fotky jejich porodních sálů, tak se mi moc líbily, jen holt si budu muset připlatit nadstandart, doufám že bude, protože normálně tam jsou sprchy a záchody společné pro několik pokojů, nadstandarty mají své, návštěvy na nadstandartech nejsou moc omezovány, na normálních mají jen několik hodin odpoledne.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
22.3.06 16:12

Na tu suchou kuzi-nemam stejne problemy,ale z prace co mi rikali lidi tak muzu mooooc doporucit treba telove mleko Excipial-delaji se dva druhy-cervene je vyzivnejsi-stoji cca 110korun a kdyz tak se to da zkombinovat treba s Linolou-to je olejova pri:,–(a do koupele-da se pouzit jako misto peny nebo pri sprchovani misto klasickeho sprch.gelu.Jo-knizka na netu je fakt uzasna!!!Zas budu mit kde hledat vsechno duuuulezite :) Capinko-takhe velka miminka?? 8O :D to koukam-ten rozdil mezi vami a nami je neskutecny a pritom je to jen par dni-skoro se neda verit,jak ti prckove rychle rostou 8O je to neco uzasneho-tak zatim pa a pohladit briska!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
22.3.06 17:16

Capinko,
gratuluji k úspěšné kontrole!

Lindas,
nevím jak ostatní, ale já brala HA 11 let a po vysazení jsem měla podle dr. první měsíc tak nízkou sliznici, že by se tam ani vajíčko nemohlo zahnízdit. Tak nevím, jestli to je tak u všech, ale je možné, že chvíli trvá, než se tělo zase dá dohromady. Asi záleží také na tom, jak dlouho HA člověk bere.

Knížka i odkaz na údaje v průkazce je skvělý.

Co se týče porodu, budu rodit u nás v Hradci Králové. Před pár lety porodnici zrekonstruovali a ohlasy na péči jsou vesměs pozitivní.

Holky co manželata, už jste s nimi mluvily na téma otec u porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí